Jeugdverslagen FC Volendam 20 oktober 2018

• zondag, 21 okt 2018
  • Leestijd: 14 minuten

VA N.E.C. O19 - FC Volendam O19 (3-0)

Ondanks het feit dat FC Volendam zaterdag een groot deel van de wedstrijd heel aardig speelde en in die fase als team ook weinig tot niets voor NEC onderdeed, stond het na afloop opnieuw met lege handen. De gastheren profiteerden namelijk optimaal van een paar mindere momenten aan FC Volendam-zijde.

In de beginfase liet FC Volendam zich afbluffen door hun feller startende gastheren. De Nijmegenaren kwamen al in de 6e minuut op voorsprong, nadat hun rechterspits met een hard laag schot van buiten de 16 onze doelman in de korte hoek versloeg, 1-0. Daardoor liepen de Volendammers alweer snel achter de feiten aan. Het duurde een klein kwartier voordat zij zich hadden teruggevochten en er weer een echte wedstrijd van hadden gemaakt. N.E.C. had weliswaar wat meer individuele kwaliteit in huis, maar de oranjehemden toonden zich gedurende een groot deel van de eerste helft als team gelijkwaardig aan hun tegenstanders. Nadat Jip Molenaar kort daarvoor nog een fractie te kort was gekomen om de bal tegen de touwen te kunnen werken, wist hij de doelman van N.E.C. in de 27e minuut wel te verschalken. Na een voorzet op maat van Moraizio de Souza was Jip eerder bij de bal dan een verdediger en schoot hij deze bij de eerste paal keurig binnen. Vriend en vijand waren het erover eens dat het een glaszuivere treffer was, maar de scheidsrechter annuleerde hem wegens ‘gevaarlijk spel’ van Jip. Een belachelijke beslissing, omdat het hoofd van zijn tegenstander zich op dat moment beneden heuphoogte bevond en het dus juist de Nijmegenaar was die van gevaarlijk spel zou moeten zijn beticht. FC Volendam werd dus door de arbiter bestolen. Dit onrecht weerhield de oranjehemden er niet van onverdroten verder te gaan. Op hun inzet en strijdlust viel niets aan te merken. In de laatste tien minuten van de eerste helft zakte het spelniveau van de Volendammers toch weer iets terug. Men werd iets te gemakkelijk. Gelukkig bleef de schade tot de rust tot slechts één doelpunt beperkt.

Na de pauze kwam FC Volendam goed uit de kleedkamer. Al na drie minuten leek Jip Molenaar zijn team alsnog op gelijke hoogte te brengen, maar de doelman van N.E.C. wist zijn kopbal onschadelijk te maken. Balverlies ter hoogte van de middenlijn leidde even later een razendsnelle counter van het thuisteam in. Stan Zoetebier greep echter uitstekend in en verwerkte het schot richting kruising tot corner. In de 65e minuut lukte het N.E.C. wel zijn score te verdubbelen. Met een kopbal van dichtbij werd Stan voor de tweede keer verslagen, 2-0. Dit doelpunt zorgde ervoor dat er iets knakte bij FC Volendam en het laatste stukje overtuiging om toch nog met een goed resultaat huiswaarts te kunnen keren verdween. De mannen probeerden het echt nog wel, maar waren niet nauwkeurig genoeg om de Nijmegenaren echt te kunnen verontrusten. Bovendien had hun trainer inmiddels het slot op de deur gegooid door vijf man achterin te posteren. Pogingen van FC Volendam om toch met combinatiespel de achterlijn te halen en van daaruit zijn mensen voor het doel te bedienen bleken niet de juiste en bleven dan ook vruchteloos. Dat N.E.C. vervolgens in de slotminuut nog 3-0 kon maken was slechts belangrijk voor de statistiek.

Achteraf werd geconcludeerd dat onze mannen beslist weer een aantal goede dingen hadden laten zien, zij bij vlagen ook best aardig hadden gespeeld, maar vooral dat de doelpunten nog steeds te gemakkelijk worden weggegeven.

