Jeugdverslagen FC Volendam 12 september

• zondag, 13 sep 2015
  • Leestijd: 10 minuten

Hollandia B1 – FC Volendam B1 1-4
Zaterdag stond voor FC Volendam B1 geen competitiewedstrijd maar een oefenwedstrijd aan het IJsselmeer bij Hollandia op het programma. De eerste minuten gaat FC Volendam als een racket van start. De jongens komen in de derde minuut via Derry op een 0-1 voorsprong. Na zeven minuten ontstaat er een goede aanval via de rechterkant. Wessel schiet de bal tegen de touwen waardoor de stand na tien minuten spelen op 0-2 komt te staan. Max passeert knap drie Hollandia spelers op de achterlijn. Helaas eindigt deze aanval tussen twee Hollandia spelers in de 16 meter. Maar hij krijgt een herkansing. Dit schot eindigt in de handen van de Hollandia-keeper. Wessel loopt vrij net buiten het 16 meter gebied en via max krijgt hij de bal. Helaas eindigt zijn schot op de paal. Na deze doelpoging komt Hollandia vrij snel komt voor het Volendam doel maar Bart houdt het doel schoon.
In de tweede helft wordt er aan Volendamkant gewisseld. Bart heeft het doel verlaten voor Barry en ook Illias en Vicente komen in het veld. Nadat er een overtreding wordt gemaakt op Reza, krijgt Illias de mogelijkheid om de stand op 0-3 te krijgen via een vrije trap. Deze eindigt op de handen van de keeper en vervolgens over de achterlijn. Dan komt Hollandia via de snelle rechtsbuiten voor het doel van Volendam en zorgt dat de 0-2 achterstand wordt verkleint naar 1-2. In de 64e minuut ontstaat er een mooie aanval via Max en Mohammed waardoor de bal voor de voeten van Vicente eindigt en schiet de bal netjes in de linker boven hoek. Waardoor de stand op 1-3 komt. Wederom na een goede aanval die zijn aanvang vindt bij Nathangelo en die de bal naar de goed versnellende en binnen snijdende Vicente speelt. Deze geeft de bal netjes voor waardoor Wessel in scorende positie komt en de 1-4 op zijn naam schrijft wat ook de eindstand blijft.

Almere City O16 - FC Volendam O16 0-4
We begonnen goed in Almere tegen City FC. We gaven geen kansen weg en Cherifio kon na tien minuten dwars over het middenveld en door de verdediging slalommen. Hij maakte het onberispelijk af 0-1. Volendam begon steeds beter te spelen en in de 23e minuut kon Cherifio opnieuw afronden na een mooie kaats met Jim. Twee minuten later passeerde Marcos de keeper van Almere City met een mooie boogbal na een assist van Justin. Aan het eind van de eerste helft raakte de organisatie even zoek en liepen diverse Volendammers uit positie. Almere schoot na een counter op de paal en kreeg ook een dikke kans uit een hoekschop. Bij rust stond het 0-3.
In de tweede helft golfde het spel op en neer. We kregen grote kansen maar het duurde tot de 59e minuut voordat Cherifio voor de derde keer de bal achter de keeper van Almere City kon schuiven, na wederom een zeer goede aanval die via Jim liep. 0-4. Marcos speelde na een onnavolgbare actie drie tegenstanders uit maar schoof dan de bal naast het doel. Justin kreeg geel omdat hij voor de bal stond toen Almere een vrije schop snel wilde nemen. Hierdoor voorkwam hij een counter van de tegenstander. In de 70e minuut kwam Shurny Marcos vervangen. Aan het eind van de wedstrijd waren er nog een paar mooie kansen voor Volendam maar de bal wilde niet meer in het doel.
Opstelling Volendam O-16 (1) Rob Tol; (2) Nick Kaaijmolen; (3) Mike Eerdhuijzen; (4) Justin Baas; (5) Dean James; (6) Cherifio Goudland; (7) Marcos Meijer; (8) Niroel Kanhai; (9) Jim Beers; (10) Bram van de Wiel; (11) Maxwell Asare. Reserves: (12) Shurny Marengo ; (15) Noah Tatipata en (16) Stan Zoetebier.

Almere City FC C2 –FC Volendam C2 3-5
Zaterdag zijn de eerste drie punten op ons conto bijgeschreven . Dat het een grote overwinning zou worden had niemand verwacht na de 1-0 achterstand in de rust. Na een gelijk opgaande wedstrijd werd er bij een corner niet goed naar de man gekeken en de bal kon gemakkelijk bij de 2e paal worden ingekopt .Vijf minuten na de rust kwam het Daan Steurkwartiertje. Hij werd verassend door trainer Rory Roubos doorgeschoven van laatste man (4) positie naar links op het middenveld( 8) ; eerst benutte hij door de scheidsrechter gegeven penalty 1-1 . Kort hierna kreeg Almere City FC (onder leiding van oud-FC Volendam speler Arturo ten Heuvel) ook een penalty wegens vasthouden van de tegenstander maar Timo Molenaar stopte de penalty. Even hierna mocht Sem Lautenschutz (na de rust ingevallen) een vrije trap nemen die zo goed indraaide dat Daan Steur met het hoofd de 1-2 kon maken. Almere City FC probeerde er nog wat aan te doen maar FC Volendam ging afjagen en de bal belandde bij de zestien, waar Daan Steur met een omhaal de bal via de paal binnen schoot, 1-3. Dit was natuurlijk een grote meevaller. Na deze goal ging Almere City FC  weer vol op de aanval en werd beloond met de aansluittreffer na eigen treffer vlak bij de doellijn. 2-3 . De koppies gingen omhoog en na de eerste aanval ging Ludnardo Schoop ervan door en maakte de 2-4 . Het laatste doelpunt kwam op naam van Jaymillio Pinas die in zijn woonplaats niet wou achterblijven en na een mooie actie 2-5 op het scorebord zette. Even voor tijd werd er nog tegengescoord 3-5 maar dit was voor de statistieken. De wedstrijdbal was na de hattrick van Daan voor hem, maar hij is deze vergeten te vragen. Jongens, dit was een lekkere opsteker en volgende week komt Ajax op bezoek .
1) Timo Molenaar 2) Tyrese Simons 3) Lex Veerman 4) Mats Nadorp 5) Mich van Kempen 6) Camiel Dijkers 7) Andrei Vossen 8) Daan Steur 9) Ludnardo Schoop 10) Jaymillio Pinas 11) Dichairo Hart 12) Kaya IJsendijk 14) Sem Lautenschutz 15) Amoah Foa Sam 16)Ciro Verkooijen (was met C1 mee en sloot later aan )

