Jeugdverslagen FC Volendam 18 januari 2020

• zondag, 19 jan 2020
  • Leestijd: 10 minuten

Excelsior O19 - FC Volendam O19 (3-0)
FC Volendam is de tweede seizoenshelft begonnen met een nederlaag. De Volendammers waren in de eerste helft de bovenliggende partij, maar verzuimden daarin een paar opgelegde scoringsmogelijkheden te benutten. Zij lieten zich wel tweemaal verrassen door een dieptebal van de Kralingers. Het leverde de gastheren bij rust een geflatteerde 2-0 voorsprong op. Na de pauze lukte het FC Volendam niet meer het niveau van het eerste bedrijf te halen. Excelsior bleef volharden in zijn favoriete ‘lange-halen-gauw-thuis-spel’ en slaagde er daarmee in nog een derde treffer aan zijn totaal toe te voegen. Qua resultaat dus een slechte start voor de oranjehemden.

FC Volendam startte fris en fruitig en nam na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Mark Langendoen meteen het initiatief. Al in de 4e minuut kreeg Tyrese Duijker, goed de vrije ruimte ingestuurd door Gyani Manuel, een haast niet te missen kans om zijn team op voorsprong te zetten. Hij punterde de bal echter over het doel. Waar FC Volendam probeerde met combinatiespel het vijandelijk doel op te zoeken, liet Excelsior al snel blijken weer op zijn gebruikelijke strijdwijze te vertrouwen. Steeds werd de bal naar voren ‘gepeerd’, in de hoop dat hun snelle lopende mensen daarmee iets goeds zouden (kunnen) doen. Nadat de Volendammers zelf, kort daarvoor, twee riante scoringskansen hadden verknald, was het thuisteam in de 23e minuut wel succesvol. Amoah Foa Sam probeerde een diepe bal met het hoofd onschadelijk te maken, maar een Rotterdammer kreeg de afgeslagen bal vervolgens met fortuin voor zijn linkervoet. Hij raakte de bal helemaal verkeerd, maar zag deze via binnenkant verste paal toch in ons doel eindigen, 1-0. FC Volendam moest even slikken, maar herpakte zich snel. In de 36e minuut was Tyrese Duijker het eindstation van een prima uitgespeelde aanval. Hij leek te gelijkmaker te mogen laten noteren, ware het niet dat de assistent-scheidsrechter wegens vermeend buitenspel zijn vlag in de lucht stak. Er was grote twijfel over de juistheid daarvan, maar de scheidsrechter stond te ver van de situatie af om dit zelf te kunnen waarnemen en gaf zijn assistent daarom maar het voordeel van de twijfel. Het doelpunt werd dus afgekeurd. Drie minuten later was het opnieuw raak voor Excelsior. Onze trainer had zijn manschappen daarvoor vooraf nog zo gewaarschuwd, maar tevergeefs. Opnieuw vormde een lange haal de diepte in de inleiding. Een Rotterdammer liet iedereen zijn hielen zien en gaf onze doelman eveneens het nakijken, 2-0. Tegen de verhouding in, maar geen Rotterdammer die daarom maalde.

Bij het begin van de tweede helft leek er nog niets verloren. Het was echter aan Dion Vlak te danken dat het niet al in de 47e minuut 3-0 was. Met een geweldige reflex wist hij een uitstekend schot richting kruising met de hand onschadelijk te maken. FC Volendam was gewaarschuwd, maar bleek niet of nauwelijks nog in staat een vuist te maken. Wel bezondigden een paar spelers zich aan overbodige frivoliteiten. De goede wil was er wel, maar te vaak ging het in de eindfase mis. Balverlies was dan het resultaat en daarmee wist Excelsior wel raad. Het bood hun steeds weer een nieuwe mogelijkheid om hun geluk met een lange bal te beproeven. Het leverde een paar aardige mogelijkheden op, maar zij misten daarbij steeds de benodigde precisie of stuitten op Dion Vlak, die zich met een paar fantastische reddingen een vervelende sta-in de-weg toonde. Uiteindelijk moest Dion in de 67e minuut toch nog een keer capituleren. Dat ook deze treffer uit een lange diepe bal voortkwam, was alleszeggend. Zelf kwam FC Volendam in de tweede helft niet verder dan een gemiste 100% kans voor Gedion Meridina en een halve kans voor Daan Steur. Zodoende stond FC Volendam na afloop wederom met lege handen.

Volgende week komt VVV -Venlo op bezoek in Volendam. Hopelijk lukt het dan wel om de tegenstander aan de zegekar te binden.

Scoreverloop
23. Excelsior 1-0
39. Excelsior 2-0
67. Excelsior 3-0

Opstelling
Dion Vlak, Gyani Manuel, Amoah Foa Sam (75. Kalleb Mambo Kwamungu), Daan Steur, Mitch van Kempen, Robin Schulte, Andrei Vossen, Sam Lautenschutz (75. Buhari Atak), Tyrese Duijker (46. Mitchi Huijsman), Hamza Rahahoui, Gedion Meridina (75. Michael Mante)

FC Volendam O17 - NAC O17 (6-2)
De laatste overwinning was alweer van eind november, dus de opdracht was duidelijk. We spelen een niveautje lager, van de eredivisie naar de eerste divisie hoog, dus er moet gewonnen worden en met strijd tot de 90e minuut. Deze opdracht werd met verve uitgevoerd, met name in de tweede helft werd NAC met knap voetbal van de mat geveegd.

