Jeugdverslagen FC Volendam 2 en 3 november 2019

• zondag, 03 nov 2019
  • Leestijd: 14 minuten

De Graafschap O19 - FC Volendam O19 (2-1)
Een ten opzichte van de voorgaande twee wedstrijden teleurstellend FC Volendam heeft zaterdagmiddag definitief het zicht op een plek bij de eerste vier verloren. De Volendammers maakten in de eerste helft een zwakke indruk en keken daardoor bij rust tegen een 2-0 achterstand aan. Na de pauze kwamen zij veel beter voor de dag en werd het weer een wedstrijd. Verder dan 2-1 kwamen zij echter niet.

Zoals gezegd was FC Volendam in de eerste helft geen schim van de weken ervoor. Een beter De Graafschap had totaal geen moeite met zijn zwak voor de dag komende gasten. Toch was de eerste serieuze kans voor FC Volendam. Robin Schulte had zijn team al vroeg op voorsprong kunnen zetten, maar zag zijn kopbal voor de kruising van de verste paal langs het doel verdwijnen. De Superboeren wisten elkaar prima te vinden. FC Volendam daarentegen kon de bal nauwelijks in de ploeg houden en liep daardoor steeds achter zijn tegenstanders aan. Halverwege openden de Doetinchemmers de score via een simpel intikkertje uit een corner, 1-0. Vijf minuten later had het al 2-0 kunnen zijn, maar een vrijgekomen aanvaller van het thuisteam joeg de bal wild en hoog over ons doel. Tien minuten voor rust liet een van onze middenvelders blijken een beetje hardleers te zijn, want net als vorige week leidde hij ook nu een tegentreffer in door balverlies na een balletje met buitenkant voet te willen spelen. De Graafschap profiteerde optimaal van zijn fout en zo werd het 2-0. In de resterende minuten van het eerste bedrijf kreeg FC Volendam een paar mogelijkheden om iets terug te doen, maar of er werd te lang getreuzeld met uithalen, of de zuiverheid van de eindpass liet flink te wensen over.

Met het inbrengen van een paar nieuwe spelers hoopte de trainer na rust beter in de wedstrijd te komen. Een snelle aansluitingstreffer zou daarvoor een goede opmaat zijn. De wijzigingen misten hun uitwerking niet. FC Volendam was veel dynamischer, etaleerde een hogere intensiteit en werd daardoor ook meteen de bovenliggende partij. Gedurende de eerste vijfentwintig minuten werd er bovendien heel aardig gevoetbald. De rollen waren volledig omgekeerd en nu moest De Graafschap achter zijn tegenstander aan. In de 58e minuut kreeg FC Volendam loon naar werken en de gewenste aansluiting. Tyrese Duijker gebruikte goed zijn sterke lichaam en wist daardoor Andrei Vossen in stelling te brengen. Zijn schot werd nog door de keeper gekeerd, maar in de rebound was Gedion Meridina wel succesvol, 2-1. De trainer van De Graafschap was niet op zijn gemak en liet zijn doelman een blessure simuleren, zodat al zijn manschappen even snel naar de zijlijn konden en hij wat reparatiewerk kon verrichten. Veel haalde het niet uit, want FC Volendam bleef de bovenliggende partij. Het ging op jacht naar de gelijkmaker, maar werd daardoor ook kwetsbaar bij balverlies. De Graafschap kon zo een paar keer gevaarlijk worden in de omschakeling, maar gelukkig was Dion Vlak op zijn hoede en hield die zijn doel verder schoon. FC Volendam bleef wel aandringen, maar vermoeidheid en besluiteloosheid zorgden ervoor dat de finesse steeds meer ging ontbreken. In de slotfase werd de van een blessure teruggekeerde Daan Steur nog ingebracht in de hoop met zijn lengte alsnog de gelijkmaker te kunnen forceren, maar deze opportunistische strijdwijze bleef zonder resultaat. Door deze nederlaag rest ons team niets meer dan de resterende vier wedstrijden tot een zo goed mogelijk einde te brengen en zich daardoor klaar te stomen voor de Voorjaarscompetitie.

