Jeugdverslagen FC Volendam 23 februari 2019

• zondag, 24 feb 2019
  • Leestijd: 12 minuten

FC Volendam O19 – Stichting sc Heerenveen O19 (3-7)
Toen FC Volendam al na 70 seconden het net had gevonden, leek het een mooie middag tegemoet te gaan. Vijf minuten later stond men echter nog maar met tien man en veranderde het duel in een ongelijke strijd.  Waar de meeste teams moeite hebben met een man-meer-situatie, demonstreerde sc Heerenveen vervolgens hoe een team daarmee dient om te gaan en daarvan optimaal kan profiteren.

FC Volendam kwam flitsend uit de startblokken. Na een minuut en tien seconden wist Victor van Montfort bij het uitverdedigen door een Friese verdediger de bal te onderscheppen. Hij kapte een man uit en scoorde daarna beheerst, 1-0. In de 6e minuut zag de scheidsrechter een voor iedereen duidelijke overtreding op Jay Kruiver over het hoofd. Uit de daaropvolgende situatie moest Tom de Groot in de achtervolging op een ontsnapte Heerenvener. Hij beging daarbij net buiten de 16 een overtreding die door de scheidsrechter met rood werd bestraft. De daarvoor toegekende vrije trap zag doelman Dion Vlak over zijn lat scheren. Nog geen twee minuten later was het wel raak en de stand weer in evenwicht, 1-1. De gasten maakten goed gebruik van hun overtal en gingen nadrukkelijk op zoek naar een voorsprong. Met kunst- en vliegwerk wisten de Volendammers dit vooralsnog te voorkomen. Zij toonden passie en strijd en kregen zelfs ook meerdere kansen om zelf op voorsprong te komen. Robin Schulte werd een paar keer kansrijk, maar zijn eerste doelpoging miste overtuiging en zijn tweede mogelijkheid was een kopbal die hij naast de verkeerde kant van de paal mikte. Tien minuten voor rust resulteerde een mooie aanval via Victor van Montfort en Vasco Lo-Ning-Hing in een uitstekende voorzet van Vasco. Jammer genoeg verzuimde Robin Schulte de bal eerst te controleren. Nu eindigde zijn gehaaste schot hoog over het vijandelijk doel. Inmiddels waren we al aardig op weg naar de rust en die leek met een gelijke stand te kunnen worden bereikt. Binnen twee minuten, in de 41e en 43e, profiteerde sc Heerenveen echter tweemaal van matig verdedigen aan Volendamse kant. Daardoor keek FC Volendam bij rust zomaar tegen een 1-3 achterstand aan.

Met het al snel inbrengen van een extra middenvelder probeerde de trainer meer evenwicht op het middenveld te krijgen. De hoop op een goed resultaat was nog steeds aanwezig. In de 52e minuut brachten de Friezen de marge vanuit het niets op drie. Bijna niemand had de bal achter Dion Vlak in het doel zien ploffen, maar er was wel degelijk gescoord, 1-4. Twee minuten later was er weer reden tot juichen voor de Volendammers toen Bram van de Wiel de bal uit een penalty, die niemand in het stadion had zien aankomen, in de kruising knalde, 2-4. Zouden de oranjehemden dan toch nog terug kunnen komen? Het antwoord daarop liet niet lang op zich wachten. In de 63e minuut kreeg namelijk ook sc Heerenveen een penalty in de schoot geworpen. Die werd eveneens onberispelijk binnen geschoten, 2-5. Slechts een onverbeterlijke optimist geloofde daarna nog in een kanteling van de wedstrijd. Nadat een afstandsschot de Heerenveners eerst nog de 2-6 had opgeleverd, profiteerde Micky van de Ven in de 77e minuut van een fout van hun doelman. Die liet de bal los, waarna Micky de bal door een kluwen van spelers in het doel wist te schuiven, 3-6. Een paar minuten later zorgde balverlies voor onze dugout ervoor dat de gasten de score naar 3-7 konden opvoeren en was hun verdiende overwinning een feit. Zonder de vroege rode kaart zou de wedstrijd ongetwijfeld heel anders zijn verlopen. Iets om lering uit te trekken.

A.s. dinsdag krijgt FC Volendam O19 alweer de kans om revanche op zichzelf te nemen. Tegenstander is dan Excelsior O19. Een ploeg die voor de winterstop weliswaar een divisie lager speelde, maar naar verluidt beslist niet mag worden onderschat. De aftrap in het Kras Stadion is om 18.30 uur.

Opstelling
Dion Vlak, Jay Kruiver, Sjors Kramer (76. Moraizio de Souza), Micky van de Ven, Tom de Groot, Bram van de Wiel, Shurny Marengo (76. Quinten d’ Fonseca), Robin Schulte (79. Aram de Munnik), Jip Molenaar (56. Cherifio Goudland), Victor van Montfort (66. Youssef Blel), Vasco Lo-Ning-Hing

PEC Zwolle O 17 - FC Volendam O17 (3-2)
Na een paar wedstrijden tegen tegenstanders uit de onderste regionen zaterdag een serieuze ploeg die meedingt om de eerste plaatsen en dus van een ander kaliber.

