• zondag, 06 okt 2013
  • Leestijd: 14 minuten

FC Volendam A1 – PEC Zwolle A1 3-0
Door concurrent PEC Zwolle A1 te verslaan heeft FC Volendam A1 zijn hoge positie op de ranglijst weten te handhaven. Na een aantrekkelijk duel stonden de gasten uit Zwolle met lege handen en kon Volendam verdiend drie punten aan zijn totaal toevoegen.
Volendam kwam goed uit de startblokken. Het was meerdere malen kansrijk om de score te openen, maar verzuimde zichzelf te belonen. Achtereenvolgens waren Jordy Hilterman (tweemaal), Rowin Mol en Bas Quist heel dicht bij de openingstreffer. Het ontbrak echter steeds net aan de vereiste precisie. PEC Zwolle stelde daar slechts één serieus wapenfeit tegenover. Via de muur belandde een vrije trap op onze paal. Volendam ontsnapte. In de 27e minuut kwam de thuisploeg alsnog verdiend op voorsprong. Een afgeslagen corner van Johan Keizer werd door Genridger Prijor genadeloos hard binnen geschoten.
Na de pauze pakten de Volendammers meteen weer de juiste draad op. Het duurde tot de 65e minuut voordat er opnieuw kon worden gejuicht. Een afstandsschot van Nick Runderkamp werd onderweg van richting veranderd, waardoor de doelman van PEC Zwolle op het verkeerde been kwam te staan en de bal in zijn doel zag verdwijnen. Een kwartier voor tijd besliste Bas Quist de wedstrijd door, op aangeven van uitblinker Denzel Prijor, onze derde treffer te produceren.

- 1-0 Genridge Prijor
Ruststand: 1-0
- 2-0 Nick Runderkamp
- 3-0 Bas Quist

Opstelling:
Jordi van Stappershoef, Elroy Tuur, Denzel Prijor, Daan Klinkenberg, Johan Keizer, Nick Runderkamp (Nick Zeijlmans), Bas Quist, Rowin Mol, Jordy Hilterman (Aubrey Hoogdorp), Gerry Vlak (Mike Dooyeweerd), Genridge Prijor

Klik hier voor de rest van de foto's

NAC B1 - FC Volendam B1 2-1
Omdat onze vaste auteur Floor geniet van een welverdiende vakantie wordt zijn taak overgenomen door onze vaste grensrechter Sander, die geblesseerd plaats nam naast de technische leiding, wiens taak weer werd overgenomen door Abdel, de vader van Mo. Volendam ging goed van start, met drie goede kansen binnen vijftien minuten. Een prima voorzet van Martijn werd net naast gekopt door Rodney, Joey ging goed door op links, zijn voorzet belandde bij Puck, die niet snel genoeg handelde. De daarop volgende tegenaanval werd slecht verwerkt door Marlon, een nieuwe kans voor NAC, met een schot op de paal. Paar minuten later goed doorkomen van Rodney op rechts, met een knappe actie van Ben, maar ook hij handelde iets te traag, waardoor zijn schot geblokt werd.
In de 20e minuut eindelijk raak, voorzet van Martijn, foutje van de keeper van NAC, en Puck was er als de kippen bij om dat knap af te maken, 0-1. Twee minuten later gebruikte de spits van NAC onze Mo als springplank, dus zijn goal werd terecht afgekeurd. In de 26 minuut was het wel raak; een diepe bal werd verkeerd ingeschat door onze verdediging, en met een lage schuiver werd het 1-1. Daarna ging het op en neer met kleine kansjes voor beide ploegen. Net voor de rust werd Martijn na een knappe actie onderuit gehaald door de keeper van NAC, wat verder tot niets leidde.
In de tweede helft gebeurde er bitter weinig en was het voetbal van een zeer laag niveau. Na slap uitverdedigen, met een slappe aanname op het middenveld, werd de bal veroverd door een NAC-speler, die slap inschoot, waarop Marlon dan weer slap reageerde, 2-1 voor NAC. Daarmee is alles wel gezegd. Slap, slordig, veel balverlies, te weinig inzet, geen kansen creëren, verkeerde keuzes. Pas vijf minuten voor tijd kwam het besef dat we achter stonden, en werd er nog stevig op de aanval gespeeld, maar echte kansen ontstonden daar niet uit.

