Jeugdverslagen FC Volendam 19 oktober 2019

• zondag, 20 okt 2019
  • Leestijd: 15 minuten

VVV-Venlo O19 - FC Volendam O19 (1-1)
FC Volendam O19 maakte zaterdagmiddag in Venlo een goede indruk, maar hield aan het voor de neutrale toeschouwer uiterst attractieve duel slechts één punt over. Het team legde een flinke dosis werklust aan de dag, liet goed aanvallend voetbal zien, maar verzuimde meerdere opgelegde kansen te verzilveren en zich daarmee voor zijn goede spel te belonen. Een in de 17e minuut verkregen voorsprong werd al na twee minuten weggegeven, waarna er in de score geen verandering meer kwam.

De start van de Volendammers was veelbelovend, maar het waren de gastheren die al na vijf minuten een geweldige kans kregen om de score te openen. Met een geweldige reflex wist Dion Vlak zijn doel schoon te houden. De openingsfase was duidelijk voor FC Volendam. Het toonde initiatief en dook meerdere malen dreigend voor het vijandelijk doel op. In de 11e minuut snelde Tyrese Duijker op links langs de achterlijn en zette de bal op maat voor. Hoe het Robin Schulte lukte de bal uit het doel te werken in plaats van over de doellijn is nog steeds een raadsel. Het had gewoon 0-1 moeten zijn, maar dat gebeurde niet. Even later stoomde Jay Kruiver dreigend de 16 van VVV binnen, maar hij werd net voldoende gehinderd om niet tot een doeltreffende afronding te kunnen komen. In de 17e minuut was het wel raak. Een prima aanval over meerdere schijven resulteerde in een fantastische openingstreffer. Uiteindelijk was het Robin Schulte die de bal breed legde op de inkomende Andrei Vossen. Andrei maakte het geweldig af, 0-1. Helaas was de vreugde van korte duur, want een onnodig weggegeven vrije trap, net buiten onze 16, leverde de Venlonaren de gelijkmaker op. Hierbij mag niet onvermeld blijven dat de nemer hem wel schitterend binnenschoot, 1-1. FC Volendam combineerde heerlijk, maar moest alert blijven, want de gastheren waren razendsnel in hun omschakeling. Volendams balverlies leidde steeds een messcherpe counter in. Vooral hun nummer 7 toonde zich een ware plaag voor onze verdediging. Het verhinderde de Volendammers niet om toch met regelmaat risicovol door het centrum uit te verdedigen en daardoor balverlies te leiden. Er volgden voor rust nog meer vloeiende Volendamse aanvallen, maar verder dan een grote kans van Sam Lautenschutz kwam men in de eerste helft niet.

Met Kalleb Mambo Kwamungu voor de op slag van rust geblesseerd geraakte Amoah Foa Sam, werd aan de tweede helft begonnen. De kansen gingen zich opstapelen. Vaak was Andrei Vossen de man van de prima voorzet. Toen de tweede helft tien minuten onderweg was, was het eerst Robin Schulte die door Andrei op maat werd bediend. Zijn inzet werd echter prima door de Venlose doelman gekeerd. FC Volendam domineerde, maar moest waakzaam blijven, want VVV bleef levensgevaarlijk in de omschakeling. In de 66e minuut snelde Andrie opnieuw langs zijn tegenstander en liet hij opnieuw een uitstekende voorzet los. Hij bood Tyrese Duijker een opgelegde scoringsmogelijkheid, maar die verzuimde de trekker over te halen. Met nog een kwartier te gaan was het Sam Lautenschutz die, na wederom een prachtige aanval, in ideale scoringspositie kwam. Hij schoof de bal echter naast het doel. Vier minuten voor tijd legde Andrei de bal perfect op het hoofd van Ludnardo Schoop, maar zijn kopbal werd door de doelman onschadelijk gemaakt. Het missen van alle kansen had FC Volendam in de slotfase nog lelijk kunnen opbreken, maar gelukkig deed de ongeschreven voetbalwet: ‘Als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander het wel’, geen opgeld. VVV werd nog wel een paar keer gevaarlijk uit vrije trappen, maar die troffen gelukkig geen doel. Dat zou ook zeer onverdiend zijn geweest, maar door die vrije trappen onnodig weg te geven, bleef het toch nog even billen knijpen totdat de goed leidende scheidsrechter het eindsignaal blies. Zo was de ruststand tevens de eindstand.

Uiteraard deed het puntverlies pijn, want er heeft veel meer ingezeten. Ondanks dit teleurstellende resultaat was er echter toch tevredenheid over de getoonde werklust, het vertoonde spel en het aantal gecreeëerde kansen. Hiermee kunnen we verder. Volgende week thuis tegen Willem II Tilburg. Die wedstrijd moet dan eindelijk maar weer eens wel het gewenste resultaat in de vorm van drie punten opleveren.

