Jeugdverslagen 2 november

• zondag, 03 nov 2013
  • Leestijd: 17 minuten

FC Den Bosch A1 - FC Volendam A1 1-0
Voetbal kan nog steeds onrechtvaardig zijn. Uitgerekend de ploeg die daar het minste aanspraak op kon maken ging in de voorlaatste minuut met de zege aan de haal. Gedurende de gehele wedstrijd had Volendam een veldoverwicht en kreeg het diverse mogelijkheden om zichzelf te belonen, maar de afwerking liet steeds te wensen over. Het leverde een bittere nasmaak op.
Fileleed zorgde ervoor dat wij een uur later dan gepland bij Stadion De Vliert arriveerden. Het aanvangstijdstip werd daardoor met een half uur uitgesteld naar 15.00 uur. In hoeverre dit de voorbereiding van ons team heeft verstoord zullen wij nooit weten. Niettemin kwamen de oranjehemden goed uit de startblokken. In een opnieuw gewijzigde samenstelling nam men meteen het initiatief. Doelpogingen van achtereenvolgens Mike Dooyeweerd, Rowin Mol en Gernridge Prijor bezaten wel de juiste richting, maar misten de vereiste kracht om de doelman van de Bosschenaren te kunnen verontrusten. Met een snoeihard afstandsschot van Daan Klinkenberg had de doelman van Den Bosch de grootste moeite, maar hij wist hem wel onschadelijk te maken. Na ruim een kwartier spelen ontsnapte Volendam aan de openingstreffer doordat Daan de bal nog net voor de doellijn wist te keren. Het gejuich van de Bosschenaren was dan ook voor niets. Even later zeilde een schot van de sterk spelende Nick Zeijlmans net naast de paal over de achterlijn. Volendam dicteerde het spel, maar verzuimde zichzelf te belonen.

Na de pauze kwam Jordy Hilterman al binnen 35 seconden in riante scoringspositie, maar de keeper redde. Hij herhaalde dit huzarenstukje op een geweldig schot van Aubrey Hoogdorp net onder de lat. Opnieuw bleek ons team over meer kwaliteit te beschikken dan de gastheren, maar scoren wilde maar niet lukken. In de slotfase kreeg Volendam het deksel op de neus. In een duel probeerde Nick Zeijlmans de bal over de achterlijn de laten lopen, maar hij verstapte zich daarbij en ging kermend ter aarde. Kennelijk schrokken een paar spelers van ons daar zo van dat zij vergaten de bal uit onze 16 weg te werken. Het thuisteam kende geen genade en verzilverde dit buitenkansje. Het leverde hen de onverdiende overwinning op, maar daar heeft men in Den Bosch maling aan. De respectloze opmerking van een Bosschenaar die op de treffer volgde sprak zelfs boekdelen. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar ondanks de nederlaag kan Volendam toch terugzien op een goede wedstrijd. Je krijgt echter helaas niet altijd wat je verdient.

- Ruststand: 0-0
- (‘89) 1-0 FC Den Bosch

Opstelling FC Volendam A1:
Jordi van Stappershoef, Soufyan Akmum, Nick Zeijlmans (90. Solace Osarugue Uyi-olaye), Daan Klinkenberg, Johan Keizer, Denzel Prijor, Aubrey Hoogdorp (71. Bas Quist), Rowin Mol, Jordy Hilterman, Mike Dooyeweerd (71. Gerry Vlak), Genridge Prijor

FC Volendam B1 – FC Dordrecht B1 2-0
Zaterdag waren we nieuwsgierig of het team het goede spel van de tweede helft van vorige week ook tegen FC Dordrecht kon oppakken. FC Volendam begon geconcentreerd en voortvarend aan de wedstrijd. Joey Salden speelde zich goed vrij en zette goed voor. Kevin Owusu kroop listig voor zijn tegenstander en bracht FC Volendam al heel snel op een 1-0 voorsprong. FC Volendam zette door en FC Dordrecht was duidelijk de onderliggende partij. Er kwamen kansen, maar die werden niet verzilverd. Even voor rust leek FC Dordrecht wat op te veren en probeerde het initiatief naar zich toe te trekken. Bij corners heerste doelman Marlon Coco in het strafschopgebied met zijn grote en grijpgrage handen. De opleving van FC Dordrecht was van korte duur. Het was een prima pass van Ben Benaissa die Joey Salden in stelling bracht. Met een geweldige lob verschalkte hij de doelman van FC Dordrecht en bracht FC Volendam vlak voor rust op een comfortabele 2-0 voorsprong.

