Jeugdverslagen 2 mei

• zondag, 03 mei 2015
  • Leestijd: 6 minuten

FC Volendam A1 – Ajax A2 4-2
FC Volendam A1 heeft zaterdagmiddag prima zaken gedaan. Het toonde zich over 90 minuten gezien sterker dan hun opponent en ging dan ook terecht met de overwinning aan de haal.
In de 11e minuut was het al raak. Een lange bal van Daan Klinkenberg werd door Jamie Jacobs doorgekopt naar Kevin Owusu Asare. Kevin, weer prima op dreef, schoof de bal door de benen van de keeper in het doel en opende daarmee de score, 1-0. Nog geen drie minuten later had het zelfs, na een flitsende aanval, al 2-0 móeten staan. Jordy Hilterman draaide rond de middenlijn handig weg van een tegenstander en verschafte zichzelf daarmee vrije doorgang naar de 16 van Ajax. Zijn balletje breed was op maat en ook aan de daaropvolgende actie van Salim Mansouri mankeerde niets. Dat kon echter niet gezegd worden van de afwerking door Salim. In plaats van de bal tussen de palen te schieten, mikte hij op de lat. Via de onderkant ketste de bal weer terug in het veld. Helaas buiten bereik van een Volendammer. In de 17e minuut slaagde Kevin er wel in om de score te verdubbelen. Hij schatte een hoge bal van Jamie Jacobs op de juiste waarde en liet de ver uit zijn doel gekomen doelman van Ajax met zijn doorkopbal kansloos, 2-0. Daarna kreeg Volendam nog twee prima mogelijkheden om de Amsterdammers al in een vroegtijdig stadium op een hopeloze achterstand te zetten. Eerst was het Jordy die de hoek voor het uitzoeken had maar overschoot en aansluitend ontstond een opgelegde kans door een slippertje van de Ajax-keeper. Beide keren liep het voor de gasten met een sisser af. Vanuit het niets wist Ajax zelfs de aansluitingstreffer te maken. Ongehinderd mocht een Ajaxied vanaf de zijlijn koers zetten richting onze 16. Met een schot langs de paal wist hij keeper Bas Veen te verschalken. De oranjehemden leken even van slag. Hierdoor kon Ajax het initiatief weer overnemen en Volendam onder druk zetten. Het was met name aan Bas Veen te danken dat de roodwitten toen niet langszij kwamen. Met een geweldige ingreep voorkwam hij de gelijkmaker.

Na rust trok Ajax hun overwicht van de laatste fase van de eerste helft gewoon door. Kansen leverde het echter niet op. Volendam daarentegen slaagde er wel in een paar uitstekende mogelijkheden te creëren. Gerry Vlak, ook vandaag weer een belangrijke schakel binnen ons team, had pech toen hij zijn vlammende schot op de doelpaal zag eindigen, terwijl Rodney Smorenberg een perfect voorgegeven bal door Jordy alleen maar hoefde te raken om de marge te vergroten en zijn team wat meer lucht te geven. Hij raakte de bal echter helemaal verkeerd. In de 80e minuut lukte het Nick Runderkamp wel om het verschil weer op twee te brengen. Jordy Hilterman had zich handig ontdaan van de laatste verdediger van Ajax, behield het overzicht en legde de bal breed op de goed meegekomen Nick. Die bleef koel en schoof de bal beheerst in het lege doel, 3-1. Vier minuten later kwam Volendam zelfs op 4-1. Invaller Martijn van Oers snelde op rechts iedereen voorbij en zette de bal zodanig scherp voor dat deze door een Ajax-verdediger achter zijn eigen doelman werd gewerkt. De wedstrijd leek definitief beslist, maar nonchalant optreden van Daan Klinkenberg bij onze achterlijn stelde een Ajaxied in staat de 4-2 te laten aantekenen. Het gaf de Amsterdammers nieuwe hoop op een beter resultaat. De 4-3 was bijna een feit, maar met een uitstekende reflex op de doellijn stak de sterk keepende Bas Veen daar een stokje voor. Ajax gaf het nog steeds niet op, maar in de stand kwam geen verandering meer.
De andere uitslagen van het afgelopen weekend hebben er zelfs voor gezorgd dat we nu alles weer in eigen hand hebben! En wie had dat een paar weken geleden nog gedacht?

Opstelling FC Volendam A1:
Bas Veen, Mohamed Betti (’87 Florian Toen), Nick Zeijlmans, Daan Klinkenberg, Randy Ababio, Gerry Vlak (’82 Gijs Smal), Kevin Owusu Asare (’59 Martijn van Oers), Jamie Jacobs (’82 Gani Meholli), Jordy Hilterman, Rodney Smorenberg (’65 Nick Runderkamp), Salim Mansouri

FC Volendam D2 – Vitesse D2 1-5
FC Volendam D2 kreeg zaterdag Vitesse op bezoek dat moest winnen om zicht te houden op de titel, al was het hierbij wel afhankelijk van hetgeen FC Utrecht zou doen tegen Fortuna Sittard. Vitesse begon voortvarend en had binnen vijf minuten het eerste doelpunt al in het netje liggen. Een goede Vitesse aanval werd in eerste instantie nog knap gekeerd door keeper Mahdi El Bazi maar op de rebound had hij geen verweer. Volendam kwam beter in het spel, creerde een paar goede mogelijkheden, maar wist de kansen niet af te maken. Vlak voor rust verdubbelde Vitesse de marge toen een ongelukkige breedtebal in de voeten van de Vitesse spits werd gespeeld die dit buitenkansje genadeloos afstrafte. Na rust had Volendam lange tijd het betere spel hetgeen zich uitte in een doelpunt van Milijano Anastatia die een goed genomen corner van Sam Leijen fraai inkopte. Volendam liet zich met veel strijd en goed combinatiespel van haar beste kant zien en het was eigenlijk wachten op de gelijkmaker. Deze kwam er jammer genoeg niet. Mede door enkele geweldige reflexen van de Vitesse keeper en het slordig zijn in de afronding bleef de teller op 1-2 staan. In de 52e minuut werd alle hoop om de wedstrijd te keren teniet gedaan toen Vitesse uit een goede counter de 1-3 maakte. Hierna knakte er iets bij de jongens en werd de eindstand, mede door wat ongelukkige keuzes en foutjes, in rap tempo opgeschroefd tot een wat geflatteerde 1-5 nederlaag. Een uitslag die Vitesse uiteindelijk geen kampioenschap opleverde, omdat FC Utrecht haar wedstrijd ook won en zich hierdoor voorjaarskampioen 2015 mag noemen.