Jeugdverslagen FC Volendam 21 september 2019

• zondag, 22 sep 2019
  • Leestijd: 12 minuten

PEC Zwolle O19 - FC Volendam O19 (3-0)
Zaterdag stond voor O19 de tweede competitiewedstrijd op het programma, de lastige uitwedstrijd in het stadion van PEC Zwolle. Een tegenstander waartegen twee weken eerder thuis nog werd geoefend en er uiteindelijk een 3-3 op het bord stond.

Na een korte voorbereiding werd aan de wedstrijd begonnen meteen werd ook duidelijk dat PEC Zwolle het heft in handen nam. Met een hoog baltempo, veel lopende spelers en het snel verplaatsen van de bal, werd FC Volendam onder druk gezet. Men had daar veel moeite mee, kreeg ook weinig tot geen druk op de bal en was daardoor weinig in balbezit. In de 13e minuut was het al raak voor PEC Zwolle en stond de 1-0 op het scorebord. Ook na deze goal bleef het beeld hetzelfde, een rondspelend PEC Zwolle en een verdedigend FC Volendam dat er af en toe met een counter uit kon komen. PEC Zwolle bleef het tempo van de wedstrijd bepalen en FC Volendam moest er achteraanlopen. Na een half uur moest dan ook de 2-0 worden geïncasseerd. Een corner waaruit een speler van PEC Zwolle de bal helemaal vrij kon inkoppen. Na deze 2-0 kreeg FC Volendam nog wat kleine kansjes, waaronder een kopbal van Ludnardo die net over de lat verdween. Uiteindelijk werd met deze 2-0 achterstand de rust ingegaan.

Nadat in de rust wat omzettingen waren gedaan en er was aangegeven hoe het met elkaar beter kon worden gedaan, ging de tweede helft van start. FC Volendam stopte vanaf het begin van de tweede helft meteen een hoop energie en bereidheid in de wedstrijd en gelijk was duidelijk dat PEC Zwolle daar problemen mee had. De Volendammers konden beter druk op de bal krijgen, pasten de 2/3 seconden regel toe, kwamen zo veel meer in balbezit en hadden daardoor ook veel meer spelaandeel. Het spel speelde zich nu voornamelijk af op de helft van PEC Zwolle, al was het wel uitkijken voor hun gevaarlijke uitvallen. In de 66e minuut was er de grootste mogelijkheid voor FC Volendam om zichzelf terug in de wedstrijd te brengen. Een goede voorzet vanaf de zijkant kwam in het drukke 5-meter gebied terecht en kon zo worden binnen gekopt, maar helaas liepen twee oranjehemden elkaar in de weg, waardoor de keeper de bal zo uit de lucht kon opvangen. Maar ook na deze kans bleef FC Volendam proberen de aansluitingstreffer te maken en er weer een wedstrijd van te maken. Gedurende de tweede helft kwam echter ook PEC Zwolle er steeds gevaarlijker uit. In de 82e minuut viel de 3-0 en was het geloof bij de Volendammers weg. De afstanden tussen de linies werden groter en PEC Zwolle kreeg nog een aantal kansen, maar het bleef bij 3-0.

Komende zaterdag speelt FC Volendam O19 thuis tegen koploper Alphense Boys. Als zij daarbij starten met dezelfde inzet, bereidheid en beleving als in de tweede helft tegen PEC Zwolle, dan moeten de drie punten in Volendam kunnen worden gehouden.

Scoreverloop
12. PEC Zwolle 1-0
31. PEC Zwolle 2-0
82. PEC Zwolle 3-0

Opstelling
Dion Vlak, Jay Kruiver, Amoah Foa Sam, Daan Steur, Mitch van Kempen, Kalleb Mambo Kwamungu, Michael Mante (46. Hamza Rahahoui), Robin Schulte (77. Buhari Atak), Moraizio de Souza (46. Tyrese Duijker), Ludnardo Schoop, Sam Lautenschutz (46. Andrei Vossen)

Sparta O 17 - FC Volendam O17 (3-0)
Onder prachtige omstandigheden werd de wedstrijd gespeeld op het Kasteel, maar onze mannen waren daar niet van onder de indruk. Men begon slap aan de wedstrijd, veel foute keuzes, medespelers werden niet bereikt. Niet vreemd dat Sparta snel op voorsprong kwam, door een makkelijk in te koppen bal uit een corner in de 6e minuut. Pas na ruim een kwartier het eerste kansje voor FC Volendam, maar deze werd na een prima voorzet vanaf links net naast gekopt. Daarna ging de niet erg hoogstaande strijd gelijk op, waarbij Sparta nauwelijks kansen creëerde en FC Volendam net voor de rust wel twee aardige mogelijkheden kreeg.