Vanaf minuut één stond FC Volendam stevig onder druk met meteen 2 reële kansen voor PEC Zwolle. Met een diepe nummer 10 en 2 zeer rappe buitenspelers hadden onze mannen grote moeite.  Pas na tien minuten kwam FC Volendam er voor de eerste keer gevaarlijk uit met een kans voor Ludnardo Schoop en uit de rebound nog een kans voor Gyani Manuel, maar het bleef nog 0-0. In de 23e minuut werd de lopende man van PEC Zwolle gevonden en die kon door het centrum eenvoudig afdrukken, 1-0. Niet veel later mocht Buhari Atak een vrije schop nemen vanaf rechts. Hij bereikte daarmee Daan Steur bij de tweede paal. Zijn kopbal werd bij de eerste paal binnen gewerkt door Calvin Twigt, 1-1.  Vlak daarna was het weer de beurt aan PEC Zwolle, met een steekbal op de linksbuiten, 2-1. PEC Zwolle was een klasse beter. De 2-1 viel dus nog erg mee.

Met twee verse krachten probeerde FC Volendam de wedstrijd naar zich toe te trekken met meer druk naar voren.  Er werd te veel balverlies geleden door onze mannen, de opbouw was moeizaam, en in de 55e minuut kwam PEC Zwolle verdiend op 3-1, wederom een onnodig tegendoelpunt.  Meteen werd er weer gewisseld aan FC Volendamkant, en vanaf dat moment was er meer controle, met name op het middenveld. Dirk de Jong, die wederom sterk was ingevallen, maakte met een fraaie individuele actie de 3-2 en was er weer wat hoop.  In de laatste vijf minuten kregen onze boys nog twee prima kansen, maar door verkeerde keuzes kon de gelijkmaker niet meer worden gemaakt en dat zou ook niet verdiend zijn geweest. Met de complimenten aan PEC Zwolle, een prima team.

Volgende week thuis tegen Excelsior. Daarvan moet uiteraard gewonnen kunnen worden. Dinsdagavond nog een oefenpotje uit tegen Almere City.

23. PEC Zwolle 1-0
24. Calvin Twigt 1-1
30. PEC Zwolle 2-1
53. PEC Zwolle 3-1
66. Dirk de Jong 3-2

Opstelling
Beer de Vos, Gyani Manuel, Amoah Foa Sam, Daan Steur (41. Cedric Bobson), Mitch van Kempen (63. Lex Veerman), Calvin Twigt, Hamza Rahaoui (41. Dirk de Jong), Buhari Atak (60. Sam Lautenschutz, Ludnardo Schoop, Tyrese Duijker, Gedion Meridina

FC Den Bosch O15 - FC Volendam O15 (1-1)
Op een lekker grasveldje koos FC Den Bosch ervoor om met de wind mee te beginnen. Direct werd duidelijk waarom. Niks opbouwen, maar naar voren met die bal. FC Volendam had het in de beginfase lastig hiermee en het duurde even voordat de achterhoede aan deze strijdwijze was gewend. Het middenveld o.l.v. Jessy nam langzaam de regie over en er ontstond een veldoverwicht voor FC Volendam. Eerdere wedstrijden dit jaar leerden ons echter dat we maar moeilijk tot scoren komen tegen ploegen die zich zover laten inzakken. FC Den Bosch kon er soms levensgevaarlijk uitkomen, maar Berend en zijn achterehoede hadden hun zaakjes in deze fase goed op orde. In de 16e minuut was er dan de eerste grote kans voor FC Volendam. Een bal door het centrum werd door Elmo direct doorgespeeld op Ziggy, maar vrij voor de keeper ging zijn inzet langs de verkeerde kant van de paal. Direct hierop was FC Den Bosch weg en moest Tiago ten koste van een gele kaart aan de noodrem trekken. Hierna had FC Volendam ondanks het veelvuldige balbezit nog maar één kans. Goed doorgaan van Ziggy leverde een hachelijke scrimmage voor de goal van FC Den Bosch op, maar de inzet van Justin was te zacht om te keeper te verontrusten.

