Jeugdverslagen FC Volendam 17 oktober

• zaterdag, 17 okt 2015
  • Leestijd: 14 minuten

FC Utrecht A1 – FC Volendam A1 3-2
FC Volendam A1 moest zaterdagmiddag op Sportpark Zoudenbalch aantreden tegen het sterke FC Utrecht A1, de nummer 2 van de ranglijst. FC Volendam speelde een prima eerste helft en kwam daarin ook verdiend op voorsprong. Het kreeg vervolgens een paar dotten van kansen om de score verder uit te bouwen, maar het benutten van dergelijke opgelegde mogelijkheden bleek ook nu weer een (te) lastige opgave voor de oranjehemden. FC Utrecht wist daar nauwelijks iets tegen over te zetten, maar werd zes minuten voor rust door een arbitrale blunder alsnog in de wedstrijd geholpen. Vanuit een overduidelijke buitenspelsituatie, later ook door videobeelden bevestigd, mocht een Utrechtse aanvaller doorgaan en zijn team langszij brengen. In de tweede helft hadden de Utrechters opnieuw niet over geluk te klagen. Daardoor kregen zij meer dan zij verdienden.

FC Volendam begon prima aan de wedstrijd. Al in de derde minuut kreeg Jamie Jacobs, uit een vrije trap van Gijs Smal, een bijna niet te missen kans om de score te openen, maar in de doelmond tikte hij de bal over het doel. In de elfde minuut was het wel raak. Kevin Owusu Asare, de diepte ingestuurd door Salim Mansouri, ging een sprintduel aan met een verdediger. Laatstgenoemde probeerde de bal naar zijn keeper te verlengen, maar via de punt van Kevins schoen veranderde de bal zodanig van richting dat de doelman van FC Utrecht kansloos werd, 0-1. Een aantal minuten later kwam Jamie Jacobs, na een vloeiende aanval, in balbezit. Hij bediende Salim Mansouri op maat, maar in plaats van direct uit te halen, verkoos hij de bal eerst aan te nemen. Hierdoor kon zijn doelpoging worden geblokt en leverde deze slechts een corner op. Kort daarop opnieuw een droomkans voor Jamie Jacobs. Wederom ingeleid door een prachtige aanval. Nu was het Salim die Kevin over links de vrije ruimte instuurde. Hoewel de voorzet van Kevin perfect was en Jamie met een simpele hoofdknik had moeten scoren, liet hij de bal over het vijandelijk doel verdwijnen. FC Volendam speelde sterk en had de Utrechters volledig in de tang. Hun enige wapenfeit in de eerste helft ontstond na een slippertje van Gijs Smal. Gelukkig liep dit met een sisser af. Er was dus geen vuiltje aan de lucht. Totdat de ‘neutrale’eerste assistent-scheidsrechter meende roet in het Volendamse eten te moeten gooien door zijn vlag omlaag te houden toen een Utrechter de bal in overduidelijke buitenspelpositie ontving, maar toch van hem mocht doorgaan. Het leverde de gastheren de meer dan onverdiende gelijkmaker op. Vijf minuten voor rust had Kevin de 1-2 op zijn rechterschoen, maar kennelijk was hij zo geschrokken van zijn plotselinge vrijheid dat hij de bal slechts half raakte en daardoor langs de verkeerde kant van de paal schoot.

Na de pauze kwam FC Utrecht beter voor de dag dan in het eerste bedrijf. FC Volendam had ineens meer moeite met het houden van balbezit, terwijl het thuisteam dreigender was dan zijn gasten. Het leverde hen twee noemenswaardige kansen op. Na een klein uur spelen onderscheidde doelman Kyle Saffrie zich met een uitstekende redding op een kopbal uit een corner. Even later manoeuvreerde een Utrechter zich, op een meter of twintig van onze goal, handig in vrije schietpositie. Gelukkig mikte hij de bal naast. Hoewel de teams in evenwicht waren, kwam FC Utrecht, met nog een klein kwartier te gaan, ineens heel fortuinlijk op voorsprong toen een ver afstandsschot onderweg door Gijs Smal van richting werd veranderd en Kyle het nakijken had, 2-1. In de 90e minuut werd het nog erger toen Jamie voor eigen doel mis kopte en een Utrechter de bal wel goed met het hoofd raakte, 3-1. In blessuretijd slaagde Martijn van Oers er nog in om de 3-2 tot stand te brengen en probeerde FC Volendam vervolgens met man en macht de verdiende gelijkmaker te bewerkstelligen, maar het mocht niet zo zijn.

