Jeugdverslagen FC Volendam 15 februari 2020

• zondag, 16 feb 2020
  • Leestijd: 12 minuten

FC Volendam O19 – Fortuna Sittard O19 (4-1)
FC Volendam boekte zaterdagmiddag een nuttige en verdiende overwinning op hekkensluiter Fortuna Sittard. Met uitzondering van een fase in de tweede helft waarin de gastheren ietwat nonchalant werden en hun tegenstander daardoor de gelegenheid boden zich in aanvallend opzicht toch nog enigszins te kunnen laten gelden, zijn de Volendammers niet in de problemen geweest. Voor doelman Dion Vlak was het sneu dat hij zijn gedroomde clean sheet in de voorlaatste minuut nog door de neus zag geboord. Een defensieve fout stelde Fortuna Sittard in staat alsnog zijn eretreffer te maken.

Met captain Jay Kruiver, na een uitstapje van een paar weken naar Jong Volendam, weer terug in de basis kende FC Volendam een stroeve start. De Limburgers, nog puntloos, kwamen beter uit de startblokken en doken in de eerste tien minuten een paar keer dreigend in de zestien van het thuisteam op. Langzamerhand kwamen de Volendammers beter in hun spel. In de 14e minuut openden zij de score. Met een fantastische uithaal vanaf de zijkant liet Tyrese Duijker de bal over de doelman in de kruising verdwijnen, 1-0. De scheidsrechter, wellicht beïnvloed door een aanwezige rapporteur, legde iets te vaak op de kleinste slakken zout en liet bij het vieren van het feestje na die geweldige openingstreffer ook blijken over weinig empathisch vermogen te beschikken. Hij vond het namelijk nodig één van onze feestvierders een gele kaart voor te toveren. In het vervolg van de eerste helft had FC Volendam weinig van de ploeg uit Sittard te duchten. Zelf creëerde het een aantal aardige mogelijkheden, maar het duurde tot de 32e minuut totdat de score werd verdubbeld. Na een voorzet van Mitch van Kempen zette Robin Schulte goed door. De bal bleef net voor de doelman hangen, waarna Robin hem vervolgens net te snel af was en de bal over de doellijn kon werken, 2-0.  Een paar minuten voor rust kreeg Milijano Anastatia een uitgelezen mogelijkheid om zijn team met 3-0 de rust in te laten gaan. Hij ging alleen op het vijandelijk doel af, omspeelde de doelman, maar zag zijn inzet nog net door een terug gesnelde verdediger voor de doellijn worden gekeerd.

De tweede helft was een paar minuten onderweg toen Michael Mante verkoos voor eigen succes te gaan door twee vrijstaande medespelers te negeren. Zijn doelpoging belandde in het zijnet. FC Volendam bleef het duel domineren. Het wilde echter niet lukken om de wedstrijd in het slot te gooien. Halverwege de tweede helft viel dan eindelijk de derde Volendamse treffer. Lex Veerman knikte de bal uit een vrije trap van Kalleb Mambo Kwamungu met het hoofd binnen, 3-0. Kort daarop moest Dion Vlak in actie komen om een vervaarlijk schot onschadelijk te maken. Hij ramde de bal met de vuisten de lucht in, om deze vervolgens weer simpel op te kunnen vangen. Met nog een klein kwartier te gaan worstelde Buhari Atak zich aan de achterlijn langs een paar Limburgse verdedigers. Milijano Anastatia toonde zich een echte spits door de keeper bij de eerste paal te verschalken en de voorzet van Buhari tot doelpunt te promoveren, 4-0. Niemand hield nog rekening met een doelpunt van de gasten, maar een foutieve breedtepass achterin stelde een Limburgse aanvaller in staat om de eer van zijn team te redden, 4-1 Bijzonder sneu voor onze doelman, die daarmee zijn clean sheet totaal onnodig door de neus zag geboord. Met zes punten uit vier wedstrijden is het gat met de koplopers echter weer teruggebracht naar drie.

