Jeugdverslagen FC Volendam 23 november 2019

• zaterdag, 23 nov 2019
  • Leestijd: 15 minuten

FC Volendam O19 – Spartaan ’20 O19 (2-0)
Het heeft (te) lang geduurd, maar FC Volendam O19 heeft eindelijk zijn tweede competitieoverwinning te pakken. Tegenstander Spartaan ’20 had in de eerste helft helemaal niets in te brengen en keek al binnen een kwartier tegen een 2-0 achterstand aan. De Volendammers verzuimden echter door te drukken en de score met een paar doelpunten op te voeren. Alle waarschuwingen van trainer Barry Opdam ten spijt zagen wij na rust toch een gemakzuchtig thuisteam. Spartaan ’20 rook kansen om terug in de wedstrijd te komen, maar miste daarvoor de benodigde kwaliteit. In de laatste tien minuten liepen de gemoederen binnen de lijnen af en toe nog flink op, maar doelman Beer de Vos kon uiteindelijk toch een clean sheet achter zijn naam laten bijschrijven.

Met een gelijk puntenaantal begonnen de teams aan hun wedstrijd. Het duurde nog geen drie minuten voordat FC Volendam erin slaagde de score te openen. Tyrese Duijker wist zijn team toen al, na een vloeiende aanval en op aangeven van Gedion Meridina, met een schot in de kruising op voorsprong te zetten, 1-0. Nog geen minuut later was Hamza Eahahoui dicht bij de 2-0, maar zijn kopbal ging rakelings naast. FC Volendam stapelde kans op kans en zag Hamza Rahahoui in de 11e minuut een geweldige poeier van afstand geven, die door de doelman van de gasten met zijn vingertoppen over de lat werd gewerkt. In de 15e minuut was het wel raak. Een voorzet van John Hilton werd door een Rotterdamse verdediger achter zijn eigen doelman gewerkt, 2-0. FC Volendam was superieur en het was eenrichtingsverkeer. Sam Lautenschutz mocht na een klein half uur aanleggen voor een vrije trap en zag die op de lat uiteenspatten. Daarna bood Robin Schulte invaller Ludnardo Schoop nog een geweldige scoringskans, maar die richtte net iets te hoog, zodat de bal over het vijandelijk doel verdween.

Tijdens de rust werd geconcludeerd dat FC Volendam het zichzelf moest aanrekenen dat de wedstrijd niet al lang definitief was beslist. Het had niet altijd de juiste keuzes gemaakt, zich ongepaste frivoliteiten veroorloofd en hield het tempo te laag. Anders had het Spartaan ’20, dat tot dan toe niet verder was gekomen dan een onbeduidend schotje, immers al voor rust helemaal zoek kunnen spelen en zou hun verzet ook al lang gebroken zijn geweest. Onze mannen wisten dus wat zij na rust beter zouden moeten doen. De trainer drukte zijn mannen ten overvloede nog nadrukkelijk op het hart er vanaf de hervatting in ieder geval niet te gemakkelijk over te denken.

Het bleek tegen dovemansoren gezegd, want FC Volendam begon veel te slap aan de tweede helft. Het toonde zich van meet af aan slordig en gaf zijn gasten daarmee het gevoel dat er voor hen, ondanks hun kansloze eerste helft, wellicht toch nog iets viel te halen. Amper zes minuten onderweg ontsnapten de gastheren, dankzij de paal, aan een tegentreffer. Nadat Michael Mante kort daarop aan de andere kant van het veld kansrijk was geweest, zakte FC Volendam gaandeweg steeds verder weg. Het kreeg evengoed meerdere mogelijkheden om zijn opponent definitief op de knieën te krijgen. O.a. Tyrese Duijker en Buhari Atak waren dicht bij de 3-0, maar zonder succes. Spartaan ’20 bleef daardoor geloven in de aansluitingstreffer. Hun pogingen daartoe leverde hun een groot aantal corners op, maar geen doelpunt. De scheidsrechter zakte mee naar het inmiddels bereikte bedenkelijke niveau van de wedstrijd en was er mede debet aan dat de onderlinge duels in de laatste tien minuten steeds grimmiger werden en de wedstrijd nog bijna ging ontsporen. Hij trad veel te lankmoedig op tegen de handtastelijkheden en provocaties van de kant van Spartaan ’20 en was in die zin consequent in zijn beslissingen dat die bijna allemaal in het nadeel van FC Volendam uitvielen. Gelukkig hadden zijn foutieve beoordelingen geen negatieve invloed op de uitslag en zo pakten onze mannen, na ruim twee maanden, eindelijk hun tweede driepunter.

