Jeugdverslagen FC Volendam 17/18 februari 2018

• zondag, 18 feb 2018
  • Leestijd: 18 minuten

FC Volendam O19 - De Graafschap O19 (2-1)

De spelers van FC Volendam O19 scheppen er kennelijk genoegen in om hun staf en trouwe volgelingen zo lang mogelijk in spanning te houden. Net als vorige week tegen NAC werd namelijk ook nu een aantal opgelegde scoringsmogelijkheden om zeep geholpen en verzuimd de wedstrijd al in een vroegtijdig stadium in het slot te gooien. Daardoor maakten zij het zichzelf onnodig moeilijk en mocht De Graafschap veel te lang hoop blijven koesteren op een goed resultaat. Desalniettemin werd uiteindelijk toch weer een verdiende overwinning over de streep getrokken.

De basisopstelling van de Volendammers kende ten opzichte van vorige week slechts één wijziging: Jim Beers startte in de spits, terwijl topscorer Youssef Blel zijn kunsten in Jong Volendam mocht gaan vertonen. Verder had Willem Schoonenwolf (teammanager O12) zich bereid getoond de plaats in te nemen van onze afwezige assistent-scheidrechter. FC Volendam startte sterk, nam meteen het initiatief, had in het eerste half uur veruit het meeste balbezit en speelde in die fase ook prima. In de 13e minuut kon de eerste serieuze kans voor FC Volendam worden genoteerd. Na een mooie combinatie tussen Dani Mes en Shurny Marengo volgde een prima voorzet, maar Jim Beers en Derry Murkin liepen elkaar zodanig in de weg dat deze kans onbenut bleef. In de daaropvolgende minuten creëerden de gastheren meerdere mogelijkheden om de score alsnog te openen, maar steeds ontbrak de benodigde precisie of het vereiste killersinstinct. Volgens de trainer was de openingstreffer echter slechts een kwestie van tijd. Hij kreeg gelijk. Nadat halverwege de eerste helft eerst nog een geweldige kans om zeep werd geholpen, doordat onze inkomende mensen niet het gevoel voor de juiste positie hadden om een perfecte voorzet van Kevin van Gasteren tot doelpunt te promoveren, was het in de 29e minuut wel raak. Een uitstekende interceptie van Derry Murkin vormde de inleiding daartoe. Hij bracht daarmee Lorenzo van Slimming in balbezit. Lorenzo speelde zich knap vrij en gaf vervolgens een prima breedtebal op Jim Beers. Die trok vanaf links de 16 binnen en liet met een beheerste schuiver in de verste hoek de 1-0 aantekenen. In het restant van de eerste helft kreeg FC Volendam via Derry Murkin een drietal uitstekende mogelijkheden om de voorsprong te vergroten, maar zijn schoten eindigden over het doel of (tweemaal) op het lichaam van de sluitpost van de Superboeren. Langzamerhand werden de oranjehemden steeds slordiger. Voortdurend werd te snel voor een diepe bal gekozen, met steeds balverlies als gevolg. Bovendien liet men ook nog een paar keer, in verdedigend opzicht, een steekje vallen, waardoor De Graafschap vanuit het niets dreigend kon worden. De Doetinchemmers putten daar hoop uit en voelden zich nog lang niet verslagen.

De tweede helft was bijna tien minuten onderweg toen De Graafschap naliet te profiteren van een Volendams ‘weggevertje’. FC Volendam was gewaarschuwd. Even later moest captain Marco Speijk geblesseerd het veld verlaten. Het zag er slecht uit, maar laten we hopen dat de schade blijkt mee te vallen. Ondertussen was het spel van het thuisteam er niet beter op geworden. Er viel nauwelijks nog lijn in te ontdekken en het houden van balbezit leek bijna een utopie. Toch slaagde men er weer in een aantal doelrijpe kansen te creëren. Met name Derry Murkin (tweemaal) en Bram van de Wiel waren dicht bij de tweede Volendamse treffer. De finishing touch ontbrak echter steeds. Doordat FC Volendam bleef volharden in het missen van doelrijpe kansen bleef het spannend. Vooral omdat ook De Graafschap zich niet onbetuigd liet, steeds vaker in de buurt van het Volendam-doel verscheen en steeds meer geloof begon te krijgen in minimaal een puntendeling. Toen Max Veerman in de 83e minuut, uit de zoveelste corner van Kevin van Gasteren, de bal met het hoofd verlengde en in de verste hoek van het doel deponeerde, leek de wedstrijd eindelijk beslist, 2-0. Mistasten in de 16 van Volendam leverde De Graafschap in blessuretijd toch nog zomaar de aansluitingstreffer op, 2-1. Verder kwamen zij echter niet. Zo pakte FC Volendam een verdiende, maar vooral ook belangrijke overwinning.