Volgende week geniet ons team van een vrij weekend. De week daarna staat de uitwedstrijd tegen Spartaan ’20 in Rotterdam op het programma.

Opstelling
Dion Vlak, Jay Kruiver (46. Lex Veerman), Amoah Foa Sam, Daan Steur, Mitch van Kempen (79. Tom de Groot), Kalleb Mambo Kwamungu, Michael Mante, Buhari Atak, Milijano Anastastia, Robin Schulte (83. Jeffrey Buitenweg), Tyrese Duijker (88. Moraizio de Souza)

Zie het fotoverslag hiernaast van Saskia Koppes.

ADO Den Haag O17- FC Volendam O17 (0-5)
In een prima wedstrijd heeft FC Volendam flink uitgehaald tegen het zwakke ADO Den Haag. Het klom daardoor van de tiende naar de vijfde plaats.

In voorgaande partijen stonden onze mannen vaak binnen vijf minuten op achterstand, dat was nu eens andersom. Al in de 4e minuut kon de goed spelende Mitchi Huijsman zijn team op voorsprong schieten, 0-1. FC Volendam was heer en meester met de stevige wind tegen. Er werd hard gewerkt, veel goede balveroveringen op het middenveld, met als gevolg legio kansen. ADO Den Haag kwam er sporadisch uit, maar onze verdediging stond als een huis, met de teruggekeerde Rob Tol in de hoofdrol. Als de meerderheid van het basisteam er is, blijkt dat ze aardig kunnen ballen. Ruststand slechts 0-1, ook omdat een paar aardige kopkansen technisch niet erg knap werden afgemaakt.

Na rust was het gauw bekeken, in elf minuten drie goals. Eerst zette Junior Driessen de aanval op, zijn balletje breed ging naar Mitchi, die op zijn beurt weer breed legde op Joey Antonioli, die het rustig afrondde, 0-2. Vlak daarna mocht Malick Lowe afdrukken, 0-3, gevolgd door weer Joey, 0-4.  ADO Den Haag kwam er één keer gevaarlijk uit, maar keeper Berend stond zijn mannetje.  Niet veel later veroverde Mitchi op links de bal, passeerde zijn mannetje en knalde fraai de 0-5 in de lange hoek binnen. Daarna probeerde hij hetzelfde vanaf rechts, maar deze inzet belandde op de paal. Een zeer verdiende ruime overwinning en om de trainer te citeren: “laat dit het begin zijn van een mooie serie”.

Volgende week thuis tegen FC Twente, aanvang 12.00 uur.  In december gaven we een 3-1 voorsprong weg, met vier doelpunten in de laatste vijf minuten, eindstand 4-4. Zaterdag kwam FC Twente na een 0-3 ruststand terug tot 3-3 tegen FC Groningen.  We zijn dus gewaarschuwd! Op naar de derde plaats, daar waar we horen te staan.

04. Mitchi Huijsman 0-1
49. Joey Antonioli 0-2
51. Malick Lowe 0-3
56. Joey Antonioli 0-4
69. Mitchi Huijsman 0-5

Opstelling
Berend Hoving, Gyani Manuel, Jay Koorndijk, Rob Tol, Deshawntey de Sanders, Calvin Twigt, Joey Antonioli (67. Fahd Salihou Abdoul), Jerome Jager (82. Wylshendrid Louisa), Junior Driessen (70. Lequincio Zeefuik), Mitchi Huijsmans, Malick Lowe (67. Necati Delibasi)

FC Volendam O16 – PEC Zwolle O16 (5-4)
Na de dramatische oefenwedstrijd van vorige week woensdag tegen KHFC mochten we nu weer voor de competitie tegen PEC Zwolle.

