Jeugdverslagen FC Volendam 19 december

• zondag, 20 dec 2015
  • Leestijd: 6 minuten

PSV B1 - FC Volendam B1 2-2
De wedstrijd begon gelijk levendig en het was PSV dat direct druk probeerde te zetten.
Het blijft echter beperkt tot een paar afstandschoten die door Barry eenvoudig onschadelijk konden worden gemaakt. Het eerste wapenfeit van FC Volendam was een schot van Marco dat werd gekeerd door de PSV doelman. Beide ploegen waren behoorlijk gelijkwaardig aan elkaar. In de 25e minuut een naar het zich liet aanzien een zeer ernstige blessure voor Rivelinio. Hij kon niet verder en werd tijdens en na uitstekend verzorgd en begeleid door de medische staf van PSV. Waarvoor onze dank en complimenten. Hopelijk valt de blessure mee en kan Rivelinio na de korte wintersop snel weer aansluiten bij de groep. Zijn vervanger Jim maakte zijn debuut in de spits van FC Volendam. Of het door de blessure kwam of door een andere oorzaak blijft een raadsel. Voor rust verslapte FC Volendam. De snelle en behendige linkerspits va PSV kon drie FC Volendam spelers uitspelen en de bal breed tikken. Het was een koud kunstje om de bal binnen te tikken. Zo gingen we net als de wedstrijd in november de rust in met een 1-0 achterstand. Destijds waren we blij dat het maar 1-0 was. Nu eigenlijk niet, want de ploegen waren de eerste helft gelijkwaardig aan elkaar.
Na de rust kwam PSV weer het scherpst uit de kleedkamer. Onachtzaamheid in de defensie is de oorzaak van de 2-0 achterstand net na rust. De wedstrijd leek hiermee gespeeld. De onverzettelijke aanvoerder Boy spoorde zijn mannen aan om de mouwen toch nog even op te stropen. Hij gaf zelf het goede voorbeeld en zette zelf goed door bij een aanval en bracht Jim in stelling die, als een echte spits goed opgesteld stond, en het laatste zetje te geven en met de 2-1 de spanning in de wedstrijd weer wist terug te brengen. PSV was aangeslagen en moet niet lang daarna met tien man verder wegens een rode kaart voor natrappen. Gelukkig kon Kevin weer verder na deze aanslag. FC Volendam voerde de druk op en ging met veel energie op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook. Een goede pass van Ilias werd door Boy op waarde geschat en hij tikte op subtiele wijze de gelijkmaker binnen. De doelman van PSV verstapte zich lelijk bij deze actie en moest het veld ook geblesseerd verlaten. Het werd een echte beker thriller. Beide ploegen gingen vol voor de winst met kansen aan beide kanten. In de reguliere speeltijd werd er niet meer gescoord zo moesten penalty’s de beslissing brengen. Daarin was PSV slagvaardiger. PSV miste er één en FC Volendam twee, dus was de balans in het voordeel van de thuisploeg.

1-0 37. PSV
2-0 42. PSV
2-1 53. Jim Beers
2-2 66. Boy Kemper

Opstelling FC Volendam B1:
Barry Lauwers, Dani Mes, Nathanangelo Markelo, Boy Kemper, Kevin van Gasteren, Marco Speijk (60. Damian Karpentier), Derry Murkin (60. Mohammed Chih), Max Veerman (60. Thomas Schaap), Rivelinio Groenert (28. Jim Beers), Ilias Boudouni, Reyza Branellec.
Floris Heuyerjans

Ajax C1 – FC Volendam C1 4-0
De laatste wedstrijd voor de winterstop alweer. Voor de KNVB-beker, tegen Ajax C1. Kortgeleden zagen de teams elkaar nog in het KRAS-Stadion. Toen wist Ajax de eindstand op 1-3 te brengen. Revanche is dus een belangrijke drijfveer voor de Volendammers vandaag. Jay is nog steeds geblesseerd, al gaat het gelukkig de goede kant op met zijn herstel. In de wissel staan Milo, Gedion en Brooklyn.
Na de aftrap zet Ajax meteen druk. Al in de eerste minuten zetten de Amsterdammers Quincy flink aan het werk. Vanuit een buitenspel situatie wordt een bal keihard op hem afgeschoten, maar de onverschrokken keeper heeft de kanonskogel stevig in zijn greep. Ook een van dichtbij genomen vrije trap weet hij uit zijn doel te houden.
Rond de achtste minuut is het de beurt aan de keeper van Ajax om zijn kwaliteiten te bewijzen. Victor loopt zich met de bal vrij richting doel, houdt zelfs even in om rustig te kunnen scoren…hij schiet…naast. Jammer, kan gebeuren. Snel weer over tot de orde van de wedstrijd. Ajax weet zich vaak op de helft van Volendam te werken, maar komt nauwelijks door de verdediging van Volendam heen. Als dat wel lukt, is Quincy er nog om de ballen kordaat te stoppen. In de 25ste minuut is er opnieuw een dijk van een kans voor Volendam. Tyrese schiet op doel, de keeper tikt de bal terug, Tyrese schiet nog een keer, maar ook nu gaat de bal naast. Toch zullen dit soort dreigementen zeker indruk maken op de Ajacieden. In de 28ste minuut probeert Huub met een lange bal te scoren.
Is hem wel vaker gelukt, maar deze keer helaas zonder resultaat. Tot aan het rustsignaal zijn er verder geen noemenswaardige momenten. Of het moet de tussenstand van 0-0 zijn, op zich al een mooie prestatie van de Volendammers tegen het sterke Ajax. Even na rust zien we Victor strak passen naar Amir. Deze laatste snelt op het doel af, alleen wordt zijn actie in de kiem gesmoord door de verdediging van Ajax. Inmiddels zijn Huub en Amir gewisseld voor Gedion en Brooklyn. Over en weer worden kansen gecreëerd. Wie zal het eerste doelpunt gaan scoren? In de 55ste minuut komt Milo er in voor Victor. Tot de 63ste minuut lijkt het spel nog alle kanten op te kunnen, maar dan toch scoort Ajax het eerste punt. Daarna gaat het rap. In de 65ste minuut volgt een tweede doelpunt van de Amsterdammers. Toch laten de Volendammers zich niet kennen en blijven alert doorvechten. Het mag alleen niet baten, in de 68ste en 70ste minuut gaan er nog twee ballen het doel van Volendam in. Bij het eindsignaal is de stand 4-0 voor Ajax. Ondanks het forse verlies was het een boeiende wedstrijd om naar te kijken. Voor nu: lekker kerstvakantie vieren en weer helemaal op krachten komen voor de tweede helft van het seizoen.

63ste minuut 1-0 Ajax
65ste minuut 2-0 Ajax
68ste minuut 3-0 Ajax
70ste minuut 4-0 Ajax