• zondag, 23 mrt 2014
  • Leestijd: 15 minuten

RJO/PEHV VVV/Helmond Sport A1 - FC Volendam A1 (1-1)
Vooraf werd er besloten om vandaag in een iets behoudender speelstijl aan te treden. Er was voor gekozen om te spelen met de punt naar achter, dit mede door de vele afwezigen vandaag.
De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor FC Volendam. Na een afgeslagen corner, die opnieuw werd ingebracht via Denzel Prijor, werd het eerste schot op doel gelost. De keeper van de tegenpartij stopte de inzet echter bekwaam. FC Volendam hield de druk en in de 11e minuut was het dan wel raak. Solace Uyi-olaye stuurde na een goede actie Genridge Prijor weg. Die behield het overzicht en zette op maat voor naar de naar binnen gekomen Aubrey Hoogdorp. Aubrey kon de bal daardoor simpel intikken en de score openen, 0-1. De eerste helft, waarin er voor beide partijen weinig kansen waren, maar waarin FC Volendam wel de controle had, werd afgesloten met een schot van Nick Runderkamp dat net over ging en een volley van Elroy Tuur, na een prima voorzet van Gerry Vlak.

De tweede helft kwam VVV/Helmond Sport beter uit de kleedkamer en het eerste gevaar was dan ook voor de thuisploeg. In de 51e minuut kwam de gelijkmaker op het scorebord. De centrale verdediger van de thuisploeg werd door verschillende linies van ons niet goed verdedigd en kreeg vrije doorgang naar de goal en benutte dit buitenkansje beheerst. Enkele minuten later moest Bas Veen tweemaal handelend optreden. Mede door het veranderde weerbeeld, het begon te plenzen, werd het voetbal er niet gemakkelijker op. Dit leidde, net als de 1e helft, tot weinig échte kansen voor beide ploegen. FC Volendam bleef de tweede helft steken op een paar kleine doelpogingen.

Een eerste helft waarin FC Volendam de betere ploeg was en een 2e helft waarin de tegenstander de betere was. Kortom, een terecht gelijkspel waarmee beide ploegen niet veel opschieten. Hopelijk kan FC Volendam de 1e helft van vandaag de aankomende tijd doortrekken naar een hele wedstrijd en komt er in de laatste 4 wedstrijden, in de aanloop naar de belangrijke nacompetitie, nog een groot aantal punten bij.

- (’11) 0-1 Aubrey Hoogdorp
- Ruststand: 0-1
- (’50) 1-1 Sven v.d. Kerkhof

Opstelling FC Volendam A1:
Bas Veen, Elroy Tuur, Denzel Prijor, Daan Klinkenberg, Soufyan Akmun, Jamie Jacobs (66. Kevin Owusu Asare), Aubrey Hoogdorp (76. Alejandro Da Silva Campuzano), Nick Runderkamp, Solace Osarugue Uyi-olaye, Gerry Vlak, Genridge Prijor

Nick Zeijlmans/Gerard Veeken

FC Volendam B1 – VVV/Helmond Sport B1 0-1
Vandaag de wedstrijd tussen de nummers 1 en 4 van de ranglijst. VVV/Helmond Sport is de ploeg die het meest aanspraak maakt op het kampioenschap tegen het wisselvallige FC Volendam dat nog aan het knokken is voor een plek in de nacompetitie. FC Volendam begon sterk aan de wedstrijd en domineerde het spel ook direct van het begin van de wedstrijd. Veelvuldig balbezit, goede positiewisselingen en direct het initiatief nemen in de wedstrijd. De verdediging van VVV/Helmond Sport stond heel goed en gaf niet veel weg. Toch kwamen er mogelijkheden voor FC Volendam maar die werden helaas niet in doelpunten omgezet. Tegen het eind van de eerste helft kwam VVV/Helmond Sport steeds beter in de wedstrijd en het spelbeeld wijzigde langzaam. De rust werd bereikt met een brilstand.

