Jeugdverslagen 21 februari

• zaterdag, 21 feb 2015
  • Leestijd: 11 minuten

FC Volendam A1 – Vitesse A1 1-5
Het is FC Volendam A1 niet gelukt zich te revancheren voor de forse bekernederlaag eerder dit seizoen. Na afloop moest opnieuw worden erkend dat teams uit de eredivisie weinig kansen nodig hebben om doeltreffend te zijn. Het krachtsverschil was weliswaar minder groot dan de uitslag doet vermoeden, maar op de overwinning van de Arnhemmers kon weinig worden afgedongen.

Volendam startte sterk. Al in de eerste minuut kwam Kevin Owusu Asare oog in oog te staan met de sluitpost van Vitesse. Zijn schot miste echter kracht, waardoor de keeper van de gasten zijn team voor een snelle achterstand kon behoeden. Ook Jordy Hilterman kwam, op aangeven van Randy Ababio, in kansrijke positie, maar zijn inzet eindigde op het lichaam van de Vitesse-doelman. Gedurende de eerste twintig minuten waren de oranjehemden gewoon de bovenliggende partij. Vitesse wist daar tot dan toe weinig tot niets tegenover te stellen. Het was dan ook wrang dat het juist de Arnhemmers waren die in de 21e minuut, vanuit een inworp (!) de score openden. Nadat de bal hoog voor het doel van Marlon Coco was gebracht, viel de bal uiteindelijk recht in de voeten van een Vitessenaar. Die zette snel zijn voet er tegenaan en om vervolgens Marlon kansloos te maken, 0-1. Een minuut later kon Vitesse opnieuw juichen toen Florian Toen onfortuinlijk was en een voorzet van de Arnhemmers in eigen doel liet verdwijnen, 0-2. Volendam was in de daaropvolgende fase flink van de leg. De gasten konden naar hartenlust combineren en liepen kort voor rust zelfs uit naar 0-3. Hun beste aanvaller was op rechts aangespeeld en naar binnen getrokken, zonder te worden aangepakt. Hij besloot zijn actie met een snoeihard schot dat onder het lichaam van Marlon door in het doel verdween.

Na de pauze was het zaak voor ons team om met een snelle treffer weer terug in de wedstrijd te komen. Met bewonderenswaardige inzet en strijd werd steeds weer het doel van de tegenstander opgezocht, maar eenmaal in de vijandelijke 16 liet de nauwkeurigheid in de eindfase het steeds afweten. Het duurde tot de 76e minuut voordat het doel eindelijk wel werd gevonden. De over rechts goed mee opgekomen Mohamed Betti legde de bal breed op Jamie Jacobs. Zijn schot caramboleerde via de paal over de doellijn, 1-3. Nog geen minuut later had de aansluitingstreffer een feit moeten zijn. Op weergaloze wijze plukte Jordy Hilterman, in de vijandelijke 16, een bal uit de lucht om deze vervolgens over zich heen te lepelen en zichzelf daarmee vrij voor de keeper te zetten. Als ie had gescoord zouden de beelden daarvan de hele wereld over hebben kunnen gaan, maar in plaats van te kiezen voor een laag schot langs de keeper wilde Jordy de bal over de keeper lobben. Jammer genoeg verdween de bal nu over het doel. In plaats van 2-3, kreeg Vitesse nu even later de 1-4 op een presenteerblaadje aangeboden. Totaal onnodig werkte Marlon in zijn 16 een Vitessenaar tegen het gras. Hij boorde daarmee tevens de nog aanwezige hoop op een puntendeling definitief de grond in. De prima leidende scheidsrechter Ruud Bossen kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Dit buitenkansje om de wedstrijd te beslissen werd met beide handen aangegrepen, 1-4. In de slotminuut werd het ook nog 1-5. Via een fantastisch afstandsschot liet een Arnhemmer de bal in de kruising verdwijnen.

