Jeugdverslagen FC Volendam 14 november

• zondag, 15 nov 2015
  • Leestijd: 7 minuten

PSV B1 - FC Volendam B1 2-1
De wedstrijd begon gelijk levendig en het was PSV dat direct druk wist te zetten. Het was in de tweede minuut al dat Brian alert was en goed ingreep. Aan de andere kant een goede aanval via Reyza en Wessel. Het schot van Ilias daarna was net iets te hoog. Het was PSV dat over het hele veld domineerde en goed druk zette. Een knal van buiten het 16 meter gebied raakte de paal. De rebound was echter voor PSV en zo kwam PSV al heel snel in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. PSV domineerde de hele eerste helft en FC Volendam kon daar weinig tot niets tegenover stellen. Daarbij had het ook het nodige geluk dat PSV de score voor rust niet verder wisten op te voeren.
De tweede helft liet een meer strijdend FC Volendam zien waardoor er meer evenwicht in de wedstrijd kwam. Er kwamen ook mogelijkheden voor de oranjehemden. Echte grote kansen werden er nog niet gecreëerd. Die waren er wel voor PSV en eerst redde doelman Bart fraai en bij een volgende kans kreeg hij hulp van de paal. Halverwege de tweede helft kwam FC Volendam vanuit het niets gelijk. Een grove verdedigingsfout van PSV werd afgestraft. Wessel wist een bal te onderscheppen en met een fraaie lob verschalkte hij de doelman van PSV. Lang genieten van de gelijkmaker konden we niet want na een vloeiende uitgevoerde aanval kwam PSV enkele minuten daarna weer op voorsprong. De tijd begon te dringen en FC Volendam ging ook steeds meer risico nemen. Zo ontstonden er aan beide zijden mogelijkheden voor de genadeklap (PSV) en de gelijkmaker (FC Volendam). De aller grootste kans was voor Vicente die goed werd vrijgespeeld. De doelman van PSV bleef goed kijken en keerde de inzet. Zo bleef het 2-1 en zeker gezien het matige spel van FC Volendam in de eerste helft was dat ook een terechte uitslag waarop niets viel af te dingen.

Scoreverloop:
1-0 5. Michal Sadilek (PSV)
1-1 60. Wessel Stuyt
2-1 65. Michal Sadilek (PSV)

Opstelling FC Volendam B1:
Bart Koper, Damian Karpentier (73. Rivelinio Groenert), Brian Plat, Nathanangelo Markelo, Kevin van Gasteren, Thomas Schaap (62. Max Veerman), Ilias Boudouni, Marco Speijk, Wessel Stuyt, Mohammed Chih (41. Vicente Besuijen), Reyza Branellec (62. Derry Murkin).