SV Argon B1 - FC Volendam B2 4-1
Zaterdag moesten we naar Mijdrecht om daar tegen Argon aan te treden. Vanaf het begin zat Argon er kort op bij ons en omdat we de bal te traag rond lieten gaan en we teveel duels verloren kwamen we niet in ons spelletje. Het was rommelig van onze kant maar in de twintigste minuut kwamen we uit een schitterende aanval toch op 1-0. Een aanval uit het boekje die keurig werd binnen getikt door Roy Tol. Hierna werd het bij ons alleen maar minder, veel balverlies, posities werden niet goed gehouden en we verloren zowat alle duels. We kwamen nog voor rust 2-1 achter.
De tweede helft was nog geen vijf minuten bezig en we stonden al met 4-1 achter. Te slap verdedigen en een vrije trap die nooit gegeven had mogen worden maar er wel heel hard in vloog.
Bij ons lukte eigenlijk helemaal niets meer en Argon bleef scherp en de duels winnen.
We hebben terecht verloren van een tegenstander die kwalitatief niet beter is maar er keihard voor ging en ook er in geloofde.

19e minuut 0-1 Roy Tol
25e minuut 1-1
29e minuut 2-1
41e minuut 3-1
44e minuut 4-1

Opstelling. 1) Jan Ploeg(40e minuut Kyle Saffrie), 2) Marco Tol(30e minuut Yorno Tieman), 3) Darryl Baly, 4) Alex Plat, 5) Stan Veerman,
6) Joey Veerman(45e minuut Max Sajet), 7) Roy Tol, 8) Danny Prins, 9) Jasson Stekkel, 10) Jari Vlak, 11) Gani Meholli

ADO Den Haag C1 - FC Volendam C1 4-3
Vanwege een probleem met het invoeren van de spelerspassen (computerstoring) werd er vandaag tien minuten later afgetrapt. Dat deed de FC Volendam C1 geen goed. Het leek wel als of ze in slaap gesust waren. ADO daarentegen was wel vanaf de aftrap bij de les en zocht meteen het Volendammer doel op. Dat resulteerde in een hoekschop in de vijfde minuut, die feilloos werd ingekopt (1-0). Dit doelpunt zorgde er niet meteen voor dat Volendam wakker schrok, want na tien minuten stond het al 2-0. Een uittrap werd door de Hagenaars opgevangen en na een snelle steekbal door het midden, wist ADO opnieuw het net opnieuw te vinden. FC Volendam C1 moest er duidelijk een schepje bovenop doen. Dat gebeurde nu dan ook. Er werd korter gedekt en de duels werden feller uitgevochten. Na 25 minuten onderbrak Thomas Schaap de Haagse opbouw op het middenveld. Met een prima passje stuurde hij Bob Springer de diepte in. Die omspeelde de keeper en bracht Volendam weer in de wedstrijd (2-1). Volendam ging nu op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook. Martijn Kaars reageerde het snelst op een doorgeschoten bal. Vanaf de rand van de 16 passeerde hij de keeper met een geplaatst schot (2-2). Op slag van rust kreeg Martijn zelfs nog de kans op 2-3, maar de keeper kon zich nog net voor de bal gooien.

Na de rust schoot ADO weer uit de startblokken. Ze wisten weer de eerste kans te creëren, maar Barry Lauwers stond op zijn post. In de 40e minuut schoof Nico Kroon in en onderschepte de bal. Hij speelde de bal op Martijn Kaars die aan de rechterkant, via de achterlijn richting doel dribbelde. Zijn harde voorzet werd bij de tweede paal door Thomas Schaap binnen getikt (2-3). Volendam probeerde nu door te drukken. Nathangelo Markelo stoomde op en stuurde Kevin van Gasteren de ruimte in. Helaas werd zijn inzet nog net door de keeper gekeerd. Na deze kans kreeg ADO weer meer vat op de wedstrijd. Ze wisten de Volendammer verdediging te verrassen met een crossbal van rechts naar links. De linksbuiten kon de vrijstaande spits aanspelen en zo werd de stand weer gelijkgetrokken. Beide teams gingen nu voor de overwinning. Drie minunten voor tijd kreeg de Volendam een vrije trap. De bal werd te kort ingespeeld en ADO kon er razendsnel uitkomen. Plotseling stonden er twee Volendammers verdedigers tegenover vier aanvallers. De counter werd keurig uitgespeeld en zo wist ADO de wedstrijd toch nog met 4-3 te winnen.

