Jeugdverslagen FC Volendam 15 augustus

• zondag, 16 aug 2015
  • Leestijd: 11 minuten

FC Volendam A1 en FC Twente A1 houden elkaar in evenwicht 1-1
Evenals vorig jaar in de voorbereiding troffen beide teams elkaar ook nu. Werd het vorig jaar in Hengelo 2-2, nu eindigde de wedstrijd in het eigen KRAS Stadion wederom in een remise.

De openingsfase werd gekenmerkt door een hoog tempo. Beide teams hadden er zin en flink de vaart erin, hetgeen wederzijds resulteerde in meer dan gemiddeld balverlies. Na ongeveer tien minuten kon de eerste serieuze doelpoging van de wedstrijd worden genoteerd. Een geweldige Volendamse aanval ontbeerde echter in de eindfase de benodigde precisie. Er ontspon zich gaandeweg een leuke, gelijk opgaande pot voetbal, zonder dat er sprake was van doelrijpe kansen. Naarmate de eerste helft echter vorderde werd Volendam wel steeds meer de bovenliggende partij. Na twintig minuten spelen was Salim Mansouri, na een fraaie individuele actie binnen de vijandelijke 16, dicht bij de openingstreffer, maar zijn inzet smoorde, waarna de doelman van de Tukkers de bal eenvoudig kon oprapen. In de 35e minuut liet Salim een prima hoge voorzet los op Jamie Jacobs. Helaas kon Jamie, onvermoeibaar en overal aanwezig, er net niet goed genoeg bij, waardoor zijn kopbal over het Twentse doel verdween. Kort daarop zagen wij een geweldig afstandsschot van Joey Veerman. De bal leek in de kruising te verdwijnen, maar met een uiterste krachtsinspanning slaagde de doelman erin de bal tot corner te verwerken. Even later bracht dezelfde Joey met een geweldige pass Jamie Jacobs, na een uitstekende loopactie, in stelling, maar de aanval kreeg niet de beloning die hij verdiende. Pas in de 38e minuut was er het eerste noemenswaardige wapenfeit van FC Twente. Een afstandsschot van Semir Gvozdjar eindigde toen naast het doel van Marlon Coco. Zo werd met een brilstand de rust bereikt.

Bij de hervatting waren in het team van FC Volendam zeven spelerswissels doorgevoerd. Dit kostte uiteraard hier en daar weer even de nodige aanpassing. De tweede helft was amper tien minuten onderweg toen een Twentse aanvaller ineens vrij kon inkoppen. Gelukkig deed hij dat recht in de handen van Marlon. Het waren ook de gasten die in de eerste twintig minuten de boventoon voerden. Zij voerden de druk op en het thuisteam had veel moeite om zich daar onder uit te spelen. Het lukte Volendam ook steeds minder vaak om de bal binnen eigen gelederen te houden. In de 71e minuut moest men zelfs de openingstreffer incasseren. Het moet gezegd: het vlammende afstandsschot van FC Twente-middenvelder Fredrik Jensen was er een om in te lijsten en absoluut onhoudbaar voor Marlon, 0-1. Maar nog geen vier minuten later had Volendam een gepast antwoord. Een voorzet op maat van Roy Tol, vanaf de rechterflank, werd door Gani Meholli met binnenkant voet vakkundig tegen de touwen gewerkt, 1-1. In de slotfase kregen zowel FC Volendam als FC Twente nog de kans om met de winst aan de haal te gaan. Eerst was het Marlon die met een fabelachtige reflex een kansrijk schot van een Twentenaar wist te pareren en vervolgens eindigde een bijna perfecte kopbal van Stan Veerman, uit een hoge voorzet van Salim Mansouri, tegen de onderkant van de lat. Hierdoor eindigde het oefenduel uiteindelijk toch in een terechte remise.

Zaterdag 22 augustus a.s. staat de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. Op het complex van buurman RKAV Volendam wordt dan om 14.30 uur afgetrapt voor het bekerduel tegen Almere City FC A1.

