Jeugdverslagen 26 oktober

• zondag, 27 okt 2013
  • Leestijd: 16 minuten

FC Volendam A1 – RJO/PEHV VVV/Helmond Sport A1 (3-3)
In een doelpuntrijk duel is FC Volendam A1 er opnieuw niet in geslaagd de volle buit binnen te halen. Voor de tweede achtereenvolgende keer moest genoegen worden genomen met een puntendeling en 3 tegentreffers. Hierdoor groeide het gat met koploper NEC/FC Oss A1, dat tot nu toe alle 7 wedstrijden in winst wist om te zetten, al tot 7 punten.

Het begon nog wel zo goed voor de thuisploeg. Door twee snelle doelpunten van Nick Runderkamp keken de gasten al na ruim 10 minuten tegen een 2-0 achterstand aan en leek FC Volendam op weg naar een monsterzege. Het liep echter heel anders. De oranjehemden leken er na de snel verkregen voorsprong iets te gemakkelijk over te denken, terwijl de Venlonaren/ Helmonders al snel van de schrik waren bekomen. Zij herpakten zich en toonden zich veel feller en agressiever. Twee minuten na de 2-0 vonden zij de aansluiting met een fraaie treffer. Zeven minuten voor rust was het zelfs alweer gelijk nadat de aanvoerder van de tegenpartij de bal uit een prachtig genomen vrije trap in de kruising had gekruld. Dit was tevens de ruststand.

Na de hervatting kwam Volendam niet scherp genoeg uit de kleedkamer. VVV/Helmond Sport profiteerde hiervan en wist al in de eerste minuut van de tweede helft op voorsprong te komen, 2-3. Het thuisteam moest nu echt vol aan de bak om een nederlaag af te wenden. In de 53e minuut bracht Genridge Prijor zijn team weer langszij. In het vervolg van de wedstrijd werden er door het thuisteam meerdere goede mogelijkheden gecreëerd om het duel naar zich toe te trekken, maar of het vizier stond niet scherp genoeg of het nodige geluk ontbrak. In zijn jacht op de winnende treffer werd nog wel een paar maal gevaarlijk balverlies geleden. Gelukkig wisten de geelzwarten daarvan niet te profiteren. Zelfs niet toen zij in de slotminuut met 4 man konden uitbreken en nog slechts één Volendamse verdediger tegenover zich wisten. Al met al een teleurstellend resultaat en opnieuw onnodig en kostbaar puntverlies.

Opstelling:
Jordi van Stappershoef, Elroy Tuur, Nick Zeijlmans, Daan Klinkenberg, Johan Keizer (’70 Rowin Mol), Denzel Prijor, Bas Quist, Nick Runderkamp (‘82 Aubrey Hoogdorp), Osarugue s. Uyi-olaye (‘46 Jordy Hilterman), Gerry Vlak, Genridge Prijor