Opstelling FC Volendam A1:
Kyle Saffrie, Mohamed Betti, Marco Tol, Gijs Smal (’87 Martijn van Oers), Yorno Tieman, Jari Vlak (’80 Gani Meholli), Roy Tol, Jamie Jacobs, Kevin Owusu Asare, Rodney Smorenberg, Salim Mansouri

FC Volendam B1 – FC Utrecht B1 2-3
FC Utrecht begint sterk aan de wedstrijd en zette gelijk overal druk op FC Volendam. FC Volendam had moeite om de vrije man te vinden. De eerste kans voor FC Volendam was wel gelijk raak. Het was Thomas die zichzelf vrijspeelde en de actie zelf prima afrondde en FC Volendam op een 1-0 voorsprong bracht. Dit was een mooie opsteker maar daar werd niet lang van genoten. Het was FC Utrecht dat al snel gelijk wist te maken. Een slim genomen vrije trap van de FC Utrecht spits verraste doelman Bart in de korte hoek, 1-1. Het werd nog erger want vanuit een dood spelmoment was het FC Utrecht dat op voorsprong wist te komen. Bij een corner werd er niet scherp gedekt en de vrij gelaten FC Utrecht speler kon makkelijk binnentikken, 1-2. FC Volendam stroopte de mouwen op en werd sterker en de oranjehemden gingen op zoek naar de gelijkmaker. Het was Wessel die Mo goed vrijspeelde. Zijn inzet werd gekeerd door de vuisten van de Utrechtse doelman. Toch zou FC Volendam voor rust nog langszij komen. Na een prima één twee van Boy en Thomas was het Boy die op fraaie wijze de gelijkmaker wist binnen te tikken, 2-2. Dit was tevens de ruststand.

Na rust werd FC Utrecht sterker en door een aantal fraaie reddingen van Bart bleef FC Volendam op de been. FC Volendam kwam er een aantal keren gevaarlijk uit maar de finesse in de eindpass ontbrak. Slordig balverlies op de eigen helft was de aanleiding dat FC Utrecht weer op voorsprong kwam, 2-3. De wedstrijd golfde op en neer en vergde veel kracht van beide ploegen. De wedstrijd werd dan ook regelmatig onderbroken voor blessures en ook onze Lisanne had er de handen vol mee. FC Volendam ging steeds meer risico nemen om alsnog de gelijkmaker te forceren. De grootste kans was voor invaller Rivelinio. Zijn inzet werd op miraculeuze wijze gekeerd door de FC Utrecht doelman. FC Utrecht temporiseerde de wedstrijd en bracht alle wissels in en zij trokken de overwinning op professionele wijze over de streep.

1-0 8. Thomas Schaap
1-1 14. FC Utrecht
1-2 23. FC Utrecht
2-2 33. Boy Kemper
2-3 56. FC Utrecht

Opstelling FC Volendam B1:
Bart Koper, Damian Karpentier, Dani Mes, Boy Kemper, Kevin van Gasteren, Thomas Schaap, Vincente Besuijen, Marco Speijk (53. Max Veerman), , Wessel Stuyt (65. Rivelinio Groenert), Mohammed Chih, Reyza Branellec (41. Derry Murkin).

Floris Heuyerjans

ADO Den Haag O-16 - Volendam O-16 1-0
Volendam begint wisselvallig tegen ADO Den Haag. Justin krult in de achtste minuut een vrije trap even buiten de 16, net naast het doel van ADO. Een minuut later is het wel raak voor ADO maar wordt het doelpunt wegens buitenspel afgekeurd. In de 23e minuut komt ADO toch op 1-0. Alle doeltrappen van de keeper van ADO zijn een prooi voor Volendam, dat echter de bal telkens ook weer inlevert. Vrijwel alle passes over 10 à 15 meter worden achter of naast de ploeggenoot gemikt. Tot aan het middenveld kunnen we komen maar de aanval in stelling brengen lukt in de eerste helft geen enkele keer. We dwingen ook geen enkele hoekschop af. In de 38e minuut redt Rob met een fraaie save waardoor we met 1-0 gaan rusten.

