• zondag, 30 nov 2014
  • Leestijd: 10 minuten

FC Volendam A1 bewijst zichzelf slechte dienst
RJO/PEHV VVV/Helmond Sport A1 – FC Volendam A1 3-1
29/11 – FC Volendam A1 is er zaterdagmiddag in Venlo niet in geslaagd zijn plek bij de bovenste vier al veilig te stellen. Het heeft het bereiken van deze doelstelling zelfs niet eens meer volledig in eigen hand. Dit was niet eens zozeer de verdienste van het thuisspelende team. Volendam verloor namelijk, ondanks de flitsende start, vooral van zichzelf.

Ondanks de lange busreis kwam Volendam als een komeet uit de startblokken. Daan Klinkenberg bereikte met een heerlijke bal van achteruit Levy van Nispen. Op de linkerhoek van het 16 meter gebied werd Levy neergelegd. Salim Mansouri ontfermde zich over de toegekende vrije trap en krulde de bal met de precisie van een scherpschutter al na 56 seconden langs de paal in het doel. Het leek een gemakkelijke middag te gaan worden. Aanval na aanval golfde in de richting van het vijandelijke doel, maar in de eindfase ging het steeds mis. Toch dienden zich meerdere mogelijkheden aan om de Venlonaren een volgende tik uit te delen. Rodney Smorenberg was de eerste in de rij. Hij ontdeed zich, rond de 20e minuut, handig van een verdediger, maar schoot tegen de keeper op. In de rebound was Jordy Hilterman kansrijk, maar zijn inzet werd door de keeper gepareerd. Ook de kopbal van Jamie Jacobs uit de daaropvolgende voorzet trof geen doel. Vanuit het niets kwamen de Venlonaren een minuut later zelfs op gelijke hoogte. Drie Volendammers gingen op één speler van VVV/Helmond Sport af en zagen daarna een voorzet gelanceerd die door een volledig vrijgelaten Limburgse aanvaller simpel met het hoofd kon worden afgerond, 1-1. Een treffer die Volendam dus helemaal aan zichzelf had te wijten. In de 28e minuut verdienden de oranjehemden een penalty, omdat er in de vijandelijke 16 hands werd gemaakt. Net als in een tiental andere situaties zag de scheidsrechter echter ook deze handsbal over het hoofd. Kort daarop kwam Jamie Jacobs prima door over rechts, maar in plaats van af te leggen op de volledig vrijstaande Jordy besloot hij zelf een schot te wagen. Zijn doelpoging miste het doel maar net. Ook Salim kwam in scoringspositie na een goeie voorzet van Gijs Smal vanaf links. Nadat hij zich fraai had vrij gekapt liet hij een geplaatst schot los. De doelman was echter op zijn hoede en redde bekwaam. Op slag van rust ontpopte de scheidsrechter zich tot de gebeten hond. Jamie werd neergelegd, net nadat hij Levy met zijn pass vrije doorgang richting het Venlose doel had geboden. In plaats van de voordeelregel toe te passen floot de leidsman echter af. Iedereen was woedend. Volendam omdat hij hen daardoor een geweldige scoringskans had ontnomen en het thuisteam omdat zij een gele kaart voorgetoverd kregen. Volendam had het echter vooral aan zichzelf te wijten dat het de thuisclub niet al voor rust op kansloze achterstand had gezet.

Na de hervatting toonde VVV/Helmond Sport zich aanzienlijk feller dan hun gasten. Niettemin kreeg Volendam weer de beste kansen. Men grossierde in corners en vrije trappen, maar het bleef ontbreken aan de vereiste nauwkeurigheid, terwijl ook het nodige geluk werd ontbeerd. VVV/Helmond Sport had daaraan geen boodschap en profiteerde in de 65e minuut optimaal van het mistasten van onze keeper. Een slap rollertje leverde hen een onverwachte voorsprong op. Volendam zette aan en deed er alles aan om langszij te komen. Invaller Kevin Owusu Asare was daar het dichtst bij, maar hij schoot recht in de handen van de keeper. Ook een tweede handsbal in de Venlose 16 leverde niet de beslissing op die daarvoor volgens de spelregels geldt. In de slotfase werd het leed zelfs nog vergroot toen Mohamed Betti zich genoodzaakt zag in onze eigen 16 aan de noodrem te trekken. Het leverde hem een rode kaart op en VVV/Helmond Sport een nieuwe meevaller. De toegekende penalty werd onberispelijk ingeschoten, 3-1. Volgende week, uit tegen Feyenoord A2, wordt het dus erop of eronder. Ik hoop dat iedereen beseft wat er op het spel staat!

