Jeugdverslagen 7 maart

• zondag, 08 mrt 2015
  • Leestijd: 8 minuten

FC Volendam A1 – Sparta A1 0-2
De wedstrijd tegen Sparta betekende voor onze trainer het weerzien met een aantal bekenden. Vorig seizoen was hij immers nog actief als assistent-trainer bij dit team. Het ging vandaag dus niet alleen om de punten, maar ook nog een beetje om prestige.
Volendam begon uitstekend en kreeg al in de derde minuut via Jamie Jacobs een uitgelezen kans om de score te openen. Het was moeilijker om deze mogelijkheid te missen dan te benutten, maar Jamie wist de bal hoog over het doel te jagen. In de daaropvolgende aanval kreeg ook Sparta een prima scoringskans, maar gelukkig rolde de bal net naast de paal over de achterlijn. Meteen daarop was Gerry Vlak, geweldig op dreef weer vandaag, kansrijk, maar zijn schot verdween voorlangs. Het hield niet op, want in de veertiende minuut kreeg Gerry een herkansing na een schitterende combinatie met Jordy Hilterman. Ook nu trof hij geen doel, want zijn schuiver eindigde in de handen van de sluitpost van de Rotterdammers. Het spel ging op en neer, terwijl ook Sparta zich niet onbetuigd liet. Een voorzet van rechts werd door een Spartaan ineens vol op de slof genomen, maar zijn doelpoging ging gelukkig net naast. Na ruim een half uur spelen wederom een niet te missen kans voor de oranjehemden. Na een aanval uit het boekje had Mike Dooyeweerd gewoonweg met het hoofd móeten scoren, maar ook hij faalde in de afwerking. Voor hetzelfde geld waren de gasten een minuut later wel succesvol, maar de kansrijke Spartaan mikte de bal naast het doel. Het aantrekkelijke duel verdiende een doelpunt, maar zover kwam het vooralsnog niet. Op slag van rust leek Volendam dan toch nog met een voorsprong de rust in te kunnen gaan, maar ook bij Salim Mansouri stond het vizier niet scherp genoeg. Daardoor werd met een brilstand de rust ingegaan.

De tweede helft was amper twintig seconden onderweg toen Jordy Hilterman zich van een paar verdedigers had weten los te rukken en Jamie Jacobs in staat stelde eindelijk eens de trekker over te halen. Jamie wachtte echter iets te lang met zijn uithaal, zodat ook deze mogelijkheid onbenut bleef. Een paar minuten later ging Jordy opnieuw goed door, maar nu was zijn op Jamie breed gelegde bal net niet nauwkeurig genoeg om tot resultaat te kunnen leiden. In de 56e minuut trad een ongeschreven voetbalwet ('wie zelf niet scoort, krijgt hem om de oren') in werking. Sparta, dat tot op dat moment nog niet gevaarlijk was geweest in de tweede helft, profiteerde toen optimaal van een door de, overigens prima leidende, scheidsrechter wel erg gemakkelijk gegeven vrije trap net buiten ons 16 meter gebied. Via binnenkant paal verdween de bal in ons doel, 0-1. Vanaf dat moment werd het voor onze mannen ineens een stuk lastiger. Sparta kon temporiseren en op de counter loeren, terwijl Volendam risico’s moest gaan nemen. Tien minuten voor tijd lukte het Bas Veen eerst nog om een geweldig afstandsschot uit de kruising te ranselen, maar met nog twee minuten officiële speeltijd te gaan had hij pech toen Sparta, na een razendsnel uitgevoerde counter en via een wel heel fortuinlijke kluts, de bal in ons doel zag belanden en op de beslissende 0-2 kwam.
Ondanks deze nederlaag was het spel van onze mannen, vooral tot de 0-1, stukken beter dan vorige week en dus hoopgevend. Als het nu ook nog eens wil gaan lukken om rendement uit de vele kansen te halen, dan kunnen de punten niet uitblijven.