In de achtste minuut krijgt ADO opnieuw een vrije schop op de rand van de 16. Rob staat nu goed opgesteld en tikt de bal uit het doel. De rebound wordt door ADO naast getikt. In de 15e minuut komt Dean Maxwell aflossen. De meest simpele ballen gaan nog mis bij Volendam. In de twintigste minuut komt het eerste schot op het ADO doel. Een betere periode voor Volendam breekt aan. We zijn beter dan onze tegenstander, maar meer dan kleine kansjes levert het niet op. In de 24e minuut komt Justin hard in botsing met de keeper van ADO. Hij is duizelig en wordt vervangen door Cherifio. Jim is vervolgens dicht bij een doelpunt. Ook Hichan krijgt de kans te scoren, maar alleen de eerste corner voor Volendam is het gevolg. Rob redt opnieuw zijn ploeg voor een verdere achterstand en Shurney krijgt een gele kaart alvorens de scheidsrechter affluit. Een hele matige wedstrijd van Volendam die we niet verdiend hadden te winnen. De trainer is ontevreden met het resultaat maar hoopt dat er veel is geleerd van alles wat er deze middag fout is gegaan. .

Opstelling Volendam O-16 (1) Rob Tol; (2) Noah Tatipata; (3) Brian Plat; (4) Mike Eerdhuijzen; (5) Niroel Kanhai; (6) Bram van der Wiel; (7) Marcos Meijer; (8) Justin Baas; (9) Jim Beers; (10)Hichan Acheffay; (11) Maxwell Asare. Reserves: (12) Dean James; (14) Cherifio Goudland; (15) Shurney Marengo en (16) Stan Zoetebier

FC Utrecht C1 – FC Volendam C1 2-1
De dubbele beenbreuk die rechtsback Jay Kruiver vorige week opliep tijdens de wedstrijd tegen Sparta C1, bleek bij nader inzien toch steun van een paar schroeven nodig te hebben. De operatie afgelopen maandag is geslaagd en Jay moet voorlopig thuis rust houden. Naar verwachting krijgt hij al snel loopgips en kan hij aan zijn herstel gaan werken.

Volendam C1 zal het in ieder geval even zonder hem moeten doen. Zo ook de wedstrijd dit weekend, tegen FC Utrecht C1. Dimitri was wegens ziekte afwezig en Huub moest vanwege een blessure wederom bankzitten. Omdat één wissel (Amir) een beetje weinig is, werd een tweetal spelers van de C2 voor deze gelegenheid gerekruteerd. Quincy stond op doel, Dion was tweede keeper.

Na de aftrap zet Utrecht meteen flink druk. De Volendammers lijken hierdoor wat overruled en hebben duidelijk moeite om in het spel te komen. Trainer Sander roept zijn spelers op om elkaar meer te coachen. In de achtste minuut krijgt een speler van Utrecht de rode kaart wegens een overtreding op de doorgebroken Tyrese. Utrecht moet verder met tien man, dus daar ligt een kans voor Volendam. Vrije trap voor Volendam. Victor neemt hem en.. doelpunt! Toch vermag deze prestatie niet de nodige boost aan het spel van Volendam geven. Het blijft wat rommelig. Passes worden niet met de nodige precisie gegeven. Of niet goed aangenomen waardoor het spel te vaak bij de Utrechtenaren komt. Ternauwernood worden gevaarlijke ballen door de verdediging van Volendam weggespeeld. In de 27ste minuut krijgt Robin een nare schop en moet worden gewisseld voor C2 speler Daan, die het goed deed deze wedstrijd. Even later lijkt zelfs het tweede doelpunt van Volendam te gaan vallen, na een mooie voorzet van Victor op Gedion. Maar de keeper van Utrecht weet hem uit zijn doel te houden. Omdat hij de bal over de achterlijn tikt, krijgt Volendam een corner die jammer genoeg op niets uitdraait. Dan klinkt het fluitsignaal voor rust. Vasthouden die winst Volendam!