De eerste kans in de tweede helft was direct voor FC Dordrecht, maar in kansrijke positie werd op de vuisten van Marlon Coco gemikt. Dat was één van de weinige wapenfeiten van FC Dordrecht in de tweede helft, want FC Volendam pakte direct het initiatief weer over. De aanvallen golfden op het doel van FC Dordrecht. De ene aanval was nog mooier dan de andere. Gevano End kwam een aantal keren goed door op rechts. Het enige dat nog ontbrak aan het goede aanvalsspel, was het omzetten van de kansen in doelpunten. Ben Benaissa kreeg de mooiste kansen, maar mikte de bal tot tweemaal aan toe op de paal. Het was gezien het aantal kansen en de veldverhouding wonderlijk dat FC Volendam uiteindelijk slechts op 2-0 bleef steken. Dit is de enige kritiek die deze wedstrijd aangemerkt kan worden op de ploeg. Doordat de verdediging vandaag ook helemaal niets weggaf, werd het een vrij eenvoudige overwinning en passeren we FC Dordrecht op de ranglijst.

1-0 Kevin Owusu (4e min)
2-0 Joey Salden (37e minuut)
Rust en eindstand

Opstelling:
Marlon Coco, Gevano End, Joep Hulskes, Mohammed Betti, Gijs Smal, Jamie Jacobs, Kevin Owusu (75. Florian Toen), Ozair Dahi, Martijn van Oers (62. Rodney Smorenberg), Ben Benaissa, Joey Salden (70. Nathan van Kooperen).
Floor Heuyerjans

Klik hier voor de foto's

FC Volendam B2 - FC Emmen B1 2-2
Zaterdag was de wedstrijd tegen de koploper FC Emmen B1. Een wedstrijd waarvan we hoge verwachtingen hadden. Na een scherpe warming-up begonnen we aan de wedstrijd en het eerste kwartier was rommelig. In de deze fase gaven we niets weg maar kregen we zelf ook geen kansen. Na een kwartier begon de wedstrijd te kantelen in ons voordeel, we wonnen de duels en daardoor
waren we de tegenstander steeds een stap voor. Er stond een eenheid die kleine foutjes voor elkaar herstelde en voorin gaven de aanvallers goed de druk op de bal, waardoor we het achterin ook makkelijker hadden. Na 26 minuten kwamen we verdiend op 1-0, een goede aanval met een mooie voorzet van Dario Lovecchio werd bij de tweede paal keurig binnen gekopt door Jason Stekkel. Een terechte voorsprong en het spelletje wat Emmen speelde hadden we goed door. We kregen nog een paar mogelijkheden om de score te vergroten maar gingen met een dik verdiende voorsprong rusten. We toonden strijd, beleving en passie en daarbij begonnen we steeds beter te spelen.