Opstelling FC Volendam C1:
Barry Lauwers, Dani Mes (53. Boy Kemper), Nathangelo Markelo, , Dick de Boer, Nico Kroon, Marco Speijk, Thomas Schaap, Paul Sombroek, Martijn Kaars, Bob Springer, Wessel Stuijt(36. Kevin van Gasteren), Niels Ras, Max Veerman

FC Volendam O.14 – FC Twente (T) O.14 2-1
Het was zaterdag heerlijk weer om te spelen in het eerste oktober weekend van het seizoen. Misschien kwam het door het weer, maar in ieder geval was het een heel plezierige, spannende wedstrijd voor de toeschouwers. We begonnen in de eerste tien minuten met een aantal zeer mooie aanvallen die met goed voetbal tot stand kwamen. Dit gaf de burger moed, maar die moed werd snel teniet gedaan toen de snelle, sterke spits van Twente aan een solo kon beginnen na slordig balverlies bij ons voorin. Hij omspeelde Sjors en was daarna net iets eerder bij de bal dan de uitgelopen Stan en wist de bal via de onderkant van de lat binnen te schieten. Dit was een domper van jewelste die de rest van de eerste helft nadreunde. De schade had nog weggewerkt kunnen worden voor rust, maar de vrije trap van Vasco, vlak voor tijd, spatte van 25 meter op de paal uiteen. En dus brak de rust aan met een 0-1 achterstand.
Jammer, maar de wedstrijd vorige week bij ADO had ons geleerd dat dit geen onoverkomelijke situatie was. In het begin van de tweede helft (Bram voor Jelyno, Redouane voor Cherinho en Teun voor Nick) draaide Volendam de duimschroeven aan en lieten die gedurende de hele tweede helft, niet meer los. Wat een geweldig aantrekkelijke pot voetbal tot gevolg had. Eerst plaatste Bram een vrije trap net langs de kruising, kon Justin een voorzet van Bram net niet inkoppen, maar Twente kwam er bijna niet meer aan te pas. Hun spits werd gedwongen om mee te gaan verdedigen om de boel droog te houden want de aanvallen van Volendam bleven maar komen en dat allemaal door prima positiespel. Na twintig minuten viel dan eindelijk de verdiende gelijkmaker. Vasco kwam goed door over links, gaf een prima voorzet die net weggewerkt kon worden maar de afvallende bal werd door Justin bijna door het net heen geschoten en zo was het 1-1. Nu was het zaak onszelf te belonen en ook de winnende goal te maken en dat lukte binnen vijf minuten na de gelijkmaker. Een heel goeie loopactie van Melle door het centrum dwong de verdediging van Twente om keuzes te maken. Redouane liep in de vrije ruimte op rechts en ontving de bal op maat, ging op de keeper af en passeerde hem prachtig met zijn linkerbeen, laag over de grond en de voorsprong was een feit. Er moest nog zeker tien minuten gespeeld worden, maar doordat we ons eigen spel ook nu bleven spelen kreeg Twente nooit het idee dat er nog iets te halen viel. Met een beetje geluk had Vasco de stand nog naar 3-1 getild maar zijn inzet ging net over. Kortom, een heerlijke wedstrijd en het applaus van de supporters voor het team was meer dan verdiend!! Een groot compliment voor het hele team (ook de wissels) voor de geweldige inzet en getoonde spelvreugde.