KLIK HIER VOOR DE FOTO'S

- (’56) 0-1 Sparta
- (’88 0-2 Sparta

Opstelling FC Volendam A1:
Bas Veen, Florian Toen, Marco Tol (’84 Gijs Smal), Daan Klinkenberg, Randy Ababio, Gerry Vlak, Salim Mansouri, Mike Dooyeweerd, Jordy Hilterman (’77 Rodney Smorenberg), Jamie Jacobs, Bas Quist (’60 Kevin Owusu Asare)

Ajax B1 - FC Volendam B1 4-0
Een fijne lentedag was zaterdag het decor in Amsterdam Zuidoost. Het speelveld was niet best en dit was geen optimaal decor voor een fraaie wedstrijd. Beide ploegen waren elkaar in het begin van de wedstrijd aan het aftasten. Toch had Ajax het beste van het spel en het meeste balbezit zonder dat het tot grote kansen kwam. Halverwege de eerste helft moest doelman Kyle Saffrie de eerste redding verrichten. Kort daarna een scrimmage voor het FC Volendam doel maar met enig kunst en vliegwerk kon de bal weggewerkt worden. Toch kwam FC Volendam er een paar keer gevaarlijk uit alleen werden een tweetal acties teruggefloten vanwege buitenspel. Toch zou Ajax op voorsprong komen. Via de flanken kon een buitenspeler doorkomen en voorzetten. De spits van Ajax was er als een goudhaantje bij en kwam voor onze verdediger om de 1-0 binnen te tikken. Even later leek het ook 2-0 te worden maar een prima reflex van doelman Kyle Saffrie was voldoende om FC Volendam in de wedstrijd te houden. Vlak voor rust kon FC Volendam op gelijke hoogte komen. Een prima vrije trap van Joey Veerman bracht Roy Tol in kansrijke positie. Roy Tol kon echter het net niet vinden.
Zo gingen we de rust in met een 1-0 achterstand.
Na rust nam FC Volendam meer initiatief en ging met beter voetbal op zoek naar de gelijkmaker. De snelle tegenaanvallen van Ajax waren echter levensgevaarlijk. De verdedigers hadden hun handen vol en het was Yorno Tieman die bij de eerste paal met een uiterse krachtsinspanning redding moest brengen. FC Volendam kon maar geen gaatje vinden in de hechte Ajax verdediging. Het was Martijn van Oers die toch een kans kreeg maar zijn lob ging net over de keeper maar ook net over het doel. Het lukte FC Volendam niet om een bres te vinden en de tijd tikte door. Na weer een bliksemsnelle actie van de onhoudbare rechterspits moest FC Volendam 10 minuten voor het einde van de wedstrijd capituleren, 2-0. Hierna nam de irritatie bij enkele FC Volendam spelers toe en gingen de koppies een beetje hangen. Eerst werd er door Darryl Baly een overtreding gemaakt in het strafschopgebied. De toegekende strafschop werd goed ingeschoten, 3-0. Dat het in de laatste minuut nog 4-0 werd was voor de statistieken. Een prima reeks kwam op het sportpark De Toekomst ten einde. De mouwen opstropen en de koppies omhoog want er zijn nog een aantal leuke finales te spelen dit seizoen.

1-0 32e min. Kaj Sierhuis (Ajax)
2-0 70e min. Ché Nunnely (Ajax)
3-0 77e min. Justin Kluivert (Ajax) - penalty
4-0 80e min. Ché Nunnely (Ajax)

Opstelling:
Kyle Saffrie, Yorno Tieman, Alex Plat, Darryl Baly, Stan Veerman (70. Hjalmar Oomens), Jari Vlak, Martijn van Oers, (60. Joey Veerman ), Jason Stekkel, Max Sajet (41. Jason Stekkel), Danny Prins (41. Gani Meholli), Roy Tol.

Floor Heuyerjans

De Graafschap D2 - FC Volendam D2 4-2
Met twee competitieoverwinningen op rij en de wetenschap dat we de vorige confrontatie drie punten mee naar huis hadden genomen werd de strijd tegen De Graafschap vol vertrouwen aangegaan. Kennelijk iets teveel van het goede want na koud acht minuten spelen keken we al tegen een 2-0 achterstand aan. Wakker geschud toonde Volendam haar veerkracht door binnen drie minuten met prima aanvallend voetbal de stand weer gelijk te trekken. Beide doelpunten kwamen op naam van Boris Cmogorcevic op aangeven van Calvin Twigt en Deshawntey de Sanders. De Graafschap was duidelijk aangeslagen en rijp voor de genadeklap maar Volendam verzuimde het af te maken. De tweede helft werd de wedstrijd vanuit het niets beslist in het voordeel van De Graafschap. Een snelle uitgooi van keeper Mahdi El Bazi kwam ongelukkig tegen het hoofd van een speler van De Graafschap waarna de bal precies voor de voeten viel van hun spits die zich niet bedacht en meteen uithaalde (3-2). Vijf minuten later was het weer raak. Nu was het een ongelukkige breedtepass die werd onderschept en knap werd afgerond (eindstand 4-2).