Jeugdverslagen 25 oktober

• zaterdag, 25 okt 2014
  • Leestijd: 7 minuten

Ajax A2 - FC Volendam A1 4-3

na een 3-0 achterstand haalde FC Volendam op naar 3-3 door drie doelpunten van Jordy Hilterman, maar in de 90e minuut werd het alsnog 4-3.

Later meer...

KLIK HIER VOOR DE FOTO'S

FC Volendam B1 – PSV B1 2-5
Zaterdag zou moeten blijken of FC Volendam zich met top in de competitie kon gaan meten. De bekerwedstrijd van vorige week zou het nodige vertrouwen moeten geven. Vanaf de aftrap was er al direct actie in de wedstrijd. Door miscommunicatie in de laatste linie kwam PSV wel heel eenvoudig, snel en gemakkelijk op een 0-1 voorsprong. Binnen enkele minuten was de stand weer gelijk getrokken. Het was Jason Stekkel die Joey Veerman knap vrijspeelde. Met een fraai diagonaal schot verdween de bal keurig in het netje, 1-1. Het spel werd de eerste helft ontsierd door enkele vervelende blessuregevallen aan PSV-zijde waardoor er snel in de wedstrijd gewisseld moest worden. Later in de wedstrijd zou blijken dat PSV er niet slechter van zou worden. FC Volendam speelde goed en er werden diverse mogelijkheden gecreëerd. Toch zouden de bezoekers uit Eindhoven toch nog voor rust op voorsprong komen. Enkele minuten voor de rust kregen de gasten een strafschop die onberispelijk werd binnengeschoten, 1-2. Deze ruststand was niet overeenkomstig de krachtsverhouding in de wedstrijd.
Na rust ging FC Volendam direct op zoek naar de gelijkmaker. Er werd prima druk gezet. Na drie minuten kreeg ook FC Volendam een strafschap die prima door aanvoerder Alex Plat werd binnen geschoten en hiermee werd de stand weer gelijk getrokken. FC Volendam wilde meer en PSV werd verder teruggedrukt. Het wachten was op de 3-2 die constant in de lucht hing. De invaller doelman van PSV verkeerde in een wereldvorm en behoedde zijn ploeg met enkele fraaie reddingen voor een achterstand. Op het middenveld liet FC Volendam enkele fraaie combinaties zien met hoofdrollen voor de uitblinker Joey Veerman en Gani Meholli. Er is echter een voetbalwet. Als je hem zelf niet maakt dan doet de tegenstander het wel. En dat gebeurde ook. De eerste en de beste tegenaanval van PSV was direct raak en bracht PSV op een 2-3 voorsprong. FC Volendam was hierdoor helemaal de kluts kwijt want binnen enkele minuten kregen zij een lesje effectiviteit want binnen welgeteld zes minuten liepen de bezoekers uit naar een 2-5 voorsprong. Dit was totaal tegen de veldverhouding en voetballogica in. Toch mag de ploeg dit zichzelf aanrekenen, want deze tegendoelpunten waren beslist niet nodig. Het voetbalspel draait echter om doelpunten en dat aspect van het spelletje beheersten de PSV-aanvallers beter dan die van FC Volendam. Toch pleit het voor de ploeg dat ze toch na deze tegenslag toch nog op zoek gingen naar een beter resultaat. De keeper van PSV werd de held van de dag want met enkele spectaculaire reddingen hield hij zijn doel de rest van de wedstrijd schoon. Ondanks dat FC Volendam heel goed heeft gevoetbald komt zo’n ruime en zeer geflatteerde nederlaag keihard aan. Als we echter zo blijven spelen en wat meer geluk hebben en het koppie er goed bijhouden, dan hoeven we voor helemaal niemand onder te doen. Dat is opnieuw bewezen. We kunnen echt goed voetballen en hebben dat ook ondanks de tegenvallende uitslag laten zien. Koppies omhoog en uitkijken naar de volgende finale. Zoals Piet Jonk zegt: “Je kunt niet altijd 6 gooien”.