FC Volendam begon erg sterk aan de wedstrijd. Enkele prima aanvallen resulteerden al snel in de 1-0 van de vandaag sterk spelende Max. Kort hierna was het al 2-0 door Yarno die een corner met een goede kopstoot tot doelpunt promoveerde. Na een half uur lukte het PEC dan eindelijk om onder de druk uit te komen, maar tot veel kansen leidde dit niet en de rust werd dan ook zonder kleerscheuren gehaald.

Na rust begon Volendam weer sterk en het wachten was op de 3-0, maar een ongelukkige handsbal werd een penalty en de 2-1. PEC Zwolle rook zijn kansen, maar nu kwam er voor FC Volendam ook veel ruimte, waardoor Daan na goed doorzetten de 3-1 kon aantekenen. In dit knotsgekke kwartier gebeurde er te veel om op te noemen, maar plots stond het 3-3 en was PEC weer op gelijke hoogte. De eveneens goed spelende Ziggy wist er 4-3 van te maken, maar een eigen doelpunt bracht de stand weer in evenwicht. Gelukkig liet PEC zich elke keer na een gelijkmaker weer inzakken zodat Volendam de mogelijkheid kreeg de wedstrijd weer in handen te nemen en de eveneens goed spelende Tiago de verdediging weer op orde kon stellen. Vlak voor tijd volgde dan de beloning voor al het harde werken van deze middag doordat Max de 5-4 tegen de touwen kon schieten. Kort hierna floot de scheidsrechter af en mochten er voor een hardwerkend FC Volendam terecht drie punten worden bijgeschreven.

Opstelling
Jesse Loef, Ryan Rellum (Jaco Vonk), Yarno Freyee, Tiago Lauwerens, Tom Smit, Edwin Ansah, Myron Mau-Asam (Elmo Pieters), Daan Sier, Ezechiel Fiemawhle, Cherno Axwijk (Thimo de Vries), Max Boateng
Geblesseerd: Faas Ermers, Jessy Lobbes, Joël van der Wilt, Tim Stouthart

FC Volendam O15 - FC Utrecht O15 (0-6)
Vorige week zaterdag ging FC  Volendam O15 met een zeer pijnlijke (6-1) nederlaag bij FC Twente huiswaarts. De mannen wilden zich nu dus revancheren en de drie punten in Volendam houden. Dit moest gebeuren tegen FC Utrecht O15.

In de openingsfase van de wedstrijd werd FC Volendam terug gedwongen door FC Utrecht. Het leidde tot veel onnodig balverlies en daardoor kon FC Utrecht na drie minuten spelen de openingstreffer maken. Na deze openingstreffer probeerde FC Volendam het wel om de gelijkmaker te maken, maar het liep elke keer achter de feiten aan, omdat er te veel balverlies werd geleden. Zodoende bleef FC Volendam continue onder druk van FC Utrecht staan. Dit resulteerde er uiteindelijk dat FC Utrecht na zo’n dertig minuten spelen de voorsprong naar 0-3 had vergroot.

Na rust was het spelbeeld niet veel anders. FC Volendam ging wel in een andere formatie spelen om toch nog een resultaat te kunnen behalen, maar het mocht helaas niet zo zijn. FC Volendam bleef opnieuw veel onnodig balverlies leiden en hiervan profiteerde FC Utrecht steeds. Het voerde de score verder op naar 0-6.

Nee, het was wederom weinig genieten zaterdagmiddag. FC Volendam O15 zal uit een ander vaatje moeten tappen om tot betere resultaten te komen en voor een betere klassering in de competitie.

Opstelling
Jesse Tetteroo, Jort Kos (41. Noach Shenkman), Sander Huismans, Melvin Houtman, Sem Perez, Mauro Smit (41. Milan Keizer), Mika van der Horst (41. Joost van der Weijden), Achraf Makhloufi, Sebastiaan Woelders, Jesper Tielemans, David Petrovic (17. Kayden Wolff)

Almere City FC O13 - FC Volendam O13 (2-3)
Zaterdagmiddag werd er gespeeld in Almere en er is een mooie overwinning behaald.