Floris Heuyerjans

Utrecht O-16 tegen Volendam O-16 7-0
Vooraf memoreert de trainer de 6-0 overwinning die we enkele weken geleden op FC Utrecht hebben behaald. Volendam begint goed aan de wedstrijd. Er ontstaan enkele kleine kansjes voor ons. Na een kwartier komt Utrecht tegen de verhouding in op 1-0. Op ons middenveld loopt het niet goed. Onzuivere passing. Na twintig minuten knalt Shurny op de paal. Acht minuten later laat Nick een toverbal los van ver buiten de 16 op het doel van Utrecht. Buiten bereik van de keeper knalt de bal op de lat en springt weer in het veld. Quinten speelt een prima eerste helft. De scheidsrechter toont zich meerdere malen een pietje precies. De bal moet telkens een paar meter verderop worden neergelegd voor een vrije trap mag worden genomen.
In de tweede helft komt Maxwell erin. FC Utrecht begin fel aan de tweede helft in tegenstelling tot Volendam. Na vier minuten ligt de as geheel open en krijgt de spits van FC Utrecht ongedekt de bal in de 16, 2-0. Zes minuten later gaat het fout in de omschakeling en krijgt de spits van FC Utrecht opnieuw een vrije schietkans waar hij wel raak mee weet. 3-0. De koppies gaan nu naar beneden. De bal glipt onder de voeten door en we gaan teveel hoge ballen spelen. Echter de lange jongens staan niet bij ons in het veld. We veroorzaken een strafschop en komen 4-0 achter. Na een fraaie actie schiet Hicham in het zijnet. Dimitri gaat eruit en Marcos komt erin. In de 65e minuut komt FC Utrecht op 5-0. Bij een corner voor Volendam krijgt Sjors een elleboogstoot voor zijn hoofd als hij wil koppen. De scheids ziet geen overtreding. Ons spelpeil gaat steeds verder omlaag. In de 75e minuut komt FC Utrecht op 6-0 na een schot op doel van ver buiten de 16. In de tachtigste minuut mist de verdediging opnieuw de bal en komt Utrecht op 7-0. Hopelijk hebben we in deze wedstrijd de onderkant bereikt en wordt het over twee weken weer wat beter. Zo hebben we hier niks te zoeken.
Opstelling Volendam O-16 (1) Rob Tol; (2) Noah Tatipata; (3) Quinten de Fonseca; (4) Sjors Kramer; (5) Nick Kraaimolen; (6) Cherisio Goudland; (7) Dimitri Darsan; (8)Shurny Marengo; (9) Jim Beers; (10) Bram van der Wiel; (11) Hicham Acheffay. Reserves: (12) Maxwell Asare; (14) Marcos Meijer; (15) Victor van Montfort; (16) Stan Zoetebier; (17) Mickey van de Ven en (18) Jip Molenaar. Trainer Floris Steinhart

FC Utrecht C1 – FC Volendam C1 0-1
Een paar weken geleden stonden de teams ook al in Utrecht tegenover elkaar. Helaas voor Volendam werd het toen 2-1. Tijd voor revanche dus. Al is het deze keer voor de Beker. De wedstrijd begon bijna een half uur later dan gepland, zo tegen vier uur. Het begon zelfs al een beetje te schemeren op deze koude en natte zaterdagmiddag. Huub, Jay en Robin waren nog steeds geblesseerd. Dion zat ziek thuis. Dimitri en Quinten hadden al een wedstrijd met de B2 meegespeeld en werden achter de hand gehouden. Een aantal spelers van de C2 kwam versterking bieden. Voor de aftrap hielden de spelers een minuut stilte voor de slachtoffers van de terreuraanslagen in Parijs.
De wedstrijd begint tamelijk voorzichtig. Beide teams moeten duidelijk nog in het spel zien te komen. Na enkele minuten toont Volendam zich de sterkere partij, met veel balbezit. De snelle buitenspeler van de C2 (Jaymillio) komt vaak gevaarlijk door de verdediging van de Utrechtenaren heen. Eerst zonder resultaat, maar in de vijftiende minuut weet hij na een steekbal van Milo de bal in het net te krijgen. Utrecht laat het er niet bij zitten en valt steeds meer aan. Gelukkig weet Volendam scoren te voorkomen. Bij rust is het 0-1 voor de Volendammers.
Na vijf minuten in de tweede helft komt Dimitri er in voor Milo. Na zijn eerdere wedstrijd met de B2 toont Dimitri zich nog verrassend sterk en snel.
Over en weer worden er kansen gecreëerd, doelpunten blijven echter uit. Volendam speelt in de laatste fase van de tweede helft veel op de lange bal naar de voorhoede, waardoor er veel ruimte ontstond op het middenveld. Gelukkig maakte Utrecht hier geen gebruik van. In de blessuretijd van de tweede helft waren er nog twee flinke kansen voor Utrecht. Quincy wist te voorkomen dat er verzilvering plaatsvond. Hij speelde overigens de hele wedstrijd sterk. Bij het eindsignaal van de scheids klinkt gejuich aan de kant van Volendam. De C1 bekert door en verwacht binnenkort Ajax op de Toekomst te ontmoeten.

15de minuut 0-1 FC Volendam (Jaymillio Pinas)

Opstelling FC Volendam C1: Quincy Kammeraad (K) , Brooklyn van Doorneveld, Jip Molenaar, Gedion Meridina, Victor van Montfort, , Mickey van de Ven, Tyrese Duijker, Tom de Groot, Daan Steur, Jaymillio Pinas en Milo Bandringa.