Jeugdverslagen FC Volendam 14 september 2019

• zondag, 15 sep 2019
  • Leestijd: 10 minuten

FC Volendam O19 - Zeeburgia O19 (3-0)
FC Volendam O19 omzeilde zaterdagmiddag een lastige klip door met 3-0 te winnen van Zeeburgia O19. Een verdiende overwinning en heerlijk om na lange tijd eindelijk weer eens het zoet der overwinning te mogen proeven.

In de wetenschap dat het tegen amateurclubs altijd lastig spelen is, begon FC Volendam scherp aan de wedstrijd. Waar de gastheren het vijandelijk doel met goed aanvalsspel probeerden te bereiken, liet Zeeburgia al meteen blijken voor een hele andere, maar overigens wel verwachte, strijdwijze te hebben gekozen. Loeren op het foutje van zijn tegenstander en dan proberen via hun razendsnelle spitsen succesvol te zijn. Met de verre doch zuivere uittrappen van de doelman van Zeeburgia werd hetzelfde resultaat beoogd. FC Volendam nam dan weliswaar meteen het initiatief, maar was met enige regelmaat weinig zorgvuldig in zijn passing. Dit leidde tot onnodig veel balverlies. Ook het baltempo was vooralsnog te laag. Na een kwartier liet Daan Steur het eerste Volendamse wapenfeit noteren. Hij nam een afvallende bal uit een corner vol op de slof, maar de sluitpost van Zeeburgia kreeg de bal recht in zijn handen. Enkele minuten later waren de gasten dicht bij een treffer, eveneens uit een corner. Gelukkig werd de bal met binnenkant voet over het doel van Dion Vlak geschoten. De Volendammers begrepen dat het tempo omhoog moest en gingen ook wat meer gas geven. Dit resulteerde in de 33e minuut in hun openingsdoelpunt. Na een goede spelverplaatsing kwam Michael Mante in balbezit. Zijn voorzet had de juiste scherpte en Sam Lautenschutz toonde de absolute wil om te scoren. Hij dook zonder enige schroom tussen een paar verdedigers naar voren en kopte de bal langs de doelman, 1-0. Het vervolg van de eerste helft kende weinig noemenswaardige feiten.

In het eerste kwartier van de tweede helft miste het thuisteam opnieuw de vereiste precisie in zijn spel. Het kwam wel tot een paar kleine kansjes, maar verzuimde Zeeburgia daarmee meer pijn te doen. Daardoor hield men de Amsterdamse hoop op een goed resultaat levend. Een kopbal van Moraizio de Souza eindigde rakelings over het doel van Zeeburgia en een vlammend schot van Kalleb Mambo Kwamungu teisterde de lat. Het bleef dus spannend. Nadat Michael Mante kort daarvoor zijn kopbal, na een prima voorzet van Robin Schulte, nog door de kleine doelman van de gasten met de vingertoppen over zijn doel zag gewerkt, viel in de 76e minuut eindelijk de 2-0. Sam Lautenschutz liet zijn tweede treffer noteren door een vrije trap, net buiten de 16, schitterend in de kruising te krullen. Drie minuten later diende Daan Steur de gasten de genadeklap toe en maakte hij een definitief einde aan de nog aanwezige spanning. Door bij de tweede paal een fraaie vrije trap van Andrei Vossen binnen te lopen bracht hij tevens de 3-0 eindstand op het scorebord. Een lekkere start van het seizoen.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle op het programma. Vorige week werd daartegen nog in Volendam geoefend en met 2-2 gelijkgespeeld. Een interessante ontmoeting derhalve.

Scoreverloop
32. Sam Lautenschutz 1-0
76. Sam Lautenschutz 2-0
78. Daan Steur 3-0

Opstelling
Dion Vlak, Jay Kruiver, Lex Veerman (72. Amoah Foa Sam), Daan Steur, John Hilton, Kalleb Mambo Kwamungu, Michael Mante (86. Mitch van Kempen), Robin Schulte, Moraizio de Souza (76. Andrei Vossen), Ludnardo Schoop (76. Tyrese Duijker), Sam Lautenschutz (86. Hamza Rahahoui)

FC Volendam O17 – PSV O17 (2-6)
Na een prima eerste helft liet FC Volendam het in de tweede helft tegen een sterk PSV, dat de punten dus verdiend meenam naar Eindhoven, lelijk afweten.

