Jeugdverslagen FC Volendam 19 september

• zondag, 20 sep 2015
  • Leestijd: 12 minuten

PEC Zwolle A1 - FC Volendam A1 1-0
Na de uitoverwinning op FC Groningen A1 en de puntendeling vorige week thuis met ADO Den Haag A1 reisde FC Volendam A1 zaterdagmorgen met positieve verwachtingen af naar Zwolle waar het ’s middags moest aantreden tegen het nog puntloze PEC Zwolle A1. Helaas kwamen de oranjehemden bedrogen uit. In een wedstrijd die aan beide kanten weinig serieuze scoringskansen opleverde en ook geen winnaar verdiende, profiteerden de Zwollenaren dankbaar van een slippertje in de eerste helft van de FC Volendam-sluitpost. Zij wisten deze fortuinlijke voorsprong tot het einde te consolideren, zodat die ene treffer genoeg voor hen was om de eerste drie punten in de wacht te slepen.
De ingrediënten om er een aantrekkelijke pot voetbal van te maken waren volop aanwezig: prachtig weer en een vertrouwde (kunst)grasmat. Het was aan de spelers om er daadwerkelijk iets moois van te maken. De eerste tien minuten werden door beide teams gebruikt om elkaar een beetje af te tasten. Daarna deden zich pas de eerste kansjes voor. Na een prima aanval via Roy Tol was de voorzet van Jamie Jacobs net niet zuiver genoeg om een teamgenoot in scoringspositie te brengen. Voor PEC Zwolle kon in die fase zelfs een aantal kansjes worden genoteerd. Zo belandde een harde schuiver net naast het doel van Kyle Saffrie, greep Marco Tol een keer uitstekend in en kopte een Zwolse aanvaller de bal net naast. Kyle redde zelf ook nog een keer fraai na een hard schot van dichtbij. Vervolgens kwam Volendam met de schrik vrij toen Mohamed Betti bij de achterlijn werd gepasseerd en zijn tegenstander de bal ongehinderd kon voorgeven. Gelukkig was er geen Zwollenaar in de buurt om het beslissende tikje te kunnen geven. Daarna was het FC Volendam dat weer een paar keer aanvallend van zich deed spreken. Eerst was het Roy Tol die op links kon uitbreken en een strakke voorzet losliet op Alex Plat. Het was niet eenvoudig om de bal goed in te koppen, maar Alex deed dit heel knap en zag de doelman zijn inzet slechts met heel veel moeite onschadelijk maken. Kort daarop werd een afvallende bal, uit een vrije trap van Roy Tol, keihard ingeschoten door Gijs Smal. Helaas eindigde zijn schot net naast. In de 33e minuut sloeg het noodlot toe. Na een ongevaarlijke voorzet vanaf links liet Kyle de bal uit zijn handen glippen. Het was toen een koud kunstje voor PEC Zwolle-aanvaller Christiaan Dabaghian om de bal hoog tegen de touwen te jagen, 1-0. Uiteraard een flinke domper voor ons team, maar geen paniek, want er was nog meer dan voldoende tijd om het tij te keren. In het resterende gedeelte van de eerste helft slaagde FC Volendam er echter slechts één keer in om de doelman van PEC Zwolle op de proef te stellen. Met zijn vingertoppen wist hij te voorkomen dat een inzet van Gijs Smal de gelijkmaker zou opleveren. De trainer was verre van tevreden over het vertoonde aanvalsspel, met name in de eindfase, en besloot daarom al vóór rust een wissel toe te passen.
Met de beste bedoelingen en nog vol goede moed begon FC Volendam aan de tweede helft. Men slaagde er echter niet in om aanvallend een vuist te maken. Er werd geen enkele doelrijpe kans gecreëerd. Ook uit de vele toegekende vrije trappen kon nauwelijks gevaar worden gesticht. Zelfs een schot op doel zat er na rust niet in. PEC Zwolle kon, op één kans na, ook niets meer creëren. Het leunde rustig achterover, loerend op een Volendams foutje. Onze defensie was echter steeds op zijn hoede, gaf niets weg en vormde zelfs de beste linie vandaag. Na 51 minuten vond de scheidsrechter het welletjes. PEC Zwolle had de punten in de tas en ons team krijgt a.s. woensdag, om 18.30 uur thuis tegen FC Twente A1, alweer de kans om te laten zien dat het veel beter kan dan het vandaag liet zien.
- (’33) 1-0 PEC Zwolle
Rust- en eindstand: 1-0

Opstelling FC Volendam A1:
Kyle Saffrie, Mohamed Betti, Marco Tol, Gijs Smal, Yorno Tieman (’85 Darryl Bäly), Alex Plat (‘63 Jari Vlak), Roy Tol (’75 Kevin Owusu Asare), Jamie Jacobs (’52 Joey Veerman), Jason Stekkel, Rodney Smorenberg, Richie Owusu-ansah (’42 Gani Meholli)