Scoreverloop
29. Jim Beers 1-0

83. Max Veerman 2-0

90 (+2). De Graafschap 2-1

Opstelling
Barry Lauwers, Dani Mes, Brian Plat, Mike Eerdhuijzen, Kevin van Gasteren, Marco Speijk (58. Max Veerman), Shurny Marengo (64. Wessel Stuyt), Lorenzo van Slimming, Jim Beers (88. Sjors Kramer), Bram van de Wiel (72. Cherifio Goudland), Derry Murkin (81. Taye Lee)

FC Twente O17 - FC Volendam O17 (0-4)

Onder geweldige omstandigheden, prachtig weer, veel toeschouwers, sneeuwwallen rond het veld, liet FC Volendam een prachtige eerste helft zien. Ze hadden goed naar het eerste elftal gekeken en stonden ook bij de rust op 0-4.

Al in de eerste minuut ging linksback Tom de Groot op avontuur. Zijn voorzet werd keurig afgerond door Jip Molenaar, 0-1. Halverwege de eerste helft deed rechtsback Jay Kluiver hetzelfde. Hij lanceerde zichzelf, ging door tot de achterlijn en zijn voorzet werd door Moraizio de Souza binnen geschoten, 0- 2. Optisch had FC Twente misschien meer balbezit, maar FC Volendam was dodelijk efficiënt. Bij de derde kans werd Jip Molenaar in de rug gelopen, penalty. Jip nam hem zelf, schoot op de keeper, maar in de rebound kon Victor van Montfort alsnog scoren, 0-3. In de laatste minuut van de eerste helft soleerde Victor fraai door de vijandelijke linies. Zijn half-hoge pass werd door Aram zeer knap met buitenkant voet uit de lucht geplukt en bekeken langs de keeper geschoven, 0-4.

De tweede helft deed FC Volendam het iets rustiger aan, maar probeerde wel de voorsprong uit te bouwen. FC Twente kwam soms gevaarlijk op, maar onze verdediging stond als een huis, ook keeper Dion Vlak speelde foutloos. Pas twee minuten voor tijd kreeg FC Twente zijn eerste grote kans, maar deze werd hoog over geknald. Al met al een fijne uitslag en een idem dito terugreis.

Dinsdag gaan we naar Eindhoven voor de kwartfinale beker tegen PSV (gisteren 2-2 tegen AZ, dus mag geen probleem zijn). Zaterdag thuis tegen NAC, waarbij we in de vorige editie niet verder kwamen dan 1-1.

1. Jip Molenaar 0-1

20. Moraizio de Souza 0-2

36. Victor van Montfort 0-3

40. Aram de Munnik 0-4

Opstelling

Dion Vlak, Jay Kruiver, Quinten de Fonseca, Micky van de Ven, Tom de Groot (71. Mitch van Kempen), Michael Mante (63. D’mitri Darsan), Robin Schulte, Aram de Munnik (71. Benjamin Boersma), Jip Molenaar, Victor van Montfort, Moraizio de Souza (58. Dean Groen)

FC Volendam O16- PEC Zwolle O16 (0-0)

Zaterdagmiddag de wedstrijd tussen de twee koplopers uit de competitie. Onder perfecte omstandigheden begonnen we met vertrouwen aan de wedstrijd, maar in de eerste tien minuten was het PEC Zwolle dat het wedstrijdbeeld bepaalde. We hadden niets in te brengen en kropen een paar keer door het oog van de naald. Daarna kwamen we beter in de wedstrijd, namen het initiatief over en kwamen een paar gevaarlijk door. De keeper van PEC Zwolle stond echter zijn mannetje. Vooral hoe we in balbezit speelden deed ons, als staf zijnde, goed. We toonden initiatief, met de eerste aanname steeds naar voren en gebruikten goed elkaars kracht, duelkracht en positiespel. Een gedisciplineerde organisatie. Het plezier dat de mannen uitstraalden en vooral de overtuiging. Helaas stond ons vizier niet op scherp, waardoor we met een brilstand gingen rusten.