Komende zaterdag vrij, dinsdag de 30e om 18.30 uur thuis oefenen tegen de O23 van ADO ’20 en dan zaterdag 3 november in het KRAS Stadion de competitiewedstrijd tegen AZ. Nieuwe ronde en dus weer een nieuwe kans op de eerste overwinning!

Scoreverloop

6. VA N.E.C. 1-0

Rust

66. VA N.E.C. 2-0

90. VA N.E.C. 3-0

Opstelling
Stan Zoetebier, Quinten d’ Fonseca, Sjors Kramer (85. Lex Veerman), Micky van de Ven, Tom de Groot, Bram van de Wiel, Moraizio de Souza (85. Tyrese Duijker), Michael Mante (85. Robin Schulte), Jip Molenaar, Victor van Montfort, Vasco Lo-Ning-Hing

Ajax O17 – FC Volendam O17 (0-0)

Met een uitstekende tactiek en dito wedstrijddiscipline heeft FC Volendam zeer verdiend een punt meegenomen uit Amsterdam.

Wederom onder schitterende omstandigheden en met veel publiek werd FC Volendam de eerste vijf minuten zwaar onder druk gezet. Een schotkans, prima gestopt door Ciro Verkooijen, en een bal op de paal beloofden een zware middag voor FC Volendam. Maar na die vijf minuten stond het goed bij ons, kon er opgebouwd gaan worden en kwamen we met regelmaat op de helft van Ajax. De tegenstander had moeite met het compacte spel van FC Volendam, er was geen doorkomen aan. Naarmate de wedstrijd vorderde was FC Volendam gelijkwaardig aan Ajax. Kansen waren er nauwelijks aan beide zijden.

De tweede helft was van een hoog niveau. Er was veel waardering van het publiek. Regelmatig gingen de handen op elkaar, met name voor het uitstekende en soms spectaculaire verdedigende werk van onze beide backs. Het stond achterin goed en bij een enkel persoonlijk foutje stond Ciro zijn mannetje. Het mooiste moment van de wedstrijd kwam van FC Volendam-kant. Ludnardo Schoop werd diep gestuurd, maar de keeper die ver voor zijn doelgebied stond was eerder bij de bal. Zijn trap belandde halverwege de Ajax-helft bij Hamza Rahoui, die met een lob over dertig meter de bal in de kruising plaatste. De achteruit rennende keeper kon hem nog net uit de bovenhoek ranselen. Ondanks een blessuretijd van vijf minuten, lukte het ook Ajax niet te scoren en was FC Volendam de eerste die punten pakte bij de koploper. Zelfs Marco van Basten was onder de indruk. Zeer verdiend, met een groot compliment aan de ploeg en de technische staf!

Volgende week een oefenwedstrijd om 12.00 uur. De week erop komt Sparta op bezoek, een van de concurrenten voor de 8e plaats.

Opstelling

Ciro Verkooijen, Gyani Manuel, Cedric Bobson, Amoah Foa Sam, Mitch van Kempen, Calvin Twigt, Hamza Rahaoui, Buhari Atak (72. Sam Lautenschutz), Andrei Vossen (80. Dirk de Jong), Ludnardo Schoop, Gedion Merinda (57. Malick Lowe)

Feyenoord O16 - FC Volendam O16 (7-3)

Zaterdag de wedstrijd tegen Feyenoord, waarvan we thuis dik hadden verloren. De mannen wilden daarvoor dus revanche nemen. Hoe anders was dat? We stonden namelijk al na 18 minuten 3-0 achter en met de rust 5-1. Geen beleving, geen duelkracht en geen overtuiging. Het was helemaal niets in de eerste helft. Milijano Anastasia scoorde na een goede actie van Deshawntey de Sander.