KLIK HIER VOOR DE FOTO'S

FC Volendam B1 – Roda JC B1 6-1
Vanaf het eerste fluitsignaal was het FC Volendam dat de wedstrijd bepaalde en dicteerde. Roda JC beperkte zich tot verdedigen om met lange ballen de snelle en behendige spitsen te bedienen. FC Volendam liep zich vast in de muur en de eerste tegenaanval was direct succesvol voor de Limburgers. Na een goede aanval was doelman Bas Koper kansloos bij een schuiver, 0-1. Het leek hierdoor een moeilijke middag voor FC Volendam te gaan worden. FC Volendam liet zich niet van de wijs brengen en ging direct op zoek naar de gelijkmaker. De doelman van Roda JC had geluk toen de bal na een inzet van Wessel Stuijt via de onderkant van de lat weer het veld insprong. Het was uitstel van executie want na een prima één tweetje tussen Wessel Stuijt en Boy Kemper was het onze aanvoerder Boy Kemper die het net deed bollen, 1-1. FC Volendam ging voortvarend door en na een prima voorzet van Kevin van Gasteren kopte Derry Murkin de bal binnen en bracht FC Volendam op een 2-1 voorsprong. FC Volendam heerste op het middenveld en het was circus Max Veerman die dat etaleerde door een tweetal Roda JC spelers door de benen te spelen. Het wachten was op de 3-1. Nathanangelo Markelo leek te gaan scoren maar toch net voorlangs kopte. Na een ingestudeerde en prima uitgevoerde vrije trap van Ilias Boudouni was het Kevin van Gasteren uit een moeilijke hoek knap de 3-1 binnenschoot. De koek was nog niet op en na een prima aanval via Thomas Schaap was het Boy Kemper die uithaalde. De vingertoppen van de doelman van Roda JC waren voldoende om de bal net over de lat te tikken. Zo gingen we de rust in met een dik verdiende 3-1 voorsprong.
Na rust hetzelfde spelbeeld. Roda JC zakte in en liet FC Volendam het spel maken. Uit een corner van Wessel Stuijt kopte Ilias Boudouni snoeihard binnen. Met een geweldige reflex pareerde de Roda JC doelman deze inzet. Het was Nathanangelo Markelo die vanaf de eigen helft opstoomde en enkele tegenstanders het bos in stuurde. Het lukte hem ook een pasklare voorzet af te geven en het was weer Derry Murkin die met het hoofd wist te scoren, 4-1.
Hierna beging Ilias Boudouni een overtreding op de helft van de tegenstander. De scheidsrechter bestrafte dit tot ieders verbazing met een rode kaart en zo moest FC Volendam de klus verder klaren met 10 tegen 11. Na een fraaie voorzet van Dani Mes was het wederom ons goudhaantje van de middag, Derry Murkin die zijn voet tegen de bal zette en de 5-1 binnenschoot. Verse wissels werden er ingebracht en FC Volendam ging gewoon verder waar het mee bezig was. Roda JC kroop tegen tien man iets uit zijn schulp. Het was een fraaie redding van doelman Bart Koper die een tegentreffer voorkwam. Aan de andere kant was het wel raak. Na een prima actie van onze tovenaar Vicente Besuijen die vervolgens Thomas Schaap in stelling bracht. Thomas maakte dit koel en beheerst af en bracht zo de eindstand van 6-1 op het bord. Een dik verdiende overwinning voor de oranjehemden en onze nieuwe stadion speaker Siem Jonk had behoorlijk veel werk om alles goed en adequaat bij te houden in de geluidscabine.

Opstelling FC Volendam B1:
Bart Koper, Dani Mes, Nathangelo Markelo, Boy Kemper, Kevin van Gasteren, Thomas Schaap, Derry Murkin(63. Reyza Branellec, Max Veerman (71. Cherifio Goudland), Wessel Stuijt (63. Mohammed Chih), Illias Boudouni, Vicente Besuijen