FC Volendam B1 – FC Utrecht B1 2-2
De voorbereiding van alle jeugdteams is al enkele weken in volle gang. Volgende week start de bekercompetitie en de week daarop zal dit gevolgd worden door de reguliere competitie O17 zoals dit voor deze leeftijdscategorie wordt aangegeven .
Na bevredigende resultaten in de voorbereiding en een toernooiwinst bij het internationaal toernooi bij ODIN in Heemskerk moest er zaterdag aangetreden worden tegen FC Utrecht. Een ploeg waar de vorige lichting landkampioen is geworden. Een goede graadmeter voor de beide teams om te zien waar ze staan aan het einde van de voorbereiding.
De opening van de wedstrijd was voor FC Volendam. FC Utrecht had wellicht wat meer moeite om zich aan te passen aan het veld en de omstandigheden. De eerste mogelijkheden waren dan ook voor FC Volendam. Het was een strakke en snoeiharde voorzet van Boy Kemper die door Vincente Besuijen met het lichaam in het doel werd gewerkt en daarmee FC Volendam op een 1-0 voorsprong bracht. FC Volendam ging op zoek naar meer, zonder dat dit resulteerde in grote kansen. FC Utrecht ontwaakte na ruim een kwartier in de wedstrijd en zette een tandje bij. Het was vanaf dat moment FC Utrecht die het spel dicteerde en de FC Volendam spelers hadden hier niet het juiste antwoord op. Het was dan ook volkomen terecht dat FC Utrecht voor rust de 1-0 achterstand om wist te buigen naar een 1-2 voorsprong.
In de rust werd aangegeven dat het anders moest. Deze opdracht werd direct overgenomen en door de spelers in de praktijk gebracht. Na rust was de wedstrijd direct weer in evenwicht. Het nu echter FC Volendam dat steeds sterker werd. De gelijkmaker was een logisch gevolg. De manier waarop wel wat bizar. Uit een corner werd de bal door een FC Utrecht verdediger namelijk onfortuinlijk in eigen doel gekopt. De gelijkmaker was overigens wel geheel in overeenstemming met de veldverhouding in de tweede helft. FC Volendam had de winst zelfs nog naar zich toe kunnen trekken. Helaas werden er twee enorme kansen in de slotfase om zeep geholpen. In ieder geval was dit een goede en nuttige wedstrijd voor beide teams en de einduitslag was dan ook een juiste weerspiegeling van de krachtsverhoudingen in het veld over de gehele wedstrijd. Volgende week vol goede moed naar FC Groningen waar een bekerwedstrijd op het programma staat.

Floris Heuyerjans

Opnieuw een makkelijke overwinning voor Volendam O 16 (0-3)
Op 15 augustus was de B1 van FC Almere de volgende tegenstander voor onze O 16. Dus een jaartje ouder dan ons team. We begonnen goed compact zoals afgesproken. Er werd echter geen enkele druk uitgeoefend op de tegenstander zodat die het eerste kwartier kon volharden in het ongestoord achterin rondspelen van de bal. De trainer greep in en FC Almere kwam prompt in de problemen. Na 27 minuten scoorde Maxwel de eerste goal. Het duurde tot de 35e minuut voordat Rob de eerste serieuze bal richting zijn doel zag komen. Het lukte ons echter niet de bal langer dan drie passes in bezit te houden. Een mooi kopbal van Mike werd door de keeper uit het doel getikt.
In de rust legde de trainer zijn onvrede uit over het vertoonde spel. In de tweede helft ging O 16 wat beter van start. Het lukte beter de bal in de ploeg te houden, maar te snel werd toch telkens gezocht naar een lange trap naar voren die grotendeels een prooi waren voor de fysiek sterkere tegenstanders. In de 43e minuut scoorde Marcos na de eerste echt vloeiende aanval, waarbij de bal telkens maar een keer werd geraakt. In de 62e minuut scoorde Marcos opnieuw nu op aangeven van Jim. In de 70e minuut moet Rob opnieuw in actie komen om een gevaarlijk schot te pareren. Toen zeven minuten later de tegenstander met tien man verder moest kabbelde de wedstrijd naar een gezapig einde. Volgende week komt de B1 van PEC Zwolle. Dan moet het spel veel beter zijn, anders is het einde oefening in de beker.