Scoreverloop
17. Andrei Vossen 0-1
19. VVV-Venlo 1-1

Opstelling
Dion Vlak, Jay Kruiver, Amoah Foa Sam (46. Kalleb Mambo Kwamungu), Lex Veerman, John Hilton (66. Mitch van Kempen), Michael Mante, Andrei Vossen, Sam Lautenschutz (76. Buhari Atak), Tyrese Duijker, Robin Schulte, Gedion Meridina (66. Ludnardo Schoop)

FC Volendam O17 - Ajax O17 (1-2)
Na een matig begin kwam FC Volendam sterk terug in de eerste helft, waarop een zwakke tweede helft volgde. De punten gingen dus verdiend mee naar Amsterdam.

Het begin van de wedstrijd was vooral het aftasten van elkaar, maar al snel had Ajax zijn eerste doelpunt. De dure Deense spits van Ajax liep makkelijk uit de rug weg van onze centrale verdediger en scoorde eenvoudig, 0-1. Ajax was daarna wat sterker, maar liep vooral veel buitenspel. FC Volendam werd sterker en kwam verdiend aan de gelijkmaker. Een schitterend afstandsschot van Jeffrey Buitenweg, net buiten de 16, verdween in de bovenhoek, 1-1. Daarna bracht Ajax niet veel meer aanvallend en was FC Volendam de bovenliggende partij. Met een tweetal aardige kopkansen van twee van onze verdedigers zou de voorsprong verdiend zijn geweest, maar beiden gingen net naast.

De tweede helft kwam Ajax beduidend beter uit de kleedkamers dan onze mannen. Binnen een minuut werd geklungel aan de zijkant meteen afgestraft, 1-2. Aanvallend kwam FC Volendam er niet meer aan te pas en Ajax was op zoek naar meer. Een paar wissels aan hun kant speelden een prima wedstrijd. Aan onze kant was er uit een mooie voorzet van links een enorme kans voor Mitchi Huysman en de net ingevallen Necati Delibasi schoot van afstand net over. Mike Bakker stond prima te keepen, dus de stand bleef 1-2. Een verliespartij tegen een vrij matig Ajax, die geheel niet nodig was.

Volgende week gaan we op bezoek bij NEC. Daar valt zeker wat te halen!

14. Ajax 0-1
23. Jeffrey Buitenweg 1-1
46. Ajax 1-2

Opstelling
Mike Bakker, Gyani Manuel, Jay Koorndijk, Rob Tol (60. Levie van Duijl), Jordy Dietz (60. Max Boateng), Jerôme Jager (65. Fahd Salihou Abdoul) Joey Antonioli, Jeffrey Buitenweg, (82. Necati Delibasi), Milijano Anastatia, Mitchi Huysman, Deshawntey de Sanders

Sparta O16 - FC Volendam O16 (1-3)
Op een uitstekend grasveld mochten onze Volendamse jongens zaterdag aantreden in Rotterdam tegen Sparta. Na al dat kunstgras worden we de laatste weken wel verwend. Het begin van FC Volendam was furieus, maar de voorzet vanaf de achterlijn belandde in de handen van de keeper. FC Volendam bleef doorjagen en voetballen en wat volgde waren wellicht de beste dertig minuten van dit seizoen.  Eerst was er een prima combinatie tussen Cherno en de goed spelende Daan, waarbij de laatste een lekkere steekbal op de op het juiste moment gestarte Junior gaf die de bal in de verre hoek kegelde, 0-1. Daarna was het weer Cherno die nu een goede assist op Ziggy gaf, maar de keeper bracht nu redding met zijn voeten. Een nieuwe aanval en wederom een assist van Cherno op Ziggy, maar nu was het wel raak, 0-2. Hierna was het de beurt aan Ziggy die Lequincio randje zestien in stelling bracht, maar de vingertoppen van de keeper en de paal brachten redding. Het was wel een corner en deze belandde in de kluts voor de voeten van Jaco, die resoluut uithaalde en het was 0-3. Daarna een aanval over rechts via Junior die de vrijstaande Cherno bediende, maar zijn inzet ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Sparta was echt onherkenbaar, maar na deze uitstekende dertig minuten zakte het aan Volendamse kant wat weg. Het ging allemaal veel te makkelijk en de eerste galleryplay-achtige acties staken de kop op. Onder aanvoering van de trainer van Sparta, die de passiviteit van zijn team zat was en dat verbaal duidelijk liet blijken, probeerden de Spartanen er nog iets van te maken. Met veel inzet en hard spel werd getracht FC Volendam het voetbal onmogelijk te maken. FC Volendam, dat tot nu toe weinig tegenstand had gehad, probeerde ietwat hautain en vooral slordig de situaties uit te spelen. Dat pakte niet goed uit, want uit de eerste de beste mogelijkheid was het plots 1-3. Een onnodige treffer vlak voor rust die de Rotterdammers ongetwijfeld moed gaf voor de tweede helft.