In de eerste helft gebeurde er niet veel. FC Volendam had meer balbezit, NAC wat kleine kansjes. Pas twee minuten voor de rust ging Joey Antonioli aan de wandel. Hij rondde af met een schot dat niet goed door de NAC-doelman werd gepareerd. Milijano Anastatia was er als de kippen bij om te scoren, 1-0. Een minuut later was O16-speler Junior Driessen net wat alerter op een voorzet van Malick Lowe dan de NAC-verdedigers en daardoor gingen onze boys met 2-0 aan de thee.

Net na de rust kon NAC dichterbij komen door een totaal onnodige overtreding in de 16. Een penalty dus, 2-1.  Een paar minuten later werd door goed druk zetten van onze aanvallers Joey in stelling gebracht en met een fraai schot van achttien meter stond het 3-1. Een goede aanval via Malick op links werd weer matig verwerkt door de NAC-keeper en wederom kon Junior scoren, 4-1. Weer wat minuten later werd een hoge voorzet van NAC met de hand gecontroleerd. De scheids stond op veertig meter afstand, maar wist zeker dat hij de bal niet had geraakt, dus 4-2.  In de 72e minuut maakte Calvin Twigt een duikeling in de 16 van NAC en ook wij kregen een penalty. Calvin maakte het zelf af via een fraaie ‘Panenka’, 5-2.  De laatste aanval was de mooiste. Via een aantal schijven belandde de bal voor de voeten van Malick, die snoeihard inschoot en daar heel blij mee was, 6-2. Een mooi begin van een nieuwe competitie, strijd tot het einde en een groot compliment aan de O16 spelers, die allemaal een ruime voldoende haalden.

Volgende week op bezoek bij AFC in Amsterdam, altijd lastig.

Opstelling
Floris Rozemond, Wylshendrid Louisa, Jay Koorndijk, Tiago Lauwerens (74. Tim Stouthart), Deshawntey de Sanders, Calvin Twigt, Joey Antonioli, Jeffrey Buitenweg (79.  Fahd Salihou Abdoul), Junior Driessen (69. Necati Delibasi), Milijano Anastatia, Malick Lowe (85. Cherno Axwijk)

VVV-Venlo O15 - FC Volendam O15 (4-4)
FC Volendam begon sterk aan de wedstrijd en er werden veel duels gewonnen. Na balverlies van achteruit wist VVV uit de counter de 1-0 te scoren. De nummer 10 had een goede individuele actie en bij de tweede paal werd gescoord. FC Volendam bleef het eigen spel spelen en dat leverde al snel de 1-1 op. Na een goede voorzet van Ryan kwam Jesper van de 014 als spits voor zijn man en pikte zijn goaltje mee. Daarna bleef het een beetje gelijk op. Maar uit een vlot lopende aanval wist Billy de 1-2 binnen te schieten. Na vijfentwintig minuten werd de 2-2 alweer gescoord, na een opbouw van VVV van achteruit. De bal werd diep gespeeld op de nummer 10 en die was voor de verdediging niet meer te achterhalen. In de één-op-één faalde hij niet en hij schoot in de lange hoek binnen. Het spel bleef open en FC Volendam kwam in de eerste helft nog terecht op een 2-3 voorsprong. Na een heuse flipperkastgoal waar de bal al op de paal en lat was beland. Wederom wist Jesper een goal te maken door de bal als laatste met het hoofd te toucheren.

In de tweede helft had FC Volendam meer moeite om VVV in toom te houden. Zonder echt grote kansen was het spelbeeld meer in evenwicht. De 3-3 kwam evengoed wel uit de lucht vallen. Na een corner werd de bal bij de tweede paal binnen gekopt. Waar FC Volendam met zo’n tik wel eens moeite had, was dit vandaag anders. Nog geen minuut later ontving Sander de bal. Hij speelde deze in de diepte op Achraf. Met links volgde een hard schot, maar deze spatte op de lat uiteen. Rugero was er snel bij en wist in de rebound de 3-4 te maken. FC Volendam werd weer wat gevaarlijker, maar had toch ook wel enkele overtredingen nodig om VVV af te stoppen. Bij een vrije trap vanaf vijfentwintig meter wist VVV de 4-4 te produceren. Het kon in de slotfase nog beide kanten op gaan, maar gescoord werd er niet meer. Met 4-4 en één punt keerde FC Volendam in de goed gevulde bus met spelers, staf en ouders weer huiswaarts.

Opstelling
Jesse, Ties, Melvin (21. Jort), Sander, Sem (52. Rugero), Joost (52. Achraf), Mika (80. Milan), Billy, Thimo (67. David), Jesper, Ryan

FC Volendam O13 - FC Den Bosch (2-1)
FC Volendam O13 heeft zaterdag tegen het gepromoveerde FC Den Bosch de eerste drie punten binnengehaald in de nieuwe competitie.

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op en er waren niet veel kansen voor beide doelen. Het duurde tot de 20e minuut, na een vrije trap van rechts die werd ingedraaid voor de goal, toen Thomas Heijnen de bal voor de voeten van Mark Schilder legde. Het was voor hem een koud kunstje om de ploeg op voorsprong te zetten. FC Volendam had het betere van het spel en had het meeste balbezit, maar de keuzes erna konden beter.

Na de rust werd er goed gecombineerd en bij vlagen was het voetbal goed om naar te kijken. Halverwege de tweede helft was er een corner van Laurens van Kleef die Mark Schilder bij de tweede paal vond en koppend maakte hij zijn tweede doelpunt. Net voor het einde werd er nog tegen gescoord via een penalty die de goed leidende scheidsrechter wegens hands in de 16 niet kon weigeren. Door de vele wisselingen van spelers en posities was het veldspel nog een beetje rommelig met veel balverlies. Kort hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en was de winst binnen.

20. Mark Schilder 1-0
52. Mark Schilder 2-0