VVV/Helmond Sport B1 - FC Volendam B1 2-1
Een cruciale wedstrijd stond er voor FC Volendam B1 op het programma. Aanhaken bij de bovenste ploegen of afhaken en afzakken naar de grijze middenmoot. Dat stond op het spel. De wedstrijd tegen de koploper werd gespeeld in het stadion van Helmond Sport. Beide ploegen waren elkaar in de eerste minuten op het middenveld nog aan het aftasten. VVV/Helmond Sport was bij de eerste en de beste aanval al meteen zeer effectief want het was gelijk al raak. Het antwoord van FC Volendam liet niet lang op zich wachten. Na een corner van Ozair Dahi klutste de bal voor de voeten van Puck Postma die de gelijkmaker intikte. VVV Helmond zette aan en werd steeds sterker en had het betere van het spel in de eerste helft. Uit een tegenaanval van de oranjehemden werd een inzet van Rodney Smorenberg van de doellijn gekopt. Ondanks het veldoverwicht van VVV Helmond Sport dacht FC Volendam de rust met een gelijke stand te halen. Chaos en miscommunicatie in de achterste linie zorgde ervoor dat VVV/Helmond Sport vlak voor rust toch nog op een 2-1 voorsprong kwam. Dat was niet nodig maar gezien de veldverhouding ook niet helemaal onverdiend.
In de tweede helft werd het een geheel andere wedstrijd. Het was FC Volendam dat volop de aanval zocht. Toch kroop FC Volendam in het begin van de wedstrijd nog door het oog van de naald. Doelman Coen Filee was al verslagen maar kreeg hulp van de paal en de lat en FC Volendam kwam met de schik vrij. VVV Helmond werd goed vastgezet op eigen helft en FC Volendam regeerde en dicteerde het spel. FC Volendam kreeg prima kansen o.a. via de ingevallen buitenspelers Kevin Owusu en Joey Salden maar de doelman van VVV Helmond Sport stond succes in de weg. FC Volendam kreeg daarna ook nog een aantal goede kansen en mogelijkheden maar weer ontbrak de scherpte en geluk in de afwerking. Een gelijkspel had op basis van de tweede helft zeer zeker verdiend geweest. Dit is altijd het geluk dat een koploper bij dit soort wedstrijden vaak heeft. Het team heeft in de tweede helft heel hard gewerkt voor een beter resultaat en ook laten zien dat er veel meer rek en rendement in de ploeg zit. Hard werken en trainen aan de persoonlijk verbeterpunten en de details die beslissend zijn in een wedstrijd. Als dit lukt zullen dit soort wedstrijden niet meer in het nadeel maar in het voordeel gaan uitvallen. Zet het ingezette veldspel in de tweede helft ook de komende wedstrijden voort dan zal het tij keren en dan zullen ook de punten binnenstromen. Daar ben ik van overtuigd.

1-0 Luqmane Bezzat - VVV/Helmond Sport –(9e min)
1-1 Puck Postma (10e min)
2-1 Evren Korkmaz - VVV/Helmond Sport (37e min)
Rust en eindstand

Opstelling:
Coen Filee, Florian Toen, Joep Hulskes (50. Gevano End), Mohammed Betti, Gijs Smal, (70. Ben Benaissa), Jamie Jacobs, Martijn van Oers (41. Kevin Owusu), Ozair Dahi, Puck Postma, Nathan van Kooperen (41. Joey Salden), Rodney Smorenberg.
Floor Heuyerjans

Klik hier voor de foto's

AFC’34 B1 – FC Volendam B2 3-4
Na een warming-up begonnen we aan de wedstrijd. Die startte niet eens zo slecht want na zeven minuten kwamen we op 1-0 door Jason Stekkel die een goede aanval beheerst afrondde. Dit was voor AFC’34 het teken om er meer strijd in te gooien en dat resulteerde na 21 minuten in de op dat moment verdiende 1-1. Nu was dit weer een teken voor ons om het initiatief te nemen en nu lieten we de bal beter rond gaan en konden steeds de vrije vinden op het middenveld en uiteindelijk scoorden we in de 35e minuut de 2-1 door wederom Jason Stekkel. Op voetbaltechnisch gebied verdiend maar daar was alles mee gezegd. AFC’34 speelde de eerste helft met meer beleving en bezieling en dat moest er bij ons nog wat meer bij. Uiteindelijk gingen we de rust in met een 2-1 voorsprong.
We begonnen scherper aan de tweede helft. We kregen meteen een paar mogelijkheden om de score te vergroten, alleen stond het vizier niet scherp genoeg. Toen AFC’34 na twaalf minuten de 2-2 eigenlijk uit het niets aantekende kwam onze beste fase in de wedstrijd eraan. We hielden het veld nu goed breed, hadden meer rust en lopende mensen uit de tweede lijn en uit twee van die momenten scoorde Gani Meholli twee keer en kwamen we op 4-2 en wedstrijd gespeeld dacht iedereen ook omdat we kansen bleven krijgen. Alleen dertien minuten voor tijd scoorde AFC’34 ineens de 4-3 en die gingen toen vol op jacht naar de 4-4, maar dat hield in dat we steeds meer ruimte zouden krijgen voorin. Alleen gingen we hier te slordig mee om. In deze periode gaven we niets weg en toen de scheidsrechter affloot was de opluchting wel aanwezig bij de mannen.
Uiteindelijk was de overwinning verdiend maar we maken het onszelf af en toe zo moeilijk. Volgende week komt de koploper op bezoek bij ons, FC Emmen B1 en dat is een mooie test om te zien waar we staan.

