• zondag, 20 mrt 2016
  • Leestijd: 11 minuten

Ruime overwinning FC Volendam A1 op Ajax A2

Ajax A2 - FC Volendam A1 1-5
FC Volendam A1 maakte zaterdagmiddag op sportpark ‘De Toekomst’ zijn koppositie meer dan waar. De beginfase en het initiatief waren dan weliswaar voor de Ajacieden, maar al hun offensieve inspanningen in het eerste kwartier van de wedstrijd leverden geen enkele doelrijpe kans op. Toen de Amsterdamse aanvalsstorm eenmaal was geluwd, nam FC Volendam het initiatief over en werd Ajax steeds meer op eigen helft terug gedrongen. Uiteindelijk resulteerde het overwicht van de oranjehemden in een ruime overwinning.

Het waren de gastheren die het best uit de startblokken kwamen. Zij zetten meteen vol druk en gaven hun opponenten weinig tijd en ruimte om zelf tot aanvallende acties te komen. Het zag er echter allemaal dreigender uit dan het in werkelijkheid was. Maar door de bij Ajax altijd aanwezige individuele kwaliteiten bleef waakzaamheid geboden. Toen ons team zich aan de Amsterdamse druk had weten te ontworstelen, was het Jari Vlak die als eerste Volendammer een mislukte doelpoging waagde. Even later ontdeed Kevin Owusu Asare zich op de rechterflank handig van zijn directe tegenstander. Hij leverde de bal af bij Jason Stekkel. De aanname van Jason was prima, maar vanuit kansrijke positie kwam hij niet verder dan slechts een slap rollertje. Vanuit het niets produceerde een Ajacied kort daarop een ver en lastig afstandsschot, maar Kyle Saffrie was attent en wist de bal knap tot corner te verwerken. In de 26e minuut was er een vlijmscherpe Volendamse counter. Jari Vlak legde de bal heerlijk over de laatste linie van Ajax heen op Salim Mansouri. Salim trok naar binnen en passte breed op Kevin Owusu Asare. Kevin zette de turbo aan en snelde de vijandelijke 16 binnen en op doelman Joey van der Sar af. Via de binnenkant van de verste paal verdween zijn schot in het Ajax-doel, 0-1. Verdere kansen of noemenswaardige feiten deden zich in de eerste helft niet meer voor, zodat dit tevens de ruststand was.

De eerste tien minuten van de tweede helft waren een kopie van die in het eerste bedrijf. De Ajacieden probeerden van alles, maar werden niet eenmaal gevaarlijk. In de 57e minuut mochten wij weer genieten van de kwaliteiten van Joey Veerman. Hij ‘danste’ langs een aantal tegenstanders, misleidde zijn laatste hindernis met een schijntrap en rondde vervolgens stijlvol af, 0-2. Twee minuten later was Salim Mansouri dichtbij de 0-3, maar hij krulde de bal net voorbij de tweede paal over de achterlijn. In de 61e minuut stuurde Jari Vlak opnieuw Salim Mansouri goed weg. Salim stevende op het vijandelijk doel af en liet een schot los. Via de borst van een Ajax-verdediger verdween de bal achter de doelman, 0-3. Vanaf dat moment was er helemaal geen vuiltje meer aan de lucht. Met nog ruim een kwartier te gaan eindigde een vrije trap van Gijs Smal uit een kluts bij de op het gras liggende Stan Veerman. Door de bal het laatste tikje te geven beloonde Stan zichzelf met zijn sterke spel, 0-4. Vervolgens moest Kyle nogmaals gestrekt naar de hoek na een geplaatst schot van een Ajacied. Het was pas het tweede Amsterdamse schot tussen de palen (!), maar ook nu pareerde Kyle de inzet met verve. In de 75e minuut toonde Martijn van Oers zich opnieuw een goudhaantje. Hij was amper zeven minuten binnen de lijnen toen hij een via de vuisten van de Ajax-doelman terugspringend schot van Kevin Owusu Asare hard tegen de touwen schoot, 0-5. In de slotfase kreeg Richie Owusu-Ansah nog een 100 % kans, maar hij schoot jammerlijk naast. In de laatste minuut slaagde Ajax er alsnog in om, via een prachtig afstandsschot, de spreekwoordelijke eer te redden, maar FC Volendam had de buit toen al lang dik verdiend binnen.