Floris Heuyerjans

AFC C1 – FC Volendam C1 1-0
De derde competitiewedstrijd van dit seizoen werd gespeeld in het Amsterdamse Buitenveldert, tegen AFC C1. Het team waarin de zonen van Kluivert en Gullit spelen. Plus een oude bekende uit de C2 van Volendam; Jari. Doet dat er iets toe? Nee, maar wel leuk om even te vermelden. Dimitri, Jay en Huub zitten met wisselhesjes op de bank, naast Amir en Quincy die nog moeten herstellen van een blessure. De wedstrijd begint aan beide kanten wat voorzichtig. We zien en horen coach Sander regelmatig zijn team aansporen tot pittiger voetbal. Al snel wordt duidelijk dat de wil om te winnen bij AFC toch wat groter is dan bij de Volendammers. Oranje lijkt wat aan de trage kant vandaag. Na een minuut of tien gaat een speler van AFC lelijk onderuit en moet worden gewisseld. Hier en daar creëert Volendam wel kansen, overtuigend wordt het echter niet. AFC komt door vlug en vaardig samenspel regelmatig dicht bij Dion. Gelukkig weet hij de bal telkens te stoppen. Bij vlagen laat Volendam knappe staaltjes zien. Het is alleen te weinig om de tegenstanders nerveus te maken. Bij rust is er nog niet gescoord.
De tweede helft zijn Milo en Tom gewisseld voor Jay en Dimitri. Even later komt Huub het veld op. AFC zet een aantal gevaarlijke aanvallen op. Volendam weet ze ternauwernood af te weren. De mannen van AFC zijn vandaag vol bloeddorst, terwijl het spel van Volendam een stuk minder venijnig is. Gelukkig blijft Dion alert en weet de ballen uit zijn doel te houden. Zo ook de penalty door AFC. Hulde voor Dion, daar kan Jasper Cillessen nog wat van leren. Verder weinig verandering in het spel van Volendam. Er wordt hier en daar wat geprobeerd, maar het eindigt door slordigheidjes te vaak in balverlies. En dan, potverdrie, in de 60ste minuut van de wedstrijd scoort AFC.
Toch blijven de Volendammers hun best doen om een gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Het mag alleen niet baten. Gedesillusioneerd druipen de Volendammers af richting kleedkamer.

(60ste minuut) 1-0 AFC
Opstelling Volendam:
Dion Vlak, Brooklyn Doorneveld, , Quinten de Fonseca, Tom de Groot., Gedion Meridina, Jip Molenaar, Robin Schulte, Victor van Montfoort, Tyrese Duijker, Mickey van de Ven en Milo Bandringa

FC Volendam C2 – Ajax C2 0-3
Zaterdag moesten FC Volendam C2 het onderspit delven tegen Ajax C2 . Dit was niet nodig geweest vanwege de goede kansen die wij kregen om op voorsprong te komen maar FC Volendam faalde in de eindfase om af te drukken en om zich te belonen voor het goede spel . Ook Ajax kreeg kansen maar scoorde ook niet zodat de ruststand 0-0 bleef. Na de rust zakte Volendam iets terug en kon Ajax weer in hun spel komen. In de 15e minuut kwamen ze gelukkig op een voorsprong door een afstandschot dat Timo niet goed verwerkte en via de paal het doel instuiterde. 0-1 Volendam was van de leg en Ajax begon te drukken en kort na de eerste treffer mocht de spits van Ajax vrij opkomen en werd geen strobreed in de weg gelegd. 0-2 . Volendam probeerde er nog wat van te maken en kregen toch nog enkele goede 100% kansen maar de aansluittreffer bleef uit . Tegen het spelbeeld in werd het ook nog 0-3 en waren de druiven zuur voor de spelers van Rory Roubos en zijn geestelijke ondersteuners . Jongens , volgende week moeten de punten maar mee naar ons dorp genomen worden uit Alkmaar.

1) Timo Molenaar 2) Tyrese Simons 3) Lex Veerman 4) Daan Steur 5) Mich van Kempen 6) Amoah Foa Sam 7) Ludnardo Schoop 8 ) Sem Lautenschutz 9)Jaymillio Pinas 10) Andrei Vossen 11) Kaya IJsendijk 12) Mats Nadorp 14) Camiel Dijkers 15) Dichairo Hart 16) Mahdi El Bazi

Twincompetitie FC Volendam - FC Utrecht

Zaterdag stond de derde 'competitie' wedstrijd op het programma tegen FC Utrecht. Afgelopen week is er keihard getraind op het uitspelen van de man meer situatie. FC Utrecht speelde in een 1-4-1-2 formatie, waar wij de eerste 5 minuten moeite mee hadden. De grote vraag voor de jongens was, wie pakt wie op? Het doordraaien is soms nog lastig voor de spelers, vooral wanneer de jongens niet op een gewenste positie komen te staan en hier veel moeite mee hebben, toch is het heel belangrijk voor de ontwikkeling als individu. De eerste 30 minuten werden met 3-1 verloren bij groep 1, en groep twee wist knap terug te komen en deed dit tot twee keer aan toe waardoor de mannen met 2-2 de eerste wedstrijd afsloten. Bij groep 1 ontbrak de rust aan de bal, wat tot gevolg had dat de bal vaak lang werd gespeeld zonder dat daar een gedachten achter zat. Groep 2 speelde vooral als individu en er werd niet als team gevoetbald, aanvallend weinig, in de omschakeling deden de spelers niets en hierdoor had FC Utrecht het eerste kwartier een makkelijke wedstrijd.

De laatste 30 minuten speelden wij vanuit de vaste posities en werd het achterin tegen hun 1-4-1-2 systeem beter opgepakt. Gecombineerd met de nodige strijdlust werd FC Utrecht het laatste gedeelte steeds verder terug gedrongen. Uiteindelijk werd het zowel voor groep 1 als groep 2, 3-0 voor de jongens van FC Volendam. Een wedstrijd met 2 gezichten maar doordat wij tot het eind zijn blijven knokken voor elkaar en de bal, hebben wij als TEAM de wedstrijd winnend afgesloten.