67e minuut 3-4

Opstelling: 1) Jan Ploeg, 2) Yorno Tieman, 3) Darryl Baly, 4) Alex Plat, 5) Stan Veerman, 6) Joey Veerman, 7) Roy Tol(60e minuut Max sajet), 8) Danny Prins(41e minuut Marco Tol), 9) Jason Stekkel, 10) Jari Vlak(40e minuut Gani Meholli), 11) Dario Lovecchio.

FC Groningen O.14 – FC Volendam O.14 1-4
Een uitwedstrijd tegen Groningen betekent vroeg uit de veren en een lange rit over de Afsluitdijk. We waren op tijd vertrokken uit Volendam, wat maakte dat we om tien uur op het jeugdcomplex van Groningen aankwamen, maar gevolg was dat de kleedkamer nog niet meteen beschikbaar was. Dit gaf ons wel de gelegenheid de benen vast even te strekken na de lange rit in de Volendam-busjes. Het begin van de wedstrijd was gelijk opgaand met enkele kansen over en weer zonder dat er echt gevaarlijke situaties voor één van de goals ontstonden. In de rust werden de afspraken die reeds stonden, nog eens aangehaald en blijkbaar had dit effect.
Want kort na de rust scoorde Bram met een geplaatste verre trap (weer eens met zijn linkerbeen) de 0-1. Enkele minuten later werd de ingevallen Jay goed aangespeeld door Justin bij de tweede paal en schoof de bal beheerst, laag in de hoek. Bijna had Teun kort daarna de stand al naar een onoverkomelijke stand getild, maar hij kon de losgelaten bal door de keeper, na een vrije trap van Vasco, net niet binnen schieten. Halverwege de tweede helft werd de mooiste goal van de wedstrijd gescoord. Mike onderschepte de bal door goed vooruit te verdedigen, speelde Justin in en schakelde zich daarna ook weer goed in bij de combinatie die over enkele schijven uiteindelijk bij Bram belandde. Hij plaatste de bal met een schuiver in de verre hoek en zo was de stand 0-3. Meteen hierna schoot Justin nog hard op de bovenkant van de lat, een schot dat een beter lot had verdiend. Justin werd hierna gewisseld voor Redouane en die speelde zich kort daarna prima vrij en schoot laag, via de verre paal de 0-4 binnen. Jammer was wel dat daarna de concentratie even weg was, wat Groningen in de gelegenheid stelde om de 1-4 hard en hoog langs de verder goed keepende Stan te schieten. Door die concentratiedip kwam Groningen ook daarna nog enkele keren alleen voor Stan, maar daarbij wist Stan de eerste keer knap te redden en daarna kreeg hij hulp van de doelpaal waardoor de wedstrijd met een knappe 1-4 eindigde. Deze overwinning maakte de terugreis een stuk aantrekkelijker, zeker gezien de feestelijke, luidruchtige en uitgelaten sfeer in beide busjes!! Volgende week thuis tegen PEC Zwolle kunnen we laten zien dat die concentratiedip van deze wedstrijd een incident was.

Ruststand 0-0
0-1 Bram van de Wiel
0-2 Jay van Ooijen
0-3 Bram van de Wiel
0-4 Redouane El Yourghi
1-4 speler Groningen

Opstelling Volendam: Zoetebier, Kaaijmolen, Plat, Kramer, Eerdhuijzen, Stevense, Griffith, de Jong (36. van Ooijen), Baas (58. El Yourghi), van de Wiel, Lo-Ning-Hing (45. Mylop).