De tweede helft was drie minuten oud toen we de 2-0 scoorden. Een goede actie van Jason Stekkel die bij de tweede paal werd binnen geschoten door Max Sajet. Een heerlijk moment zo meteen naar rust en toen kwam er ook meer rust bij ons en lieten we de bal goed het werk doen en kregen we kansen om de score te vergroten ook omdat Emmen 1 op 1 gingen spelen en waarin
wij toonden de sterkere te zijn. Het bevrijdende derde doelpunt bleef uit en toen kwam de 22e minuut. Een dieptebal van achteruit van Emmen en waarin wij voor het eerst niet helemaal goed stonden en wij een overtreding maakten in de 16. Een penalty, wat het ook was, maar een rode kaart zeker niet. De penalty ging erin en dat was het eerste schot op goal van Fc Emmen. Maar nu moesten we met tien man verder en dat was de eerste minuten even zoeken. Vervolgens stonden we goed
en gaven helemaal niets weg. We kregen zelf de grootste kans op de 3-1 alleen schoot Joey Veerman net te slap in. We stonden goed en gedisciplineerd in de organisatie. Met nog drie minuten te spelen kreeg Emmen een corner en die werd bij de tweede paal binnen getikt, 2-2. Het ongeloof droop van de mannen. Vervolgens kreeg bij ons Darryl Baly zijn tweede gele kaart en moesten we verder met negen man. Maar met ongelooflijk veel geloof , strijd en de echte wil om te willen winnen
gingen de mannen zelfs op zoek naar de 3-2. In de aller laatste seconde schoot Gani Meholli naar een heerlijke actie de bal op de binnenkant van de paal. Eruit ging hij in plaats van erin. De scheidsrechter floot af en de mannen zaten er doorheen. Niets weggeven en dan met negen man eindigen en 2-2 spelen terwijl Emmen geen kans gehad heeft. Het voetbal wint het dus niet altijd.

FC Volendam C1 - AZ C1 1-4
FC Volendam C1, dat de afgelopen drie wedstrijden niet had weten te winnen, mocht zaterdag tegen AZ C1 aantreden. De Alkmaarders namen vanaf de aftrap de bal mee naar voren en kreeg meteen een grote kans. In de vijfde minuut kreeg FC Volendam een vrije trap op de helft van AZ te nemen, maar dat resulteerde weer in een kans voor AZ. Gelukkig was keeper Niels Ras weer op zijn post. Zo had AZ dus de wedstrijd de eerste tien minuten in handen. Na een kwartier zette Volendam een keer een aanval op. Rechts op het middenveld zette Marco Speijk een combinatie op die via Martijn Kaars op links bij Wessel Stuijt belandde. Terwijl iedereen dacht dat die zou schieten legde hij de bal nog een keer breed op de vrijstaande Martijn Kaars, die die 1-0 in het lege doel legde. Gesteund door dit doelpunt brak er nu een sterke fase van de Volendammers aan. Marco Speijk wist de bal van zijn tegenstander te ontfutselen en zag de keeper te ver voor zijn doel staan. Met een perfecte lob schoot hij de bal richting doel, maar via de lat viel de bal weer in het veld, waar Bob Springer de bal net te ver voorbij was gelopen om hem in het doel te kunnen schieten. Nog in de eerste helft kreeg FC Volendam C1 een kans. Een crosspass van Nathangelo Markelo kwam via Wessel Stuijt en Bob Springer bij Martijn Kaars, maar ook deze mogelijkheid werd niet verzilverd. Richting rust kwam AZ weer opzetten. Via een combinatie over hun linkerkant kwamen ze het strafschopgebied binnen. Het schot werd nog door Niels Ras gepareerd, maar in de rebound werd het toch 1-1.
De tweede helft begon, net als de eerste, met een gevaarlijke aanval van AZ, die uiteindelijk op de buitenkant van de paal belandde. Meteen daarna kon AZ weer een aanval opzetten. Een snelle aanval over hun linkerkant leverde een strakke voorzet op die goed werd binnen getikt (1-2). Voor Volendam werd het nu een lastige strijd bergopwaarts. Het werd steeds moeilijker om een vrije man te vinden en steeds moest de lange bal gespeeld worden. Daar had AZ weinig moeite mee, zodat zij de druk steeds meer konden opvoeren. Na een kwartier in de tweede helft was AZ heel dicht bij de 1-3, maar Boy Kemper wist de bal nog van de lijn te halen. Toch was het AZ dat nu doordrukte. In de 52e minuut werd een voorzet van links geheel vrij bij de tweede paal ingekopt (1-3). Met de moed der wanhoop probeerde FC Volendam het nog wel, maar AZ wist van geen wijken. Via een mooie tikkie-takkie combinatie wisten zij diep in de tweede helft ook nog de 1-4 te maken. De wedstrijd was nu gespeeld, maar FC Volendam C1 beet nog een keer van zich af. Via twee driehoekjes op het middenveld werd Wessel Stuijt nog één diep gestuurd. Zijn voorzet werd door de inkomende Martijn Kaars via de paal over de achterlijn geschoten.