Na afloop vroeg een boze supporter zich hardop af of de scheidsrechter in de tweede helft misschien de weg was kwijtgeraakt. Het feit dat het hem bijna vierentwintig uur na de wedstrijd nog steeds niet is gelukt om het invullen van het digitale wedstrijdformulier tot een goed einde te brengen pleit in dit kader zeker niet in zijn voordeel.

Volgende week is ons team vrij, waarna op 7 december de verre en late uitwedstrijd (aanvang 15.45 uur!) tegen Fortuna Sittard volgt.

Scoreverloop
03. Tyrese Duijker 1-0
15. Spartaan ’20 (E.D.) 2-0

Opstelling
Beer de Vos, Jay Kruiver, Lex Veerman, Daan Steur, John Hilton, Robin Schulte (89. Kalleb Mambo Kwamungu), Michael Mante, Sam Lautenschutz (46. Buhari Atak), Tyrese Duijker, Hamza Rahahoui, Gedion Meridina (33. Ludnardo Schoop; 67. Mitch van Kempen)

Zie het fotoverslag van Fonzie en Saskia Koppes hiernaast.

FC Volendam O17 - ADO Den Haag O17 (3-2)
Na vier verliespartijen op rij moest er maar weer eens worden gewonnen van het laaggeplaatste ADO Den Haag. Na de eerste minuut ‘niet spelen-actie’ in de strijd tegen racisme was de eerste grote kans al meteen voor de tegenstander. Goed optreden van Floris Rozemond voorkwam een vroeg tegendoelpunt.  Toch was het ADO Den Haag dat als eerste scoorde. Na een duidelijk buitenspelgeval mocht de spits alleen op onze keeper afgaan. Floris moest weer aan de handrem trekken en veroorzaakte een penalty, terwijl hij ook rood had moeten krijgen. Twee blunders in vijf seconden van de belabberd fluitende scheidsrechter. De penalty werd knap genomen, 0-1. Niet veel later scoorde Malick Lowe de gelijkmaker, maar deze werd om een onduidelijke reden afgekeurd. Voor rust kreeg FC Volendam nog twee mogelijkheden via Milijano Anastatia (net naast) en Gyani Manuel (schot op de keeper).

Na rust werden twee langdurig geblesseerde spelers, Jay Koorndijk en Jerome Jager, ingebracht waardoor FC Volendam meer controle over de wedstrijd kreeg en de gehele tweede helft de bovenliggende partij was. Helaas leidde dat door de bekende slordigheden niet tot heel veel kansen. Halverwege de tweede helft kreeg ook FC Volendam een penalty na een handsbal. Deze werd feilloos benut door Calvin Twigt. FC Volendam ging nu vol voor de winst, maar het was ADO Den Haag dat als eerste scoorde. Een onbeduidend duwtje werd bestraft met een vrije schop net buiten de 16. Het was het enige schot op doel in de hele tweede helft, maar de bal werd fraai ingeschoten, 1-2, tegen de verhouding in. Met nog vijf minuten te spelen werd er nog een tandje bijgezet. Calvin ging sterk door op rechts en zijn voorzet werd prachtig ingekopt door Jay, 2-2. Twee minuten later werd een goede inzet van Deshawntey de Sanders nog gestopt, maar de rebound werd door Joey Antonioli hard in het dak van het doel geramd en de zeer verdiende 3-2 was een feit.  Opluchting alom, maar ook veel onvrede over het optreden van de scheids. Er was een rapporteur aanwezig, dus zal hij wel een paar weekjes vrij krijgen. Het gevolg was ook dat uw reporter een gezellige nazit had met alleen de twee grensrechters.

Volgende week uit naar PEC Zwolle. De laatste strohalm om nog hogerop te kunnen komen. De aanvangstijd is vervroegd naar 13.30 uur.

