Jeugdverslagen FC Volendam 18 november 2017

• zondag, 19 nov 2017
  • Leestijd: 24 minuten

FC Volendam O19 opnieuw met lege handen tegen Vitesse O19 (6-3)

Het begint onderhand frustrerend te worden. Het wil ons team namelijk maar niet lukken om Vitesse op een nederlaag te trakteren, of sterker nog, zelfs maar een punt van hen af te snoepen. Doordat FC Volendam al in de tweede minuut op voorsprong kwam, leek het er even op dat de negatieve reeks tegen de Arnhemmers eindelijk eens zou worden doorbroken. Na 90 minuten stapten zij echter voor de zoveelste keer als winnaar van het veld. Een terechte overwinning, ofschoon zij iets te gemakkelijk aan hun doelpunten kwamen, waardoor de uitslag onnodig hoog uitviel.

Zoals gezegd kenden de Volendammers een flitsende start. Youssef Blel kwam al na 43 seconden oog in oog met de Vitesse-doelman te staan, nadat hij met een prima dieptebal door Brian Plat was weggestuurd. Youssef wachtte net iets te lang met uithalen en zag zijn inzet daardoor tot corner worden verwerkt. Dean James bracht de bal daaruit bij de tweede paal, waar Mike Eerdhuijzen de bal goed met het hoofd teruglegde en Brian Plat de bal vervolgens in de voeten van Youssef deponeerde, die daaruit de 0-1 liet aantekenen. Er kon echter niet lang van deze voorsprong worden genoten, want in de 5e minuut kwam Vitesse alweer langszij. Na een snelle aanval over links mocht een volledig vrijstaande Vitessenaar de bal bij de tweede paal simpel binnentikken, 1-1. Vitesse toonde zich daarna niet alleen feller, maar hield het tempo hoog, was voortdurend in beweging en wisselde ook steeds van positie. Ondanks hun overwicht kwamen zij vooralsnog niet tot een serieuze kans. Het was dan ook niet hun eigen verdienste dat zij in de 17e minuut op voorsprong kwamen. Een te zachte terugkopbal van een van onze verdedigers hielp hen daarbij een handje. Barry Lauwers wist in eerste instantie nog een treffer te voorkomen, maar was in tweede instantie kansloos, 2-1. Na een klein half uur was het opnieuw raak voor de Arnhemmers. Nadat zij voor de zoveelste keer bij een corner een driemansblok hadden gezet, kon een Vitessenaar in een kluwen van spelers de bal achter onze doelman werken, 3-1. Het leek een voorbode voor een enorme zeperd, maar FC Volendam herpakte zich en kwam zes minuten voor rust weer terug in de wedstrijd. Een prima corner van Dean James werd door Jim Beers fraai ingekopt, 3-2. De wedstrijd was dus, zo was de overtuiging, nog lang niet verloren.

Na rust gaf Volendam meteen blijk van zijn goede bedoelingen. Marco Speijk haalde, op aangeven van Youssef, hard uit. Met moeite wist de doelman zijn schot onschadelijk te maken. Onze plannen werden echter wreed verstoord toen in de 52e minuut totaal onnodig een corner werd weggegeven. Daaruit raakte een Vitessenaar de bal slechts half, maar voldoende om deze over de doellijn te laten eindigen, 4-2. Dat was ook meteen het sein voor het thuisteam om zich weer dat irritante ploegje te tonen, dat een meester is in tijdrekken, simuleren tot kunst heeft verheven, steeds ballen een paar meter wegtrapt en, daarbij aangemoedigd vanaf hun bank, alles uit de kast haalt om vooral niet sportief over te komen. De Volendammers hielden het hoofd koel en gingen weer in de achtervolging. Het leverde een aantal mogelijkheden op, maar steeds ging het in de eindfase net mis. Zeven minuten voor tijd werd ons team de genadeklap uitgedeeld toen een terecht toegekende penalty koel werd verzilverd, 5-2. Het werd nog erger, want een paar minuten voor tijd krulde een Vitessenaar de bal knap, via binnenkant paal, achter Barry, 6-2. In de voorlaatste minuut bepaalde Taye Lee met een harde kopbal de eindstand op 6-3. Daarmee zag Dean James voor de derde keer op rij zijn corner doeltreffend worden afgerond.

Volgende week thuis tegen FC Groningen O19, dat na zes nederlagen in de eerste zes wedstrijden nu driemaal op rij heeft gewonnen en evenveel punten heeft als wij. Het is aan ons om die reeks te doorbreken en zelf weer eens een overwinning te gaan pakken!

