• zondag, 14 feb 2016
  • Leestijd: 12 minuten

FC Volendam A1 doet punten cadeau

PEC Zwolle A1 - FC Volendam A1 3-0
Na de eerste nederlaag vorige week tegen het sterke Sparta, konden onze mannen zaterdagmiddag in Zwolle laten zien dat zij hun koppositie toch waard waren. Verliezen van Sparta is namelijk verklaarbaar, maar de punten in Zwolle achterlaten, daar werd eigenlijk geen rekening mee gehouden. De ‘wijdbroeken’, zoals ons team vooraf werd aangeduid, toonden zich beslist niet minder dan hun gastheren, maar wierpen hen de doelpunten simpelweg in de schoot en daarmee ook de overwinning.

Gedurende het eerste kwartier ging het spel op en neer. De eerste wapenfeiten konden voor FC Volendam worden genoteerd. Zo schoot Salim Mansouri in de negende minuut maar net naast het doel en zag Marco Tol een paar minuten later zijn fraaie omhaal over het vijandelijk doel gaan. Ook in het vervolg van de eerste helft waren de teams redelijk in evenwicht, maar waren er alleen kansen voor FC Volendam. PEC Zwolle kon slechts alleen dan enige vorm van dreiging veroorzaken indien FC Volendam iets te frivool uitverdedigde, met de bal gaan lopen in plaats van de bal te laten lopen, en daarbij dan balverlies leed en ruimte achterin weggaf. In de 21e minuut was er, na perfect aangeven van Salim, sprake van de eerste opgelegde kans voor Kevin Owusu Asare. Zijn doelpoging verdween echter langs de verkeerde kant van de paal. Een paar minuten later een lachwekkend schouwspel met twee spelers van PEC Zwolle als hoofdrolspelers. Na een toegekende vrije trap, buiten onze 16, speelden zij een ‘handspelletje’ met elkaar om te bepalen wie zich daarover mocht ontfermen. De verliezer droop teleurgesteld af en de winnaar schoot de bal hoog over ons doel! Kort voor rust de tweede grote kans voor Volendam, nadat Salim vol druk op de uitverdedigende doelman van PEC Zwolle had gegeven. De sluitpost schoot de bal tegen Salim op. Salim had toen alle tijd van de wereld om de bal mee te nemen en in het lege doel te kunnen laten verdwijnen. Hij was helaas te gehaast en schoot in het zijnet. Op slag van rust misschien wel de beste kans toen Joey Veerman met een geweldige pass Salim de vrije ruimte had ingestuurd. Salim bediende Kevin op maat. In plaats van voor de vrije verste hoek te kiezen, probeerde hij het in de korte hoek. Daar stond echter de doelman opgesteld en die bracht op fraaie wijze, ten koste van een corner, redding. Zo was de eerste helft dan weliswaar qua spel gelijk opgaand, maar had alleen FC Volendam kansen gehad om op voorsprong te komen.

In de tweede helft waren de oranjehemden meteen de bovenliggende partij. Salim drong, na een prima pass van Jari Vlak, de vijandelijke 16 binnen. Hij kwam tot aan het doelgebied, maar verslikte zich op het allerlaatste moment. Het was wachten op een Volendams doelpunt, terwijl PEC Zwolle geen vuist kon maken en zelfs tot halverwege de tweede helft op geen enkel schot op doel was betrapt. Na ruim een kwartier zette de over rechts doorgebroken Kevin goed en hoog voor op Martijn van Oers. Die kreeg de bal echter net niet goed genoeg onder controle. In de 67e minuut mochten de Zwollenaren vanaf ca. dertig meter van ons doel een vrije trap nemen. Tot ieders stomme verbazing stak onze doelman er geen hand naar uit, 1-0. Het bleek een gevoelige tik voor ons team. Nog geen vijf minuten later liet PEC Zwolle, uit een afgeslagen Volendamse corner en vanuit buitenspel, ook nog eens 2-0 aantekenen. Binnen vijf minuten was het duel dus volledig uit handen gegeven. FC Volendam probeerde er daarna nog wel iets van te maken, maar het vertrouwen in een goede afloop was al verdwenen. Een paar minuten voor het laatste fluitsignaal werd het zelfs nog 3-0. Over geflatteerd gesproken. In Zwolle maalde men daar uiteraard niet om. Zij zien ons graag komen, want eerder dit seizoen bood ons team hen ook al de helpende hand.

