Jeugdverslagen 25 januari

• zondag, 26 jan 2014
  • Leestijd: 9 minuten

FC Volendam A1 – NAC Breda A1 2-2
Na een drietal oefennederlagen, waarvan die dinsdag jl. in Wognum tegen zondagderdeklasser Spartanen (4-1), even blamerend als leerzaam was, stond zaterdag weer een wedstrijd om het ‘echie’ op het programma. Meteen een kans dus voor onze mannen om zich daarvoor te revancheren. In Breda bleef het tot de laatste seconde spannend en helaas was dat vandaag, opnieuw onnodig, niet anders. Werd toen toch de overwinning uit het vuur gesleept, nu ging het in blessuretijd alsnog mis. Een penalty leverde NAC Breda een niet meer verwacht punt op, meer ook dan het eigenlijk, over de gehele wedstrijd had verdiend. Voor Volendam, dat vooral in het eerste uur van de wedstrijd een prima partij op de mat had gelegd, voelde de puntendeling daardoor aan als een pijnlijke nederlaag.
Van meet af aan toonde Volendam zich gebrand om een goed resultaat neer te zetten. Al in de derde minuut kreeg men een uitstekende kans de score te openen. Een aanval over meerdere schijven eindigde echter in een hard schot van Rowin Mol voorlangs. De gasten antwoordden meteen. De linkerspits van NAC soleerde langs een aantal tegenstanders en lanceerde een schot bovenkant lat. In de 8e minuut werd de doorgebroken Genridge Prijor binnen de 16 tegen het gras gewerkt. Captain Johan Keizer schoot de toegekende penalty onberispelijk binnen, 1-0. NAC toonde zich niet aanslagen en was een paar minuten later dicht bij de gelijkmaker, maar met een tweetal geweldige reflexen maakte Bas Veen evenzoveel doelpogingen van dichtbij onschadelijk. Kort daarop verdween een schot van de linkerspits van NAC over ons doel. De oranjehemden toonden zich in het vervolg van de eerste helft met attractief voetbal heer en meester. Een fantastische aanval met Johan Keizer, Gerry Vlak en Genrigde Prijor in de hoofdrollen resulteerde in een schot van Genridge tegen de paal. Even later zagen wij een aanval uit het boekje. De opgekomen Elroy Tuur ging een combinatie aan met Aubrey Hoogdorp. Elroy werd de diepte ingestuurd en lanceerde een uitstekende voorzet. Helaas maaide Genridge daar finaal overheen. Gerry Vlak kreeg in tweede instantie de kans om doeltreffend uit halen, maar de NAC-keeper was op zijn hoede. Een technisch hoogstandje van Aubrey langs de zijlijn vormde de inleiding van een droomaanval. Met een subtiele voetbeweging dolde Aubrey zijn tegenstander om vervolgens Elroy richting vijandelijk doel te laten opstomen. De voorzet van Elroy werd door Nick Runderkamp ineens uit de lucht geplukt en vol op de slof genomen. Het was dat de doelman met een uiterste krachtsinspanning redding wist te brengen, want anders had het hele stadion op de banken gestaan. In de laatste tien minuten van de eerste helft bleef Volendam de wedstrijd domineren. Een afzwaaier van Gerry Vlak en een schot naast van Genridge waren de enige wapenfeiten.
Na de hervatting lieten de gasten meteen blijken zich nog niet gewonnen te willen geven. De beste kans om te scoren ontstond echter na tien minuten voor Volendam. Jammer genoeg koos Genridge voor eigen succes, waar afleggen op Jordy Hilterman een betere optie was geweest. In dezelfde minuut werd het toch 2-0. Met een inworp bezorgde Rowin Mol Jordy Hilterman de bal. Zijn voorzet vanaf links werd door Nick Runderkamp, die prima positie voor het doel had gekozen, uitstekend met het hoofd tot doelpunt gepromoveerd. Even later was Jordy zelf dicht bij een koptreffer, maar hij schampte de bal slechts, waardoor deze net naast de paal over de achterlijn verdween. Vanaf het moment dat Jordy in de 70e minuut geblesseerd moest afhaken ging het bij ons team minder lopen en voelde NAC, dat toen ook meer risico ging nemen, ineens weer mogelijkheden om iets terug te doen. Nadat Bas Veen eerst nog een afstandsschot prima had weten te pareren, was hij in de 78e minuut kansloos toen onachtzaamheid in onze defensie werd afgestraft, 2-1. Tot overmaat van ramp werd in de 92e minuut een schwalbe van een Bredanaar met een strafschop beloond. NAC wist wel raad met dit buitenkansje en liet Volendam, dat vooral bij zichzelf te rade moet gaan, daardoor in mineur achter.