Opstelling

Barry Lauwers, Brian Plat, Sjors Kramer, Mike Eerdhuijzen, Kevin van Gasteren (65. Taye Lee), Bram van de Wiel (73. Cherifio Goudland), Shurny Marengo, Marco Speijk, Youssef Blel, Jim Beers (84. D’mitri Darsan), Dean James

FC Volendam O17 – NAC O17 (1-1)

NAC liet vanaf de eerste minuut duidelijk zien niet naar Volendam te zijn gekomen om zonder punten weg te gaan. Ze zaten er bovenop en speelden zoveel mogelijk op de aanval.

En FC Volendam? Dat was te afwachtend, liet NAC begaan en kletste er te weinig bovenop. En wat je een beetje zag aankomen, gebeurde dan ook in de 17e minuut. Een slechte opbouw van achteruit leidde tot simpel balverlies en gaf NAC de kans om de 0-1 te scoren. FC Volendam stelde daar in de eerste helft aanvallend bar weinig tegenover. Mora ging een keer goed door op links, maar in plaats van de bal voor te geven, probeerde hij het zelf in de korte hoek.

De trainer gaf in de rust aan dat er met meer inzet gespeeld moest gaan worden en dat gebeurde dan ook. In een hoog tempo ging het op en neer, met kleine kansjes over en weer. Het rijmen is begonnen! In de 55e minuut was er een prima interceptie van Quinten rond de middellijn om vervolgens Aram op rechts aan te spelen. Aram trok naar binnen en van randje 16 meter haalde hij fraai uit, 1-1. Beide partijen gingen vol voor de winst, wat hier en daar iets te fanatiek uitpakte, met als gevolg in korte tijd twee gele en twee rode kaarten. NAC ging met een verdiend punt terug naar Breda. FC Volendam moet nu de eerste plaats delen met Almere City, dat ons begin december op bezoek krijgt.

Volgende week naar Tilburg tegen Willem II, dat nu op de 5e plaatst staat, en dan dus graag terugkeren naar de top 4.

17. NAC 0-1

55. Aram de Munnik 1-1

Opstelling

Dani de Ruyg, Jay Kruiver, Quinten d’ Fronseca, Micky van de Ven, Tom de Groot,

Kalleb Mambo Kwamungu (63. Yassine Akthar), Robin Schulte, Aram de Munnik, Jip Molenaar, Victor van Montfort, Moraizio de Souza (74. Andrei Vossen)

FC Volendam O15 - Almere City O15 (2-1)

Met het kleinst mogelijke verschil wint FC Volendam van hekkensluiter Almere City.

Met versterking uit de O14, Tiago Lauwerens en Lequincio Zeefuik, startte FC Volendam de op dit moment op papier eenvoudige wedstrijd tegen het nog zonder winstpartijen zijnde Almere City. De eerste helft werd scherp gespeeld. De linies waren compact en er werd snel druk gegeven op de tegenstander. Dit resulteerde in de 4e minuut al in een doelpunt van Milijano. Hij stond echter buitenspel, zodat het doelpunt werd afgekeurd. In de 7e minuut wist Fahd, na een uitstekende voorzet van Milijano, met een geplaatst schot in de verre hoek wel het doel te treffen, 1-0.

Met het vertoonde spel leek het een makkelijke middag te gaan worden voor FC Volendam. Tegen een Almere City dat vrijwel geen kans kreeg om onder de druk van FC Volendam uit te voetballen en in de eerste helft slechts drie keer van eigen helft kon komen.

Het was aan Levi, die op de linksback positie frank en vrij kon opkomen, om keer op keer met prachtige voorzetten op maat te strooien, die de aanvallers helaas niet in doelpunten wisten om te zetten. De vele kansen werden niet benut tot het Fahd wederom lukte de keeper van Almere City te verschalken. In de 30e minuut wist hij een voorzet van Deshawantey met een lob over de keeper in de verre hoek te krommen. Met een flinke voorsprong gaan rusten was meer dan terecht geweest en zou de tweede helft ook een formaliteit zijn geweest.