KLIK HIER VOOR DE FOTO'S | KLIK HIER VOOR DE SAMENVATTING

- (’67) 1-0 PEC Zwolle
- (’72) 2-0 PEC Zwolle
- (’88) 3-0 PEC Zwolle

Opstelling FC Volendam A1:
Marlon Coco, Yorno Tieman (’78 Mohamed Betti), Marco Tol, Gijs Smal, Stan Veerman, Joey Veerman (’75 Jamie Jacobs), Martijn van Oers (’70 Roy Tol), Jari Vlak, Kevin Owusu Asare, Rodney Smorenberg (’70 Gani Meholli), Salim Mansouri (’75 Richie Owusu-ansah)

FC Volendam B1 – Sparta B1 2-2
Het was een frisse middag in het Kras Stadion. Beide ploegen waren vanaf de aftrap aan elkaar gewaagd. Mogelijkheden waren er voor beide ploegen waarbij enkele mogelijkheden van Sparta ook wel kansen genoemd mogen worden. Sparta was dus gevaarlijker dan FC Volendam. Desondanks was de wedstrijd in evenwicht. De wedstrijd kantelde toen Boy in het strafschopgebied van Sparta een nop op zijn wenkbrauw kreeg. De scheidsrechter zag hier geen overtreding in. Boy moest langdurig verzorgd worden en kreeg een mooie tulband van Lisanne die moest helpen tegen het bloeden. Of dit de oorzaak was voor een matige en matte fase van FC Volendam is moeilijk te zeggen. Sparta trok het initiatief in de wedstrijd naar zich toe. De openingstreffer van Sparta was dan ook een logisch gevolg. Het had daarna nog erger kunnen zijn. Doelman Bart en de paal stonden een Spartaanse tweede treffer in de weg. Het slotakkoord was voor Max Veerman. Zijn inzet toucheerde de lat. Zo gingen we rusten met een 0-1 achterstand.

Na de rust werd aan FC Volendam zijde getracht de bakens te verzetten. Het was echter Sparta dat profiteerde van een misverstand in de FC Volendam defensie. De tweede treffer werd uitbundig gevierd en de gasten dachten dat de overwinning al binnen was. FC Volendam gaf zich echter niet gewonnen en de mouwen werden nog een extra opgestroopt. Een subliem genomen vrije trap van Max Veerman bracht FC Volendam terug in de wedstrijd. Dat bleek doping voor de gehele ploeg. Met veel inzet en passie werd Sparta vastgezet op de eigen speelhelft. Sparta wankelde. Het wachten was dan ook op de gelijkmaker. Een verre vrije trap van Justin Baas werd meegenomen door de wind en de Sparta doelman verkeek zich volledig op deze inzet. De verdiende gelijkmaker was hiermee geboren. Sparta was niet aangeslagen en knokte zich terug in de wedstrijd. Beide doelmannen eisten daarna de hoofdrollen in de wedstrijd op. Eerst redde Bart op fraaie wijze en kort daarna waren de vingertoppen van zijn Sparta collega voldoende om Derry van het scoren te houden. Zo eindigde deze spectaculaire wedstrijd in een 2-2 eindstand. Beide ploegen waren hier tevreden mee en kwamen ook tot de conclusie dat er voor beiden misschien wel iets meer ingezeten. Een gelijk spel gaf echter de verhoudingen in het veld goed weer. Volgende week naar buurman AZ.

0-1 31. Abdul Sankoh (Sparta)
0-2 46. Abdul Sankoh (Sparta)
1-2 52. Max Veerman
2-2 73. Justin Baas

Opstelling FC Volendam B1:
Bart Koper, Dani Mes (55. Damian Kerpentier), Nathangelo Markelo (41. Justin Baas), Boy Kemper, Kevin van Gasteren, Thomas Schaap (55. Marco Speijk), Vincente Besuijen, Max Veerman, Wessel Stuyt, Ilias Boudouni (63. Mohammed Chih), Reyza Branellec (69. Derry Murkin)

Floris Heuyerjans

NEC/FC Oss C1 - FC Volendam C1 2-0
Deze zaterdag reisde FC Volendam C1 naar Nijmegen voor een duel tegen de C1 van NEC/FC Oss. Voor wie het nog niet wist; N.E.C. staat voor Nijmegen Eendracht Combinatie. Voordat de jeugdafdeling samenging met FC Oss was er dus ook al eens een fusie, van Nijmegen en Eendracht. Maar tot zover de weetjes, over naar de wedstrijd. Amir is geblesseerd, in de wissel staan Brooklyn, Milo en Quinten.

Na de aftrap van Volendam worden er aan beide kanten kansen gecreëerd. Al in de vijfde minuut lijkt Dimitri een doelpunt te gaan maken. Zijn harde schot ketst echter af op de lat. Zowel Volendam als NEC bouwen knappe aanvallen op. De teams zijn aan elkaar gewaagd. De leren knikker gaat als een pingpong bal heen en weer op het veld. In de 23ste minuut zijn alle ogen gericht op Victor. Vastbesloten werkt hij zich langs de een na de andere verdediger richting doel. Maar op het laatste moment weet een tegenstander hem van scoren te weerhouden. Jammer. Door dit soort acties trekt Volendam de wedstrijd wel naar zich toe. In de dertigste minuut wordt gastspeler Andrei wegens een blessure gewisseld voor Brooklyn. Bij rustsignaal is het nog steeds 0-0.