De wedstrijd lag na rust dus nog helemaal open. VVV/Helmond trok in de tweede helft direct het initiatief naar zich toe. De eerste kans die de bezoekers kregen belandde nog over het doel van doelman Marlon Coco. Bij de volgend aanval werd de bal niet goed weggewerkt en belande voor de voeten van een VVV/Helmond Sport speler die doeltreffend zeer en slagvaardig uithaalde en de bezoekers op een 0-1 voorsprong bracht. VVV/Helmond Sport ging door en op zoek naar de beslissende treffer. Die leek er ook te komen maar niemand kon goed zien of de inzet de doellijn was gepasseerd en FC Volendam kwam met de schik vrij. In een alles of niet offensief ging FC Volendam op jacht naar de gelijkmaker. Die leek er ook te komen toen Joey Salden een perfecte voorzet gaf en Puck Postma prima inkopte. Helaas werd de inzet van richting veranderd en verdween de bal over het doel. VVV/Helmond Sport liet zien een collectief goede en degelijke ploeg te hebben en speelde de wedstrijd professioneel uit. De overwinning kwam niet meer in gevaar en het kampioenschap lonkt voor de gasten. Voor FC Volendam is het de taak om de wonden te likken en de volgende wedstrijden nog het uiterste te geven in de hoop om nog een nacompetitie plaats te bemachtigen.

Tweede helft
0-1 VVV/Helmond Sport

Opstelling:
Marlon Coco, Mohamed Betti, Joep Hulskes (65. Gani Meholi), Gijs Smal, Gevano End, Rodney Smorenberg, Joey Salden, Ozair Dahi, Puck Postma, Nathan van Kooperen (56. Ben Benamar), Dario Lovecchio.

Floor Heuyerjans

Klik hier voor de foto's

FC Volendam B2 - AFC 34 B1 3-0
Na de zeperd van vorige week begonnen we vandaag redelijk aan de wedstrijd tegenAFC’34 en kregen we na vier minuten een dot van een kans maar de keeper pakte deze goed. Hierna ontspon zich een wedstrijd waarin AFC’34 niets kon en wij te slordig met balbezit omgingen en te moeilijke keuzes maakten. In deze fase kreeg AFC’34 geen kans en wij wel aardige mogelijkheden om de score te openen maar het vizier stond niet scherp. Na een half scoorden wij de verdiende 1-0 door Max Sajet. Een goede individuele actie rondde hij beheerst af. Hierna viel er een bepaalde last van de ploeg en hadden we de marge moeten en kunnen opvoeren. Op slag van rust belandde een bal van AFC’34 nog op lat maar dat gebeurde meer onbewust dan bewust.

De tweede helft begonnen we goed en dit zetten we de gehele tweede helft door, veel kansen, hoog baltempo alleen vertaalden we dit niet uit in de score. De 2-0 na een kwartier van Gani Meholli na een goede actie van Max Sajet gaf het sein tot een ware belegering op de goal van AFC’34, kans op kans kregen we maar of de keeper, de lat, de paal of we schoten gewoon naast stonden meer goals in de weg. Uiteindelijk scoorde Max Sajet de 3-0 en dit was een zeer magere afspiegeling van het veldoverwicht en de kansen verhouding van vanmiddag. Uiteindelijk een goede overwinning waarin de mannen hebben laten zien dat ze na de kleine deceptie van vorige week de ruggen goed hebben gerecht en dus met een kleine tegenslag kunnen omgaan.

31e minuut 1-0 Max Sajet
46e minuut 2-0 Gani Meholli
76e minuut 3-0 Max Sajet

Opstelling:
1) Jan Ploeg, 2) Yorno Tieman, 3) Marco Tol, 4) Alex Plat, 5) Stan Veerman, 6) Jari Vlak(58e minuut HjalmarOomens), 7) Roy Tol, 8) Danny Prins, 9) Max Sajet, 10) Gani Meholli(50e minuut Joey Veerman), 11) Jason Stekkel