Bij aanvang van de tweede helft spelen de Volendammers meer gecontroleerd. De goede hoop die dit geeft wordt na een minuut of vier in de kiem gesmoord. Utrecht krijgt een vrije trap en scoort. Het is nu 1-1. In de veertigste minuut wordt Jip gewisseld voor Amir. We zien Volendam af en toe druk zetten. Verder weinig spectaculaire acties. Aan de kant van Volendam dan; in de 58ste minuut brengt Utrecht de stand op 2-1. Er volgen nog wat verwoede pogingen van Volendam om een gelijkmaker te scoren. Dan klinkt het onverbiddelijke eindsignaal. Het is en blijft 2-1 voor Utrecht. Met een humeur even druilerig als het weer spoedden de Volendammers zich richting kleedkamer. Even later wordt Jay Kruiver thuis verrast door bezoek van een aantal spelers van de C1. Werd het toch nog een beetje leuke middag.

10de minuut 0-1 FC Volendam (Victor van Montfoort)
40ste minuut 1-1 FC Utrecht
58ste minuut 2-1 FC Utrecht

Opstelling FC Volendam C1:
Quincy Kammeraad (K) , Brooklyn van Doorneveld, Jip Molenaar, Quinten de Fonseca, Gedion Meridina, Victor van Montfort, Robin Schulte, Mickey van de Ven, Tyrese Duijker en Milo Bandringa.

FC Volendam C2 –Emmen C2 2-2
Zaterdag zijn er twee dure punten verloren thuis in het stadion tegen Emmen C2 . Deze punten kunnen heel belangrijk zijn om bij de eerste zes te eindigen en na de winterstop de beste tegenstanders te krijgen, wat voor de ontwikkeling van groot belang kan zijn maar helaas. De eerste helft was er geen vuiltje aan de lucht en werd er na een eigen goal 1-0 (of het laatste tikje van Amoah Sam) en hierna 2-0 door een sterke actie van Jaymillio Pinas de rust opgezocht.

Na de rust was iedereen in de veronderstelling dat Volendam zou doordrukken maar niets was minder waar. De focus op teambelang en verdedigen klopte niet meer en de wil om te winnen was niet meer aanwezig en afspraken werden niet nagekomen. Emmen kwam beter in de wedstrijd en scoorde ook nog de aansluittreffer via Lex Veerman die een strakke voorzet van rechts in eigen doel gleed, 2-1.  Vijf minuten hierna werd ook nog de gelijkmaker gemaakt 2-2 uit wederom een voorzet van rechts die bij de tweede paal in het doel werd gekopt. Er werden onnodige vrije trappen weggegeven en de wedstrijd werd volledig uit handen gegeven. Er werd niet meer gescoord en de uitslag bleef dan ook 2-2. Emmen vierde het gelijke spel als een overwinning en terecht.

1) Ciro Verkooijen 2) Dichairo Hart 3) Lex Veerman 4) Mats Nadorp 5) Kaya IJsendijk 6) Sam Lautenschutz 7) Andrei Vossen 8 )Camiel Dijkers 9) Amoah Foa Sam 10)Ludnardo Schoop 11) Jaymillio Pinas 12) Koen Breeuwer 14) Mich van Kempen 16) Timo Molenaar
Daan Steur en Tyrese Simons waren met de C1 mee.

Peter Jonk

Almere City FC D2 - FC Volemdam D2 9-6

Zaterdag was er een wedstrijd tegen een ploeg die wij al twee keer eerder tegenkwamen. Op een toernooi wonnen wij, in een oefenwedstrijd 11 tegen 11 wonnen zij. Wij wisten dat dit een lastig partijtje kon gaan worden als wij ons niet aan de gemaakte afspraken zouden houden. Afspraken als met elkaar aanvallen (niet te veel lopen met de bal maar de bal rond te laten gaan) werden vandaag niet altijd uitgevoerd. Vaak werd er eerst gekeken om zelf een actie in te zetten om daarna pas om je heen te kijken naar een medespeler. Dan staat de tegenstander vaak wel goed verdedigd en is het moment weg. het baltempo was over het algemeen te laag waardoor Almere telkens weer in positie kon komen en het ons lastig kon maken. Dan over het verdedigen; dit was vandaag niet goed. Er werden verkeerde keuzes gemaakt bij het dekken, aan de verkeerde kant gedekt of er werd zelfs helemaal niet gedekt en gedacht; o er staan nog teamgenootjes die kunnen het vast oplossen. Helaas werkt dat niet zo. Tegen een goede ploeg als Almere breekt dit ons uiteindelijk op.
De uitslag was 9-6 voor de jongens uit Almere, meer dan terecht. Een leerzame wedstrijd voor ons team.