Opstelling FC Volendam C1:

Niels Ras, Nico Kroon, Nathangelo Markelo, Boy Kemper , Dick de Boer, Marco Speijk, Paul Sombroek (55. Max Veerman), Thomas Schaap (55. Justin Baas) Martijn Kaars, Wessel Stuijt, Bob Springer (45. Kevin van Gasteren), Barry Lauwers, Dani Mes

FC Volendam o14 – PEC Zwolle o14 6-0
Op 1 november was de nieuwe pasjescontrole van toepassing geworden, wat betekende dat de wedstrijd vooraf werd gegaan door de fysieke controle van alle spelers aan de hand van hun KNVB-pas, op de middenstip van het Kras-Stadion. Onze spelers hadden hier overduidelijk geen nadelige gevolgen van, want vanaf de eerste minuut werd de tegenstander onder druk gezet en de combinatie gezocht. Dit resulteerde al in de derde minuut in een bal van Bram die de keeper slechts met zijn vingertoppen via de lat over kon tikken. Toen hij even later een vrije trap mocht nemen buiten de zestien en hij nog even subtiel herinnerd werd aan de afspraken daarover, plaatste hij de bal gevoelvol bij de verre paal waar niemand in staat was de bal te raken en de 1-0 een feit was. Kort hierna kreeg PEC een van de spaarzame kansen, maar deze wist Rob goed te redden ten koste van een corner. In de twintigste minuut volgde nog een mooie kans voor Jelyno uit een voorzet van Redouane maar deze ging jammer genoeg over het vijandelijke doel. Net op het moment dat iedereen er vrede mee begon te krijgen dat we met een krappe 1-0 zouden gaan rusten, werd het startsein voor de Vasco-show gegeven door de prima spelende Mike. Hij stuurde Vasco met een prachtige diepe bal de ruimte in en met zijn snelheid liet Vasco verdediging en keeper van PEC achter zich en scoorde uit een moeilijke hoek de 2-0 vlak voor het rustsignaal.
Blijkbaar was hij hiermee verlost van zijn korte doelpuntloze periode, want in de tweede helft was hij volledig ontketend. In de tweede minuut na rust maakte hij een gigantische rush over links langs een aantal tegenstanders en schoot hard en hoog de 3-0 binnen. Even later plaatste Bram de bal in de hoek van de goal, maar was de keeper net op tijd om deze bal te keren, maar in de daaropvolgende situatie was het weer Vasco die de 4-0 laag in het doel werkte. Nu was het de beurt aan Mike om zijn prima wedstrijd te bekronen met een schitterende goal. Met de bal aan de voet stak hij het hele veld over, ondertussen links en rechts spelers ontwijkend om vervolgens vanaf de rand zestien onhoudbaar de 5-0 te scoren.
Hierna werd Teun wel erg zwaar gestraft voor een duw-en-treksituatie bij een ingooi en kon met rood vertrekken. Dit was wel een negatieve domper op een verder zeer sportief duel. In de daaropvolgende periode wist Vasco het te presteren om, uit een voorzet van Redouane, de 6-0 eindstand op het bord te toveren.
Kortom een prima prestatie van hem, maar ik wil een minstens zo’n groot compliment maken naar het hele team voor de manier waarop zij hem vandaag in staat gesteld hebben om zo te excelleren. Ik heb ontzettend genoten van jullie!
6-0 Vasco Lo-Ning-Hing

Opstelling Volendam: Tol, Kaaijmolen (43. Stevense),, Kramer (43. Plat), Eerdhuijzen, de Jongh, Baas (43. Griffith), El Yourghi, van Ooijen, Lo-Ning-Hing, van de Wiel, Milop.

