• zondag, 01 mrt 2015
  • Leestijd: 10 minuten

Ajax A2 - FC Volendam A1 4-1
Voor de tweede keer op rij stond Volendam A1 na afloop met lege handen. Verliezen van Ajax is geen schande, maar de wijze waarop ons team zich vandaag manifesteerde was toch wel teleurstellend.
Volendam opende prima. Salim Mansouri kreeg al in de tweede minuut een uitstekende kans om de score te openen, maar zijn schot werd gekraakt en leverde slechts een corner op. Na een kwartier spelen kwam Kevin Owusu Asare, door Jamie Jacobs de vrije ruimte ingestuurd, in kansrijke positie. Helaas ging ook deze scoringsmogelijkheid verloren. Vanuit het niets wist Ajax in de 20e minuut wel het net te vinden. Een niet onhoudbaar uitziend schot verdween via binnenkant paal over de doellijn, 1-0. Volendam wist daar weinig tegenover te stellen. Waar de oranjehemden in hun confrontaties met de Amsterdammers doorgaans tot op het bot zijn gemotiveerd en het beste in zichzelf naar boven weten te halen, was daarvan vandaag aanzienlijk minder te bespeuren. Uiteraard deden onze mannen hun best, maar het was niet genoeg om het Ajax lastig te kunnen maken. Bovendien werd er gegrossierd in foutieve passes. Zodra er kansen waren om gevaarlijk uit te breken, belandde de bal vrijwel steeds bij de verkeerde kleur en moest men dus iedere keer weer opnieuw de bal proberen te veroveren. En dat kost nu eenmaal veel onnodige energie. In de 34e minuut lukte het wel weer een keer de bal in de ploeg te houden en ook meteen via Kevin gevaarlijk uit te breken. Die ging alleen op doel af en scoorde beheerst, maar zag zijn treffer geannuleerd door een, al dan niet terecht, vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter van Ajax. In plaats van de gelijkmaker te moeten incasseren, mocht het thuisteam drie minuten later weer een feestje vieren toen de scheidsrechter de bal wel heel gemakkelijk op de stip legde. Des te vreemder als hij even later verklaart dat zowel Daan Klinkenberg als de spits van Ajax in hun onderlinge duel hun handen hadden gebruikt. Waar Daan gewoon bleef staan, ging de Ajaxied echter ‘slim’ tegen het gras. Hij mocht het kadootje zelf uitpakken en deed dit op bijzonder fraaie wijze. Met een Panenka liet hij Marlon kansloos, 2-0.
Na de pauze zouden de oranjehemden de bakens gaan verzetten. In de eerste seizoenshelft was men immers ook teruggekomen van een 3-0 achterstand, dus waarom zou dat nu niet kunnen. Onze mannen deden wat zij konden, maar zij bleven slordig in balbezit. Toch waren zij een paar keer dicht bij de aansluitingstreffer. Zowel Salim Mansouri als Jamie Jacobs hadden de 2-1 op hun schoen, maar beiden slaagden er niet in de bal in het vijandelijk doel te laten verdwijnen. In de 65e minuut was het wel raak. Via een fraai hoogstandje van Jordy Hilterman kwam de bal terecht bij Salim Mansouri. Die werd, in de ogen van de scheidsrechter, onreglementair gestuit, zodat de bal opnieuw op de stip belandde. Dit buitenkansje was wel aan Jordy besteed. De wedstrijd leek even weer helemaal open. Toen een Ajacied echter twee minuten later een schot losliet en Marlon er wederom niet helemaal goed uitzag, stond de marge opnieuw op twee. Toen Ajax vervolgens in de 72e minuut, na een mooie aanval, ook nog eens uitliep naar 4-1 was de wedstrijd gespeeld. Volendam droop af en zal volgende week uit een heel ander vaatje moeten gaan tappen om weer punten te kunnen pakken.