De tweede helft begon FC Volendam goed en het was ook een tijdje de bovenliggende partij. In die periode maakte FC Volendam de gelijkmaker, maar de scheidsrechter beoordeelde dit helemaal verkeerd. Hij hanteerde de voordeelregel niet en liet FC Volendam een vrije schop nemen voor iets dat nauwelijks een overtreding was. Daarna werd het weer minder bij onze boys en kon Sparta weer veel te makkelijk scoren, 2-0. Inmiddels waren er al twee spelers na ongelukkige botsingen voor onderzoek naar het ziekenhuis, scoorde Sparta nogmaals via een snelle counter en zo stond de geflatteerde 3-0 op het scorebord. Na afloop ging nog een derde speler voor onderzoek richting ziekenhuis. Je kunt dus wel spreken van een rampzalige middag.

Volgende week thuis tegen AZ dat ook met een stevige nederlaag naar huis is gestuurd. Revanche telt voor beide teams.

6. Sparta 1-0
59. Sparta 2-0
71. Sparta 3-0

Opstelling
Floris Rozemond, Gyani Manuel, Jay Koorndijk, Rob Tol, (65. Wylshendrid Louisa), Jordy Dietz, Calvin Twigt (41. Mitchi Huijsman), Joey Antonioli, Jerôme Jager (70. Fahd Salihou Abdoul), Jeffrey Buitenweg, Milijano Anastatia, (46.  Necati Delibasi), Deshawntey de Sanders

FC Volendam O15 - Spartaan’20 (1-5)
Zaterdag stond voor de mannen hun derde competitieduel op het programma. Uit tegen Spartaan’20.

FC Volendam stapte met vertrouwen het veld op om de eerste drie punten mee naar Volendam te nemen. Het begon echter slecht aan de wedstrijd en Spartaan’20 was gedurende de eerste tien minuten de bovenliggende partij door alle duels te winnen. Tot echte grote kansen leidde dat echter gelukkig niet. Na ruim tien minuten spelen kwam FC Volendam steeds meer aan voetballen toe. Door middel van goeie combinaties werd de keeper van Spartaan’20 een paar keer onder vuur genomen. Dit leidde ertoe dat FC Volendam in de 17e minuut een strafschop kreeg, omdat Sebastiaan Woelders in het strafschopgebied onderuit was gehaald. Deze penalty werd genomen door Billy van Duijl, maar hij benutte de penalty niet. Gelukkig mocht de penalty worden overgenomen door het te vroeg inkomen van een verdediger van Spartaan’20. De overgenomen penalty werd goed genomen door Achraf Makhloufi en die schoot de 0-1 binnen. Na deze openingstreffer was FC Volendam heer en meester en werd er goed combinatievoetbal gespeeld. Het zorgde ervoor dat FC Volendam met 0-3 de rust inging.

In de tweede helft liet Billy van Duijl al snel de 0-4 op het scorebord zetten en was het duel in het voordeel van de Volendammers beslist. Het veldspel was vervolgens niet veel anders dan in de eerste helft. FC Volendam was wederom heer en meester en vergrootte uiteindelijk de score tot 0-4. Vervolgens scoorde Spartaan’20 de 1-4, na een defensieve fout van de Volendammers, maar in de slotfase scoorde Achraf Makhloufi zijn hattrick en de 1-5.

We kunnen terugkijken op een heerlijke overwinning. Volgende week spelen we thuis de kraker tegen sc Heerenveen O15.

Opstelling
Jesse Loef, Ryan Rellum, Melvin Houtman, Mauro Smit, Ties Kramer, Mika van der Horst, Sebastiaan Woelders ( 41. Sem Perez), Joost van der Weijden ( 60. Milan Keizer), Billy van Duijl, Achraf Makhloufi (41. David Petrovic), Thimo de Vries (65. Sander Huismans)

De Graafschap O14 – FC Volendam O14 (2-4)
FC Volendam O14 heeft zaterdag uit bij De Graafschap O14 met 2-4 gewonnen. De Graafschap kon na de 2-1 overwinning van vorige week op FC Utrecht O14 met een goed gevoel beginnen aan de wedstrijd, terwijl FC Volendam na de nederlaag van vorige week uit tegen ADO Den Haag O14 graag iets wilde rechtzetten.  Na een zeer matige vertoning in de 1e helft leek het er niet op dat FC Volendam O14 punten mee naar huis zou nemen. FC Volendam speelde slordig in balbezit en kwam in verdedigend opzicht ook steeds overal een stap te laat. Dit leidde er meerdere keren toe dat de aanvallers van de Graafschap in stelling konden worden gebracht en direct gevaarlijk konden zijn. FC Volendam ging daardoor met een teleurstellende 0-2 stand de rust in.