Zaterdag de eerste wedstrijd tegen een topteam uit de eredivisie, maar daar waren onze mannen in aanvang niet van onder de indruk. De eerste kleine kansjes waren voor PSV, maar het was wederom FC Volendam dat als eerste scoorde. Na tien minuten mocht Joey Antonioli een vrije schop nemen vanaf links. Door storend werk van onze aanvallers trapte een PSV’er de bal in eigen doel, 1-0.  De wedstrijd ging daarna gelijk op met beide teams vol op de aanval. Na achttien minuten scoorde PSV uit het niets. De bal kwam toevallig bij een PSV-middenvelder terecht. Die plaatste de bal in het uiterste hoekje, 1-1. Niet veel later was de FC Volendam-verdediging niet alert bij een inworp. De tegenstander kon zo wegdraaien en het stond 1-2.

In de tweede helft was er een zwakke periode van FC Volendam, die meteen twee tegendoelpunten opleverde, 1-4. PSV was een stuk balvaardiger en handiger en daar kon FC Volendam weinig tegen inbrengen. Ook bij de 1-5 zag het er verdedigend niet goed uit. FC Volendam deed nog wel wat terug. Joey mocht net buiten de 16 een vrije schop nemen, maar zijn inzet spatte uiteen op de lat.  Niet veel later mocht Calvin Twigt het proberen. Zijn inzet belandde op de hand van een PSV’er en dus een penalty. Calvin ging er zelf achter staan en dat was de 2-5. Een minuut later was het verschil echter alweer vier doelpunten. Een inzet vanaf links kon makkelijk binnen worden getikt door de nummer 9 van PSV, zijn vierde van de middag. De tweede helft was toch weer ouderwets de grote jongens tegen de kleintjes, maar daar leer je van.

Volgende week uit naar het puntloze Sparta. Daar moet wat te halen zijn.

Opstelling
Mike Bakker, Gyani Manuel, Jay Koorndijk (68. Fahd Salihou Abdoul), Younes el Morabet, Deshawntey de Sanders (57.  Jordy Dietz), Calvin Twigt, Joey Antonioli, Jerôme Jager (57. Jeffrey Buitenweg), Necati Delibasi (68. Wylshendrid Louisa), MitchiHuijsman (46. Milijano Anastatia) Malick Lowe

FC Volendam O15 - FC Den Bosch O15 (2-2)

Strijdend FC Volendam JO15-1 sleept er een gelijkspel uit

Vandaag stond voor de mannen hun 2e competitie duel op het programma, thuis tegen de FC Den Bosch. Door afwezigheid van Billy van Duijl en Jesse Loef waren Vince Helder en Jordy Meijer aangesloten als versterking vanuit de onder 13 & 14. FC Volendam onder 15 stapte met vertrouwen het veld op voor de tweede competitiewedstrijd van het seizoen. Tegenstander was FC Den Bosch, en de wedstrijd werd gespeeld op het zonnige overgoten veld C.

FC Volendam begint de wedstrijd heel geconcentreerd, maar krijgt toch al na 2 minuten de 0-1 om de oren vanuit een  vrije trap van FC Den Bosch. Wat een enorme moker slag was dat want op dat moment was FC Volendam eigenlijk gewoon de boven liggende partij op dat moment en creëerde zelf ook genoeg kansen maar dat werd helaas niet bekroond tot de 1-1.

En toch was het FC Den Bosch die na iets na meer dan 28 minuten spelen een counter opzet via de rechterkant en die maakte beheerst de 0-2 omdat de organisatie wederom niet goed stond.

FC Volendam kreeg toen even een klein mentaal tikje tegen het spel werd namelijk iets slordiger en de pasen kwamen niet meer aan. Uiteindelijk werd er wel weer goed gevoetbald en werden er weer kansen gecreëerd dus het was wachten tot de aansluitingstreffer. En dat lukte ook nog. Met nog 5 minuten spelen tot de rust was er een een goeie aanval via de rechterkant en Achraf Makhloufi maakte dan ook de 1-2 beheerst af.

De tweede helft was het overduidelijk wat de plannen waren van FC Volendam. Opzoek naar de 2-2 en dan de 3 punten proberen binnen te slepen.