Opstelling FC Volendam A1:
Marlon Coco, Mohamed Betti, Florian Toen, Daan Klinkenberg, Gijs Smal (’55 Randy Ababio), Gerry Vlak, Kevin Owusu Asare (’79 Bas Quist), Nick Runderkamp (’75 Mike Dooyeweerd), Jordy Hilterman, Jamie Jacobs (’79 Rodney Smorenberg), Salim Mansouri

Gerard Veeken

FC Volendam B1 – AZ B1 2-2
AZ was met sportieve revanche gevoelens naar Volendam gekomen. Zeker ook vanwege de ruime nederlaag in het Kras stadion van voor de winterstop. AZ probeerde de wedstrijd vanaf het begin te domineren en naar eigen hand te zetten. FC Volendam was alert en liet het kaas niet van het brood eten en herpakte zich snel en kreeg in de zesde minuut de eerste mogelijkheden. Enkele hachelijke situaties in de AZ-doelmond konden niet worden omgezet in een doelpunt. Toch werd niet lang daarna het gaatje in de hechte AZ verdediging toch gevonden. Het was Joey Veerman die goed opende op Max Sajet, die de bal netjes verlengde naar Roy Tol en die geheel vrijstaand FC Volendam op een 1-0 voorsprong zette. AZ was niet aangeslagen en ging via een goed georganiseerde organisatie op zoek naar de gelijkmaker. Het was de centrale verdediger die vrije doortocht werd verleend en ver mocht opkomen. Zijn schot op doel werd door doelman Kyle Saffrie onschadelijk gemaakt. Dit was uitstel van executie want vlak voor rust werd een schot van de rechterkant door onze keeper gekeerd maar de rebound was voor een AZ-speler die ongehinderd de hoek zo mocht uitkiezen. Zo gingen we rusten met een 1-1 stand.
Ondanks waarschuwingen en aanwijzingen van de trainer in de rust ging het direct na rust toch fout. Gevaarlijk en onnodig balverlies op het middenveld was de oorzaak. AZ counterde en schakelde razendsnel om. Snel en gedecideerd werd dit professioneel afgestraft en zo kwam AZ op een 1-2 voorsprong. Vlak hierna wederom een vlijmscherpe counter van AZ en had het zomaar 1-3 kunnen worden maar FC Volendam kwam met de schik vrij. FC Volendam ging op jacht naar de gelijkmaker. Een goede pass van Alex Plat bereikte Jason Stekkel, die vandaag een lastige dag had, en ook in kansrijke positie het net niet kon vinden. FC Volendam domineerde en AZ trok zich terug en loerde op een counter. FC Volendam kreeg kansen en na een goed uitgespeelde aanval leek Joey Veerman de gelijkmaker te scoren. De paal bracht AZ redding. De tijd tikte door. Een vrije trap die indirect werd genomen zorgde voor verwarring bij de AZ-verdediging. De AZ-doelman was goed bij de les en ranselde de bal uit het doel. FC Volendam kon maar moeilijk de gaatjes vinden in de hechte AZ-verdediging en AZ kwam er enkele keren gevaarlijk uit. Gelukkig waren onze verdedigers met Marco Tol aan het roer scherp en alert. Het werd pompen of verzuipen en de oranjehemden gingen allen volop de strijd aan. Dit zou beloond worden. Een afgeslagen bal belandde voor de voeten van Max Sajet die verwoestend uithaalde en daarmee de verdiende gelijkmaker liet aantekenen. Beide ploegen gingen daarna op zoek naar de winst. Er werd echter niet meer gescoord en de puntendeling gaf de verhouding in het veld en het aantal kansen wel redelijk weer. Complimenten gaan vandaag ook weer uit naar onze wisselspelers. We hebben een goede, hechte en fitte groep en het is belangrijk en ook fijn om te zien dat onze wisselspelers direct iets toevoegen aan het team waardoor we de wedstrijd nog kunnen beïnvloeden en laten kantelen in ons voordeel.
1-0 19e min. Roy Tol
1-1 38e min. AZ
Rust
1-2 43e min. AZ
2-2 72e min. Max Sajet
Opstelling:
Kyle Saffrie, Hjalmar Oomens (71. Yorno Tieman), Marco Tol, Darryl Baly, Stan Veerman, Alex Plat (52. Jari Vlak), Max Sajet, Joey Veerman, Jason Stekkel, Gani Meholli (66. Danny Prins), Roy Tol (52. Martijn van Oers).
Floor Heuyerjans