Na rust schoten we, met twee verse wissels, uit de startblokken. We creëerden kans op kans via o.a. Ludnardo, Tyrese, Sam en Wilkens, maar de keeper haalde alles er wonderbaarlijk uit. Het niveau dat de mannen haalde was echt goed en we zien ook dat zij zich steeds meer gaan ontwikkelen. Uiteindelijk bleef het 0-0. Onze keeper Ciro onderscheidde zich goed door op het laatst een paar schitterende ballen te pakken. De grootste winst vandaag was echter hoe iedereen zich profileerde en op een zeer positieve manier van spelen onderscheidde, met lef, durf, overtuiging, initiatief en beleving, maar vooral hoe iedereen elkaars sterke punten benutte. Na de wedstrijd konden we dan ook niets anders doen dan onze spelers te complimenteren met het vertoonde spel. We hadden van ze genoten.

Opstelling

Ciro Verkooijen, Cedric Bobson, Lex Veerman, Daan Steur, Amoah Foa Sam, Tyrese Duijker (80. Benjamin Korley), Sam Lautenschutz (60. Milijano Anastatia), Ludnardo Schoop (75. Hamza Rahaoui), Andrei Vossen (41. Luuk de Wit), Gedion Meridina, Niels Kuipers (41. Wilkens Afriyie)

Excelsior O14 – FC Volendam O14 (1-5)

Vandaag opnieuw naar Rotterdam, dit keer bij Excelsior. De voortekenen waren goed, prima accommodatie, lekker winterzonnetje en weer een geblesseerde speler die aan het terugkomen is, namelijk Faas. Helaas nog steeds vier jongens die al geruime tijd in de lappenmand zitten. Het is te hopen dat ook zij binnenkort weer op het veld staan.

In de eerste minuten werd al duidelijk hoe deze wedstrijd zich ging ontwikkelen. FC Volendam bepaalde het tempo van de wedstrijd en had het meeste balbezit, waar Excelsior loerde op de counter met men name voorin twee sterke en razendsnelle spelers. Dat bleek al in de 2e minuut toen de bal, na een uitbraak van Excelsior, achter de vandaag sterk keepende Berend op de paal belandde. De hele eerste helft dit beeld. Volendam veelvuldig in de aanval en Excelsior gevaarlijk in de omschakeling. De kansjes aan de kant van Volendam werden echter steeds groter en het wachten was toch wel op de eerste goal, maar de vaste toeschouwers weten ook dat die de laatste tijd niet zo makkelijk tot stand komt. Dit keer kwam hij toch, een splijtende pas van Myron, door het centrum van de verdediging, werd door Junior opgepikt en hij ging alleen op de keeper af. Die redde in eerste instantie nog, maar toen zat hij er toch echt in, 0-1. Volendam ging op dezelfde voet door en het was dan ook een grote domper dat Excelsior op slag van rust op 1-1 kwam.

Het was dus even afwachten hoe de jongens dit zouden verteren. Maar de rust had de jongens goed gedaan en de wedstrijd ging op dezelfde voet verder. De achterhoede, onder leiding van Jessy en Tiago, had de zaakjes nog beter onder controle en er waren bijna geen kansen meer voor Excelsior. Het wachten was nu echt op de voorsprong en die kwam er. Ziggy was weer eens ontsnapt op de zijkant, maar zijn inzet werd nog door de keeper gestopt. De bal belandde vervolgens bij Junior die bij zijn tegenstander wegdraaide en de bal in de hoek schoof, 1-2. Het hek was nu van de dam. Met een fantastische trap achter de verdediging lanceerde Berend Lequincio, die met zijn zevenmijls stappen op de goal afstormde en met een bekeken lobje de keeper passeerde, 1-3. In de 51e minuut werd de stand, na goed doorgaan van Ziggy, op 1-4 bepaald en nog was de koek niet op. Na een corner in de laatste minuut van Tiago won Elmo het luchtduel en kwam de bal in de doelmond terecht. Daar was Junior de verdedigers op de lijn te snel af was en hij liet de 1-5 aantekenen.

Een uitstekende teamprestatie vandaag, de koppies waren na een weekje rust weer leeg en het plezier was van het spel af te lezen. Iedereen keihard gewerkt, invallers goed ingevallen, wat kunnen wij als toeschouwers dan genieten langs de lijn.