de leider

FC Volendam A1 – ADO Den Haag A1 0-0
In een knotsgekke wedstrijd hebben FC Volendam A1 en ADO Den Haag A1 de punten broederlijk verdeeld. Beide teams kregen meerdere mogelijkheden om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen, maar slaagden daar niet in. Doordat de aanvoerder van de gasten kort voor rust de rode kaart werd voorgehouden, moesten de Hagenaars ruim 45 minuten met een man minder spelen. Uiteindelijk konden zij dan ook meer tevreden zijn met het gelijkspel dan het thuisteam.
Het duel begon spectaculair. FC Volendam ontsnapte in de derde minuut aan een achterstand toen een Haagse aanvaller zichzelf via een handsbal in riante scoringspositie bracht. Iedereen in het stadion zag zijn onreglementaire actie, maar de scheidsrechter, die door zijn optreden gaandeweg de wedstrijd toch al niet op complimenten na afloop van de wedstrijd hoefde te rekenen, wilde daar als enige in het stadion niets van weten. Gelukkig liep het met een sisser af, omdat de aanvaller in kwestie de bal over het doel van Marlon Coco lepelde. Twee minuten later aan de andere kant van het veld een levensgrote kans voor FC Volendam. Salim Mansouri slaagde er echter niet in om de volledig vrijstaande Rochie Owus-ansah te bereiken. In de zevende minuut slaagde ADO Den Haag er wel in te scoren. Men vierde massaal een feestje, maar hadden er geen erg in dat de scheidsrechter hun treffer had geannuleerd. Marlon Coco was zo slim om meteen de toegekende vrije trap te nemen. Zes Volendammers kregen daardoor vrij baan richting vijandelijk doel, met alleen nog de Haagse doelman tegenover zich. Iedereen telde het doelpunt al, maar zagen de Volendammers deze opgelegde kans vervolgens kinderlijk verprutsen. Het was een slechte voorbode, want als het je al niet lukt om dit soort kansen te benutten, dan wordt winnen wel een heel lastig verhaal. In het verdere verloop van de eerste helft waren er kansen over en weer. Zo schampte Marco Tol een voorzet met het hoofd, waardoor de bal net naast het doel verdween, en voorkwam Marlon Coco met een prima redding dat ADO Den Haag op voorsprong kwam. Op slag van rust vergreep de aanvoerder van ADO Den Haag zich net buiten hun 16 aan Salim Mansouri. Het kwam hem op een rode kaart te staan, terwijl Joey Veerman vanuit kansrijke positie mocht aanleggen. Zijn vrije trap eindigde echter in de muur.
In de rust moest de trainer noodgedwongen twee wissels toepassen. Zowel Marlon Coco (hoofd) als Salim Mansouri (enkel) waren in het eerste bedrijf zodanig aangeslagen geraakt dat zij niet verder konden. Drie minuten na de hervatting kwam ook Marco Tol (hoofdwond) daar nog bij. Het was even afwachten welke maatregelen ADO Den Haag-trainer Rankovic had genomen om hun man minder situatie het hoofd te bieden. FC Volendam bleek hiermee echter meer problemen te hebben dan hun opponent. Bovendien werden de oranjehemden in het vervolg van de tweede helft steeds slordiger. Er ging teveel mis om op te noemen. De arbitrage deelde in de malaise door af en toe met de spelregels te marchanderen . Het spreekt voor zich dat dit de nodige irritatie opwekte. De trainer hamerde er bij zijn manschappen op vooral de rust te bewaren en met beleid de aanval te blijven zoeken, maar deze boodschap was niet aan hen besteed. FC Volendam leed veel balverlies en bleef volharden in het slordig uitspelen van de mogelijkheden. ADO Den Haag bleef vooral loeren op foutjes aan Volendamse zijde om het duel toch nog in hun voordeel te kunnen beslissen. Met name vanuit de omschakeling en standaardsituaties bleven zij levensgevaarlijk. Door hun lengte, fysieke kracht en sterke spits bleef het voor de Volendamse defensie dan ook voortdurend oppassen geblazen. Die hield echter keurig, net als tegen FC Groningen, de nul. In de slotfase nog een drietal dotten van kansen voor FC Volendam, maar een goal leverden zij niet op. Achtereenvolgens waren het Roy Tol (schot voorlangs na een prachtige actie), Gijs Smal (harde kopbal uit een corner recht in de handen van de doelman) en nogmaals Roy Tol (schot over het doel geklutst), maar het mocht niet zo zijn. ADO Den Haag koesterde het punt en slaagde erin deze al tijdrekkend binnen te slepen. Het gejuich van enkele Haagse spelers na het eindsignaal sprak wat dat betreft boekdelen.