FC Volendam C1 - Alphense Boys C1 2-1
FC Volendam C1 kreeg deze week Alphense Boys op bezoek, een stug spelende ploeg, die vanuit een gesloten defensie op kansen loert. FC Volendam had veel moeite om een gaatje in de hechte verdediging te vinden en wist slechts een paar schoten op doel te lossen. Een goede vrije trap van Wessel Stuijt werd knap door de keeper tot corner verwerkt. Aan de andere kant wist Barry Lauwers een strak schot uit de kruising te stompen. Zo onstond een wedstrijd met weinig echte kansen voor de doelen. In de 22e minuut zette Alphense Boys een aanval op over hun rechter kant. De bal werd naar links verplaatst, de linksbuiten de bal naar binnen dribbelde. Hij passeerde twee Volendammers en van de rand van de zestien werd er plotseling op doel geschoten. Door een woud van benen en de binnenkant van de paal verdween de bal in het doel (0-1). Dat maakte de zaak er niet eenvoudiger op. Eindelijk, in de 26e minuut wist de C1 een goede aanval op de mat te leggen. Helaas ging het schot van Martijn Kaars voorlangs, maar drie minuten later lukte het wel. Een uittrap van Barry Lauwers werd prima doorgekopt door Kevin van Gasteren. Dit keer schoot Martijn Kaars de bal wel langs de keeper in het doel. (1-1). Na dit doelpunt ging FC Volendam iets beter voetballen, maar tot de rust werd er niet meer gescoord.

Na de pauze ging Volendam op zoek naar de voorsprong. Dat leverde na vijf minuten een grote kans op. Max Veerman speelde zich met een knappe aanname vrij en zette snel voor. Martijn Kaars schampte de bal met zijn hoofd richting tweede paal. Van het ijzerwerk viel de bal precies in de handen van de keeper. Na deze kans sloot Alphense Boys weer de rangen. Volendam probeerde van alles maar kwamen niet in de buurt van de voorsprong. Met nog tien minuten te spelen werd Thomas Schaap vanaf de achterlijn aangespeeld, maar schampte de bal. FC Volendam C1 schoof nog verder naar voren, maar gaf daardor wel ruimte achter de verdediging weg. Met een snelle uitval leek Alphense Boys daarvan te kunnen profiteren, maar Barry Lauwers tikkte de bal weer langs de paal. De kansen kwamen nu over en weer. Bob Spinger kreeg een grote kans, maar zijn schot werd nog net voor de lijn geblokt. Alphense Boys brak weer uit en verdiende een corner. De bal bleef hangen en er kon geschoten worden. Dit keer raakten de bezoekers het ijzerwerk en spatte de bal op de lat. Het laatste antwoord kwam van FC Volendam. Martijn Kaars glipte in het strafschop gebied langs zijn back. Vanaf de achterlijn legde hij de bal terug op Bob Springer, die met links de bal in de lange hoek plaatste (2-1). Zo bleven de punten na een lastige wedstrijd toch in Volendam.

FC Utrecht O.14 - FC Volendam O.14 1-2
We hadden na de eerste competitiewedstrijd tegen FC Utrecht iets goed te maken en wisten waar we op moesten letten. Lange ballen op de sterke spits en weinig opbouw. De achterste lijn had dit goed begrepen en steunde elkaar waar nodig met rugdekking op de cruciale momenten. Dit zorgde ervoor dat we de eerste aanvalsgolf van Utrecht goed doorstonden en vanaf de tiende minuut het heft over konden nemen wat resulteerde in enkele zeer goede aanvallen van Volendam zijde, waarbij regelmatig één op één situaties voor de goal van Utrecht ontstonden. Met een beetje meer rust in de afronding had een 0-2 voorsprong een reëel beeld kunnen zijn. Maar het gevaar van de tegenaanval was een constante dreiging en als Rob niet zo goed in vorm was geweest bij enkele grote kansen voor Utrecht in de laatste tien minuten voor rust, had de stand ook nog in het voordeel van Utrecht kunnen zijn op het moment dat de scheidsrechter de rust aankondigde.