FC Volendam D2 – KFC D1 3-0
FC Volendam D2 heeft zaterdag overtuigend gewonnen van hekkensluiter KFC D1. Een overwinning die al een tijd in de lucht hing. Daar waar de oefenwedstrijden tegen AZ en FC Lisse de punten nog werden gedeeld, waren daar nu eindelijk de dik verdiende drie punten. Toch was het spel deze keer niet zo overtuigend als we de laatste wedstrijden kregen voorgeschoteld.
De eerste helft leek nergens naar. Zo goed als ons positiespel de laatste wedstrijden was, zo beroerd ging het nu. In plaats van rust aan de bal te houden en de vrije man te zoeken, werd de bal keer op keer, zonder enig doel, lang naar voren geschoten. De door een lichte griep verzwakte stembanden van trainer Barry Opdam draaiden overuren. Dit leek effect te hebben want tegen het einde van de eerste helft creëerden we toch wat kansjes, maar de schoten op doel waren niet overtuigend genoeg om het KFC-keeper Tjarko Schermer moeilijk te kunnen maken.

De tweede helft was beter. Er was meer rust aan de bal en er werd beter gecombineerd.. Het betere spel werd in de 38e minuut beloond met een fraai doelpunt van Younes Taha el Idrissi op aangeven van Kaya IJsendijk. Volendam bleef goed druk zetten wat vier minuten later resulteerde in een prachtig tweede doelpunt uit een snelle aanval die begon bij keeper Ciro Verkooijen. Ciro speelde op rechts Jesper Sijbrands in die Tyrese Simons wegstuurde. Tyrese speelde de bal uitstekend door naar Amoah Foa Sam die goed oog had voor de mee opgekomen Younes Taha el Irissi, die uitstekend afmaakte. In de zestiende minuut werd de eindstand door Tyrese Simons bepaald op 3-0. Uit weer een goede aanval belandde de bal bij Tyrese die zijn schot op doel via de binnenkant paal achter de keeper zag verdwijnen.

1e helft : 0-0
38e minuut: 1-0 Younes Taha el Idrissi
42e minuut: 2-0 Younes Taha el Idrissi
46e minuut: 3-0 Tyrese Simons
Opstelling: 1 Ciro Verkooijen, 2 Jesper Sijbrands, 3. Jesse Appiah-Asante, 4. Daan Steur (12. Lex Veerman), 5.Sem Haverbusch (14.Kaya IJsendijk), 6. Koen Breeuwer, 7. Tyrese Simons, 8.Sam Lautenschutz, 9. Nouri Hasselbaink (17. Amoa Foa Sam), 10. Mats Nadorp (15. Stezo Knott), 11. Dichairo Hart (18.Younes Taha el Idrissi)

FC Volendam D1 beleeft memorabele teambuildingsdag
Zaterdag 26 oktober 2013 stond er voor onze D1 een vooraf zorgvuldig geplande teambuildingsdag op het programma. Om 06.00 verzamelden alle spelers en hun 5 begeleiders op het parkeerterrein van de Opperdam. Daar stond de oranje FC Volendam bus met chauffeur Barry al op onze mannen te wachten. Rond 06.30 vertrokken we naar Keulen (Duitsland). Daar stond een oefenpartij tegen FC Köln U12 op het programma. Op het prachtig gelegen professionele jeugdcomplex van Keulen brak ook nog eens de zon door, waardoor de wedstrijd onder ideale omstandigheden kon worden gespeeld.
De wedstrijd zou bestaan uit drie delen van 25 minuten elk. Na een uitgebreide warming-up bleek in de eerste minuten dat de tegenstander niet voor een kleintje vervaard was. Alle spelers waren technisch vaardig en rap en daarbij had Köln in de voorhoede ook nog eens de nodige kracht. Hier hadden onze jongens in de beginfase te veel ontzag voor waardoor er na zo’n tien minuten spelen al drie treffers achter de verbouwereerde doelman Joey v.d. Plas lagen. De dreiging van een walk-over was even aanwezig. Het was dan ook goed om te ervaren dat de Volendammers vanuit zichzelf een andere intensiteit in de wedstrijd brachten, waardoor het spel meer in evenwicht kwam. Achterin gingen Rens Veerman, Robin Schulte, Huub van Essen en Tom de Groot schrap staan. Op het middenveld liepen Dimitri Darsan, Vicente Besuijen en Kees Tol diverse kilometers om de druk op Köln op te voeren en voorin speelden Adnane Beneissa, Jip Molenaar en Sabir El Otmani alsof hun leven ervan af hing. Op pure wilskracht en inzet namen onze mannen het heft van Köln over.