- (’01) 0-1 Salim Mansouri
- (’21) 1-1 VVV/Helmond Sport
Rust
- (’65) 2-1 VVV/Helmond Sport
- (’89) 3-1 VVV/Helmond Sport

Opstelling FC Volendam A1:
Bas Veen, Mohamed Betti, Nick Zeijlmans, Daan Klinkenberg (90. Florian Toen), Gijs Smal, Gerry Vlak, Levy van Nispen (81. Bas Quist), Jamie Jacobs (69. Nick Runderkamp), Jordy Hilterman, Rodney Smorenberg (68. Kevin Owusu Asare), Salim Mansouri

FC Volendam B1 – FC Utrecht 2-1
Zaterdag speelde FC Volendam B1 de belangrijke wedstrijd tegen het zeer sterke FC Utrecht dat op de tweede plaats bivakkeerde in de rangschikking. Voor FC Volendam was dit de eerste van de drie finales die nog gespeeld moeten worden om definitief bij de eerste acht te eindigen. FC Volendam begon goed en scherp aan de wedstrijd en het was direct te zien dat de ploeg ervoor ging. In de achtste minuut werd dit beloond en was het al raak voor de thuisploeg. Een prachtige voorzet van Yorno Tieman werd bij de tweede paal keurig binnen geknikt door Danny Prins. FC Volendam ging door. Na goed doorzetten van Martijn van Oers werd Max Sajet in stelling gebracht . Zijn inzet werd door de doelman van FC Utrecht vlak voor de doellijn met zijn voeten gekeerd. Halverwege de eerste helft kantelde de wedstrijd en werden de Domstedelingen sterker. Doelman Kyle Saffrie en zijn verdedigers waren attent en wisten het gevaar tijdig te elimineren. Vlak voor rust kreeg ons loopwonder Gani Meholli nog een goede kans. Hij aarzelde wat bij het inschieten en zo ging deze kans verloren. Zo werd de rust bereikt met een 1-0 voorsprong.

Bij het begin van de tweede helft waren de ploegen gelijkwaardig aan elkaar. Via een voorzet van Max Sajet kreeg Martijn van Oers een goede schietkans vanuit de tweede lijn. De doelman van FC Utrecht reageerde attent op de goed ingeschoten bal. FC Utrecht was vooral in de omschakeling razendsnel en daardoor ook soms erg gevaarlijk. Het was echter een dood spelmoment dat de gelijkmaker inluidde. Bij een corner werd een FC Utrecht speler helemaal vrijgelaten en die kon ongehinderd binnentikken en doelman Kyle Saffrie was kansloos. Het was ook het moment dat de wedstrijd elke kant op kon kantelen. FC Volendam heeft echter dit seizoen al meerder keren laten zien dat zij over veerkracht en de juiste mentaliteit beschikt. Via een aanval uit het boekje werd Martijn van Oers vrijgespeeld. Zijn voorzet werd uitstekend door Gani Meholli terug gekopt en het was Max Sajet die het laatste tikje kon geven en zo FC Volendam op een 2-1 voorsprong wist te brengen. FC Utrecht zette nog verder aan. In de laatste minuten werd de voorsprong door de oranjehemden verdedigd. Stan Veerman wist met een uiterste krachtsinspanning een FC Utrecht aanval onschadelijk te maken. Zo werden het nog een aantal spannende minuten. Gelukkig werd de overwinning binnengesleept. Een fraaie en verdiende overwinning op de nummer 2 in deze competitie. Dit is een uitstekende prestatie om trots op te zijn, want het moet raar lopen willen wij niet overwinteren in de hoogste klasse.