Opstelling FC Volendam A1:
Marlon Coco, Mohamed Betti (’87 Marco Tol), Florian Toen (’79 Gijs Smal), Daan Klinkenberg, Randy Ababio, Gerry Vlak (’87 Gani Meholli), Bas Quist (’69 Salim Mansouri), Jamie Jacobs, Jordy Hilterman, Rodney Smorenberg (’54 Mike Dooyeweerd), Kevin Owusu Asare

FC Volendam B1 – Vitesse B1 3-3
Het begin van de wedstrijd was nog niet hartverwarmend, want beide ploegen waren elkaar nog aan het aftasten. Na een klein kwartier had FC Volendam de eerste kans. Na een goede combinatie tussen Martijn van Oers en Yorno Tielman kwam de laatstgenoemde in kansrijke positie. De vuisten van de Vitesse doelman brachten redding. FC Volendam verhoogde de druk en creëerde een aantal kansen. Darryl Baly kopte in kansrijke positie over het doel. Gani Meholli tikte de bal na een goede aanval langs de verkeerde kant van de paal. FC Volendam was de bovenliggende partij en het wachten was op de openingstreffer. Die kwam er ook, want via een prima opening van Jason Stekkel werd Roy Tol bereikt die fraai wist af te ronden en FC Volendam op een verdiende 1-0 voorsprong bracht. FC Volendam kreeg nog wat mogelijkheden om de score uit te bouwen maar wist deze kansen niet te benutten. Vlak voor rust mocht Vitesse aan de linkerkant van het veld net buiten het strafschopgebied een vrije bal nemen die strak voor het doel werd ingebracht. De FC Volendam defensie had hier geen passend antwoord op en vanuit het niets kwam Vitesse op 1-1 en daarmee weer helemaal terug in de wedstrijd.

Na rust kwam er een ander Vitesse uit de kleedkamer en de mouwen werden opgestroopt. Na de eerste en de beste kans was direct gelijk raak voor Vitesse. Na een goed uitgespeelde kwam Vitesse op een 1-2 voorsprong. FC Volendam had de tweede helft meer moeite met de tegenstander en kon minder afdwingen dan in de eerste helft. Een goed ingebrachte strakke bal vanaf de rechterflank in de doelmond zorgde voor groot gevaar voor het Vitesse doel en Max Sajet kwam net een teenlengte tekort om te scoren. De gelijkmaker kwam er toch. Na een prima vrije trap van Joey Veerman kopte onze luchtmachtster Stan Veerman de bal keurig binnen en bracht de stand weer gelijk, 2-2. Beide ploegen gingen op zoek naar de overwinning en het spel golfde op en neer. Het leek op een 2-2 gelijkspel af te stevenen maar het venijn zat in de staart. Eerst was het Vitesse dat een levengrote kans kreeg en in de tegenaanval was het Gani Meholli die de 3-2 op zijn schoen had. In de voorlaatste minuut lachte het fortuin FC Volendam toch toe. Na een scrimmage voor het doel van Vitesse kwam de bal voor de voeten van Martijn van Oers. Die haalde onverbiddelijk uit en bracht FC Volendam op voorsprong. De overwinning leek binnen. Het zou toch anders aflopen. In de laatste minuut kreeg Vitesse halverwege de helft van FC Volendam een vrije trap. Alle spelers waren verzameld in het strafschopgebied en de bal belandde precies op het hoofd van de centrale verdediger van Vitesse die de bal keurig binnenknikte en de stand weer gelijk bracht, 3-3. FC Volendam mocht niet meer aftrappen en zo eindigde de wedstrijd met een 3-3 gelijkspel.