FC Volendam was heer en meester en FC Den Bosch had de hele 2e helft niks te meer te vertellen. Er werden genoeg kansen gecreëerd maar die werden niet bekroond tot een doelpunt. Uiteindelijk na 78 minuten spelen was het dan nu wel raak, want Milan Keizer schoot de 2-2 binnen wat tot grote vreugde leidde bij de mannen.

FC Volendam ging nog op jacht naar de 3-2 maar dat mocht helaas niet zo zijn.

Grote complimenten over de vechtlust die jullie gestreden hebben. En dit biedt zeker genoeg perspectief voor de aankomende wedstrijden om dan wel de 3 punten binnen te halen.

FC Volendam O13 - PEC Zwolle O13 (3-3)
Net als vorige week kon Volendam O13 ook nu niet de volledige winst binnenhalen in het eigen stadion. Het begin was veelbelovend, want vanaf de aftrap kwam verdediger Rick Schilder in balbezit. Hij lanceerde Jaydon Ceder en de voorsprong was er snel, 1-0. Het was nu zaak de bal in bezit te houden maar de Volendammers hadden moeite om de bal uit de verdediging weg te schieten. Er ontstonden dus steeds onnodige problemen. Niet lang hierna werd Jordy Meijer gepasseerd door een afstandsschot en het was weer gelijk. Dit bleef tot de rust.

De afspraak was om kort op de man te spelen en veel druk te zetten op de verdedigers en spelers in balbezit, maar dit werd in de eerste helft niet goed uitgevoerd. Dit ging in de tweede helft echter beter. FC Volendam was de bovenliggende partij en de tweede goal van Jayden kon niet uitblijven. Die kwam uit een hoekschop van Laurens.  Ook deze voorsprong werd weer verspeeld door wederom een vrije trap die onze keeper kansloos liet. Diep in de tweede helft was het weer raak. De derde treffer van Jayden, die na een dieptepass van Rick de keeper het nakijken gaf. Maar net als vorige week werd er weer gescoord door de tegenpartij, waarna de goed leidende scheidsrechter voor de laatste keer floot.

Als volgende week de juiste keuzes door de spelers worden gemaakt en zij de bal goed kunnen verplaatsen naar de ruimtes, dan zijn er zeker kansen op drie punten.

Wedstrijdselectie
Jordy Meijer, Djayden Elmers, Enzo Pestana de Gouveia, Rick Schilder, Stef Groot, Lorenzo Hoffman, Keenan Cruden, Kenzo Vos, Jaydon Ceder, Rayan Chabaou, Thomas Heijnen, Boy Boerefijn, Jaden Naber , Laurens van Kleef, Demy Holthuysen, Mark Schilder, Milan van Keulen

FC Volendam O12 - FC Utrecht O12 (6-24)
Een thuiswedstrijd die werd afgewerkt in Maarssen, omdat de KNVB het thuisprogramma te vol had gepland bij FC Volendam.

Het verschil in de uitslag was het verschil in hoe de spelintenties door beide teams werden uitgevoerd. Zonder bal lukt het Team 1 gedurende vier blokken om de verdedigende intenties veel beter uit te voeren. De spelers konden samenwerken door elkaar te ondersteunen als de onderlinge afstanden klein waren, alles werd sprintend gedaan en de duels werden gespeeld met de intentie om de bal te veroveren.

Aan de bal lukte het dit team om beter om te gaan met het creëren van een overtal en deze te zoeken op de momenten dat FC Utrecht de bal hoog op het veld onder druk bracht. Dit bracht Team 1 ieder blokje in kansrijke situaties waaruit doelpogingen moeten ontstaan.

Komende week gaat de O12 op dinsdag naar Almere City en zaterdag naar NEC. Twee kansen om extra hard te werken en de individuele inzet, passie en strijd te laten zien.

Team 1: 1-1, 0-3, 1-1 en 1-0
Team 2: 1-3, 0-6, 1-3 en 1-6

Jayden, Relynho, Boaz, Amadou, Paul, Rick, Reece, Damian, Sylvain, Tom, Chris, Niek, Jay-Farell, Rossi, Vico, Reda, Navarro, Tyerese en Ryan