Jeugdverslagen 25 april

• zondag, 26 apr 2015
  • Leestijd: 6 minuten

Vitesse A1 - FC Volendam A1 1-1
De ploeg van trainer Florian Wolf heeft in de uitwedstrijd tegen het sterke Vitesse A1 een prima prestatie geleverd. Het speelde met veel strijd en inzet en bleef tot het laatste fluitsignaal goed en geconcentreerd spelen. Vlak voor tijd was Kevin Owusu Asare zelfs nog heel dicht bij de winnende treffer, maar met het gelijkspel kon iedereen prima leven.

Het was voor de derde keer dit seizoen dat beide teams tegenover elkaar stonden. In de voorgaande duels leden de Volendammers stevig verlies (8-0 in Arnhem voor de beker en 1-5 in Volendam in deze voorjaarsreeks). Dat het een lastige pot zou worden stond dus bij voorbaat vast. Net als in de voorgaande confrontaties toonde de thuisploeg vanaf de eerste minuut aan over heel veel kwaliteit te beschikken. Onbegrijpelijk dan ook dat dit team zo laag op de ranglijst staat. Het nam meteen het initiatief en Volendam moest alle zeilen bijzetten om niet al vroeg tegen een achterstand aan te moeten kijken. De verdediging, onder aanvoering van de sterk spelende Nick Zeijlmans, gaf echter geen krimp en slaagde er steeds in naderend onheil in de kiem te smoren. Na ruim een kwartier spelen mocht Nick Runderkamp zijn handen dichtknijpen toen de goed leidende scheidsrechter Drijfhout zijn stevige tackle rond de middenlijn slechts met een verbale berisping bestrafte. Kort daarop kon de rechtsback van de Arnhemmers, zonder te worden aangepakt, vanaf eigen helft naar onze 16 oversteken en gevaarlijk worden. Het liep met een sisser af. Aan de andere kant van het veld werd Jordy Hilterman ineens kansrijk. Doorgaans kiest een spits altijd voor eigen succes. Jordy verkoos ditmaal echter een voorzet. Hij bereikte daarmee helaas geen medespeler, zodat deze uitstekende mogelijkheid verloren ging. Hoewel Vitesse een licht overwicht had, slaagde men er niet of nauwelijks in een serieuze scoringskans te creëren. Volendam kwam in de slotfase van de eerste helft wél nogmaals heel dicht bij de openingstreffer. Kevin Owusu Asare brak toen over rechts op volle snelheid door en liep daarna de 16 van Vitesse binnen. Hij had wellicht beter nog even kunnen doorlopen, maar koos ervoor om meteen uit te halen. Via de vingertoppen van de Vitessekeeper verdween de bal nu over de achterlijn en leverde het slechts een hoekschop op.

De tweede helft was tien minuten onderweg toen het de Vitessenaren toch lukte om als eerste te scoren. Een aanvaller slaagde erin uit de rug van één van onze verdedigers weg te lopen, waarna hij oog in oog kwam met doelman Marlon Coco. Met een fraaie boog in de verste hoek liet hij hem kansloos, 1-0. Op de bank zagen wij onze geest alweer dwalen. Het zal toch niet? Inmiddels waren ook de hemelsluizen wagenwijd open gegaan. Onze mannen toonden veerkracht en deden er nog een schepje bovenop. Met nog twintig minuten te gaan werden zij daarvoor beloond. Jordy Hilterman was knap langs een paar tegenstanders de vijandelijke 16 binnen geslalomd en zag vervolgens uit zijn voorzet een Arnhemse verdediger de bal in eigen doel glijden, 1-1. Vanaf dat moment werd FC Volendam zelfs de bovenliggende partij. Na een prima actie van Kevin verlengde Jordy de bal door de lucht naar Nick Runderkamp. Nick kon vrij inkoppen, maar raakte de bal slechts half. Even later verzond Jordy vanaf links een prima pass op Jamie Jacobs. Jamie bediende de volledig vrijstaande Kevin op maat, maar die schoot de bal schuin over het doel. Tussendoor kreeg Vitesse nog een grote kans op een nieuwe voorsprong, maar het puntertje eindigde gelukkig net naast de paal. In de slotfase probeerde Volendam van alles om toch nog drie punten in de wacht te slepen. Een afstandsschot van Jamie ging rakelings over, terwijl ook Jason Stekkel een uitgelezen kans kreeg zijn sterke invalbeurt met een doelpunt extra glans te geven. Kevin Owusu Asare, leeg gestreden inmiddels, kreeg vijf minuten voor tijd de allerbeste kans van de wedstrijd. Nadat hij slim de buitenspelval had ontweken en de keeper had omspeeld, hoefde hij de bal nog slechts in het lege doel te schuiven om de held van de dag te worden. Hij liet de bal echter, tot ontzetting van het Volendamse kamp, in het zijnet belanden. Desalniettemin overheerste na afloop de tevredenheid over de uitstekende prestatie van onze mannen.
Deze zaterdag komt Ajax A2 op bezoek. De vorm is weer helemaal terug, dus we gaan ervoor!

Opstelling FC Volendam A1:
Marlon Coco, Mohamed Betti, (’61 Florian Toen), Nick Zeijlmans, Daan Klinkenberg (’54 Gijs Smal), Randy Ababio, Gerry Vlak, Kevin Owusu Asare, Nick Runderkamp (’86 Bas Quist), Jordy Hilterman, Rodney Smorenberg (’76 Jamie Jacobs), Salim Mansouri (’61 Jason Stekkel)

VVV O12 - FC Volendam O12 4-1
FC Volendam D2 is zaterdagmiddag in Venlo tegen een ontluisterende 4-1 nederlaag aangelopen. Door deze nederlaag is VVV de Volendammers nu op de ranglijst gepasseerd (9e en 11e plaats). Volendam startte best aardig en kwam in de 15e minuut zelfs op voorsprong toen de bal uit een afgeslagen corner door Robin Zaagsma knap over de keeper in het doel werd geschoten. Hierna volgde er nog een aantal goede scoringskansen waaronder twee keer een 1 op 1 situatie recht op de keeper af maar het lukte Volendam niet de score uit te breiden. VVV kwam naar mate de wedstrijd vorderde beter in het spel. Het vocht voor iedere bal en wilde koste wat het kost de drie punten in Venlo houden. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Op het moment dat Volendam bij een corner nog met elkaar in discussie was omtrent de organisatie, speelde VVV de bal snel naar een vrijstaande speler die feilloos uithaalde (1-1). Dit was tevens het omslagpunt. VVV nam het heft in handen en troefde Volendam op alle fronten af. Ondanks dat ze fysiek de mindere waren compenseerden zij dit met veel strijd, passie en bovenal goed voetbal. Vlak voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong om deze vervolgens niet meer uit handen te geven.

In de tweede helft werd de score verder uitgebouwd, al hadden ze bij de derde treffer wel de hulp nodig van Rob Tol die met een ultieme reddingspoging de bal van richting veranderde waardoor keeper Jort van der Veekens op het verkeerde been werd gezet. De 4-1 ontstond door balverlies van Volendam op het middenveld wat door de thuisploeg goed werd uitgespeeld. Jort wist de bal in eerste instanie nog knap te keren maar was machteloos tegen de verwoestende uithaal in de rebound. Eindstand 4-1