• zondag, 17 jan 2016
  • Leestijd: 9 minuten

FC Volendam A1 houdt het onnodig lang spannend

FC Volendam A1 – Ajax A2 3-1
FC Volendam A1 heeft ook zijn tweede wedstrijd na de winterstop gewonnen. Thuis tegen Ajax A2 werd een uiteindelijk simpele zege geboekt. Ajax was geen enkel moment in staat om het FC Volendam lastig te maken in het KRAS Stadion. Het was alleen spannend omdat de thuisploeg met name in de tweede helft slordig omsprong met het grote aantal kansen en daardoor de krappe 2-1 lang op het scorebord bleef staan. Uiteindelijk slaagde invaller Roy Tol erin om met zijn treffer de wedstrijd tien minuten voor tijd in het slot te gooien.
Van meet af aan was het hoofdzakelijk eenrichtingsverkeer. Aanval na aanval golfde op het Ajax- doel af, maar de zuiverheid van de eindpass liet steeds te wensen over. De eerste serieuze Volendamse doelpoging kon pas in de twintigste minuut worden genoteerd. De strakke harde schuiver van Jamie Jacobs eindigde recht in de handen van de Amsterdamse sluitpost. Even later drong Kevin Owusu Asare, nadat hij handig van zijn man was weggedraaid, de 16 van Ajax binnen. Zijn inzet werd door de keeper uitstekend gepareerd. In de 29e minuut was het dan toch raak en kwamen de oranjehemden verdiend op voorsprong. Opnieuw was het Kevin die op snelheid door de vijandelijke linies was gebroken. De door hem breed gelegde bal werd door Jari Vlak, weer uiterst nuttig spelend, perfect met links ingeschoten, 1-0. De vreugde duurde slechts kort, want drie minuten later bood onze blunderende doelman oud-Volendammer Martijn Kaars een niet te missen kans om de stand, volledig tegen de verhouding in, weer gelijk te trekken, 1-1. FC Volendam liet de koppies niet hangen en ging meteen weer op zoek naar een nieuwe voorsprong. Jason Stekkel kreeg daarvoor een uitgelezen kans. Hij schoot de bal echter van dichtbij naast het doel. Daarna ontstonden er in de omschakeling nóg een paar aardige mogelijkheden om met een beter gevoel te kunnen gaan rusten. Helaas werden steeds niet de juiste keuzes gemaakt. Op slag van rust werd Kevin voor de zoveelste keer op snelheid de diepte ingestuurd. Zijn voorzet werd door Jason goed, en tussen de palen, ingeschoten, maar de doelman van Ajax had daarop een uitstekend antwoord.
De tweede helft was slechts 45 seconden onderweg toen Salim Mansouri door Kevin een haast niet te missen scoringskans kreeg aangeboden. Salim deed het bijna onmogelijke: hij schoot de bal over! Vervolgens was Ajax bijna succesvol. Een vrijgelaten aanvaller mocht ongehinderd koppen. Het was overigens ook de enige serieuze kans van Ajax. Gelukkig was onze doelman Marlon Coco attent en wist hij daarmee groot onrecht te voorkomen. In het vervolg van de wedstrijd nam het overwicht van het thuisteam steeds grotere vormen aan. Het uitdrukken daarvan in doelpunten begon echter gaandeweg steeds meer op een onmogelijke opgave te lijken. Uiteindelijk was het juist een tweetal Ajacieden dat ons team het zo nodige zetje in de goede richting gaf. Nadat Jason eerst nog een droomkans had gemist (hij kon vrij uithalen, maar kreeg de bal niet eens tussen de palen), zorgde miscommunicatie tussen de twee Ajacieden ervoor dat hij dertig seconden later de bal wederom op een presenteerblaadje kreeg aangeboden. Nu deed ie wel wat van een spits mag worden verwacht. Hij snelde toe en deponeerde de bal in het lege doel, 2-1. Het was nu zaak om snel de derde te maken en daarmee alle hoop bij Ajax weg te nemen. Dat bleek gemakkelijker gezegd dan gedaan. Achtereenvolgens waren het Kevin (schiet vanuit riante positie voorlangs), Jason (heeft de bal voor het ‘inpissen’, maar schiet naast), opnieuw Kevin (geweldige redding doelman op zijn harde schot) en Rodney Smorenberg (treuzelt net iets te lang alvorens uit te halen), die aan de spanning een einde hadden kunnen en moeten maken. Invaller Roy Tol had slechts vijf minuten nodig om de trekker over te halen en de beslissing tot stand te brengen. Hij geloofde in een verre uittrap van doelman Marlon Coco en stond toen ineens vrij binnen de vijandelijke 16. Hij faalde niet, 3-1. In blessuretijd nogmaals een opgelegde kans voor FC Volendam, maar het missen daarvan kon ons niet meer deren. Tenslotte wil ik niet onvermeld laten dat scheidsrechter Genç een uitstekende partij floot.