Net nadat we waren begonnen scoorden de Almeerders en keken we al tegen een achterstand aan. Na deze tegenslag viel al snel de gelijkmaker, na een vrije trap van ruim vijfentwintig meter afstand, gescoord door Boy Boerefijn, die de keeper verschalkte met een hoge onhoudbare bal. Het verzwakte Almere City FC, door zieke en geblesseerde spelers, had het moeilijk hierna en de Volendammers konden (zonder de ook geblesseerde spitsspelers) het overwicht benutten. Net voor de rust ging op rechts Demy Holthuysen er vandoor en na een mooie voorzet kwam de bal bij Keenan Cruden. Die deponeerde de bal in de linkerbovenhoek en zo kon de rust beginnen met een voorsprong.

Na de thee waren de Volendammers de bovenliggende partij en bij enige speldenprikken stond Milan van Keulen op de goede plek. Halverwege de tweede helft kregen we een corner en die werd verlengd via Demy naar Laurens van Kleef. Het was voor hem een koud en (winderig) kunstje om de 1-3 te maken. Almere City FC ging alles of niets spelen en alle ballen gingen hoog naar voren met de hoop op succes. Het lukte eenmaal. Net voor het einde scoorden zij de aansluittreffer, maar daar bleef het bij.

FC Volendam staat nu op de tweede plek in de poule. Volgende week is er geen wedstrijd, dus hopen we dat over twee weken enkele spelers er weer bij kunnen zijn.

01. Almere City FC 1-0
07. Boy Boerefijn 1-1
30. Keenan Cruden 1-2
55. Laurens van Kleef 1-3
66. Almere City FC 2-3

Wedstrijdselectie
Milan van Keulen, Enzo Pestana de Gouveia, Rick Schilder, Stef Groot, Lorenzo Hoffman, Kenzo Vos, Rayan Chabaou, Laurens van Kleef, Thomas Heijnen, Boy Boerefijn, Demy Holthuysen, Daeshawn King, Keenan Cruden, Jordy Meijer

FC Volendam O12 - Excelsior O12
8 tegen 8: 2-6
11 tegen 11: 2-0

Voor O12 stond afgelopen zaterdag weer eens een thuiswedstrijd op het programma. Helaas werd het een sombere ochtend in het Kras Stadion. Tijdens de twee blokjes Twin Games was duidelijk zichtbaar dat de meeste spelers geen 100% inzet gaven. Als dit zichtbaar wordt, dan zak je simpelweg door de ondergrens. Dat gebeurde dan ook. Excelsior zakte in en kwam er een aantal keer in de omschakeling gevaarlijk uit, terwijl de O12-spelers nauwelijks de moeite leken te nemen om samen terug te sprinten of direct druk op de bal te geven. Ook aan de bal waren er te weinig spelers die constant initiatief namen. Zonder bal een keer vrijlopen is niet voldoende. Het gaat erom dat je probeert continu in nieuwe ruimtes te komen, zodat je een teamgenoot aan de bal kunt helpen.

Gelukkig draaide dit beeld enigszins in de 11 tegen 11. De spelers werkten beter samen, toonden met name in de duels meer inzet en namen meer initiatief aan de bal. Zodoende lukte het beter om de bal in bezit te houden en te spelen richting het doel van Excelsior. O12 kreeg in de beginfase een vrije trap mee rondom het strafschopgebied en Boaz benutte dit buitenkansje op fraaie wijze. Daarna bleef O12 de bovenliggende partij, ging de bal beter rond en werd vlak voor tijd de voorsprong door Tyrese verdubbeld.

Tom, Jayden, Boaz, Rossi, Navarro, Vince, Vico, Reece, Damian, Reda, Sylvain, Amadou, Tyrese, Ryan, Niek en Chris