Jeugdverslagen 22 februari

• zondag, 23 feb 2014
  • Leestijd: 11 minuten

FC Volendam A1 – avv Swift Za.1 (1-2)
Om goed in het ritme te kunnen blijven, oefende de formatie van Bert Blank zaterdag tegen het standaardteam van het Amsterdamse avv Swift. Een team dat hoog geklasseerd staat in de eerste klasse zaterdag. Hoe zouden onze mannen zich houden tegen een ploeg die niet alleen fysiek veel sterker is, maar bovendien ook over meer routine en wellicht meer geslepenheid beschikt? De nog (piep)jonge scheidsrechter Oosterboer, die eerder op de dag al een wedstrijd had gefloten, had zich bereid getoond ook de leiding over ons duel op zich te willen nemen. De eerste echte kans was voor Volendam. De kopbal van Daan Klinkenberg, na een kwartier spelen en uit een voorzet van Gerry Vlak, was echter een gemakkelijke prooi voor de keeper van Swift. De 100% mogelijkheid die Aubrey Hoogdorp een paar minuten later kreeg had toch echt de openingstreffer moeten opleveren. Toen Genridge Prijor voor de zoveelste keer zijn directe opponent te vlug was af geweest en een prima voorzet had afgeleverd, koos Aubrey ervoor de bal ineens vol op de wreef te nemen. Indien hij ervoor zou hebben gekozen de bal met binnenkant voet gericht te plaatsen zou de bal hoogstwaarschijnlijk wél de juiste hoogte hebben gehad en onder de lat zijn verdwenen. Nu leverde de fraaie aanval niets op. In het vervolg van de eerste helft toonden de teams zich redelijk gelijkwaardig aan elkaar. Noemenswaardige wapenfeiten bleven achterwege.

De tweede helft kreeg een ietwat ander gezicht. Wij waren amper een minuut onderweg toen onze organisatie, na een blessurebehandeling van Nick Runderkamp, even niet op orde was. Een Swiftspeler wist wel raad met de hem daardoor geboden vrijheid en liet Bas Veen kansloos, 0-1. Ook de vele positiewisselingen binnen ons team, het gevolg van de ingebrachte wissels, eisten zijn tol. Het team werd gaandeweg compleet door elkaar gehusseld. Het goede spel van de eerste helft kreeg mede daardoor geen vervolg in het tweede bedrijf. De gasten werden steeds meer de bovenliggende partij. In de 62e minuut profiteerde Swift van het feit dat de Volendamse defensie er niet in slaagde bal afdoende uit de eigen 16 weg te werken. Het leidde ertoe dat Bas Veen de bal opnieuw uit het net moest vissen, 0-2. Volendam probeerde vervolgens van alles om de aansluitingstreffer tot stand te brengen, maar meer dan een afzwaaier van Jordy Hilterman en een schot over van Mike Dooijeweerd, leverde het niet op. In de slotminuut slaagde Denzel Prijor er toch nog in de spreekwoordelijke eer te redden door een voorzet van Gerry Vlak met het hoofd over de doellijn te werken, 1-2. Al met al toch weer een nuttige en leerzame middag. Tot slot onze complimenten voor scheidrechter Oosterboer. Hij behaalde een dikke voldoende.

Scoreverloop:
- Ruststand: 0-0
- (’46) 0-1 avv Swift Za.1
- (’62) 0-2 avv Swift Za.1
- (’90) 1-2 Denzel Prijor

Opstelling FC Volendam A1:
Jordi van Stappershoef (46. Bas Veen), Denzel Prijor, Nick Zeijlmans (65. Soufyan Akmum), Daan Klinkenberg (46. Mike Dooijeweerd), Johan Keizer (90. Genridge Prijor), Gerry Vlak, Aubrey Hoogdorp, Rowin Mol, Solace Osarugue Uyi-olaye (44. Jordy Hilterman), Nick Runderkamp (65. Elroy Tuur), Genridge Prijor (70. Bas Quist)