- (’29) 1-0 Jari Vlak
- (’32) 1-1 Martijn Kaars (Ajax)
- (’51) 2-1 Jason Stekkel
- (’80) 3-1 Roy Tol

Opstelling FC Volendam A1:
Marlon Coco, Mohamed Betti (’88 Yorno Tieman), Alex Plat, Marco Tol, Darryl Bäly, Jari Vlak, Kevin Owusu Asare (’83 Martijn van Oers), Jamie Jacobs, Jason Stekkel (’74 Roy Tol), Rodney Smorenberg (’85 Gijs Smal), Salim Mansouri (’88 Richie Owusu-ansah)

Ajax B1 - FC Volendam B1 4-3
Het was fris en een geniepig zonnetje waren het toneel vandaag. Beide ploegen zouden er vandaag een stuk amusement en spektakel van maken. FC Volendam begon sterk aan de wedstrijd. De eerste doelpogingen waren ook voor Vicente en Wessel. Achterin werd niets weggehouden behalve een aantal verre afstandschoten. Geen probleem voor Barry. FC Volendam besefte dat er zaterdag wat de halen viel en zette aan. Een kopbal van Boy werd van de doellijn gehaald. Dit was uitstel van executie. Een scherp genomen vrije trap van Thomas werd door een Ajaxverdediger met het hoofd van richting veranderd en liet daarmee zijn eigen doelman kansloos. FC Volendam kwam daardoor op een 0-1 voorsprong en dat was gezien het wedstrijdbeeld volkomen verdiend. Voor Ajax was het tegendoelpunt blijkbaar doping want de ploeg zette aan en FC Volendam had het tot de rust erg moeilijk. Enkele hachelijke situaties in het zestien meter gebied van Barry werden overleefd en zo ging FC Volendam de rust in met een 0-1 voorsprong.

Na rust kwam er een ander Ajax de kleedkamer uit. FC Volendam werd in de tang genomen en konden de bal niet meer in de ploeg houden. FC Volendam bleef overeind omdat Ajax verzuimde de kansen in doelpunten om te zetten. Het eerste wapenfeit van FC Volendam zijde in de tweede helft was een inzet van Wessel. In de tweede helft was oud-FC Volendam speler Martijn Kaars in het veld gekomen en hij is het scoren nog steeds niet verleerd en bracht Ajax op gelijke hoogte, 1-1. De vraag was hoe FC Volendam hiermee om zou gaan. Het zat FC Volendam mee. In een onoverzichtelijke klutssituatie voor het Ajax doel werd het doelpunt aan Derry toebedeeld en met zijn inzet bracht hij FC Volendam op een 1-2 voorsprong. Dezelfde Derry had de wedstrijd kunnen beslissen maar 1 tegen 1 was de Ajax doelman winnaar en hij hield zijn ploeg hiermee in de wedstrijd. Twee onachtzaamheden in de verdediging werden FC Volendam fataal . Binnen twee minuten boog Ajax de 1-2 achterstand om in een 3-2 voorsprong. De FC Volendam spelers waren hierdoor aangeslagen en konden geen vuist meer maken. Het slotakkoord was toch nog een fraaie. In de laatste minuut weet Boy na een steekballetje van Ilias toch nog het net te vinden en brengt de 4-3 eindstand op het scorebord. Een zeer aantrekkelijke wedstrijd voor de neutrale toeschouwers en waar voor FC Volendam beslist meer in had gezeten.

