Jeugdverslagen 8 februari

• zondag, 09 feb 2014
  • Leestijd: 13 minuten

NEC/FC Oss A1 - FC Volendam A1 5-1
Het als tweede geklasseerde FC Volendam reisde afgelopen zaterdag met stoute bedoelingen af naar Nijmegen om daar de confrontatie aan te gaan met kampioen in spé NEC/FC Oss A1. Een eventuele overwinning zou bonuspunten opleveren, aangezien de Nijmegenaren tot dan toe slechts eenmaal hadden verloren, alle overige wedstrijden hadden gewonnen en slechts 7 tegentreffers hadden geïncasseerd. Het had hen inmiddels een puntenvoorsprong van 12 punten opgeleverd. De oranjehemden kwamen daarentegen van een koude kermis thuis en moesten in bijna alle opzichten hun meerdere in het thuisteam erkennen.
NEC/FC Oss gaf er vanaf het eerste fluitsignaal blijk van ons team meer dan serieus te nemen. Het startte enorm scherp en probeerde ons meteen onder druk te zetten. Onze mannen kwamen de gemaakte teamafspraken echter prima na, waardoor het spel gedurende het eerste 23 minuten op en neer ging. De gastheren waren ondertussen al wel een paar maal dreigend geweest, maar keeper Bas Veen was steeds op zijn hoede. Bas was echter kansloos nadat een van onze middenvelders in de 24e minuut zomaar een tegenstander van zich liet weglopen, waardoor de linkerspits van NEC/FC Oss de bal met een laag schot in de verste hoek kon laten verdwijnen, 1-0. Anderhalve minuut later was het opnieuw raak. Een door de scheidsrechter foutief beoordeelde uitbal leverde voordeel op voor het thuisteam. Toen een middenvelder van ons echter wederom niet bij de les was en voor de tweede maal zijn tegenstander geen strobreed in de weg legde, profiteerden de Nijmegenaren daar andermaal van, 2-0. Uiterst frustrerend voor onze mannen, aangezien zij tot moment qua veldspel niet veel voor hun tegenstander onderdeden. De Volendammers herpakten zich knap en gaven er blijk van zich beslist nog niet gewonnen te willen geven. Een klein kwartier voor rust werd hun goede spel met de aansluitingstreffer beloond. Het was Jordy Hilterman die de bal uit een corner van Johan Keizer achter de keeper kopte, 2-1. In de resterende minuten van het eerste bedrijf werd van alles geprobeerd om nog voor rust op gelijke hoogte te komen, maar tot twee keer aan toe werd de doorgebroken Bas Quist tegen het gras gewerkt. Met name de nummer 5 van NEC/FC Oss, die eerder in de wedstrijd de scheidsrechter al ongestraft voor gek had uitgemaakt, werd door de scheidsrechter gespaard. Waar rood volgens de spelregels de enig mogelijke straf was, ontving hij net als de andere boosdoener slechts geel.
Na rust kwam Volendam uitstekend uit de kleedkamer. De gelijkmaker leek dan ook slechts een kwestie van tijd. Een doelpoging van Denzel Prijor belandde recht in de handen van de keeper. Na twintig minuten bevonden bijna alle Volendammers zich in de vijandelijke 16 toen Johan Keizer weer een corner mocht nemen. De afvallende bal belandde bij een Nijmegenaar die een razendsnelle tegenaanval inzette. Met 5 tegen 2 was er geen houden aan en leverde de perfect uitgevoerde counter de Nijmegenaren weer een marge van 2 op, 3-1. Het was ook meteen het breekpunt. Vanaf dat moment speelde Volendam een verloren wedstrijd. Het werd op alle fronten door hun opponent afgetroefd en moest tot overmaat van ramp ook nog twee extra tegentreffers incasseren. Beide malen het gevolg van individuele fouten die uiterst effectief werden afgestraft. Het was aan Bas Veen te danken dat de score zelfs niet nog hoger opliep. Conclusie achteraf was dat wij hadden verloren van een uitstekend team, een waardig kampioen. Want daaraan twijfelt niemand nog. Op zich dus geen schande. Jammer alleen van de te hoge score en het vrijwel zeker verspelen van de tweede periode. De verschillen bovenin zijn echter minimaal, dus er is nog niets verloren. A.s. zaterdag uit naar RJO/FE Excelsior A2. Hoogste tijd om weer eens te winnen. We willen toch immers bovenin mee blijven doen?