FC Volendam C1 – Alphense Boys C1 2-1
Na de gewonnen wedstrijd van vorige week was het aan de FC Volendam C1 de taak om deze lijn door te trekken. En dat moest gebeuren tegen Alphense Boys. Volendam begon de wedstrijd iets ingezakt en liet Alphense Boys de eerste tien minuten te veel het spel maken . Na een overwicht van vijftien minuten van Volendam kant was het dan toch Alphense Boys dat een dekkingsfoutje meedogenloos afstrafte, 0-1 na 25 minuten spelen. Volendam begon daarna iets beter te spelen en dat leidde tot kansen. De beste kans kwam van de schoen van Nick Kaaijmolen die vanuit de verdediging opstoomt en de bal maar net naast ziet gaan.
Met een 0-1 achterstand werd de rust ingegaan. Aan Volendam de opdracht om zo snel mogelijk gelijk te maken Even na rust werd meteen twee keer gewisseld, Shurney Marengo werd ingebracht voor Jim Beers en Mike Eerdhuijzen werd ingebracht voor Dean James. Even na de wissel kreeg Sjors Kramer de bal aangespeeld vanaf links en besloot door te dribbelen naar het middenveld. Vandaar gaf hij een prachtige pass op Vicente Besuijen, die de bal a la Marco van Basten in het doel schoot, 1-1. Een fantastisch doelpunt! Ook wisselde volendam nog twee keer. Victor van Montfort kwam in het veld voor Redouan el Yourghi en Sam de Jongh verving Nick Kaaijmolen. Volendam geloofde na de wissels weer in een overwinning en bleef aandringen. In de 64e minuut kreeg Volendam dan toch loon naar werken toen Mike Eerdhuijzen de bal na een voorzet hard inkopte, 2-1 voor Volendam. Een zeer goed resultaat! Ga zo door! Volgende week de wedstrijd tegen Zeeburgia.

0-1 Thomas Lion Alphense boys
1-1 Vicente Besuijen FC Volendam
2-1 Mike Eerdhuijzen FC Volendam

Stan Zoetebier, Nick Kaaijmolen(58 Sam de Jongh) Brian Plat , Sjors Kramer, Dean James (41Mike Eerdhuijzen), Redouan el Yourghi( 55 Victor van Montfort) Vicente Besuijen, Hicham Achefay, Jim Beers(41 Shurney Marengo), Bram vd Wiel, Maxwell Asare

Henri Kwakman

FC Volendam D2 – Fortuna Sittard D2 3-1
Op het hoofdveld van de RKAV Volendam mochten de jongens als voorwedstrijd van de hoofdmacht hun kunsten vertonen tegen Fortuna Sittard D2. De harde wind maakte het spelen voor beide teams lastig met veel balverlies tot gevolg. In de 8e minuut kwam Volendam op voorsprong door een knap doelpunt van Raul Lorenzo Lie A Kwie die zich goed vrijspeelde en de bal snoeihard in de kruising joeg. Dit was tevens de ruststand. Koud vijf minuten in de tweede helft kwamen de Limburgers op gelijke hoogte. De linksbuiten van Fortuna was even uit het oog verloren en maakte dankbaar gebruik van de geboden ruimte door met een heel fraaie krul de bal over keeper Jort van de Veekens in het doel te schieten (1-1). Volendam pakte het weer op en met veel strijd werd de aanval gezocht hetgeen in de 37e minuut de verdiende voorsprong opleverde. De snelle Jordy Dietz kwam op links goed door en wist met een prima voorzet Raul Lorenzo Lie A Kwie te bereiken die de bal schitterend afmaakte. Fortuna ging op jacht naar de gelijkmaker, maar zag alle hoop vervliegen toen Sam Leijen zijn goed genomen corner via de vingertoppen van de Fortuna keeper in het doel zag belanden. Eindstand 3-1.