De tweede helft begon en na anderhalve minuut was de stand al 6-2. De score stopte bij 7-3 voor Feyenoord O16 en de manier waarop wij hadden verloren was niet best. Feyenoord wilde heel graag en wij niet. Over twee weken FC Utrecht O16 thuis en dan gaan we er weer voor heren.

Opstelling

Mike Bakker, Wilkins Afriyie, Jay Koorndijk, Chenny Louisa, Jordi Dietz (60. Mitchi Huijsman), Fahd Salihou (17. Rob Tol (58. Tim Stouthart), Necati Delibasi, Jeffrey Buitenweg, Milijano Anastasia, Joey Antoniolli, Deshawntey de Sander (41. Tiago Lauwerens)

FC Volendam O14 – FC Dordrecht O14 (2-1)

FC Volendam O14 heeft zich gerevancheerd voor de 1-0 nederlaag in Dordrecht eerder dit seizoen. Mede door een goede tweede helft werden de bezoekers met 2-1 opzijgezet en door dit resultaat pakte de ploeg de koppositie in de competitie.

Waar O14 vorige week uit de startblokken vloog, had de ploeg zaterdag meer moeite om zijn draai te vinden. Er werd redelijk gevoetbald, maar verkeerde keuzes zorgden ervoor dat er niet echt een overwicht was voor rust. Toch kwam de ploeg op voorsprong. Een goede voorzet van Rugero werd door Sebastiaan goed binnen gewerkt, 1-0.

Met Billy, Thimo en Ryan fris in het veld begon O14 na rust een stuk sterker. De ploeg had het overwicht, creëerde kansen en kwam achterin niet in gevaar. Doordat de beslissende pass vaak onvoldoende was, kon de wedstrijd nog niet worden beslist. Dit gebeurde vijf minuten voor tijd wel. Mika bracht een afgeslagen corner goed terug in de zestien, vond Billy en laatstgenoemde bleef kalm oog in oog met de doelman, 2-0. Doordat de ploeg naliet om de score verder uit te breiden werd het nog heel even spannend toen Dordrecht een corner kreeg en plots de 2-1 aantekende. Tot een gelijkmaker kwam het echter niet.

31. Sebastiaan Woelders 1-0

65. Billy van Duijl 2-0

70+1. FC Dordrecht 2-1

Opstelling

Boris Valkhoff, Jort Kos (36. Billy van Duijl), Ties Kramer, Vernon Addo, Sem Perez Mutsaers (36. Ryan Rellum), Mauro Smit, Storm van der Laan, Mika van der Horst, Sebastiaan Woelders (65. Melvin Houtman), David Petrovic (36. Thimo de Vries) en Rugero Struiken (53. Jesse Versluis)

Alexandria ‘66 O13 - FC Volendam O13 (0-8)

Zaterdag speelde het team van Cees Keizer de uitwedstrijd in Rotterdam tegen laagvlieger Alexandria`66. Waar FC Volendam O13 in de thuiswedstrijd nog enige problemen had met Alexandria en de winst net voor het einde pakte, had FC Volendam nu geen kind meer aan de Rotterdammers. Vanaf het begin van de wedstrijd was er veel balbezit voor FC Volendam en werd het spel gedomineerd op de helft van de tegenstander. Het vervolg was echter niet altijd goed, waardoor de aanvallen niet allemaal resulteerden in kansen. De kansen die er waren werden wel benut en met een prachtige goal van Jayden Arifi en kort erna van Barry Negic en Kayden Wolff begon de rust met een 0-3 voorsprong. In de tweede helft liet Volendam beter spel zien, werden er betere keuzes gemaakt door de middenvelders en aanvallers en liep de score snel op tot 0-8.

17. Jayden Arifi 0-1

18. Barry Negic 0-2

20. Kayden Wolff 0-3

45. Niels Kwakman 0-4

50. Kayden Wolff 0-5

57. Niels Kwakman 0-6

59. Niels Kwakman 0-7

60. Barry Negic 0-8