Opstelling FC Volendam A1:
Bas Veen, Soufyan Akmum, Denzel Prijor, Daan Klinkenberg, Johan Keizer, Gerry Vlak, Bas Quist (73. Solace Osarugue Uyi-olaye), Nick Runderkamp (46. Nick Zeijlmans), Jordy Hilterman, Mike Dooyeweerd, Genridge Prijor (70. Aubrey Hoogdorp)

FC Volendam B1 – N.E.C./FC Oss B1 2-3
Zaterdag was er de wedstrijd tussen de nummers 4 en 5 van de ranglijst. N.E.C. had een goede serie wedstrijden achter de rug en waren bij minimaal een gelijkspel periodekampioen. Dat N.E.C. in goeden doen was, lieten zij direct zien. Bij de eerste en de beste kans was het voor N.E.C. gelijk al raak en na drie minuten spelen was het al 0-1 voor de bezoekers. Hierdoor was de wedstrijd gelijk opengebroken en FC Volendam ging direct op jacht naar de gelijkmaker. Een prima aanval die begon bij Joep Hulskes die werd vervolgd via Jamie Jacobs. Het laatste station was Puck Postma die al snel de gelijkmaker liet aantekenen. De koek voor FC Volendam was nog niet op. Jamie Jacobs soleerde langs een aantal N.E.C. spelers en rondde fraai af en bracht FC Volendam op een 2-1 voorsprong. Het spel golfde op en neer en het was een leuke en levendige wedstrijd. Na slordig balverlies op het middenveld werd een N.E.C. speler in stelling gebracht en met een kiezelharde en droge knal in de uiterste hoek liet hij doelman Coen Filee kansloos en bracht hiermee de ploegen weer op gelijke hoogte. Deze stand leek ook de rust te halen maar knullig verdedigen bracht N.E.C. vlak voor rust op een 2-3 voorsprong.
Na de rust had FC Volendam een veldoverwicht, maar de verdediging van N.E.C. stond als een huis. De ingevallen Kevin Owusu bracht de oranjehemden nieuwe aanvallende impulsen. Joey Salden had de gelijkmaker op zijn schoen maar had iets teveel tijd nodig om de trekker over te halen. De tijd begon te dringen en FC Volendam probeerde met veel energie en strijd de gelijkmaker te forceren. N.E.C. begon het spel te vertragen en de wedstrijd werd regelmatig stilgelegd voor blessurebehandelingen. Achterin werd bij FC Volendam bijna niets meer weggegeven in de tweede helft. Voorin kregen de spitsen erg weinig ruimte van de N.E.C.-defensie. Er waren wel wat mogelijkheden maar de finesse en het portie geluk ontbrak. Een puntendeling was over de hele wedstrijd gezien wel verdiend geweest. Helaas heeft dat niet zo mogen zijn en N.E.C. spelers en begeleiding konden een feestje gaan vieren. Een overwinning, stijgen van één plaats op de ranglijst en nog belangrijker de periodetitel van de tweede periode. Voor FC Volendam nu de ambitieuze taak om de derde periodetitel binnen te halen om dit seizoen toch nog een prijs te winnen.

Opstelling:
Coen Filee, Gevano End, Joep Hulskes, Gijs Smal, Alejandro da Silva, Jamie Jacobs, Rodney Smorenberg, Ozair Dahi, Puck Postma, Nathan van Kooperen (51. Kevin Owusu), Joey Salden.

Floor Heuyerjans

FC Volendam B2 - Elinkwijk B1 3-0
We begonnen de wedstrijd met de wind schuin tegen en dat hield in dat we de bal laag moesten houden en steeds de voeten moesten zoeken. Dat deden we ook en Elinkwijk liet ons vrij in de opbouw en voor ons was het dus zaak om goed tussen de linies te lopen om daar de vrije man te krijgen en dat lukte bij vlagen heel aardig alleen de eindpas of de afwerking voor de goal had niet alle scherpte die we wel moesten hebben. Dat was jammer want Elinkwijk speelde vanuit de omschakeling en wachtte op de fout die wij zouden maken. Dat deden we niet en waren zeer geconcentreerd in de duels en het behouden van de veldbezetting. Op slag van rust kwamen we toch dik verdiend 1-0 voor. Een voorzet die werd gedragen door de wind vloog erin, 1-0 door Alex Plat. De voorsprong had hoger en groter moeten zijn wanneer je naar de kans verhouding kijkt.
De tweede helft begonnen we goed, want na drie minuten scoorden we de 2-0 door Dario Lovecchio. Een heerlijk begin dus en Elinkwijk was aangeslagen. We kregen de kansen voor de 3-0 alleen de scherpte voor de goal ontbrak. Halverwege de tweede helft begon Elinkwijk meer te drukken en hadden we het even moeilijk, niet dat ze kansen kregen, maar ze wonnen de duels en waren scherper dan wij. Na deze fase pakten we het weer op en scoorden acht minuten voor tijd de 3-0 door Gani Meholli. Een goede uitslag die de veldverhouding goed weergeeft.

37 e minuut 1-0 Alex Plat
43 e minuut 2-0 Dario Lovecchio
72 e minuut 3-0 Gani Meholli

Opstelling: 1) Jan Ploeg, 2) Yorno Tieman,3) Marco Tol,4) Alex Plat(C),5) Stan Veerman,6) Gani Meholli, 7) Roy Tol ( 60 e minuut Joey Veerman),8) Jari Vlak,9) Jason Stekkel,10) Max Sajet,11) Dario Lovecchio.