Het werd nog erger vlak na rust. Tom schatte een diepe bal niet goed in, probeerde dit te herstellen, kwam ten val en nam zo ook zijn tegenstander mee. De scheidsrechter, die in de eerste helft eigenlijk best goed floot, maar wel wat lankmoedig optrad tegen de vele overtredingen, was nu resoluut. Een rode kaart, maar schromelijk overdreven in deze situatie. Direct hierop was een ingreep ver buiten de zestien van Sjoerd nodig om erger te voorkomen en de druk werd in deze fase groter en groter. Maar de vele grote en kleine overtredingen, van beide kanten, hielpen niet mee om het tempo terug in de wedstrijd te brengen. De scheidsrechter, wellicht wat geschrokken na die rode kaart, verzuimde in deze fase op te treden en de spelers zochten steeds meer de grenzen op. Ook waren er talloze kolderieke glijpartijen op het veld door verkeerd schoeisel en het spelpeil zakte en zakte. Volendam vond het wel prima zo, weinig kansen voor de tegenstander en de poppetjes stonden achterin wel goed na de wankele beginfase. Myron was het opeens zat, toverde een lekkere actie aan de zijkant uit zijn hoed en legde de bal panklaar neer voor Lequincio die helaas voorlangs schoot. Ook bij Sparta kwam nu de gang er weer in en Sjoerd wist ons voor de tweede keer voor erger te behoeden door een inzet van dichtbij met zijn voet tot corner te verwerken. Sparta probeerde het nu met de moed der wanhoop, maar nu was Junior er opeens vandoor en na een goede actie aan de zijkant kon de ingevallen Achraf de bal erin schuiven maar ook hij koos de verkeerde kant van de paal. Zo bleef het spannend en kon Sjoerd zich vlak voor tijd nogmaals onderscheiden met een flitsende reactie op een volley van dichtbij. De tijd tikte door, maar de scheidsrechter kreeg er maar geen genoeg van en in de achtste minuut van de blessuretijd was er nog een glijpartij van Sjoerd (Man of the match, wat mij betreft), maar nu was Jaco attent en hij kopte de bal van de doellijn. Dit bracht gelijk het einde van de wedstrijd. Prima overwinning op een ploeg waarmee wij het de laatste jaren altijd moeilijk hadden, maar vandaag was de overwinning volkomen verdiend.

07. Junior Driessen 0-1
15. Ezechiel Fiemawhle 0-2
21. Jaco Vonk  0-3
34. Sparta  1-3

Opstelling
Sjoerd Griffioen, Tim Stouthart, Jaco Vonk, Yarno Freyee, Tom Smit, Edwin Ansah (Myron Mau-Assam), Junior Driessen, Lequincio Zeefuik (Ryan Rellum), Ezechiel Fiemawhle, Daan Sier (Achraf Makhloufi), Cherno Axwijk
Geblesseerd: Elmo Pieters, Faas Ermers, Jessy Lobbes, Berend Hoving, Joël van der Wilt

FC Volendam 015 - FC Twente O15 (1-0)
FC  Volendam O15 kreeg zaterdag FC Twente op bezoek. Een mooie uitdaging voor de mannen. FC Volendam begon goed aan de wedstrijd en bood goed tegenstand. Het fysieke verschil was bepalend in de gehele eerste helft, want de mannen van de FC zaten er heel kort op en wonnen daardoor alle duels en FC Twente liep constant achter de feiten aan. Door het goede veldspel van FC Volendam was het dan ook eigenlijk wachten op de openingstreffer. Die viel uiteindelijk ook door een goeie aanval via Thimo de Vries die aan de linkerkant op snelheid zijn tegenstander passeerde en de bal vervolgens via een goeie actie helaas op de lat schoot. Daardoor kwam Rugero in scoringspositie en die maakte koelbloedig de 1-0.

Na rust was het spelbeeld iets veranderd. Het leek erop dat FC Volendam een groot gedeelte van zijn krachten in de eerste helft had verbruikt. FC Twente kwam wel met een andere instelling in het veld, maar FC Volendam gaf geen krimp en er ontstonden, op een vrije trap na, geen grote kansen voor FC Volendam. De verdediging blonk uit in de tweede helft, daar waar de aanval en het middenveld dit in de eerste helft hadden gedaan. Na wat wissels en het inbrengen van twee spelers uit O14, kreeg FC Volendam weer een aantal mogelijkheden. Maar het vergat zichzelf te belonen.