Purmersteijn C1 – FC Volendam C2 3-2
Zaterdag j.l. was de volgende krachtmeting tegen het fysieke en sterke Purmersteijn C1 . Na een overwinning dinsdag thuis tegen FC Groningen 4-3 na eerst 2-0 voor te hebben gestaan en daarna drie goals tegen en dan alsnog de winst was de trainer gebrand op een betere organisatie achterin het elftal. Deze wedstrijd werd gebruikt om enkele spelers op een andere positie uit te proberen o.a (Mitch van Kempen op 5 (linksback) Kaya IJsendijk op 11 (linksbuiten en zijn favoriete positie) en zelfs de trainer Rory Roubos gaf Bas IJsselstijn(ass. trainer) alle ruimte voor de wedstrijd .
FC Purmersteijn kwam op 1-0 door een foute inspeelbal achterin waar direct uit gescoord werd. Toch kregen wij nog enige kansen door Kaya IJsendijk maar er vielen geen doelpunten meer tot de rust. Na de pauze werden enkele spelers gewisseld en werd de gelijkmaker gescoord door Jaymillio die goed anticipeerde op een diepe bal en de keeper kansloos liet 1-1 (dit was zijn eerste balcontact). Kort hierna werd er in de kluts via een eigen speler een tegenspeler vrij voor de keeper gezet en meteen afgestraft 2-1 . De 3-1 volgde snel na balverlies en daarna was het gelijk raak. Het laatste antwoord was wederom door Jaymillio die zijn 2e doelpunt scoorde 3-2. Na een mindere wedstrijd afgelopen dinsdag was dit een nuttige wedstrijd en waren de trainers (en leider) toch tevreden over de inzet .
Komende zaterdag gaan wij oefenen bij Ajax en kunnen wij zien hoe zij er voor staan.
1) Timo Molenaar 2) Tyrese Simons 3) Mats Nadorp 4) Lex Veerman 5) Mitch van Kempen 6) Koen Breeuwer 7 Andrei Vossen 8) Sam Lautenschutz 9) Lucnardo Schoop 10) Camiel Dijkers 11) Kaya IJsendijk 12) Jaymillio Pinas 14) Daan Steur 16) Ciro Verkooijen

de leider

Toernooi FC Volendam D2

Afgelopen zaterdag stond het mooie toernooi van CVV Vriendenschaar weer op het programma.
De jongens van de D2 hadden er super veel zin in en wilden zich toch een beetje revancheren van het verlies van vorige week op het sterke Almere City. Om 08:45 verzamelde de mannen voor het hek om gezamenlijk naar de kleedkamers te gaan.

De eerste wedstrijd was tegen FC Groningen O12, de mannen kwamen sterk uit de startblokken en het duurde dan ook enkele seconden toen Bjorn Schaap het eerste doelpunt het doel in jaagde. de wedstrijden duren 20 minuten en de einduitslag was een prachtige 2-0 overwinning.

Toen moesten de jongens tegen Sparta Rotterdam, die hun eerste wedstrijd met 1-0 hadden verloren van AZ.
De jongens maakte zich op voor een fysieke strijd tegen de mannen van Sparta. Sparta ging net iets sterker uit de startblokken en kwam na 8 minuten op 0-1. Hierna wist Sparta het spel dood te krijgen en door slim wat tijd te rekken gingen de minuten snel voorbij, hierdoor was het eerste verlies geleden. de derde tegenstander die er staat was Brabant united, deze club verloor de eerste wedstrijd met 4-0 van De Graafschap en speelde daarna knap gelijk tegen AZ. De jongens hadden het moeilijk en Brabant United speelde echt voor hun laatste kans. Kansen over en weer en het rommelige spel zorgde niet voor doelpunten en het bleef 0-0.

De jongens hadden de lunch en gingen even rustig wat eten, om 12:45 verzamelde de mannen en maakte zich klaar voor de kraker tegen AZ. De mannen gingen het veld in en speelde met al hun ziel en zaligheid. Elk duel was de wil om te winnen heel groot. Het was dan ook Myron die doorbrak en de bal hoog in het dak van het doel schoot en hierdoor voor het eerste tegendoelpunt voor de goalie van AZ zorgde. AZ probeerde nog tevergeefs voor een aansluiting te zorgen, maar dit lukte helaas voor hun niet meer.

De stand werd hierdoor heel spannend. zowel AZ, Sparta als FC Volendam stonden op 7 punten.
De laatste wedstrijd speelde de mannen tegen het wisselvallige de Graafschap. De mannen wonnen de wedstrijd echter met " MAAR" 3-0, want de mannen hadden er een monsterscore van kunnen maken, door het goede voetbal dat er werd gespeeld. Dan zal je het ook net zien, de jongens kwamen 1 doelpunt te kort voor de finale.

We moesten gaan strijden om de 3de plaats tegen Almere city O12. Deze sloten we af met een mooie 1-0 overwinning.

De mannen het hebben een prachtig toernooi gespeeld en mogen a.s. dinsdag weer aan de slag voor een mooie oefenwedstrijd tegen Purmersteijn D1.