Scoreverloop
24. De Graafschap 1-0
35. De Graafschap 2-0
58. Gedion Meridina 2-1

Opstelling
Dion Vlak, John Hilton, Kalleb Mambo Kwamungu, Lex Veerman (42. Quinten d'Fonseca), Mitch van Kempen, Michael Mante (46. Hamza Rahahoui), Andrei Vossen (86. Daan Steur), Sam Lautenschutz (46. Buhari Atak), Tyrese Duijker (67. Ludnardo Schoop), Robin Schulte, Gedion Meridina

FC Volendam O17 - FC Groningen (0-2)
Na de afgang van afgelopen woensdag in de bekerwedstrijd tegen AZ O16, 1-2 verlies, waren onze mannen echt van plan om weer eens de drie punten te pakken tegen FC Groningen, dat net een plaatsje hoger staat op de ranglijst. Maar daar kwam weer niets van terecht. Vanaf de aanvang kreeg de tegenstander al een paar aardige kansen en na ruim een kwartier mocht FC Groningen een corner nemen. De hele FC Volendam-verdediging stond bij de eerste paal en bij de tweede stond de uitstekende nummer 10 geheel vrij. Hij kon nog even naar huis bellen en rondde gemakkelijk af, 0-1. Daar gaan we weer. FC Volendam probeerde wel wat, maar er kwam niets uit. Na een half uur een handsbal aan onze kant, penalty. Deze werd goed ingeschoten, maar ook uitstekend gestopt door Mick Bakker. Vijf minuten later liepen onze verdedigers onder de uittrap van de keeper door en wederom kon nummer 10 afdrukken, 0-2. Pas in de laatste minuut voor rust het eerste schot van FC Volendam op het vijandelijke doel! Ruststand 0-2.

Het eerste kwartier was van hetzelfde niveau als de eerste helft en pas vanaf de 60e minuut ging FC Volendam eindelijk voetballen. De inzet was goed, een paar aardige combinaties, maar echt gevaarlijk werden onze mannen niet.  Het grote probleem van dit team is dat er verdedigend veel te veel fouten worden gemaakt. We hebben de meeste goals tegen en weten aanvallend praktisch niets te creëren, toch twee essentiële onderdelen van de voetbalsport. De meeste goals zijn gemaakt via een penalty, de mooie vloeiende aanvallen gaan we hopelijk de komende wedstrijden zien. Er kunnen nog zeker negen punten worden gehaald. Dat moet voldoende zijn voor de 8e plaats.

Volgende week gaan we op bezoek bij het hooggeplaatste FC Utrecht. Alles is daar mogelijk.

17. FC Groningen 0-1
35. FC Groningen 0-2

Opstelling
Mike Bakker, Gyani Manuel, Rob Tol (48. Wylshendrid Louisa), Levie van Duijl, Jordy Dietz (46. Malick Lowe), Calvin Twigt, Joey Antonioli, Jeffrey Buitenweg, Milijano Anastatia, Mitchi Huysman, Deshawntey de Sanders

FC Den Bosch O15 - FC Volendam O15 (0-7)
Zaterdag stond voor de mannen van FC Volendam O15 de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch op het programma. Daar waar de thuiswedstrijd eindigde in 2-2, was de uitdaging om nu een beter resultaat neer te zetten en op die manier afstand te nemen van FC Den Bosch op de ranglijst. FC Volendam startte redelijk aan de wedstrijd, maar moest nog wel even wakker worden geschud door een kans voor FC Den Bosch. Het was echter al snel Billy van Duijl die met een prachtige actie twee verdedigers voorbij speelde en de bal met rechts in de korte hoek binnenschoot. Twee minuten later werd Billy als spits weer gevonden in de as van het veld. Hij draaide behendig open en zette met een mooie steekbal Ryan 1 op 1 met de keeper. Die maakte het op zijn beurt beheerst af. FC Den Bosch was iets van slag nu en dit zag je door de ruimtes die ontstonden. FC Volendam kwam steeds meer op de helft van FC Den Bosch te spelen en door het goede omschakelen kwam FC Den Bosch er eigenlijk niet meer aan te pas, ofschoon het wel in duel probeerde te komen. Het baltempo aan de kant van FC Volendam lag echter gewoon te hoog. Doordat FC Volendam zo hoog op de helft van FC Den Bosch speelde, kwam Melvin Houtman na een prachtige solo vanuit de verdediging vrij in de as. Hij speelde wederom spits Billy van Duijl in, die doelgericht handelde en de 3-0 uit de draai binnenschoot. Een prima stand om de rust in te gaan.