In de tweede helft van hetzelfde laken een pak, maar nu met wind tegen kwamen de ballen niet meer zo ver. FC Volendam ging nog meer druk zetten en achterin 1 tegen 1 spelen. Hierdoor werd de druk op het Bossche doel wel erg groot. In de 4e minuut verslikte de keeper zich met een uittrap, maar hij kon zich toch nog herstellen en hierna werd een voorzet van Junior bijna in eigen goal gewerkt. Met Lequincio erbij werd geprobeerd de druk nog groter te maken, maar plots was daar opeens FC Den Bosch. Gelukkig was Berend niet in slaap gevallen en met twee flitsende reacties voorkwam hij een achterstand. FC Volendam leerde niet van deze waarschuwing en bleef heel veel ruimte achterin weggeven en dat werd fataal. Een volgende uitbraak en nu kon Berend de achterstand niet voorkomen, 1-0. Een grote domper gezien het spelbeeld en FC Volendam moest in de achtervolging. De gelijkmaker kwam gelukkig snel, maar ook onverwacht en gelukkig. Een hoge corner kwam te dicht bij de keeper en in plaats van de bal te vangen probeerde hij hem weg te slaan. Dit mislukte en hij sloeg hem pardoes in eigen doel. Hierna herstelde de keeper zich echter goed, want doorkoppen van Lequincio bracht Max vrij voor hem, maar nu kon hij redding brengen. Verdere kansen bleven ondanks de druk uit. In plaats van de bal via de zijkanten voor te zetten, probeerden we langs en door de Bossche verdediging te dribbelen, kansloos in zo’n vol centrum. De beste kans in de slotfase was nog voor FC Den Bosch, maar gelukkig was Berend wederom attent en bleef verder leed ons bespaard.

49. FC Den Bosch 1-0
52. E.D.  1-1

Opstelling
Berend Hoving, Junior Driessen (Jesse Versluis), Faas Ermers, Tiago Lauwerens, Tom Smit, Daan Sier (Lequincio Zeefuik), Justin Tolsma (Yarno Freyee), Jessy Lobbes (Edwin Ansah), Max Boateng, Elmo Pieters (Myron Mau-Assam), Ezechiel Fiemawhle
Geblesseerd: Tim Stouthart

FC Volendam O14 - FC Den Bosch O14 (1-3)
Na een overwinning en een nederlaag tegen FC Den Bosch in de eerste competitie, waarin de twee ploegen als tweede en eerste eindigden, is de derde wedstrijd in een onnodige nederlaag geëindigd. FC Den Bosch startte goed en kwam al snel op 0-1, maar binnen tien minuten was de stand weer gelijk. Uit een mooie aanval, die achterin begon bij Jesse, speelde Thimo twee man voorbij om de bal vervolgens op het hoofd van Milan te leggen: 1-1. Den Bosch rechtte echter snel de rug en maakte even vlug de 1-2.

In het tweede bedrijf nam FC Volendam de overhand en werd FC Den Bosch vooral gevaarlijk uit hoekschoppen. De kansen regen zich aaneen. Zowel Billy als Ties kon in kansrijke positie inkoppen, maar beiden mikten over. David kreeg een goede schietkans, maar schoot de bal te makkelijk binnen voor de doelman en ook Vernon kon van dichtbij het net niet vinden. Dit deed wel de spits van FC Den Bosch - uit een corner - waardoor de gasten de punten mee naar huis konden nemen.

4. FC Den Bosch 0-1
10. Milan Keizer 1-1
16. FC Den Bosch 1-2
51. FC Den Bosch 1-3

Opstelling
Jesse Loef, Jort Kos, Melvin Houtman (36. Sem Perez Mutsaers), Mauro Smit (36. Vernon Addo), Ties Kramer, Mika van der Horst (36. David Petrovic), Storm van der Laan, Milan Keizer, Ryan Rellum (36. Sebastiaan Woelders), Billy van Duijl, Thimo de Vries (36. Rugero Struiken)

FC Den Bosch O13 - FC Volendam O13 (2-0)
FC Volendam O13 heeft zaterdag geen einde kunnen maken aan een reeks nederlagen en moest wederom een 2-0 nederlaag slikken uit tegen FC Den Bosch. De beginfase van de wedstrijd ging voor FC Volendam nog redelijk de goede kant op. FC Volendam kwam enkele keren gevaarlijk door, maar kon voor de goal niet komen tot een beslissend schot. Dit gebeurde wel in de 10e minuut door FC Den Bosch, toen een afvallende bal rond de 16 meter hard werd binnen geschoten. FC Volendam had het daarna moeilijk. Duels werden te weinig gewonnen en in balbezit konden de aanvallers onvoldoende worden bereikt. Het kwam dan ook niet als een verrassing dat FC Den Bosch in de 15e minuut de score uitbreidde naar 2-0.

Na rust leverde een ander wedstrijdbeeld op. FC Volendam kwam goed uit de kleedkamer en had in de tweede helft meer overwicht. Aanvallers werden continu in stelling gebracht en dit resulteerde ook in meerdere grote kansen. De trekker werd echter niet overgehaald, waardoor FC Volendam de spanning in de wedstrijd niet meer kon terugbrengen. FC Volendam zal de komende tijd uit een ander vaatje moeten tappen als het wil wegkomen van de laatste plaatsen. Hopelijk kan het dat de komende tijd weer doen met een volledige groep, want ook deze week waren er weer zeven spelers afwezig.

10. FC Den Bosch 1-0
15. FC Den Bosch 2-0