• zondag, 03 apr 2016
  • Leestijd: 10 minuten

FC Volendam A1 morst punten in Hengelo

FC Twente A1 - FC Volendam A1 1-1
FC Volendam A1 leek, na vijf overwinningen op rij, in een flow te zitten, maar verkeerde zaterdagmiddag op het trainingscentrum van FC Twente in zeer matige vorm. Ook dat kan dus gebeuren. Op papier zouden de Volendammers weinig moeite mogen hebben met hun in degradatienood verkerende tegenstander, maar die streed volop voor één van zijn laatste kansen op lijfsbehoud. Indien FC Volendam echter niet zo slordig zou zijn omgegaan met zijn 100% scoringskansen, zouden de Tukkers ook zaterdag met lege handen van het veld zijn gestapt. Nu werden zij gespaard en mocht het behaalde punt dus worden gekoesterd.

De start was nog wel zo gunstig voor FC Volendam. Al in de derde minuut promoveerde Marco Tol namelijk, via binnenkant paal, een vrije trap van Joey Veerman tot doelpunt. Een gemakkelijke middag lag, zo dachten wij op de bank, in het verschiet. De thuisploeg was echter geenszins van plan zich naar de slachtbank te laten leiden. Vol overgave trok men ten aanval, zonder dat dit overigens dreiging voor het Volendam-doel opleverde. Het lukte de oranjehemden wel aan de andere kant van het veld een paar keer goed door te komen. Helaas liet de zuiverheid in de eindfase steeds te wensen over. In de 26e minuut kwam FC Twente zelfs langszij. Uit een corner kopte hun slecht gedekte spits bij de eerste paal fraai raak in de kruising, 1-1. Kort daarop werden zowel Rodney Smorenberg als Kevin Owusu Asare door Roy Tol uitstekend in stelling gebracht, maar eerstgenoemde schoot de bal ver voor het vijandelijk doel langs over de achterlijn, terwijl Kevin zijn zelfs nóg grotere kans onbenut liet door, oog in oog met de doelman, over te schieten. Laatste wapenfeit voor de rust was een geplaatst laag schot van Joey Veerman dat rakelings langs de paal zoefde.

De trainer toonde zich tijdens de pauze verre van tevreden over het in de eerste helft door zijn team vertoonde spel. Nog nooit eerder had ie, zo zei hij, zoveel moeten opschrijven over wat er in de eerste 45 minuten aan mankeerde.

Na de hervatting bleek al snel dat het er vandaag gewoon niet in zat bij ons team. Veelbelovende aanvallen kwamen door slordige eindpasses niet tot wasdom. Niettemin kreeg FC Volendam opnieuw meerdere opgelegde mogelijkheden om op voorsprong te komen. Nadat Salim Mansouri eerst nog een afstandsschot van zijn voet net naast het doel had zien verdwijnen, kreeg hij even later, na opnieuw een prima actie van Roy Tol, een nauwelijks te missen scoringskans door Kevin Owusu Asare aangeboden. De voorzet van Kevin was op maat, maar Salim mikte veel te hoog. Door een paar wissels in te brengen hoopte de trainer zijn team nieuwe impulsen te geven en alsnog een beslissing te forceren. Het was vervolgens aan doelman Marlon Coco te danken dat niet FC Volendam een kwartier voor tijd op achterstand kwam. Oog in oog met de Twentse spits redde hij subliem. FC Twente probeerde in de laatste tien minuten met de moed der wanhoop de broodnodige overwinning in de wacht te slepen. De kansen in de slotfase werden echter aan Volendamse kant genoteerd. Eerst had invaller Gani Meholli gewoon moeten scoren, maar hij liet de keeper de bal corner tikken. In blessuretijd legde de goed over rechts doorgekomen Martijn van Oers niet het juiste gevoel in zijn voorzet, want anders had Kevin alleen maar tegen de bal hoeven aanlopen om deze in het lege doel te laten verdwijnen. Hierdoor werd de ruststand tevens de eindstand.

Volgende week komt PEC Zwolle A1 op bezoek. Een tegenstander waarmee wij, na onze onverdiende nederlaag in Zwolle, nog een appeltje hebben te schillen. De aanvang is om 13.00 uur.