Opstelling

Berend Hoving, Daan Sier, Tiago Lauwerens, Yarno Freyee (Björn Schaap), Tom Smit, Jessy Lobbes (Faas Ermers), Junior Driessen, Lequincio Zeefuik, Elmo Pieters, Myron Mau-Asam (Edwin Ansah), Ezechiel Fiemawhle
Geblesseerd: Tim Stouthart, Justin Tolsma, Joël van der Wilt en Jesse Versluis

FC Volendam O13 - FC Almere City FC O13 (2-2)

Als er ooit een kans is geweest om drie punten bij te schrijven, dan was het zaterdagmorgen wel in de thuiswedstrijd in het KRAS Stadion tegen Almere City. Na een midweekse oefenwedstrijd in Haarlem werd er met 4-3 gewonnen en met deze opsteker werd het goede spel doorgezet tegen Almere City. Na eerst wat aftasten werden veelvuldig de spitsen opgezocht en dit resulteerde in de 19e minuut in een voorsprong. De bal werd vanaf de rechterkant voorgegeven en keurig ingeschoten door Kayden Wolff (O12) die mee mocht spelen i.v.m. diverse ziekmeldingen en gemiste trainingsuren. Er kwamen hierna nog meer goede kansen, maar er werd voor de rust niet meer gescoord.

Volendam had met mooie combinaties het betere van het spel. Almere had het daar moeilijk mee. De tweede treffer ontstond in de 42e minuut, nadat een corner van Joost van der Weijden pardoes door een eigen speler bij de tweede paal werd binnengekopt, 2-0. De voorsprong had hierna nog vergroot moeten worden vanwege prachtige kansen, maar de aansluittreffer ontstond aan de andere kant, na een balletje breed in de achterhoede die dankbaar werd onderschept en vanaf 20 meter over keeper Boris Valkhoff werd geschoten, 2-1. Nog was er niets aan de hand, maar Almere speelde alles of niets en wat niemand had verwacht gebeurde toch. Na een dieptebal was onze keeper Boris ver uit doel gekomen om de bal te onderscheppen. Hij was echter te laat en de spits kon de bal tergend langzaam via de binnenkant van de paal in het lege doel schieten, 2-2. Almere genoot dankbaar voor het gevonden punt.

Wat rest is een grote teleurstelling, maar het kwartje (euro) zal toch ook wel een keer de goede kant op gaan vallen?

19. Kayden Wolff 1-0

42. eigen doelpunt 2-0

55. Almere City 2-1

57. Almere City 2-2

Wedstrijdselectie

Boris Valkhoff, Ryan Rellum, Ties Kramer, Melvin Houtman, Sem Perez Mutsaers, Nash Bijnoe, Mauro Smit, Sebastiaan Woelders, Joost van der Weijden, Storm van der Laan, Mika van der Horst, Billy van Duijl, David Petrovic, Rugero Brashuis, Kayden Wolff, Milan Keizer, Jort Kos, Jesse Loef

De Graafschap O12 – FC Volendam O12 3-44 (0-18)

FC Volendam O12 was zondagmiddag in Doetinchem drie maatjes te groot voor De Graafschap O12. De oranjehemden waren gretig en nagenoeg de hele wedstrijd in balbezit. De Graafschap probeerde de ruimtes klein te houden om ons zo het aanvallen te beletten. Dit lukte hen aardig, maar doordat de bal goed werd verplaatst creëerden we toch de nodige ruimte. Dit in combinatie met goed druk zetten leverde voldoende kansen en dito doelpunten op. Halverwege was het verschil al achttien treffers: 0-18.

De jongste groep van de FC was nog niet verzadigd. De Graafschap ging langzaamaan wat meer druk vooruit geven maar daar ging het team goed mee om. Door goede keuzes aan de bal kon steeds een overtal uitgespeeld worden. Helaas werd het doel niet schoongehouden aan de andere kant. In het vierde blokje kon De Graafschap een fout in de opbouw afstraffen om in het resterende deel van de wedstrijd nog tweemaal in de omschakeling toe te slaan. De doelpuntendrang van Volendam bleef echter ook aanhouden, waardoor er na de thee nog 26 keer werd gescoord en er uiteindelijk een 44-3 overwinning op het scorebord stond.

Doelpuntenmakers

Kayden Wolff (15), John Pisani (7), Robin van Cruijsen (6), Matthijs Stoelinga (4), Kyeno Koeleman (3), Chivano Pocorni (3), Mark Schilder, Rick Schilder, Sam Schokker, Jayden Arifi, Noach Shenkman en een eigen doelpunt

Milan Hemelrijk, Jayden Arifi, Milan Engelander, Ot van der Plas, Tarik Serdar, Niels Kwakman, Kyeno Koeleman, John Pisani, Jesse Tetteroo, Mohamed-Amir El Khallare, Noach Shenkman, Matthijs Stoelinga, Chivano Pocorni, Sam Schokker, Robin van Cruijsen, Kayden Wolff, Givairo Dundas, Mike Posthumus, Rick Schilder en Mark Schilder.