In het tweede gedeelte van de wedstrijd speelde Volendam bijna onafgebroken op de helft van Köln. Met Mickey van de Ven, Milo Bandringa, Rick Gruwel, Cas Dijkstra en Dion Vlak in de plaats voor Sabir El Otmani, Kees Tol, Robin Schulte, Adnane Beneissa en Joey van de Plas werd Köln teruggedrongen. Volendam leverde echt een puike prestatie door in het tweede gedeelte een tegengoal aan te tekenen via Mickey van de Ven. 3 – 1. In het derde gedeelte was in de eerste 15 minuten hetzelfde beeld zichtbaar. Dit resulteerde in de verdiende 3 – 2. Een prachtig voorbeeld van een perfecte omschakeling. Dion Vlak onderschepte een aanval van Köln, rolde de bal snel uit naar Mickey aan de linkerkant van onze helft. Mickey produceerde een uitstekende cross pass naar Cas Dijkstra die rechts op de helft van Köln kon doorbreken en een goede goal wist aan te tekenen. Hierna volgden nog diverse kansen voor Volendam en ook voor de tegenpartij. In de laatste seconden van de wedstrijd had Köln een penalty verdiend, maar de scheids koos ervoor om af te fluiten.

Na deze oefenwedstrijd op hoog niveau, stapten onze mannen weer in de bus en reden we naar de indrukwekkende Veltins Arena in Gelsenkirchen. Onderweg konden de mannen genieten van een lekkere lunch aangeboden door de FC Volendam, waarvoor wij hoofd opleidingen Misha Salden graag hartelijk willen bedanken. Precies op tijd kwamen we aan in het stadion waar we getuige konden zijn van de zogenaamde “Kohlenpottderby”, namelijk de wedstrijd tussen Schalke 04 en BVB Dortmund. Deze wedstrijd is zaterdag in 204 landen uitgezonden, hetgeen de belangrijkheid hiervan aangeeft. Het mag als een unicum worden bestempeld dat wij voor deze wedstrijd de beschikking konden krijgen over maar liefst 22 toegangskaarten. De wedstrijd zou uiteindelijk door Dortmund verdiend met 1 – 3 worden gewonnen. Onze mannen hebben kunnen genieten van sterren als Draxler, Weidenfeller, Mkitaryan, Reus en Lebandowski. Een ervaring om nooit te vergeten. Ook van de onderlinge rivaliteit tussen beide supportersgroepen hebben we kunnen meegenieten. Ook hiervan waren we best wel onder de indruk. De tegenwoordigheid en behulpzaamheid van de stewards in Duitsland kunnen we hier in Nederland nog veel van leren, als ook van de ontzag inboezemende politiemacht.

Na de wedstrijd trokken we weer naar de bus en werd er koers gezet richting Arnhem alwaar in Bilderberghotel De Buunderkamp een eenvoudig diner kon worden genuttigd. Na het diner werd aan de terugreis naar Volendam begonnen. De sfeer in de bus werd door de jongens bepaald door allerlei supportersliederen te zingen. De onderlinge sfeer was formidabel waarmee het effect van de teambuildingsdag al merkbaar was. Er viel geen wanklank en de jongens zijn de gehele dag zeer gedisciplineerd en netjes met elkaar omgegaan. Om kwart voor tien waren we weer terug in Volendam. Al met al hebben we een prachtige dag beleefd die ons nog lang zal heugen. Dank is verschuldigd aan de begeleiding in de vorm van Bram Berkhout, Keje Molenaar, Peter de Groot, Erwin Veerman en André Vlak. Maar zonder de bijdragen van drie subsponsors en één hoofdsponsor was deze reis niet mogelijk geweest. Hulde en dank aan deze mensen. Het was in een woord TOP!