- (’03) 0-1 Marco Tol
- (’26) 0-2 Ruben de Jager (FC Twente)

Opstelling FC Volendam A1:
Marlon Coco, Mohamed Betti, Alex Plat, Marco Tol, Darryl Bäly, Joey Veerman, Roy Tol (’70 Martijn van Oers), Jari Vlak, Kevin Owusu Asare, Rodney Smorenberg (’63 Gani Meholli), Salim Mansouri (’82 Jason Stekkel)

FC Volendam B1 – FC Utrecht B1 1-1
FC Volendam begint een beetje mat en afwachtend aan de wedstrijd. Dit blijft echter zonder gevolgen. Integendeel. In de 6e minuut mocht Wessel een corner nemen. Die werd prima ingekopt door Kevin en dat was een opsteker van jewelste. Dit keer al dus heel snel op een 1-0 voorsprong. Of dit het steuntje had wat de ploeg nodig had is niet te verklaren. FC Volendam pakte hierna gelijk het initiatief in de wedstrijd en had de touwtjes goed in handen. Met een verre uittrap van de doelman was FC Utrecht nog een keer gevaarlijk. Het was echter FC Volendam dat kansen wist te creëren om de voorsprong verder uit te bouwen. Die leek er ook te komen. Na een prima aanval werd Marco in stelling gebracht. Het was aan een fantastische redding van de uitstekende doelman te danken dat het geen 2-0 werd. Vlak voor rust kon FC Volendam ook een volgende 100% kans niet verzilveren. Zo werd de rust bereikt met een op dat moment dik verdiende 1-0 voorsprong dat met goed veldspel was verkregen.
Na de rust kwam FC Utrecht getergd en daadkrachtig de kleedkamer uit. Gelukkig was doelman Barry alert en kon hij het gevaar in de eerste minuten op tijd keren. FC Volendam speelde de tweede helft een stuk slordiger en te vaak werd de lange bal gespeeld. Beide ploegen kregen mogelijkheden. Toch waren er niet echt grote kansen te noteren. FC Utrecht voerde de druk op en was de tweede helft de bovenliggende partij. Toch leek de ploeg onmachtig om grote kansen te creëren. Toch werd de inzet van FC Utrecht beloond. Een verdwaald schot uit de tweede lijn vloog zomaar tussen de palen en de gelijkmaker was geboren. In de laatste minuten kreeg FC Utrecht nog een levensgrote kans. FC Volendam kwam met de schrik vrij. In blessuretijd had Derry ook nog een kans om de punten in huis te houden. Helaas voor de thuisploeg. Beide ploegen wisten het net niet meer te vinden en met deze eindstand konden beide teams tevreden zijn. Het gaf de onderlinge krachtsverhouding goed weer.

0-1 6. Kevin van Gasteren
1-1 69. Mohamed Mallahi (FC Utrecht)

Opstelling FC Volendam B1:
Barry Lauwers, Dani Mes (9. Damian Kerpentier), Justin Baas, Boy Kemper, Kevin van Gasteren, , Marco Speijk, Derry Murkin, , Max Veerman Wessel Stuyt (61. Vicente Besuijen), Ilias Boudouni (74. Thomas Schaap), Reyza Branellec (68. Mo Chih).