Eenvoudige overwinning Volendam D1- Almere City D1
Zaterdagmiddag 12.30 uur moesten de mannen van de D1 voor de tweede keer in 14 dagen aantreden tegen Almere City D1. Na de 1-4 winst voor de beker was het nu zaak er voor te zorgen dat we onze tegenstander niet zouden onderschatten. Dat gebeurde gelukkig niet. Almere City heeft een fysiek sterke ploeg en de verdediging van Almere schuwt niet aan shirts te trekken, aan aanvallers letterlijk te gaan hangen en overtredingen te maken, maar Volendam liet zich hierdoor niet afschrikken en was meer dan de bovenliggende partij. De D1 kon het zich zelfs permitteren in de eerste helft 2 maal de paal en de lat te raken, voor open doel te missen en toch nog met een gelijkspel te gaan rusten. De toeschouwers zagen bij vlagen mooie aanvallen en het was dan ook jammer dat de scherpte voor de goal ontbrak. Achterin brachten de mannen zich zelf af en toe in de problemen door riskante inspeelballen. Nadat de D1 eerst nog op een zeer verdiende voorsprong kwam – uit de kluts – door een intikkertje van Vicente Besuijen kwam Almere City na onnodig balverlies achterin vlak voor rust op gelijke hoogte.

Trainer Bram wisselde in de rust en bracht Milo, Huub, Tom en Sabir. Na rust werd heel wat effectiever gespeeld en zorgde een mooie combinatie-aanval, na goed doorgaan over rechts van Vicente Besuijen, via Jip Molenaar voor de 1-2. Kort daarop een nagenoeg identieke aanval waarbij Huub van Essen goed door kwam over rechts in de 16, zijn inzet werd door de keeper van Almere City niet helemaal klemvast gestopt waarop Jip Molenaar er als de kippen bij was om de bal in een keer in de lucht voor de handen van de keeper in de goal te schieten.
De wedstrijd was toen al met 1-3 gespeeld.
De scheidsrechter was in de rust door onze jongens op correcte wijze gewezen op het alsmaar voortdurende duw –en trekwerk van de verdedigers van Almere. Dit had resultaat bij een vrije trap want een duw in de rug van Jip Molenaar was voldoende voor een penalty. Robin Schulte mocht de penalty nemen en maakte de 1-4.

FC Purmerend D1 - FC Volendam D2 1-2
FC Volendam D2 heeft zaterdag voor een stunt gezorgd door uit tegen koploper FC Purmerend D1 met 1-2 te winnen. De eerst minuten hadden we het lastig en kregen we ook een tegentreffer te verwerken. Een goed genomen corner van Purmerend werd geprobeerd weg te werken, maar de bal werd geblokt en schoot het doel in. Volendam liet zich door deze snelle tegentreffer niet van de wijs brengen en herpakte zich. Met goed en snel positiespel werd op jacht gegaan naar de gelijkmaker die er in de achttiende minuut dik verdiend kwam. Uit een goed lopende aanval kreeg Younes Taha el Idrissi de bal op links aangespeeld en plaatste de bal precies op maat op het hoofd van Amoah Sam die de bal feilloos inkopte. Door vroeg druk te zetten kon Purmerend niet veel anders doen dan de lange bal te spelen die door goed verdedigen meteen weer werd veroverd.
Toch bleef het oppassen geblazen want vooral de spelhervattingen als corners en vrije trappen van Purmerend waren heel gevaarlijk. Ook de tweede helft had Volendam het betere spel dat in de 45e minuut werd beloond met een tweede doelpunt. Daan Steur besliste de wedstrijd met een schitterende vrije trap van net buiten de 16-meterlijn over de muur heen. Een dik verdiende overwinning die als beloning gezien mag worden op het goede spel van de laatste weken. Waar we een aantal keren ongelukkig nipt verloren, werd deze keer net als vorige week de volle winst gepakt.