Opstelling FC Volendam A1:
Kyle Saffrie, Mohamed Betti, Marco Tol, Gijs Smal, Stan Veerman, Joey Veerman (’71 Gani Meholli), Kevin Owusu Asare (’76 Roy Tol), Jari Vlak, Jason Stekkel (’69 Martijn van Oers), Rodney Smorenberg, Salim Mansouri (’76 Richie Owusu-ansah)

FC Volendam B1 – Ajax B1 0-1
Beide ploegen begonnen direct fel en open aan de wedstrijd. In de tweede minuut mocht Ajax al een corner nemen. Centrale verdediger Sven Botman van Ajax werd niet adequaat gedekt en kon bij de eerste paal snoeihard inkoppen. De toon van de wedstrijd was gezet en FC Volendam liep vanaf dat moment al meteen achter de feiten aan, maar was hierdoor totaal niet aangeslagen. Integendeel. In de vierde minuut kreeg FC Volendam een levensgrote kans om langszij te komen. Thomas mikte de bal in kansrijke positie echter langs de verkeerde kant van de paal. Kort daarop een schitterende aanval en Derry moet de voorzet direct inschieten en mikte de bal net iets te hoog. Het was een gelijk opgaande wedstrijd met kansen aan beide kanten. Doelman Barry was vandaag uitblinker en was voor Ajax een onneembare horde. FC Volendam kreeg daarentegen ook goede kansen. Scoren is echter een vak apart. Zo gingen beide partijen rusten met een 0-1 voorsprong voor Ajax.
FC Volendam ging direct na rust op zoek naar de gelijkmaker. Een goede voorzet van Thomas werd door Justin in de handen van de doelman gekopt. De wedstrijd bleef open en zeer levendig en beide ploegen kregen kansen. De beide doelmannen waren echter in topvorm en waren enkele malen de hoofdrolspelers in de tweede helft. Een prima schot van Max werd door de Ajax doelman onschadelijk gemaakt. De tijd begon te dringen en FC Volendam moest naarmate de tweede helft vorderde meer risico’s nemen. Het was weer aan een aantal miraculeuze reddingen van Barry te danken dat FC Volendam in de race bleef. Daarnaast stonden de verdedigers ook hun mannetje tegen de behendige Ajax aanvallers. Het was FC Volendam dat toch op gelijke hoogte leek te komen. Het was Mo, net in het veld gekomen, die de bal slim in verre hoek kopte. De vingertoppen van de Ajax doelman waren net voldoende om de gelijkmaker te voorkomen. Kort voor tijd kwam FC Volendam toch verdiend op gelijke hoogte. Dat dacht iedereen alleen werd het doelpunt door de arbitrage wegens buitenspel afgekeurd. Na een zeer spannende en levendige wedstrijd wist FC Volendam zichzelf niet te belonen. Aan de inzet van alle spelers viel vandaag helemaal niets op aan te merken en een gelijk spel was zeer zeker verdiend geweest. Helaas, als je in het hoekje zit waar de klappen vallen dan verlies je zo’n wedstrijd. Volgende week geen programma i.v.m. de Pasen en over twee weken komt FC Utrecht op bezoek. Nieuwe ronden nieuwe kansen.

0-1 2. Sven Botman (Ajax)

Opstelling FC Volendam B1:
Barry Lauwers, Dani Mes, Nathanangelo Markelo, Boy Kemper, Kevin van Gasteren, Justin Baas, Vicente Besuijen, Max Veerman (66. Marco Speijk),Wessel Stuyt (73. Reyza Branellec), Thomas Schaap (61. Ilias Boudouni), Derry Murkin (76. Mo Chih).

Floris Heuyerjans

Volendam O-16 tegen Roda JC O-16 2-1
Zaterdag om klokslag 12 uur fluit de scheidsrechter voor de aftrap van de competitiewedstrijd tegen Roda JC Kerkrade. De eerste kans is voor Roda JC na enkele minuten. De bal wordt echter ruim naast het doel geplaatst. Volendam heeft direct het beste van het spel. Op het middenveld ligt veel ruimte voor ons. Roda JC speelt met drie centrale verdedigers. De eerste kans voor Volendam is voor Bram. De keeper stopt de bal met de knie. Stan hoor je over het hele veld aanwijzigen geven aan zijn ploeg. Dat gaat prima. Roda hanteert alleen de lange bal en slaat het middenveld voortdurend over. Volendam creëert een hele reeks kansen, die er echter geen van alle ingaan. Een goal van Bram wordt afgekeurd wegens duwen in de rug. En als je dan niet scoort dan doet de tegenpartij dat wel. Na 30 minuten komt Roda op 0-1 na een foutje van de keeper. Na weer een mooie aanval lukt het Jim niet de keeper met een kopbal te passeren.
In de rust wordt Dean gewisseld voor Maxwell. De eerste kans is weer voor Jim. De keeper redt opnieuw zijn ploeg. Na twaalf minuten is het eindelijk raak. Nick scoort na een voorzet van Maxwell. 1-1. Na negentien minuten wordt Bram naar de kant gehaald en Hichan komt erin. In de tweede helft hoeft Stan niet meer in actie te komen. Alleen bij terugspeelballen wordt hij in het spel betrokken. Roda JC verdedigt tot het eind met tien man het gelijke spel. Volendam wil per se winnen en drukt voortdurend. We maken echter ook veel onnodige overtredingen die door Roda JC worden uitgelokt, waarna ze dankbaar profiteren van weer een minuutje rust. Na een reeks van kansen scoort Maxwell in de 39e minuut de winnende treffer. 2-1.