Floris Heuyerjans

FC Volendam C1 – Willem II C1 1-4
Voordat de wedstrijd begint, staan Willem II en FC Volendam een minuut stil bij de dood van voetballegende Johan Cruijff. Na de aftrap zien we de Tilburgers meteen flink druk zetten. Toch creëert Volendam kansen. De bal gaat echter net naast of belandt in de klemvaste handen van de doelman. Willem II daarentegen slaagt er in om al vrij vroeg in de wedstrijd te scoren. Zeker op eigen terrein doet dat zeer. Het moreel van de Volendammers krijgt spoedig erna nog een flinke knauw als er een tweede bal in het net van Quincy rolt. Gelukkig weet Volendam een tegenpunt te scoren met een vrije trap dicht op doel. Dit vanwege een handsbal van de keeper van Willem II. Het is nu 1-2. En zo blijft het tot aan de rust.
Aan het begin van de tweede helft zien we iets opmerkelijks. De scheidsrechter krijgt op het veld intensieve verzorging vanwege kuitkramp. Na een minuut of twee kan het spel weer hervat worden. Milo gaat er uit voor Jaymillio. Even later scoort Willem II voor de derde keer. Huub komt er in voor Tom. Dan maakt Volendam een overtreding in het strafschopgebied. Willem II mag een penalty nemen en die zit; 1-4.Hier is geen redden meer aan voor Volendam.  In de slotfase lijkt het even zelfs nog erger te worden na een corner van Willem II, maar de vijfde treffer is Volendam bespaard gebleven. Incasseren, er van leren en vol goede moed naar de volgende wedstrijd!

Opstelling FC Volendam:

Quincy Kammeraad (K), Robin Schulte, Micky van de Ven, Tom de Groot, Dimitri Darsan, Jay Kruiver, Brooklyn Doorneveld, Victor van Montfoort, Jip Molenaar, Tyrese Duijker en Milo Bandringa

PSV C2-FC Volendam C2 8-2
Zaterdag is FC Volendam C2 tegen een grote nederlaag opgelopen in Eindhoven op de Herdgang. PSV draaide na de winterstop matig en daar was vandaag weinig van te zien. Er was maar een ploeg die domineerde en dat was PSV. Onder leiding van trainer Kevin Hofland en met ass. trainer Donny de Groot (heeft in 2001-2002 voor FC Volendam vijftien wedstrijden gespeeld, waarin hij negen keer scoorde ) werd er vanaf de aftrap meteen druk gezet op alle plekken van het veld om het spelen door de oranjehemden moeilijk te maken en dat is aardig gelukt. Volendam had een off-day en dat is goed te merken aan de uitslag. Op het middenveld kwamen we steeds een metertje te kort en er werd teveel ruimte weggegeven in de dekking en ook de afspraken verdwenen als sneeuw voor de zon.
De eerste tegengoal kwam van hun rechtsback die een afgemeten voorzet gaf bij de tweede paal en werd tegendraads ingekopt 1-0 . Kort hierna lag de bal alweer in het netje bij ons na weer een voorzet van hun rechterkant 2-0 . PSV ging nog meer druk zetten en op het middenveld kwam de bal in de omschakeling bij Dichairo Hart die hun keeper met een boogbal verschalkte 2-1. De vreugde was van korte duur want uit een corner van rechts werd de bal weer bij de tweede paal geschoten en de spits kon ongehinderd afdrukken 3-1 . Na ongeveer vijf minuten na deze goal kregen we een vrije trap op ca 25 meter van het doel en Mats Nadorp deed een poging op het doel en had succes 3-2 . Weer was de blijdschap van korte duur want net voor rust werd er een afvallende bal van buiten de zestien verzilverd 4-2 wat ook de ruststand was.
Trainer Rory Roubos probeerde nog het team op te peppen, maar had dit keer geen succes.
PSV zette door en maakte de 5-2 en weer snel hierna de 6-2 door een penalty wegens hands van Tyrese in het strafschopgebied. FC Volendam was het spoor bijster en er vielen nog twee tegendoelpunten 7-2 en de 8-2 . Rest te vertellen dat het een terechte nederlaag was tegen het fel en zeer goed spelend PSV en dat onze keeper Ciro Verkooijen geen enkele blaam treft met de tegendoelpunten en dat we maar drie punten zijn misgelopen.

1) Ciro Verkooijen 2) Tyrese Simons 3) Lex Veerman 4) Mats Nadorp 5) Mitch van Kempen 6) Amoah Sam 7 ) Ludnardo Schoop 8) Sam Lautenschutz 9) Gedion Meridina_ 10) Andrei Vossen 11) Dichairo Hart 12) Koen Breeuwer 14) Camiel Dijkers 15) Kaya IJsendijk ( Daan Steur ziek en Timo Molenaar geblesseerd met een gebroken sleutelbeen en vanaf hier beterschap gewenst. )