Gerard Veeken

PEC Zwolle B1 - FC Volendam B1 1-0
Vandaag de wedstrijd tegen de runner up PEC Zwolle dat de laatste weken goede resultaten had geboekt. FC Volendam begon goed aan de wedstrijd en zette de tegenstander direct onder druk. PEC Zwolle vocht zich snel en goed terug in de wedstrijd waardoor het evenwicht in de wedstrijd al snel herstelde. FC Volendam riep in het begin van de wedstrijd al snel op een knullige wijze het noodlot over zichzelf af. Of het nonchalance was of een gebrek aan concentratie, ik weet het niet. PEC Zwolle kreeg wel heel gemakkelijk een doelpunt op een presenteerblaadje aangeleverd, die werd door PEC Zwolle zeer dankbaar verzilverd, 1-0 voor de thuisclub. Een ongelofelijke deceptie en de oranjehemden moesten zichzelf terug in de wedstrijd knokken en proberen om een achterstand weg te poetsen. Rodney Smorenberg kreeg een kans maar zijn kopbal was een prooi voor de doelman van de Zwollenaren. FC Volendam ging op zoek naar de gelijkmaker. Ozair Dahi beloonde een geweldige solo met een doffe knal. De bal ketste via de onderkant van de lat weer het veld in. De blessure en ziekenboeg van de FC Volendam B1 werd weer een stukje groter toen ook Martijn van Oers het veld moest verlaten met een gekwetste enkel. Gelukkig hadden we in Joey Salden een waardige vervanger op de bank zitten. In de tussentijd werd Kevin Owusu gelanceerd en ook in oog met de keeper mikte hij de bal op de paal. Weer geen goal!

De rust werd dus bereikt met een 1-0 achterstand en iedereen had het gevoel dat de achterstand geheel onnodig was. Na een speech van de trainer moest het in de tweede helft gebeuren. FC Volendam begon agressief en speelde soms op het randje. PEC Zwolle werd vastgezet op eigen helft. Puck Postma werd in stelling gebracht en weer bracht de paal redding voor PEC Zwolle. Het wachten was op de gelijkmaker. Na goede voorbereiding van Joey Salden werd Puck Postma bereikt en hij mikte de bal dit keer tussen de twee palen en de lat. Dit keer voorkwam de doelman van PEC Zwolle een Volendamse treffer. PEC Zwolle verdedigde de voorsprong met veel inzet en wilskracht en had daarbij het nodige geluk. Af en toe braken ze er echter gevaarlijk uit. Doelman Marlon Coco was gelukkig zeer attent en wist verder gevaar tijdig te voorkomen. FC Volendam kreeg voldoende mogelijkheden en kansen. Als je vervolgens een kans voor open doel gaat missen dan weet je zeker dat één van die dagen is dat zelfs als je tot de kerst blijft voetballen je die bevrijdende goal toch niet gaat maken. Hopelijk hebben de spelers weer geleerd dat je altijd scherp moet blijven. Door één momentje van onachtzaamheid in de eerste helft verlies je zomaar de wedstrijd die je eigenlijk helemaal niet had mogen of hoeven te verliezen. Als voorin de scherpte en het beetje geluk ontbreekt dan gaat het echt niet meer lukken. Hopelijk keren de geblesseerde spelers weer snel terug zodat we op volle oorlogssterkte nog kunnen proberen een klein succesje of prijsje te halen dit seizoen. Hartelijk dank aan Yarno Tierman van de B2 die een verdienstelijke wedstrijd heeft gespeeld.

1-0 10. PEC Zwolle

Opstelling:
Marlon Coco, Yormo Tierman, Joep Hulskes, Gijs Smal , Alejandro da Silva, Jamie Jacobs, Martijn van Oers (20. Joey Salden) , Ozair Dahi, Puck Postma, Rodney Smorenberg, Kevin Owusu (60. Nathan van Kooperen)