- (’8) 1-0 Johan Keizer (penalty)
- Ruststand: 1 – 0
- (’55) 2-0 Nick Runderkamp
- (’78) 2-1 Grad Damen (NAC Breda)
- (’92) 2-2 Grad Damen (NAC Breda)

Opstelling FC Volendam A1:
Bas Veen, Elroy Tuur, Denzel Prijor, Daan Klinkenberg, Johan Keizer, Gerry Vlak, Aubrey Hoogdorp (86. Soufyan Akmum), Rowin Mol, Jordy Hilterman (70. Mike Dooyeweerd), Nick Runderkamp, Genridge Prijor

AFC C1 - FC Volendam C1 1-3
Na de 5-0 overwinning in de oefenwedstrijd tegen Hollandia C1 begon de competitie met de lastige uitwedstrijd tegen AFC. Gesteund door de wind begon FC Volendam uitstekend aan de wedstrijd. Het hele team stond goed, er werd vroeg druk gezet en de aanvallers van AFC kregen geen centimeter ruimte. In het verloop van de eerste helft voerde FC Volendam C1 de druk steeds meer op. Na tien minuten werd Kevin van Gasteren in het strafschop gebied op zijn hakken getrapt, maar de scheidsrechter wuifde deze overtreding weg. Kort daarna kregen de Volendammers een hoekschop te nemen. Martijn Kaars plaatste de kort genomen corner perfect voor het doel, waar Kevin van Gasteren de bal met een volley achter de keeper schoot (0-1). Na het openingsdoelpunt probeerde AFC zich iets onder de druk vandaan te spelen, maar de C1 bleef zeer geconcentreerd de aanval zoeken. Na een combinatie door het midden viel de bal voor de rechter van Marco Speijk op de rand van de zestien. Zijn schot werd nog gepareerd, maar de rebound viel voor de voeten van Martijn Kaars, die probleemloos de 0-2 in het doel kon tikken. Even nam FC Volendam nu wat gas terug en kreeg AFC zijn enige kans van de eerste helft. Een goed diagonaal schot werd door Barry Lauwers prima tot corner verwerkt.
In de tweede helft kreeg AFC het windvoordeel. Volendam zakte nu wat verder in, maar gaf nog steeds geen kans weg. Ondanks dat AFC wat corners verdiende bleef de Volendam verdediging moeiteloos overeind. Ook een makkelijk gefloten vrije trap kon door Barry Lauwers uit de hoek worden geplukt. Na de eerste aanvalsgolven afgeslagen te hebben kreeg ook FC Volendam C1 weer een paar kansen. De grootste was voor Martijn Kaars, die na een sprint van veertig meter zijn inzet door de keeper zag worden gekeerd. Toch wist Martijn Kaars de tien minuten voor het eind in het slot te gooien. Bij een hoge pass van Kevin van Gasteren wist hij het duel van de laatste man te winnen. Vlak voor de keeper kapte Martijn de AFC verdediger nog een keer uit en met zijn linker schoof hij de 0-3 in het doel. In de slotfase perste AFC er nog een offensief uit. Weer wist Barry Lauwers een schot uit de hoek te halen, maar dit keer viel de rebound voor de voeten van een AFC speler die de eretreffer wist te maken (1-3).

Opstelling FC Volendam C1:

Barry Lauwers, Dani Mes, Boy Kemper, Nathangelo Markelo, Dick de Boer (45. Wessel Stuijt), Marco Speijk, Max Veerman (60 Paul Sombroek), Thomas Schaap, Martijn Kaars, Bob Springer, Kevin van Gasteren, Rob Tol

FC Volendam o14 - Wllem II/RKC o14  0-2
Om met deur in huis te vallen: van revanchegevoelens zoals vorige week gememoreerd was niet veel te zien afgelopen zaterdag! Er waren teveel spelers die onder hun niveau presteerden en taken werden niet goed uitgevoerd. Dan krijg je een zware kluif tegen elke tegenstander in deze poule.
Toch was het aantal gecreëerde kansen in de eerste helft minimaal voor beide ploegen, omdat er over het algemeen vrij behoudend werd gespeeld. Het enige echte schot op doel werd door Stan vakkundig gestopt, maar bij het uitgooien van de bal gebeurde iets wat elke keeper eens in zijn carrière overkomt. De gladde bal schoot uit zijn handen en rolde over de doellijn, 0-1. Vreselijk sneu voor hem, maar het is hem dubbel en dwars vergeven als je in ogenschouw neemt, hoe vaak hij ons in het restant van de wedstrijd op de been hield. Waar hij aan het begin van het seizoen misschien zijn koppie had laten hangen na zo’n ongelukkig moment heeft Stan geleerd zich er over heen te zetten en verrichte hij de ene mooie redding na de andere. Chapeau!!
Bij rust was de stand nog ongewijzigd en na de rust kwam Redouane in het veld voor Melle. Na acht minuten spelen werd ook Vasco gewisseld voor Vicente en het spel was een stuk aantrekkelijker van beide kanten. De wedstrijd kreeg een open karakter en de doelkansen regen zich voor beide doelen aaneen. De schoten op doel door WillemII/RKC werden alle prima verwerkt door Stan en wij kwamen zelf ook tot enkele fraaie kansen. Een aanval opgezet door Vicente en Justin werd door Bram jammer genoeg over geschoten en even later bood Bram de kans aan Justin die de buitenkant van de paal trof. Twee minuten later schoot Mike een corner van Bram op de lat, dus qua attractiviteit was er geen klagen maar doelpunten bleven schaars. Toen de sterke spits van WillemII vijf minuten voor tijd voor de zoveelste keer alleen op Stan afging moest Stan uiteindelijk dan toch het hoofd buigen voor het harde geplaatste schot in de verre hoek, maar wil ik hem toch tot ‘Man of the match’ uitroepen, want zonder zijn keeperswerk was de stand in de buurt van de vorige week gekomen. Volgende week spelen we weer thuis tegen Sparta Rotterdam.

0-1 Speler WillemII/RKC