FC Volendam C1 - FC Groningen C1 5-1
Zaterdag om 12:00 uur trapte FC Volendam C1 af tegen FC Groningen. Na eerst vijf minuten de boel afgetast te hebben nam FC Volendam de controle over de wedstrijd. Vanuit een zeer geconcentreerd spelende verdediging, konden diverse aanvallen worden opgezet. Hierbij ontstonden al vlot enige kansen, maar gescoord werd er nog niet. Even leek het erop dat het zo'n wedstrijd te worden van vele kansen, maar geen doelpunt. Dat veranderde in de 17e minuut. Een kort genomen corner werd door Boy Kemper bij de tweede paal ingekopt. De Groninger keeper hield de bal nog wel tegen, maar in de rebound schoot Kevin van Gasteren met rechts de 1-0 tegen de touwen. Met de wind in de rug kon Volendam de druk nu verder op voeren. Na een half uur leidde dat weer tot succes. Na een knappe combinatie dwars door het midden kon Martijn Kaars de bal in de hoek schuiven (2-0). De C1 hield de rest van de eerste helft de Groningers volledig onder de duim en gaven geen enkele kans weg.
In de tweede helft speelden de Groningers met het windvoordeel. Dat zorgde ervoor dat FC Volendam iets verder moest inzakken en wat meer moeite had om de bal op de helft van FC Groningen te houden. Toch was het Volendam dat weer wist te scoren. Uit een wederom kort genomen corner nam Max Veerman de bal volley op de pantoffel. Via de onderkant van de lat spatte de bal het veld in. Kevin van Gasteren stond ook nu weer op de juiste plaats om met zijn hoofd de 3-0 in te koppen. De buit leek binnen en concentratie nam iets af. Dat gaf de Noorderlingen kans om weer richting Volendam doel te kruipen. Even werd er iets te veel ruimte weggegeven en kon Daniël van Kaam de 3-1 in koppen. Deze tegengoal bracht de C1 toch iets uit evenwicht. Even vergaten de Volendammers te voetballen en FC Groningen kwam nog een keer gevaarlijk opzetten. Dit keer bracht Boy Kemper redding op de doellijn, zodat er geen verdere schade opgelopen werd. De C1 begreep dat er voor een overwinning een stapje extra gezet moest worden en begon weer te voetballen. Dat leverde ook snel weer iets op. Bij een half afgeslagen corner zette Marco Speijk een blok, zodat Max Veerman kon uit halen voor de 4-1. De Volendammers konden nu vrijuit naar het einde voetballen. Marco Speijk pikte een bal op het middenveld op en zag Martijn Kaars een loopactie starten. Na een schitterende steekbal door het hart van de verdediging bepaalde Martijn Kaars de eindstand op 5-1
Opstelling FC Volendam C1:

Barry Lauwers, Dani Mes, Nathangelo Markelo, Boy Kemper, Kevin van Gasteren, Max Veerman, Thomas Schaap (36. Marco Speijk), Martijn Kaars, Bob Springer (60. Vasco Lo Ning Hing), Wessel Stuijt, Stan Zoetebier

FC Groningen o14 – FC Volendam o14 2-2
Voor de tweede keer dit seizoen moesten we op reis naar Groningen. Dus dat betekende weer om kwart over acht verzamelen om de wedstrijd te beginnen om half twaalf.
Of het nu de lange reis was of het gevoel dat we daar wel weer zouden winnen na onze overwinning in de najaars-seizoenshelft weet ik niet, maar het begin was ontzettend slap van onze kant. Binnen het kwartier stonden we met 2-0 achter, waar de kansen van Groningen nog een veelvoud betrof en wij alleen een poging van Melle op de paal zagen belanden. Hierna probeerden we in ieder geval weer wat van de goal af te spelen, al bleef de passing van onze kant zeer matig. Sommige jongens waren blijkbaar angstig om in balbezit te komen en andere spelers bleven ver van hun normale niveau. Toch wist Nick na een half uur spelen met een prima dieptepass Bram te vinden die goed doorging en de keeper van Groningen versloeg in de korte hoek. Kort voor rust de aansluitingstreffer scoren is zeker lekker, al kreeg Groningen op slag van rust nog de gelegenheid om het verschil toch nog naar twee goals te tillen, maar gelukkig voor ons stond het vizier ditmaal niet op scherp.
In de rust een dubbele wissel: Jip en Robin van FC Volendam D1 kwamen in het veld voor Jay en Sam en speelden allebei een prima tweede helft. Durf en slimheid in de duels, dat is precies wat we nodig hadden na een slappe eerste helft. Dit resulteerde na zeven minuten spelen in een goed opgezette aanval, waarbij de bal diep gespeeld werd op Justin. Hij controleerde de bal goed en passte op het juiste moment de bal breed op de meegelopen Jip die beheerst de gelijkmaker aantekende.
De hoop was dat dit het zetje was om de eerste overwinning in de voorjaarscyclus bij te schrijven maar dat was teveel gevraagd. De wedstrijd werd van beide kanten gecontroleerd uitgespeeld zonder dat nog van grote kansen sprake is geweest. Wel kwam Cherinho nog in het veld voor Redouane om het laatste kwartier vol te maken.

1-0 Speler Groningen
2-0 Speler Groningen
2-1 Bram van de Wiel