Opstelling:
Kyle Saffrie, Hjalmar Oomens, Marco Tol, Darryl Baly, Stan Veerman (61. Yorno Tieman), Alex Plat (71. Danny Prins), Joey Veerman, Jason Stekkel, Max Sajet, Gani Meholli, Martijn van Oers.
Floor Heuyerjans

Willem II o16 - FC Volendam o16 3-2
Over de eerste helft kunnen we heel kort zijn. De duels verloren we, de linies stonden te ver uit elkaar, de beleving was er niet, geen communicatie en zoveel onnodig balverlies door slecht inspelen en door slechte aannames. De tussenstand van 2-0 voor Willem II was dik verdiend en had eventueel nog hoger kunnen zijn.
De tweede helft een heel ander Volendam. Duels gingen we aan, lieten de bal beter gaan en kregen nu wel kansen en het belangrijkste was dat er een team stond dat voor elkaar knokte en voor elke bal ging. En dat alles dan niet goed gaat maakt niet zoveel uit. Uiteindelijk verliezen we met 3-2 maar met een beetje geluk hadden we minimaal gelijk kunnen spelen.

17e minuut 1-0 willem II
31e minuut 2-0 willem II
rust
65e minuut 2-1 Thomas Schaap
73e minuut 3-1 Willem II
75e minuut 3-2 Marco Speijk
opstelling. 1) Barry Lauwers, 2) Dani Mes, 3) Nathandelo, 4) Boy Kemper(41e minuut Damian Kerpentier), 5) Dick de Boer(50e minuut Mo Chieh), 6) Marco Speijk, 7) Stephan Minnesma, 8) Thomas Schaap, 9) Bob Springer, 10) Max Veerman, 11) Kevin van Gasteren

FC Volendam C1 - Alphense Boys C1 1-1
FC Volendam begon sterk aan de wedstrijd wat resulteerde in een doelpunt in de beginfase van de wedstrijd. Justin Baas schoot vanaf de zestien op het doel en de bal sprong iets op waardoor de keeper kansloos was, 1-0 voor Volendam. Alphense boys ging na de goal wat beter voetballen en kreeg ook een paar goede kansen op de gelijkmaker. In de 27e minuut werd het dan ook 1-1 door knullig uitverdedigen van de achterhoede. In de tweede helft kreeg FC Volendam meerdere kansen op een doelpunt maar steeds zat er een speler van Alphense Boys tussen. Zo eindigde deze wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Volgende week De Bekerwedstrijd tegen Heerenveen om 12.00

1-0 Justin Baas
1-1 Alphense Boys

Opstelling: Stan Zoetebier, Brian Plat, Sjors kramer, Mike Eerdhuijzen(C) ,Nick Kaaijmolen, Justin baas, Maxwell Asare(60 Jim Beers, Hicham Achefay, Shurney Marengo, Bram Vd Wiel(45 Redouan El Yourhgi ) , Dean James (35 Vicente Besuijen)

Volendam D2 –Sparta D2 0-5
Zaterdagochtend werd in het stadion van FC Volendam de wedstrijd gespeeld tussen FC Volendam D2 tegen Sparta D2 . Voor de wedstrijd was al duidelijk dat Sparta een moeilijk te kloppen elftal had, maar dat wij na twee minuten al op 0-1 achterstand stonden door een misverstand tussen Rob Tol en keeper Jort Madee van der Veekens hadden wij niet verwacht met gevolg dat de spits van Sparta heel eenvoudig de bal in het lege doel kon schieten. Na deze snelle achterstand werd het meteen moeilijk voor de jongens en na zeventien minuten was het wederom de snelle spits van Sparta die door de as iedereen eruit liep en 0-2 aantekende, wat tevens de ruststand was .
De intentie was om snel de tegen te scoren om nog kans te houden op een overwinning, maar de twee centrale verdedigers van Sparta losten alle aanvallende intenties van Volendam eenvoudig op. In de 32e, 37e en 39e minuut werd er binnen tien minuten de score verhoogd naar 0-5 door niet goed verdedigen en een simpele terugspeelbal die onder de voet van de keeper het doel in ging. Ondanks de grote achterstand werd er toch nog geprobeerd om te voetballen wat aardig lukte. Onze linksbuiten Deshawntey de Sanders maakte de eerste minuten van het seizoen en deed het niet onverdienstelijk.