Het liep echter anders. FC Volendam kwam niet geconcentreerd uit de kleedkamer en trof een veel scherper Almere City aan. De afspraken die voor de wedstrijd waren gemaakt werden niet meer nagekomen, waarmee de constante druk, zoals in de eerste helft, op de tegenstander volledig zoek was. De linies gingen verder uit elkaar spelen. Van de ruimte die met name op het middenveld ontstond werd gretig gebruik door Almere. Door het slordige en gehaaste spel van Volendam ontstond bij de tegenstander het geloof dat er deze middag wat te halen was in Volendam. De wedstrijd kantelde volledig, het was Almere City dat het betere van het spel had in de tweede helft. Het zeer onrustige spel leidde tot zeer veel en onnodig balverlies. FC Volendam raakte de grip op Almere City volledig kwijt. In de 50e minuut kwamen ze dan ook terug tot de terechte aansluitingstreffer, 2-1. Hierdoor ontstond het geloof om voor de derde maal dit seizoen punten af te snoepen van een tegenstander die op papier veel beter was. Eerder was ze dat ook al gelukt tegen Feyenoord en PSV die toen genoegen moesten nemen met een gelijkspel. Gelukkig voor FC Volendam bleven ze verschoond van een blamerend puntverlies en bleef de 2-1 staan. Op basis van de eerste helft een terechte uitslag.

Dat het volgende week tegen Ajax beter moet was na afloop voor iedereen duidelijk. Dan zal er twee helften lang met de inzet zoals vandaag in de eerste helft, gevoetbald moeten worden. Het motto zal zijn: iedereen moet de gemaakte afspraken nakomen en als collectief de strijd aangaan. Alleen dan bestaat de mogelijkheid dat we Ajax in eigen huis pijn kunnen gaan doen en de punten mee naar Volendam kunnen nemen.

Komende zaterdag, 25 november om 10.00 uur, voor de competitie uit tegen Ajax.

07. Fahd Salihou Abdoul 1-0

30. Fahd Salihou Abdoul 2-0

50. Almere City 2-1

Opstelling

Thomas Brand, Gyani João Manuel, Tiago Lauwerens, Jay Koorndijk, Levi van Duijl, Calvin Twigt, Wilkins Afriyie, Jerôm Jager (58. Joey Antonioli), Milijano Anastatia (52. Mitchi Huijsman), Fahd Salihou Abdoul, Deshawntey de Sanders (66. Lequincio Zeefuik)

PEC Zwolle O14 - FC Volendam O14 (2-2)

De rit naar Zwolle verliep onder zeer wisselende weersomstandigheden, maar eenmaal aangekomen in Zwolle scheen het zonnetje. Dat was helaas echter snel voorbij. Tijdens de warming-up sloeg het herfstweer genadeloos toe en de regen kwam met bakken uit de hemel. Met drie geblesseerden en ook nog zonder Tiago en Lequincio, die met de O15 mee moesten doen, waren er uiteraard aardig wat wijzigingen qua posities in het veld. Gelukkig hadden we Mauro en Ties uit de O13 die ons kwamen versterken.

Bij aanvang bleek dat het toch wel wennen was met wat jongens op andere posities en PEC Zwolle had de overhand zonder echt gevaarlijk te worden. We kwamen moeilijk op de helft van PEC Zwolle, maar plotseling was daar Elmo die Junior vrij baan gaf. De keeper redde echter bekwaam. Dit was wel het sein voor Volendam om de wedstrijd in handen te nemen en kort daarop een prima actie van Ziggy, die eindigde met een schot op de vuisten van de keeper. De bal kwam pardoes in de voeten van Elmo, maar wederom bleef de keeper de baas. Het wachten was gewoon op een goal van Volendam, maar daar was opeens de uitbraak van PEC en de 1-0. Volendam bleef de aanval opzoeken, nu wel wat behoedzamer, maar kort na de 1-0 weer een snelle uitbraak en de 2-0 stond op de borden, wat een domper. Volendam was echt de kluts kwijt en PEC vond het wel prima zo en probeerde de stand tot de rust op de borden te houden. In blessuretijd was daar toch opeens Björn, die centraal achterin speelde, die met een prima pass Junior de diepte instuurde. Junior behield het overzicht en hij stelde Elmo in staat de aansluittreffer te maken, 2-1 en rust.

De tweede helft was nog maar net begonnen of Ziggy ging er op links vandoor. De keeper kwam ver uit en onderschepte de bal. Deze kwam voor de voeten van Myron en die schoot de bal van ver en uit een lastige hoek toch goed tegen de touwen, 2-2. Iedereen ging er eens even goed voor staan en Volendam rook bloed. Er werd geknokt voor elke meter en met de voor de moegestreden Jesse ingevallen Edwin ging Volendam op jacht naar de overwinning. Er volgde kans op kans, maar telkens zat er weer een been, een voet of een keeper tussen. PEC begon zich ondertussen wat aan de druk te ontworstelen en kwam er, net als in de 1e helft steeds levensgevaarlijk uit. De verdediging o.l.v. Berend en Faas bleef echter overeind in de soms wel hachelijke situaties en met hulp van de paal en goed werk van Berend in de 1 tegen 1 bleven ons verdere tegengoals bespaard. Intussen waren Mauro en Ties ook ingevallen en ook zij gingen volop de strijd aan en knokten voor elke meter. In de laatste vijf minuten regen de kansen zich aaneen voor beide kanten, maar de bal wilde er niet meer in. Ook niet voor Mauro die werkelijk in de laatste minuut zijn inzet op de bal zag belanden.