Klik hier voor de foto's

Floor Heuyerjans

FC Volendam C1 – AFC C1
FC Volendam en AFC kruisen dit seizoen voor de derde keer de degens. De eerste keer was een bekerduel dat eindigde in een 1-1 gelijkspel en het eerste competitieduel won FC Volendam met 1-3. Vandaag, 22 februari 2014, het tweede competitieduel tegen AFC. De wedstrijd begon rommelig aan FC Volendam zijde. Mede door foutieve passing en miscommunicatie op het veld kwam dit ten goede voor AFC. Sterker nog, in de 18e minuut scoorde AFC de 0-1. Uit een goed genomen hoekschop mocht een volledig vrijstaande AFC aanvaller de bal binnen koppen. Gezien het vertoonde spel van AFC een terechte voorsprong. Na het tegendoelpunt herpakte FC Volendam zich, wat resulteerde in een veldoverwicht voor FC Volendam. Er werd beter gevoetbald, er kwam meer rust in het spel en de vrije man werd beter gevonden. In de 26e minuut werd een aanval aan de linkerkant onreglementair, net buiten het 16 meter gebied, afgebroken met als gevolg een vrijetrap voor FC Volendam. De vrije trap-nemer, Martijn Kars, krulde de bal langs de AFC muur strak het goal binnen. 1-1. In de 30e minuut was het wederom raak. Bob Springer bediende Martijn Kaars met een prachtige crosspass. Alleen voor de keeper schot Martijn Kaars de bal beheerst binnen. 2-1.

In de tweede helft had FC Volendam volledig de touwtjes in handen en drong het de bezoekers terug op eigen helft. Het duurde dan ook niet lang of Martijn Kaars in de 37e minuut het derde doelpunt maakten na een crosspass van Kevin van Gasteren. 3-1. De mooiste goal van hedenmiddag was in de 63e minuut wederom van Martijn Kaars. Met een heel mooie stiftje lepelde hij de bal over de keeper heen na een assist van Thomas Schaap. 4-1.

Eerst volgende wedstrijd van FC Volendam C1 wordt op zaterdag 8 maart 2014 gespeeld thuis tegen ADO Den Haag C1 om 12:00 uur in het KRAS stadion.

Opstelling FC Volendam C1:
Barry Lauwers, Dani Mes, Nathangelo Markelo, Nico Kroon (’24. Boy Kemper), Kevin van Gasteren, Max Veerman (’51. Paul Sombroek), Thomas Schaap, Marco Speijk, Martijn Kaars, Bob Springer, Wessel Stuijt (’60. Dick de Boer)

FC Volendam D2 - De Foresters D1 (0-3)
Dinsdagavond heeft de FC Volendam D2 in het schitterende KRAS stadion het competitietreffen tegen de Forresters D1 met een 0-3 nederlaag moeten bekopen.
Van de uitwedstrijd wisten we nog dat Forresters een goed voetballende fysieke ploeg heeft met enkele hele behendige spelers die het ons toen heel lastig hebben gemaakt. Ook deze keer lieten ze zien een goede kanshebber te zijn voor de titel. Direct vanaf de eerste minuten van de wedstrijd werd duidelijk dat Forresters de punten mee naar huis wilde nemen want met goed positiespel werd Volendam meteen onder druk gezet. Volendam probeerde onder de druk uit te komen maar was wat onrustig en had moeite de bal in de ploeg te houden. De jongens deden hun best maar konden weinig kansen creëren. Na 7 minuten spelen met nagenoeg geen kansen voor beide partijen kwam Forresters op voorsprong toen spits Hidde Postma hard uithaalde en de uitstekende keepende Ciro Verkooijen, die de bal nog wel toucheerde, wist te verschalken(0-1). Forresters bleef druk houden en veel bewegen wat in de 20e minuut resulteerde in een fraaie 2e goal van de behendige Thijs Smak. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft had Volendam meer controle en kwam ook tot enkele mogelijkheden maar tot doelpunten kwam het niet. Forresters daarentegen wist het doel nog wel te vinden. Nadat in eerste instantie uit een hele fraaie aanval hun doelpunt wegens randje buitenspel werd afgekeurd, was het in de slotminuut alsnog raak dankzij een intikkertje van de goed meegelopen Thijs Smak (0-3). Dit was tevens de eindstand. Voor ons jammer maar eerlijk is eerlijk, Forresters liet zien over een goede ploeg te beschikken en was op dit moment, zeker ook in fysiek opzicht, nog een maatje te groot.