Opstelling Volendam O-16 (1) Stan Zoetebier; (2) Nick Kraaimolen; (3) Brian Plat; (4) Mike Eerdhuijzen; (5) Dean James; (6) Cherifio Goudland; (7) Marcos Meijer; (8) Niroel Kanhaij; (9) Jim Beers; (10 ) Bram van der Wiel; (11) Shurny Marengo. Reserves: (12) Maxwell Asare; (14) Noah Tatipata; (15) Sjors Kramer; (16) Rob Tol; (17) Hichan Acheffay;. Trainer Floris Steinhart.

FC Volendam C2 – ADO Den Haag C2 3-0
Zaterdag hebben de Rory Boys wederom drie punten op het conto gezet, maar dat ging niet vanzelf. Vanaf het begin was het voordeel voor de gasten uit Den Haag en FC Volendam had het moeilijk om de spitsen af te stoppen. Na vijf minuten ontsnapte de linksbuiten van ADO Den Haag aan de aandacht van onze verdediging en ging alleen op de keeper af maar in de 16 werd hij tegengehouden door Amoah Sam wat een penalty opleverde voor de Hagenaars, maar deze werd gemist . Voor ons een opsteker om daarna de puntjes in de achterhoede op de i te zetten. Volendam herpakte zichzelf en kwam beter in het spel . De duels werden fysiek aangegaan en dat leverde veel balbezit op. Halverwege de eerste helft was het Gideon Meridina die de positie van Jaymillio Pinas goed overnam die na een soloactie de bal tegen de keeper schoot en in de rebound de 1-0 scoorde, wat ook de ruststand was. Na de rust was het veldspel niet goed, maar de inzet en teamgeest was des te beter.
Na eerst een goede mogelijkheid van Dichairo Hart die de keeper niet kon verschalken werd door de trainer Rory Roubos gewisseld en verhuisde Ludnardo Schoop van de rechtsbuitenpositie naar de spitspositie in plaats van Gideon Meridina . Kort na deze omzetting was het juist Ludnardo Schoop die met een goede pass van achteruit de keeper voor de tweede keer de bal uit het net liet halen 2-0 . Kort voor het einde werd de bal vanaf keeper Ciro Verkooijen ver uitgetrapt en na miscommunicatie bij de verdediging maakte Ludnardo dankbaar gebruik van de ruimte en omspeelde ook de keeper en de 3-0 was een feit.
Door deze overwinning staan we vijfde (van de twaalf ploegen) in de landelijke winnaarspoule en dat is een compliment voor de hele ploeg en volgens ass.-trainer Bas ook voor de technische staf.

1) Ciro Verkooijen 2) Koen Breeuwer 3) Lex Veerman 4) Daan Steur 5) Kaya IJsendijk 6)Amoah Sam 7) Ludnardo Schoop 8) Camiel Dijkers 9) Gideon Meridina 10 Andrei Vossen 11) Dichario Hart 12) Tyrese Simons 14) Mitch van Kempen ( terug van blessure) 15) Sam Lautenschutz ( terug van blessure) 16 ) Timo Molenaar 17 ) Mats Nadorp

Peter Jonk

PSV o-12 - FC Volendam o-12

Zaterdagmocht FC Volendam o-12, inclusief jarige job Quinten, op bezoek in Eindhoven. Zouden wij Quinten een drie punter voor zijn verjaardag kunnen geven? Met een bijna compleet team (Berend was aanwezig om te kijken maar helaas niet om te spelen) reisden wij af naar PSV. De jongens werden voor de wedstrijd op scherp gezet dat het, net als de tweede wedstrijd tegen Ajax, met veel strijd moest beginnen, zodat wij in elk geval de duels konden winnen. Daarnaast zou het samenspelen/verdedigen erg belangrijk worden. Het was een felle wedstrijd, met hier en daar een harde overtreding waar soms wel en soms niet voor 'gefloten' werd. Ook hier moet je leren omgaan, dat de scheids niet altijd fluit voor de juiste partij. Toch wisten wij hier prima mee om te gaan. Nu was het voetballend misschien niet de beste wedstrijd maar doordat wij het met elkaar deden, veel strijd leverden en er regelmatig gevaarlijk uit kwamen konden wij hier een verdiend punt pakken. Deze instelling moeten wij elke week hebben, en niet alleen tegen PSV of Ajax. Deze week een 11x11 tegen Hollandia D1, ook daar mogen wij weer aan de bak.