Uiteindelijk een goede wedstrijd van FC Volendam O15, dat zich na drie nederlagen weer herpakte en er daardoor voor zorgde dat handhaving in de Eredivisie weer een stapje dichterbij is.

37. Rugero Struiken 1-0

Opstelling
Jesse Loef, Jort Kos, Melvin Houtman, Mauro Smit, Ties Kramer, Mika van der Horst (28. David Petrovic), Rugero Struiken (49. Kayden Wolff), Joost van der Weijden, Thimo de Vries (71. Sem Perez), Billy van Duijl, Sebastiaan Woelders

NAC Breda O14 – FC Volendam O14 (1-2)
FC Volendam begon zaterdag voortvarend aan de wedstrijd tegen NAC. Na enkele minuten was de 0-1 voorsprong een feit, na een prima aanval. Het wachten was op de 0-2 maar die bleef uit. NAC herstelde zich goed en de Volendamse verdedigers hadden enkele keren hun handen vol aan de behendige spitsen van NAC. NAC kreeg steeds meer grip op het middenveld en daarmee ook op de wedstrijd. Het was daarom ook niet vreemd dat NAC door onnodig balverlies op het middenveld weer op gelijke hoogte kwam, 1-1.

Na wat omzettingen en ingebrachte wissels kreeg FC Volendam na rust meer grip op de wedstrijd. Dat resulteerde in een aantal grote kansen die niet werden verzilverd. Aan de andere kant bleef NAC ook gevaarlijk. De Volendamse doelman toonde enkele malen zijn klasse en zo bleef het spannend en kon het (winnende) doelpunt aan beide kanten vallen. Volgens de regels van de KNVB is het in deze competitie en leeftijdsgroep toegestaan om binnen 7 wisselbewegingen ook een reeds gewisselde speler opnieuw in te brengen. Dit bracht de tegenstander en ook de scheidsrechter in verwarring. Gelukkig hadden onze trainers de regels van de KNVB beschikbaar en kon de aanvaller gewoon worden gewisseld. Enkele minuten voor het eindsignaal bleek deze wissel ook beslissend te zijn. Na een dieptepass vanaf links kwam de aanvaller oog in oog met de keeper en schoot hij de 1-2 binnen. Na enkele hachelijke minuten voor de oranje aanhang floot de scheidsrechter af en konden de drie punten mee naar Volendam. Met een wedstrijd minder staat FC Volendam nu 1 punt onder koploper FC Utrecht. Volgende week speelt FC Volendam thuis tegen de Graafschap.

3.   Jesper Tielemans 1-0
23. NAC Breda 1-1
67. John Pisani 1-2

Wedstrijdselectie
Vince Helder, Givairo Dundas, Noach Shenkman, Matthijs Stoelinga, Kyeno Koeleman, Sam Schokker, John Pisani, Luciano Bakridi, Mike Posthumus, Thijs Numan, Tarik Serdar, Milan Engelander, Barry Negic, Jesper Tielemans

FC Volendam O13 - Zeeburgia O13 (1-0)
Zaterdag was de kraker tegen koploper Zeeburgia en deze wedstrijd is winnend afgesloten. De speelwijze van de Amsterdammers was bekend bij de trainers en ze hadden een plan gemaakt dat goed is uitgepakt. Met uiterste concentratie en 100 % inzet kon er resultaat worden geboekt.

De eerste helft was gelijkwaardig met weinig kansen voor beide partijen, maar na de rust waren het de Volendammers die het beste van het spel hadden en de eerste kansen creëerden. Het duurde tot het midden van de tweede helft totdat FC Volendam op voorsprong kwam door een penalty van Laurens van Kleef, na een overtreding op Rick Schilder na een corner. Zeeburgia zette alle middelen in om toch nog resultaat te halen, met een rode kaart voor een speler tot gevolg, maar de Volendammers konden de wedstrijd in hun voordeel beëindigen met een mooie overwinning en staan nu op een gedeelde eerste plaats.

Daeshawn King maakte zijn rentree na een blessure en deed dat verdienstelijk. Hierbij ook beterschap toegewenst aan Jaydon Ceder die deze week op de training zijn been brak en er lange tijd niet bij zal zijn.

Volgende week wederom een thuiswedstrijd tegen Alphense Boys om 10.00 uur.

52. Laurens van Kleef 1-0

Jordy Meijer, Enzo Pestana de Gouveia, Rick Schilder, Stef Groot, Lorenzo Hoffman, Kenzo Vos, Rayan Chabaou, Thomas Heijnen, Boy Boerefijn, Jaden Naber, Laurens van Kleef, Demy Holthuysen, Mark Schilder, Daeshawn King, Keenan Cruden, Milan van Keulen
Geblesseerd: Jaydon Ceder, Djayden Elmers