Opstelling:
Jan Ploeg, Yorno Tieman, Hjalmar Oomens (66. Stan Veerman), Marco Tol (66. Alex Plat), Darryl Baly, Jari Vlak (66. Danny Prins), Martijn van Oers, Joey Veerman, Jason Stekkel (57. Max Sajet), Gani Meholli, Roy Tol.
Floor Heuyerjans

FC Volendam D2 - MVV D2 4-1
De FC Volendam D2 heeft zaterdag op zeer overtuigende wijze de eerste drie punten binnengehaald van de voorjaarscompetitie. Met name de eerste helft liet het zien dat alle trainingsarbeid zijn vruchten begint af te werpen. Volendam schoot uit de startblokken en zette MVV met goed spel onder druk. Met goed verplaatsen van de bal naar de vrije ruimte, lekkere duels en goede steekballen kwamen er doelkansen en werd de MVV-verdediging aardig op de proef gesteld. Een doelpunt kon niet uitblijven. In de zesde minuut was het raak dankzij een fraaie treffer van Calvin Twigt die genadeloos de trekker overhaalde om vervolgens vijf minuten later de marge te verdubbelen met een fraaie kopbal uit een goed genomen corner van Jerome Jager. Volendam hield de druk er goed op. Hield goed overzicht en gaf MVV geen moment de gelegenheid iets terug te kunnen doen. In de 24e minuut werd het 3-0 dankzij een fraaie treffer van Deshawntey de Sanders die met een evenzo fraaie steekpass van Jerome Jager op de keeper werd afgestuurd. Twee minuten later was er wederom een slimme steekpass van Jerome. Deze keer werd Raul Lorenzo Le A Kwie de diepte ingestuurd om vervolgens de keeper kansloos te laten en de 4-0 aan te tekenen.

Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft werd een heel ander verhaal. Zo goed als we de eerste helft speelde, zo beroerd ging de tweede helft. Het was slordig, onrustig, taken werden niet uitgevoerd, kortom we waren geen schim meer van het lekker voetballende team uit de eerste helft. Het was wachten op een tegentreffer. Deze kwam er in de 56e minuut dankzij een verdiende penalty die onberispelijk werd ingeschoten. Verder kwam MVV gelukkig niet, zodat de eindstand werd bepaald op 4-1.
Zeker op basis van de eerste helft een absoluut verdiende overwinning.

Opstelling: 1 Mahdi El Bazi, 2. Robin Zaagsma , 3 Rob Tol, 4. Sam Leijen
5. Johnny Mulder , 6. Calvin Twigt, (14. Tom Bond), 7. Raul Lorenzo Lie A Kwie, 8. Jerome Jager, 9. Boris Cmogorcevic, 10. Milijano Anastatia (12. Amr El Tahir), 11. Deshawntey de Sanders, 16. Jort van der Veekens

AFC C1 – FC Volendam C1 2-4
Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen AFC Amsterdam op het programma Op het nieuwe stroeve kunstgrasveld was het AFC dat de eerste tien minuten het betere van het spel had. Maar de verdediging van FC Volendam stond als een huis. Het eerste gevaar aan AFC kant volgde pas in de 20ste minuut . Volendam begon daarna beter te combineren en dat leidde tot zeker vier goede uitgespeelde kansen. Net voor rust kwam AFC op voorsprong, 1-0 bij rust. Na rust ging Volendam op zoek naar de gelijkmaker, maar die kwam er nog niet , want AFC kwam na een dekkingsfout op een 2-0 voorsprong. Volendam liet de kopjes niet hangen en was uit op de aansluitingstreffer. Die volgde dan ook in de 54ste minuut. Vicente Besuijen tikte de bal in na een goeie voorzet vanaf rechts in, 2-1. Na de goal werd meteen weer druk gezet en dat leidde tot verschillende kansen voor het doel van AFC. Pas tien minuten voor het eind werd dan ook de gelijkmaker gescoord door Vicente Besuijen gescoord, 2-2. Volendam scoorde daarna in de laatste minuut de 2-3 door een goede actie van Shurney Marengo die de bal achter de keeper schoot. De vreugde was groot aan Volendamkant. Meteen na de aftrap word weer de bal veroverd en kwam terecht bij Maxwell Asare die de bal geplaatst in het doel schoot, 2-4 voor Volendam. Een zeer goede overwinning na een 2-0 achterstand!