Net als de week ervoor tegen ADO werd er ook nu weer in de rust orde op zaken gesteld. Alle veldspelers die op de bank zaten werden ingebracht en die lieten in de tweede helft een heel ander FC Volendam zien. FC Volendam domineerde in balbezit, speelde veel vaker diep en deed dit ook veel nauwkeuriger. Tegelijkertijd werd het veld veel sneller klein gemaakt en kon FC Volendam met name op het middenveld veel vaker duels winnen. Dit resulteerde in een kansenregen in de tweede helft, waaronder vier goals. De Graafschap had daarbij nog geluk dat het slechts bij vier goals bleef. Zeker omdat de grensrechter bij drie beslissende momenten wat last leek te hebben van de zon en zijn vlag ten onrechte de lucht in hield. In een wedstrijd met twee gezichten behaalde FC Volendam zodoende zijn eerste overwinning in de competitie en kijkt het met vertrouwen uit naar de volgende competitiewedstrijd over twee weken uit tegen FC Utrecht.

Wedstrijdselectie
Jesse Tetteroo, Jort Kos, Noach Shenkman, Matthijs Stoelinga, Kyeno Koeleman, Milan Engelander, Jayden Arifi, Barry Negic, Jesper Tielemans, Kayden Wolff, Thijs Numan, Luciano Bakridi, Robin van Cruijsen, Tarik Serdar, Sam Schokker, Vince Helder, Mike Posthumus, John Pisani

Go Ahead Eagles O13 - FC Volendam O13 (0-5)
Zaterdagochtend op het mooie jeugdcomplex van de Go Ahead Eagles in Twello is de eerste overwinning binnengehaald door de jongens van trainers Godwin Ababio en Bryan Molenaar. FC Volendam begon overtuigend aan de wedstrijd en na enkele speldenprikjes van de Deventenaren werd de regie van de match overgenomen door de Volendammers en niet meer uit handen gegeven. De lessen van druk zetten en bal verplaatsen naar de andere kant werd goed uitgevoerd en in de 6e minuut was het al raak door Jaydon Ceder, na een geweldige pass van Laurens van Kleef. Na enkele minuten was het weer bingo na een voorzet over links die de keeper nog net kon wegtikken, maar Thomas Heijnen was er als de kippen bij om het karwei af te maken, 0-2. Dit was tevens de ruststand.

Het overwicht was er ook in de tweede helft. D Deventenaren kwamen niet meer aan voetballen toe en konden weinig klaarspelen op onze helft. Demy Holthuysen maakte de 0-3 met een boogbal over de keeper na een combinatie met Jaydon en het was Jaydon zelf die na een klutsbal in de 16 doeltreffend uithaalde, 0-4. Het slotakkoord was voor Rayan Chabaou die met een geplaatst schot in de hoek de keeper kansloos liet voor de 0-5 en dit was ook zijn eerste goal voor FC Volendam O13.

Rest mij nog een compliment voor de werklust te geven en dit geeft moed voor de volgende wedstrijd thuis tegen Almere City O13

6.   Jaydon Ceder 0-1
12. Thomas van Kleef 0-2
38. Demy Holthuysen 0-3
47. Jaydon Ceder 0-4
54. Ryan Chabaou 0-5

Jordy Meijer, Djayden Elmers, Enzo Pestana de Gouveia, Rick Schilder, Stef Groot, Lorenzo Hoffman, Keenan Cruden, Kenzo Vos, Jaydon Ceder, Rayan Chabaou, Thomas Heijnen, Boy Boerefijn, Jaden Naber, Laurens van Kleef, Demy Holthuysen, Milan van Keulen
Geblesseerd: Mark Schilder, Daeshawn King

NEC O12 – FC Volendam O12 (11-14)
Zaterdag is de O12 afgereisd naar Nijmegen om een competitiewedstrijd te spelen tegen NEC O12. Vanaf blokje 1 was duidelijk dat de O12 het initiatief ging nemen in balbezit. Door het tonen van lef lukte het om de spelintenties goed uit te voeren, waardoor beide teams vooruit konden spelen met als gevolg veel kansen op doelpunten. Helaas bleef de teller uiteindelijk op slechts veertien doelpunten staan.

Het eerste doelpunt werd gescoord door Navarro. Na goed combinatiespel werd Tyerese weggestoken, waarna hij Navarro in stelling bracht om de 1-0 te kunnen maken. Nog z’n mooie treffer werd uiteindelijk gescoord door Jay-Farrel. Het was achterin Vince die zorgde voor het opzetten van de aanval waarbij Tyerese ditmaal de assist kon geven. Naast de mooie uitgespeelde goals was het Ryan die zelf in blokje drie het initiatief nam en lef toonde door te passeren. Zijn 1 tegen 1 werd gewonnen, waarna hij de bal goed in het doel mikte.

Het slotakkoord was voor de keepers Tom en Jayden die vandaag met een aantal fantastische reddingen een belangrijke bijdrage aan de overwinning leverden. Jayden wist zelfs met een dieptepass een assist te geven op Relynho.