Opstelling FC Volendam B1:
Barry Lauwers, Dani Mes, Nathanangelo Markelo, Boy Kemper, Kevin van Gasteren, Thomas Schaap (60. Justin Baas), Vincente Besuijen, Max Veerman (69. Damian Karpentier), Wessel Stuyt (69. Reyza Branellec), Mohammed Chih (60. Ilias Boudouni) Derry Murkin.

Floris Heuyerjans

FC Volendam C2 - ADO Den Haag C2 4-2

Zaterdagmiddag werd er een goede pot gespeeld op het tweede veld van FC Volendam. Onder grote belangstelling werd er geoefend tegen FC Den Haag . Na een veldoverwicht met ongeveer vijf corners en twee kansen was het ADO Den Haag dat een aanval van ons onderbrak en gelijk door de as de eerste tegengoal scoorde 0-1 . FC Volendam liet het er niet bij zitten en de gelijkmaker kon niet uitblijven. Sam Lautenschutz bezorgde een vrije schop bij Jaymillio Pinas (die zijn wilde haren kwijt is) en maakte de gelijkmaker 1-1 . Vijf minuten later was het weer de sterk spelende Sam Lautenschutz die uit een vrije trap Amoah Sam (was vorige week nog uitgeroepen tot beste speler van het tournooi in Rosmalen) die voor de 2-1 voorsprong zorgde . Even voor de rust kwam ADO Den Haag weer op gelijke voet door een penalty, 2-2, wat tevens de ruststand was. Na rust was het deze keer Dichario Hart die na een assist van wederom Sam Lautenschutz de keeper opnieuw kansloos liet 3-2 en kort voor het einde was het Ludnardo Schoop die ook zijn naam in het verslag wilde zien de 4-2 na een assist van Dichairo Hart. Dat was de einduitslag en trainer Rory Roubos was zeer tevreden over het hele elftal en wissels en iedereen had een ruime voldoende .
1) Ciro Verkooijen 2) Tyrese Simons 3) Mats Nadorp 4) Daan Steur 5) Mitch van Kempen 6) Camiel Dijkers 7) Ludnardo Schoop 8) Amoah Sam 9 Jaymillio Pinas 10) Sam Lautenschuts 11) Dichairo Hart 12) Kaya IJsendijk 16) Timo Molenaar Koen Breeuwer (viel geblesseerd uit in voorbereiding) en Andrei Vossen was met C1 mee. Lex Veerman ziek

Peter Jonk

FC Volendam o-12 - ADO Den Haag o-12
Zaterdag stond er een wedstrijd tegen ADO Den Haag op het programma in de twin-gamesvariant. Een aantal weken was er niet gespeeld dus het was weer even wennen. De wedstrijden waren voor het publiek erg leuk om te zien. Veel kansen en dreiging voor de goal zowel bij ons als bij ADO Den Haag.  Elkaar de bal gunnen (misschien soms wel te veel), hard werken voor elkaar en het vooral met elkaar doen, zowel aanvallend als verdedigend.  Het grote verschil tussen beide teams was de doeltreffendheid. Vooral in het team van trainer Jarno zijn er ontzettend veel kansen gecreëerd, maar was telkens de laatste pass net verkeerd, stond de keeper in de weg of hadden we teveel tijd nodig om een keuze te maken aan de bal. Uiteindelijk is er bij trainer Jarno met 4-1 verloren. Bij trainer Barry ging het beter maar ook dit team wist niet te winnen, 5-3. De trainers konden jullie vandaag weinig kwalijk nemen, er is prima gespeeld. Zaterdag start de competitie weer, thuis tegen Utrecht. Tot dan.