Met elkaar gestreden en zeker de tweede helft voor elke meter geknokt onder moeilijke omstandigheden. Als jullie dan ook nog vanuit een achterstand terugkomen en uitzicht op de winst hebben, kunnen we niet anders dan trots op jullie zijn. Volgende week FC Utrecht!

21. PEC Zwolle 1-0

28. PEC Zwolle 2-0

70. Elmo Pieters 2-1

36. Myron Mau-Assam 2-2

Opstelling

Berend Hoving, Faas Ermers, Yarno Freyee, Justin Tolsma, Björn Schaap, Daan Sier, Jesse Versluis (Edwin Ansah) Junior Driessen, Elmo Pieters, Myron Mau-Asam (Mauro Smit), Ziggy Fiemawhle (Ties Kramer)

Geblesseerd: Jessy Lobbes, Tim Stouthart, Tom Smit

Go Ahead Eagles O13 – FC Volendam O13 (5-3)

Het is zaterdag niet gelukt om de 3 punten mee naar huis te nemen. Na een degelijk plan, besproken voor de wedstrijd door trainer Tamer Aransoglu, om het achter dicht te houden, was de wedstrijd na 12 minuten eigenlijk al gespeeld met een 3-1 achterstand. Na eerst slecht dekken was het na een minuut al raak, 1-0. Na ca. 5 minuten was het weer gelijk met een mooie lob over de keeper door David Petrovic, na een voorzet van Billy van Duijl. Snel na deze goal was het weer Go Ahead Eagles dat scoorde na een misverstand met een achterbal, 2-1, en enkele minuten later weer een dekkingsfout 3-1, wat ook de ruststand was. Het leek wel pakjesavond, maar dan in de ochtend. Na enkele aanwijzingen door de trainer werd er wel beter gevoetbald en de aansluittreffer werd gemaakt door Sebastiaan Woelders, 3-2. Er was weer hoop, maar het was opnieuw de tegenstander die er 4-2 van maakte. Trainer Tamer bracht enkele wissels binnen de lijnen en er werd alles op alles gezet voor een goed resultaat. Dit resulteerde in de 4-3 door een eigen goal en het had gelijk moeten staan door een bal op de keeper van Sebastiaan Woelders en een niet gekregen (terechte) penalty na het neerleggen van Billy van Duijl. Spelers werden doorgeschoven naar de aanvalslinie en Go Ahead Eagles maakte er gebruik van om in de laatste minuut 5-3 van te maken. Met het sterke spel in de 2e helft kunnen we het vele tegenstanders moeilijk maken.

Opstelling

Boris Valkhoff, Ryan Rellum, Melvin Houtman, Nash Bijnoe, Storm van der Laan (40. Jort Kos), Mika van der Horst (50. Sem Perez Mutsaers), Joost van der Weijden, David Petrovic, Sebastiaan Woelders, Billy van Duijl, Rugero Brashuis (40. Milan Keizer), Jesse Loef

FC Volendam O12 - AZ O12 5-22 (3-11)

Net als bij de eerste onderlinge ontmoeting liep FC Volendam O12 een nederlaag op tegen AZ O12.

We wisten van tevoren dat het een zware wedstrijd zou gaan worden. De wedstrijd kende een aantal goede fases van FC Volendam en toen konden we mee met het spel van AZ. Op sommige momenten konden we zelfs erg goed onder de druk van AZ uit voetballen en kansen creëren. Alleen werden er nog wat fouten gemaakt in de laatste fase. We zijn een aantal keren goed voor de keepers van AZ gekomen. Maar soms werd er nog een aantal fouten gemaakt in de laatste fase. Maar voor het merendeel van de wedstrijd was AZ de betere partij. Er werden nog te veel fouten gemaakt op sommige momenten dat AZ ons onder druk ging zetten. En met de kwaliteit die zij op het veld hebben lopen werden de fouten afgestraft. Desondanks hebben onze keepers nog meer tegendoelpunten weten te voorkomen door er een aantal ballen goed uit te houden.

Volgende week wacht FC Utrecht uit en hopelijk kunnen we dan meer van de goede momenten van vandaag laten zien.