Jeugdverslagen 6 september (3)

• zaterdag, 06 sep 2014
  • Leestijd: 7 minuten

FC Twente B1 - FC Volendam B1 2-2
Na de orenwassing van vorige week stond vandaag na een lange busrit de krachtmeting met FC Twente op het programma. De vraag was hoe zouden de spelers de domper van vorige week hebben opgepakt? Direct na de aftrap zette FC Twente de wedstrijd geheel naar zijn hand. Het was een kat en muis spel en het lukte FC Twente steeds om de vrije man te vinden. De eerste kans was ook voor FC Twente maar gelukkig was doelman Jan Ploeg goed bij de les en wist redding te brengen. Enkele minuten glipte de razendsnelle rechterspits langs de verdediging en rondde deze actie fraai af met een stift en bracht hiermee de thuisclub op een verdiende 1-0 voorsprong. FC Twente bleef tot halverwege de eerste helft de bovenliggende partij en FC Volendam kon daar weinig tot niets tegenover stellen. Hierna kroop FC Volendam uit zijn schulp en kreeg steeds meer grip op de wedstrijd. Martijn van Oers speelde zijn tegenstander uit en schoof de bal naar Max Sajet maar zijn inzet werd knap gekeerd door de FC Twente doelman. FC Volendam zette aan en op een daverend schot uit de tweede lijn had de FC Twente doelman geen antwoord en de stand was weer gelijk getrokken 1-1. FC Volendam realiseerde dat er meer mogelijk was. Toch was het FC Twente dat er enkele keren gevaarlijk uitkwam. Gani Meholli moest de verdediging bijstaan en kopte een bal van de doellijn. Uit een tegenaanval brak Martijn van Oers goed door en bracht Joey Veerman in stelling maar de verdediging van FC Twente greep alert in. Zo gingen we de rust in met een 1-1 stand.
Na rust zette FC Volendam weer aan. Het eerste wapenfeit was een afstandschot van Joey Veerman maar de doelman bracht redding. In de 50e minuut kreeg FC Volendam een directe vrije trap op een kansrijke positie. Trainer Stanley van Kesteren zijn prognose kwam uit want met een magistraal genomen vrije trap bracht Joey Veerman FC Volendam op een 1-2 voorsprong. Hier had FC Twente niet op gerekend en de druk werd opgevoerd. De verdediging met Stan Veerman, Yorno Tielman, Hjalmar Oomens en Marco Tol stonden als een huis gaven niets weg. Na een prima uitgespeelde aanval had FC Volendam de score op moeten voeren. Jari Vlak werd in stelling gebracht maar zag dat Max Sajet er beter voor stond en tikte de bal opzij. Max Sajet had hier niet helemaal op gerekend en moest snel handelen. Zijn inzet werd knap gekeerd door de FC Twente doelman die zijn ploeg behoedde voor de genadeklap en hiermee ook in de race hield. Aan de andere kant kwam FC Volendam met de schik vrij toen Stan Veerman de bal verkeerd raakte. De bal verdween rakelings langs de voor ons goede kant van de paal. De tijd tikte door. Er werd gewisseld en ook de invallers deden wat er van hen werd verwacht. FC Twente zette aan en kregen in blessuretijd een corner waar iedereen op een doeltrap had gerekend. De bal werd de doelmond ingebracht en kwam daar ook weer uit en kwam precies terecht voor de voeten van een FC Twente speler. Die haalde uit en de bal verdween hoog in het doel en bracht de thuisclub in blessuretijd op gelijke hoogte. De adrenaline liep hoog op bij de FC Volendam. Vanaf de aftrap combineerden zij er lustig op los richting het strafschopgebied. Onze zeer ijverige aanvoerder Alex Plat werd in stelling gebracht en mikte op de paal. De rebound had ook nog gevaarlijk kunnen worden ware het niet dat Joey Veerman naar de grond werd getrokken. Helaas had de scheidsrechter de overtreding niet waargenomen en besloot na deze aanval af te fluiten. Ondanks de zure en late gelijkmaker hebben onze jongens laten zien dat alle tegenstanders rekening met ons moeten houden en dat wij het niveau van de eredivisie aan kunnen.