1-0 8e min. Danny Prins
Rust
1-1 70e min. FC Utrecht
2-1 74e min. Max Sajet

Opstelling:
Kyle Saffrie, Yorno Tieman (57. Hjalmar Oomens), Marco Tol, Darryl Baly, , Stan Veerman, Joey Veerman, Max Sajet, Danny Prins (48. Alex Plat), Jason Stekkel (70. Kevin van Gasteren), Gani Meholli, Martijn van Oers.

Floor Heuyerjans

FC Volendam C1 – AFC C1 2-0
Na de nederlaag van vorige week tegen FC Groningen kwam vandaag AFC Amsterdam naar het Kras stadion . Volendam begon fel aan het duel. De eerste kans ontstond door een goede individuele actie van Vicente Besuijen die de bal voorgaf op Dean James die de bal op een haar na miste. De toon was gezet en Volendam ging door met aanvallen. In de 34e minuut leidde dat tot de voorsprong voor FC Volendam door een doelpunt van Redouan el Yourghi, die met een goed geplaatst schot de keeper verschalkte. 1-0 net voor rust.

Na de rust werd het goede spel voortgezet en iedereen bleef geconcentreerd Voetballen. Ook AFC kreeg enkele kansen op de gelijkmaker maar de bal werd gekeerd op doellijn door verdediger Sam de jongh Na vele doelpogingen die mislukte aan Volendam kant was het dit keer in de laatste minuut wel raak door de net ingevallen Maxwell Asare die de voorzet van Vicente Besuijen op knappe wijze binnen schoot. 2-0 voor Volendam. Dit was ook meteen de eindstand. Een zeer goede teamprestatie! Grote klasse! Volgende week de uitwedstrijd tegen Zeeburgia.

Henri kwakman

FC Volendam D2 – FC Utrecht D2 2-5
Met een uitgedunde selectie (Jerome uitgeleend aan D1 en Calvin ziek) moesten we onze laatste competitiewedstrijd voor de winterstop aantreden tegen de D2 van FC Utrecht. Utrecht dat met slechts 4 punten de op één na laatste plaats bezet, wilde kosten wat het kost laten zien dat dit een FC Utrecht onwaardige plek was. FC Volendam kon zich bij winst zeker stellen van een top 6 plaats wat belangrijk is voor het vervolg van de competitie na de winterstop. De top zes van beide bvo- poules O12 starten januari nl. weer in een nieuwe competitie.

FC Utrecht sprong flitsend uit de startblokken. Was gretig, fel en zette FC Volendam goed onder druk. Volendam liet alles gelaten over zich heen gaan en bood op een enkeling na weinig tot geen verweer. Desondanks waren het toch de Volendammers die in de elfde minuut, geheel tegen de verhouding in, op voorsprong kwamen. Een vrije trap van Johnny Mulder werd niet goed weggewerkt waardoor Deshawntey Sanders de bal kon aannemen en met een fraaie lob de keeper wist te passeren (1-0) Dit was in de eerste helft ook het enige wapenfeit, want verder kwamen we er niet meer aan te pas. Het spel was ronduit bedroevend. We konden de bal geen moment rustig in de ploeg houden. In plaats daarvan werd deze keer op keer blind weggepoeierd. FC Utrecht daarentegen had wel die rust en bovenal de wil om te winnen!! De gelijkmaker liet dan ook niet lang op zich wachten, waarna onze gasten er in rap tempo overheen gingen.

In een tijdsbestek van circa tien minuten werd de klus geklaard en keek Volendam tegen een 1-4 achterstand aan. Hoe goed de trainer in de rust ook zijn best deed de neuzen weer de goede kant op te krijgen, zo frustrerend was het te moeten zien dat de bal binnen dertig seconden na aftrap al weer in het net lag. Gelukkig namen onze gasten wat gas terug en toonde enkele jonges wel de nodige agressiviteit en pit zodat de schade beperkt bleef tot “ slechts” vijf Utrechtse doelpunten. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 5-2 dankzij een schitterende vrije trap van Robin Zaagsma. Al met al een teleurstellende middag. Zeker als je weet dat de jongens veel beter kunen.