Maar de tweede helft begon dus met een 0-0 stand. Kort in de tweede helft kwam Jay in het veld voor Redouane en een paar minuten later gaf Volendam de eerste waarschuwing van de tweede helft toen Justin een knappe corner van Bram rakelings over kopte. Even later maakte Mike, die heel de wedstrijd alle gaten dichtte in de verdediging, een ‘nuttige’ overtreding bij een kansrijke aanval van Utrecht en kreeg daarvoor geel gepresenteerd. Even later werd een verre vrije trap van Utrecht over de hele verdediging heen geplaatst en werd de spits van Utrecht uit het oog verloren wat hem in staat stelde de bal bij de tweede paal de1-0 simpel binnen te tikken. Een domper omdat de verdediging tot dat moment weinig had weggegeven in de tweede helft. Maar het antwoord liet niet lang op zich wachten want twee minuten later deed Bram de goed geplaatste corner nog eens over en nu vond hij het hoofd van de insprintende Vicente die de keeper met een keiharde kopbal kansloos liet. Nog was de koek niet op want Vicente, die toch al zijn dag had, ging met de bal aan de voet aan zijn tegenstander voorbij of hij er niet stond en gaf de bal afgemeten voor op Vasco die de bal langs de keeper schoof en de 1-2 op het scorebord bracht. Een prachtige goal die een resultaat was van het hele team dat vandaag liet zien als een groep te kunnen opereren en op deze manier een aanwinst is in deze competitie. Melle kwam in het veld voor Cherinho om de aanvoerlijn naar de spits te onderbreken en vervulde die taak prima. Na enkele spannende slotminuten blies de scheidsrechter voor het eind en door de andere resultaten in de competitie zijn we toch mooi wat omhoog geschoven in de stand. Gefeliciteerd jongens, ik heb een aantrekkelijke maar ook spannende wedstrijd gezien. Volgende week thuis tegen ADO waarmee we ook nog wat goed te maken hebben!

Ruststand 0-0
1-0 FC Utrecht
1-1 Vicente
2-1 Vasco

Opstelling Volendam:
Tol, Schulte, Kramer, Eerdhuijzen, de Jongh, Baas, Griffith (58. Bonouvrie), El Yourghi (42. van Ooijen), Besuijen, van de Wiel, Lo Ning Hing.

FC Volendam D2 – FC Purmerend D1 0-2
Daar waar Volendam in de uitwedstrijd wist te stunten met een terechte 1-2 overwinning tegen het toen nog bovenaan staande FC Purmerend, moest het deze keer slikken en genoegen nemen met een nederlaag. Volendam begon goed. Er werd meteen goed druk op de bal gezet en naar de vrije man gezocht. Duels werden gewonnen en Purmerend kwam er eigenlijk niet aan te pas tot na zo’n tien minuten spelen. Uit het niets wist FC Purmerend uit de eerste de beste kans ook meteen te scoren. Door wat ongelukkig balverlies wist Purmerend op rechts goed door te komen. De voorzet die hieruit voort kwam werd half geblokt, maar kwam desondanks toch bij de geheel vrijstaande spits terecht die keurig binnen knikte.(0-1) Hierna leek het wel of het geloof weg was, want we lieten ons geheel terugdringen. Taken werden niet meer uitgevoerd en we probeerden met lange ballen naar voren onze spitsen te bereiken, wat tegen de fysieke en goed in positie staande defensie van Purmerend een kansloze missie was. Het matige spel resulteerde in de achttiende minuut in wederom een treffer voor onze gasten. De Volendamverdediging was niet attent genoeg, zodat de mee opgekomen linksback uit geheel vrijstaande positie eerst nog zijn kopbal zag mislukken, maar vervolgens alle tijd kreeg om in de herkansing met een bekeken schuiver keeper Ciro Verkooijen te verschalken (0-2). Vlak voor rust leek Volendam toch iets terug te doen. Daan Steur plaatste de bal uit een vrije trap precies in de voeten van de slim voor de keeper vrij opgedoken Amoah Sam die uitstekend binnenschoot maar de prima fluitende scheidsrechter heer K.C.Janssen nam het absoluut onterechte vlagsignaal voor buitenspel van de Purmerendse grensrechter over, waardoor we met een negatieve marge van twee doelpunten de rust in gingen. De tweede helft liet een hard werkend Volendam zien dat knokte voor iedere bal maar voetballend onder de maat presteerde. Er kwamen wat kansjes voor beide ploegen, maar doelpunten bleven uit, waardoor de stand bleef zoals die was. Jammer maar het zat er deze keer niet in. Volgende keer beter.