In de 42ste minuut zien we mooi samenspel tussen Jip en Victor. Het doelpunt blijft uit door ingrijpen van de Nijmeegse verdediging. De Volendammers werken hard om het gaatje in de muur van NEC te vinden. In de vijftigste minuut wordt Huub gewisseld voor Milo. Een gevaarlijke aanval van NEC wordt goed geblokt door Dimitri. In de 55ste minuut wordt Jay gewisseld voor Quinten. Volendam voert de druk op. Toch slaagt NEC er in om in de slotfase een doelpunt te maken. Quincy doet nog een verwoede poging om de bal over het doel weg te tikken, maar deze glipt toch net onder de lat door. In de 67ste minuut is het 1-0. NEC doet er enkele minuten later nog een schepje bovenop met een tweede doelpunt. Tot overmaat van ramp moet Quincy zijn vermetele poging de bal te stoppen bekopen met een uit de kom geraakte vinger. Een in alle opzichten pijnlijk einde van een wedstrijd die zo hoopvol begon voor de mannen uit Volendam. Tot volgende week.

(67ste minuut) 1-0 NEC/FC Oss C1
(70ste minuut) 2-0 NEC/FC Oss C1
Opstelling Volendam:

Opstelling FC Volendam:
Quincy Kammeraad (K), Huub van Essen, Jay Kruiver, Brooklyn Doorneveld,, Tom de Groot, , Jip Molenaar, Robin Schulte, Victor van Montfoort, Mickey van de Ven, Dimitri Darsan en Andrei Vossen

FC Volendam C2 –FC Twente C2 1-3
Zaterdagmiddag is er gevoetbald in het Kras Stadion, maar dit heeft niet geleid tot een overwinning voor de Rory Roubos Boys. FC Volendam wist dat FC Twente beide wedstrijden al had gewonnen en zelf nog droog stond. De beginfase gingen we nog gelijk op maar daarna was het Volendam die de kansen kreeg om te scoren maar het was ons niet gegund. FC Twente mocht niet klagen dat Ludnardo Schoop de bal net niet langs de keeper kreeg. Het zag er naar uit dat de ruststand 0-0 bleef maar net voor de rust kregen de tukkers een hoekschop die zo strak werd voorgegeven dat een Twente speler heel simpel binnen kon koppen.

De trainer was in de rust niet tevreden over de “liefheid“ van het elftal en dat de duels niet werden aangegaan en prompt kreeg de spits van Twente had alle ruimte om lekker te voetballen en kon tevens ook de 0-2 maken. Na deze domper probeerde we alles om nog iets terug te doen. Dit lukte via een mooie steekbal op Ludnardo Schoop en scoorde prachtig maar deze goal werd afgekeurd wegens buitenspel waar enkele tribuneklanten hun bedenkingen hadden achteraf.

Volgens afspraak werd Daan Steur na de rust bij balbezit doorgeschoven naar het middenveld om een versterkt middenveld te krijgen maar tien minuten voor tijd ging de spits van FC Twente er vandoor in buitenspel positie (werd achteraf door iedereen bevestigd en ook door de tegenstanders en met de vlag omhoog werd er toch gescoord en de 0-3 gemaakt. Na overleg met mij als grensrechter werd er medegedeeld dat de scheidsrechter op een lijn stond, maar dat stond ik ook. Deze stand was niet meer goed te maken en dat de goed spelende Daan Steur net voor het einde nog tegen scoorde was alleen voor de statistieken 1-3. Volgende week wacht AZ op ons in Wijdewormer en moeten wij dan maar de eerste punten halen.

1) Ciro Verkooijen 2) Koen Breeuwer 3) Lex Veerman 4) Daan Steur 5 ) Kaya IJsendijk 6) Camiel Dijkers 7 ) Ludnardo Schoop 8) Amoah Sam 9) Jaymillio Pinas 10 ) Sam Lautenschutz 11) Dichairo Hart , 12) Tyrese Simons 14 Mitch van Kempen 15) Tyrese Duiker 16 ) Timo Molenaar . afwezig Andrei Vossen naar C1 en Mats Nadorp geblesseerd

Peter Jonk

FC Volendam o-12 – FC Twente o-12
Vandaag stond er weer een twingamewedstrijd op het programma voor onze jongens, tegen de mannen uit Enschede, Op een toernooi, waar 11x11 werd gespeeld, werd deze verloren maar was absoluut geen goede wedstrijd van onze kant. De wedstrijd begon voor ons op beide velden best goed. Er werd een aantal goede kansen gecreëerd, mooie aanvallen opgezet en we probeerden samen te spelen. Wel was de laatste pass of laatste aanname vaak verkeerd waardoor er een hoop kansen verprutst werden. Toch gingen wij de rust in met een voorsprong. Ook jezelf nuttig maken in het verdedigen, is opnieuw een aandachtspunt. Niet denken als iemand je passeert; dat lost hij wel op, nee alles er aan doen om die bal te veroveren.

De tweede helft was een stuk minder. Zowel aan de bal als verdedigend was dit slecht. niet meer samenwerken, met meerdere personen op de bal lopen (en dan de bal niet hebben), uit positie lopen en niet meer omschakelen. Als er dan ook (kleine) discussies ontstaan in het veld, weet je dat dit niet bevorderlijk is voor het teamresultaat.

De wedstrijd werd met een minimaal verschil verloren, wat totaal niet nodig was. Opnieuw een teleurstellend resultaat. Volgende week weer een 11x11 tegen Utrecht, tot dan.