Na de rust kwam FC Den Bosch wat feller uit de kleedkamer. FC Volendam had daar wat moeite mee. Een aantal spelers was door alle geleverde arbeid in de eerste helft toch erg vermoeid geraakt. Hierdoor was de eerste grote kans voor FC Den Bosch. De bal kon echter worden weggewerkt door de goed keepende Jesse Loef. Vlak daarna betraden de eerste twee wissels aan de kant van FC Volendam het veld. Dit waren Achraf Makhloufi en Sander Huisman. Tien minuten later kwamen er nog eens twee spelers in het veld aan de zijde van FC Volendam: Jort Kos en Rugero Struiken. Dit bleken gouden wissels te zijn, want in de 58e minuut scoorde Rugero Struiken, op aangeven van Achraf, met zijn eerste balcontact de 4-0. Met een prachtig lobje over de keeper. Daarna had FC Den Bosch nog een kans, maar die leidde tot niets. FC Volendam bleef aanvallen en combineren. Het was echt een plezier om naar te kijken. Ook de ingevallen Sander Huismans begint na lang blessureleed weer zijn draai te vinden en strooide met mooie passes in de opbouw. Dit leidde in 62e minuut tot een doorbraak en een mooie voorzet van Ryan Rellum, die de bal naar de tweede paal bracht waar Achraf klaar stond om de bal erin te tikken, 5-0 voor FC Volendam. FC Volendam voetbalde vaak gemakkelijk onder de druk uit. Zo kon Rugero Struiken in stelling worden gebracht om er nog een schepje bovenop te doen. In de 77e minuut maakte hij er, op aangeven van Billy van Duijl 6-0 van. Alsof het nog niet erg genoeg was maakte Ryan Rellum er in de 79e minuut ook nog eens 7-0 van, op aangeven van Achraf.

Zo eindigde de wedstrijd FC Den Bosch - FC Volendam in een 0-7 overwinning. Waarbij FC Volendam goed verzorgd voetbal speelde en uitermate effectief bleek. Daarnaast hield FC Volendam voor de derde competitiewedstrijd op rij het doel schoon.

Volgende week wacht de wedstrijd tegen Spartaan ’20. Indien ook deze wedstrijd wordt gewonnen, dan blijft er uitzicht op eventuele promotie naar de Eredivisie hoog.

Wij wensen Rugero Struiken, Sem Perez Mutsaers en Sebastiaan Woelders deze week veel succes bij de KNVB O15 Futures en Sjoerd Griffioen bij zijn stage met Nederland O15.

Opstelling
Jesse Loef, Ties Kramer (Jort Kos), Melvin Houtman, Mauro Smit, Sem Perez Mutsaers, Mika van der Horst (Sander Huismans), Sebastiaan Woelders (Achraf Makhloufi), Ryan Rellum, Thimo de Vries (Rugero Struiken), Billy van Duijl

Excelsior O14 - FC Volendam O14 (3-3)
FC Volendam heeft zondagmiddag met 3-3 gelijk gespeeld uit tegen Excelsior. Na een spannende slotfase wist FC Volendam terug te komen van een 3-1 achterstand en mocht het uiteindelijk blij zijn met een punt.

Vanwege organisatorische omstandigheden bij Excelsior moest FC Volendam deze wedstrijd op zondag spelen. Dit leek weinig invloed te hebben op het spel van FC Volendam, want FC Volendam begon prima aan de wedstrijd. De centrale verdedigers konden meerdere keren een vrije middenvelder bereiken en ook de aanvallers werden meermaals bereikt. In de laatste fase van het aanvallen had FC Volendam echter moeite om door de stugge defensie heen te spelen. Voor Excelsior ontstond er in de omschakeling enkele keren ruimte. Tot veel gevaar leidde dat niet, totdat Excelsior een vrije trap vanaf de zijkant inkopte en de keeper de kopbal niet goed kon verwerken, 1-0.