1-0 FC Twente
1-1 Martijn van Oers
Rust
1-2 Joey Veerman
2-2 FC Twente

Opstelling:
Jan Ploeg, Yorno Tieman (65. Darryl Baly), Hjalmar Oomens, Marco Tol, Stan Veerman, Alex Plat, Max Sajet, , Jari Vlak, Jason Stekkel (25. Joey Veerman), Gani Meholli (74. Roy Tol), Martijn van Oers (75. Danny Prins)

Floor Heuyerjans

NAC Breda o16 - FC Volendam o16 0-5
Na vorige week de competitie goed te zijn begonnen tegen Willem II stond zaterdag de uit wedstrijd tegen NAC op het programma. De eerste zeven minuten was voor de ploeg uit Breda, we waren niet scherp in de duels en stonden niet goed in de organisatie, dit mede ook omdat we wat moesten schuiven ivm blessures van sommige spelers. Hierna kwamen beter in de wedstrijd, stonden beter en lieten de bal beter rond gaan, wat nog veel beter kan en moet maar de stapjes worden gemaakt. Na zeventien minuten kwamen wij 1-0 voor door Kevin. Hier ging een goed druk moment aan vooraf van de gehele ploeg. Na 27 minuten kwamen wij 2-0 voor door Wessel Stuijt die goed binnen tikte na een goede aanval over meerdere schijven. In deze fase gaven wij niets weg en bepaalde het spel beeld. Aan de bal moet het bij vlagen rustiger en durven elkaar in de voeten aan te spelen.
In de tweede helft probeerde NAC Breda snel de aansluitingstreffer te maken door ons snel en agressief vast te zetten en druk te geven. In deze fase stonden we goed en gaven niets weg en na 10 minuten in de tweede helft scoorden we de 3-0 door Mo. Een heerlijke aanval die werd binnen gelobd door Mo. Wedstrijd gespeeld en nu was het zaak om de concentratie en de focus te behouden en dat deden de mannen goed. We kregen steeds meer ruimte en genoeg kansen om een grote uitslag neer te zetten. Uiteindelijk scoorden wij nog twee keer door een eigen goal en door Wessel. De 5-0 overwinning was geenszins geflatteerd.

FC Den Haag D2 – FC Volendam D2 1-1
Na vele oefen- en bekerwedstrijden met wisselende uitslagen vertrokken wij zaterdagochtend naar FC Den Haag voor de eerste competitiewedstrijd . Zonder de geblesseerde keeper Jort Madee van der Veekens , Deshawntey de Sanders en de twijfelachtige Tom Bond die toch in de basis mocht starten maar geblesseerd moest uitvallen.
De eerste helft was Volendam de bovenliggende partij, maar kwam toch achter na een vrije schop waar niet goed door de achterste lijn werd ingegrepen en onze keeper Mahdi El Bazi het nakijken had. 0-1 Kort hierna werd het rust en konden wij het plan voor de tweede helft uitleggen; goed aansluiten naar voren bij balbezit en met rust aan de bal . Dit resulteerde in de gelijkmaker voor Raul Lorenzo Lie A Kwie die de laatste man van Den Haag het erg lastig maakte en de bal kon afpakken en daarna alleen op de keeper ging en de verdiende gelijkmaker inschoot 1-1 . Tegenstander Den Haag was in de tweede helft de betere partij waardoor wij met een terecht gelijkspel weer naar Volendam kon terugkeren met een punt.
opstelling;
1) Mahdi El Bazi 2) XaverioTjong-A-Hung 3) Robin Zaagsma / 30e min. Sam Leijen / 4) Rob Tol 5) Johnny Mulder 6) Calvin Twigt 7) Amr El Tahir 8) Jerome Jager 9) Milijano Anastatia 10) Tom Bond / 20e minuut Raul Lorenzo Lie A Kwie /11 Boris Crnogorcevic