Everhard

FC Volendam D1 wint van Zeeburgia: 4 - 1
FC Volendam D1 trad afgelopen zaterdag in het mooie Kras Stadion aan tegen Zeeburgia D1. Gezien de stand op de ranglijst een belangrijke wedstrijd om na drie verliespartijen weer eens een driepunter te scoren. Dit gold uiteraard ook voor Zeeburgia, dat met twee punten één punt minder had dan Volendam.
Trainer Bram Berkhout had voor deze wedstrijd een nieuwe variant bedacht in de opstelling. Het centrale duo achterin bestond uit Vicente Besuijen en Huub van Essen. Een geslaagd experiment, bleek achteraf. Met de fysiek sterke Besuijen achterin bleef de Volendamse verdediging goed overeind en Huub van Essen speelde een uitermate goede eerste helft. Volendam had in de eerste helft een optisch overwicht. Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af en Volendam had moeite om tot doelrijpe kansen te komen. Na zo’n tien minuten spelen kwam Zeeburgia uit de schulp en ging ook wat speldenprikken uitdelen. Volendam diende alert te zijn op de snelle uitvallen, met name over de linksbuiten van Zeeburgia. De eerste goal viel in de zestiende minuut. Uit een corner van Adnane Beneissa weet Jip Molenaar in de verre hoek te scoren: 1 – 0. Hierna ging Volendam wat vrijer voetballen en liet het via mooie combinaties zien dat het tot goed voetbal in staat is. Op slag van rust wist Zeeburgia als een donderklap bij heldere hemel de 1 – 1 te scoren. De mee opgekomen geblokte nummer 3 van Zeeburgia mag geheel vrijstaand een corner inkoppen. Dit was een forse domper op de valreep van de eerste helft.
Na rust was een ander beeld zichtbaar. Vicente werd geposteerd in de spits. Op het middenveld kwam Milo Bandringa Kees Tol vervangen en vrijwel de gehele achterhoede werd vervangen. Na drie minuten spelen kwam Jip Molenaar oog in oog met de keeper van Zeeburgia. Dit duel werd door de laatstgenoemde gewonnen. In de vijftiende minuut creëerde Vicente Besuijen na goed doorzetten zijn eigen kans, die hij ook knap wist te verzilveren onder de keeper door: 2 – 1. Op dat moment meer dan verdiend. Hiermee was de ban gebroken en werd Zeeburgia geknakt. Door doelpunten van nogmaals Vicente en Cas Dijkstra wist Volendam uit te lopen naar een knappe 4 – 1 overwinning. Opvallend was dat in deze wedstrijd een onverzettelijk Volendam zichtbaar was dat echt begreep dat er vandaag gewonnen moest worden. Dit smaakt naar meer. Volgende week AZ uit

1 – 0 Jip Molenaar
1 – 1 Zeeburgia (tevens ruststand)
2 – 1 Vicente Besuijen
3 – 1 Vicente Besuijen
4 – 1 Cas Dijkstra

Opstelling FC Volendam D1:
Joey v.d. Plas, Rens Veerman (Robin Schulte), Huub van Essen (Rick Gruwel), Vicente Besuijen, Tom de Groot (Mickey v.d. Ven), Dimitri Darsan, Kees Tol (Milo Bandringa), Cas Dijstra, Adnane Beneissa, Jip Molenaar, Sabir El Otmani

De Foresters D1 – FC Volendam D2 1-0
Het is de FC Volendam D2 net niet gelukt voor een sensatie te zorgen tegen koploper
Foresters D1. Deze fysieke groep (soms wel twee koppen groter) die regelmatig met grote cijfer wint, had het heel moeilijk tegen het goed voetballende FC Volendam.
Eerst helft: De jongens hadden er duidelijk zin in. Er werd keihard gewerkt en met veel passie, strijd en bovenal goed verzorgd spel werd Foresters aangepakt. Er was rust aan de bal en met goede combinaties probeerde we kansen te creëren die jammer genoeg niet in doelpunten werden uitgedrukt. Foresters, dat een aantal jongens met een goede trap heeft rondlopen, probeerde met de lange bal een doelpunt te forceren maar de Volendamverdediging stond prima en gaf ze met uitzondering van een klein slippertje weinig kans. Het was echt een genot om naar te kijken en het was dan ook des te zuurder dat Foresters vlak voor rust toch op voorsprong kwam. Een afgeslagen cornerbal kwam toevalligerwijs voor de voor de voeten van een aanvaller van Foresters die de bal blind schoot en deze fortuinlijk in de kruising zag belanden buiten bereik van de weer sterk keepende Ciro Verkooyen. (1-0) Dit was ook de ruststand.

Ook de tweede helft was er veel strijd en werd er alles aan gedaan om de gelijkmaker binnen te schieten echter het zat ons niet mee. Er werd gebikkeld en goed de duels aangegaan maar door soms wat ongelukkige keuzes kwamen we niet tot scoren. Verdedigend werd er niets weggegeven waardoor de einstand 1-0 voor Foresters bleef. Echt heel sneu maar ondanks het verlies biedt het vertoonde spel genoeg perspectief voor de toekomst en kan een overwinning niet lang meer uitblijven.