In de tweede helft nam FC Volendam opnieuw het initiatief, maar bleef Excelsior gevaarlijk in de omschakeling. Kort na rust scoorde Excelsior ook de 2-0, nadat een kopduel achterin werd verloren en er niet werd meegelopen met de opgekomen linksback van Excelsior die dankbaar van de doorgekopte bal profiteerde. Met de inbreng van Jesper Tielemans leek de wedstrijd te keren toen hij na een snel omschakelmoment van FC Volendam de keeper omspeelde en de 2-1 aantekende. FC Volendam nam daarna meer risico en ging op zoek naar de gelijkmaker. Het was echter opnieuw Excelsior dat in de omschakeling profiteerde van de ruimtes en de voorsprong uitbreidde: 3-1. Zoals zo vaak gaf FC Volendam niet op en was het opnieuw Jesper Tielemans die de aansluitingstreffer maakte, 3-2. FC Volendam rook bloed en ging onverminderd door. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd viel uiteindelijk de gelijkmaker uit een corner. In de 16 meter leek de keeper van Excelsior te worden gehinderd, maar de scheidsrechter liet doorgaan, waarna Noach Shenkman alert reageerde en de 3-3 hard binnenschoot. FC Volendam blijft meedoen om de bovenste twee plekken, maar zal daarvoor nog flink aan de bak moeten, aangezien ADO en Utrecht qua puntenaantal op gelijke koers liggen.

Wedstrijdselectie
Jesse Tetteroo, Vince Helder, Givairo Dundas, Noach Shenkman, Matthijs Stoelinga, Kyeno Koeleman, Milan Engelander, Sam Schokker, Robin van Cruijsen, Jesper Tielemans, Mike Posthumus, Thijs Numan, Tarik Serdar, Barry Negic, Kayden Wolff, Jort Kos

PEC Zwolle O13 - FC Volendam O13 (3-2)
Na de nederlaag van vorige week was het zaak om nu weer punten aan het totaal toe te voegen, aar het mocht niet zo zijn. In Zwolle was het de thuisclub die het betere van het spel had en de Volendammers hadden weinig in te brengen.

De Zwollenaren kwamen in de 12e minuut onverwacht op voorsprong door een onnodige penalty en weer was er een achterstand. Het enige wapenfeit tot tien minuten voor de rust was een afstandsschot van eigen helft door Rick Schilder dat maar net naast ging. Bij de eerste goede aanval kon Lorenzo Hoffman de gelijkmaker scoren, 1-1, en meteen na aftrap was er weer de achterstand door niet op te letten en mee te verdedigen, 2-1.

In de rust wisselde trainer Godwin Ababio enkele spelers en er werden enige omzettingen doorgevoerd. Het spel werd wel beter, maar toch was het PEC Zwolle dat op 3-1 kwam. Via een afstandsschot tegen de lat en daarna in de rebound werd de bal tegen de touwen gewerkt. Rick Schilder werd na het uitvallen van Mark Schilder in de spits gezet en hij verkleinde de achterstand tot 3-2, maar meer zat er niet in. Er zal toch meer moeten gebeuren in het team om punten binnen te harken en daar is volgende week zaterdag thuis de kans voor tegen Go Ahead Eagles.

12. PEC Zwolle 1-0
30. Lorenzo Hoffman 1-1
31. PEC Zwolle 2-1
40. PEC Zwolle 3-1
68. Rick Schilder 3-2

Milan van Keulen, Enzo Pestana de Gouveia, Rick Schilder, Stef Groot, Lorenzo Hoffman, Kenzo Vos, Rayan Chabaou, Thomas Heijnen, Boy Boerefijn, Jaden Naber , Laurens van Kleef, Demy Holthuysen, Mark Schilder, Daeshawn King , Keenan Cruden , Jordy Meijer
Geblesseerd: Jaydon Ceder, Djayden Elmers

FC Volendam O12 – NEC O12 (24-8)
De O12 heeft zaterdag na een gelijkwaardige eerste helft een goede prestatie geleverd in de thuiswedstrijd tegen NEC. Waar het na het tweede blokje nog 8-7 stond, werd er na de wissel beter afgerond.

Team 1 wist na rust twaalf keer tot scoren te komen. Niet alleen werd er beter afgerond, maar was de hele opzet tijdens het aanvallen veel beter dan voor rust. Zonder en aan de bal namen spelers meer initiatief. Zo was het Vince die twee keer een assist wist voor te bereiden nadat hij via een steekpass uit de rug van zijn tegenstander kon weglopen. Andere vormen van initiatief nemen waren het durven gebruiken van vaardigheden met je mindere been. Zo was het Relynho die twee keer met zijn rechterbeen scoorde en schoot Niek met zijn linkerbeen een geweldig afstandsschot binnen.

Net als het aanvallen ging ook het omschakelen naar verdedigen en het verdedigen beter. Spelers verdedigden beter als team door het veld continu samen klein te houden. De bal werd daardoor veelvuldig dicht bij het doel van NEC afgepakt.