18. ADO Den Haag 0-1
72. Calvin Twigt 1-1
85. ADO Den Haag 1-2
86. Jay Koorndijk 2-2
88. Joey Antonioli 3-2

Opstelling
Floris Rozemond, Gyani Manuel, Wylshendrid Louisa (46. Jay Koorndijk), Jordy Dietz, Deshawntey de Sanders, Calvin Twigt, Joey Antonioli, Jeffrey Buitenweg, Mitchi Huijsman (55. Jerome Jager), Milijano Anastatia, Malick Lowe

ADO Den Haag O16 - FC Volendam O16 (0-3)
FC Volendam mocht aftrappen en de wedstrijd was onderweg. De bal ging naar Jaco achterin die zijn kans schoon zag en Junior op rechts de diepte instuurde. Zijn voorzet bereikte Max bijna, maar ADO kon ten koste van een corner erger voorkomen. De corner leverde niets op, maar direct was ADO weg en ook hier een corner. Berend kon deze uit de lucht plukken, maar de wedstrijd was in ieder geval goed begonnen. ADO probeerde verzorgd op te bouwen, maar bij één van de eerste keren verslikte een Hagenees zich in Edwin die goed de bal veroverde op het middenveld en direct Ziggy aanspeelde. Die dribbelde de zestien in en werd onreglementair gestuit. De goed leidende scheidsrechter twijfelde niet en legde de bal op de stip. Junior ging achter de bal staan en schoot hem binnen, 0-1. ADO reageerde direct en was weg op links, maar Yarno greep in eerste instantie goed in en daarna stortte Berend zich op de bal. De wedstrijd zakte na deze mooie beginfase wat weg. ADO probeerde continu de ruimte achter de verdediging te benutten, maar dat lukte niet en FC Volendam kwam er ook bij ADO achterin niet doorheen. Vlak voor rust lukte het dan wel een keer bij ADO en ze konden 1 op 1 op Berend af, maar hij redde met zijn voet en voorkwam zo de gelijkmaker. In de tegenaanval kreeg FC Volendam nog een enorme kans toen Max op de paal schoot, de bal via Junior weer bij Max kwam en wederom op de paal belandde. Het bleef echter 0-1.

De tweede helft begon met ADO veelvuldig in balbezit. Ze probeerden verwoed de aansluiting te forceren, maar achterin zat het bij FC Volendam potdicht. Sterker nog, het was plotseling 0-2. Een ongevaarlijke diepe bal van FC Volendam werd door de Haagse verdediging terug naar achteren gekopt i.p.v. vooruit en daar stond Tiago die de bal echter slim liet lopen voor de inlopende Junior die controleerde en beheerst met links de bal langs de keeper schoot. Dit was, al vroeg in de tweede helft, de genadeklap voor ADO. Ze probeerden het wel, maar FC Volendam controleerde de wedstrijd en speelde hem geroutineerd uit. Het werd zelfs nog 0-3 toen Tiago een uitstekende pass op Lequincio gaf. Die draaide sterk weg van zijn tegenstander en schoot van buiten de zestien snoeihard in de hoek.

06. Junior Driessen 0-1
48. Junior Driessen 0-2
77. Lequincio Zeefuik 0-3

Opstelling
Berend Hoving, Tim Stouthart, Jaco Vonk, Yarno Freyee, Tom Smit, Edwin Ansah (Cherno Axwijk), Daan Sier (Tiago Lauwerens), Myron Mau-Assam, Junior Driessen, Max Boateng, Ezechiel Fiemawhle (Lequincio Zeefuik)
Geblesseerd: Elmo Pieters, Faas Ermers, Jessy Lobbes, Joël van der Wilt

FC Volendam 015 – Alphense Boys 015 (0-2)
Zaterdag namen de mannen van 015 het op tegen Alphense Boys, de nummer drie van de competitie. Op papier dus een interessante wedstrijd.

FC Volendam begon scherp aan de wedstrijd. Gedurende de eerste twintig minuten werd er verzorgd voetbal gespeeld en dit resulteerde in een aantal kansen. Helaas werd hiermee, met name door de aanvallers, niet zorgvuldig omgegaan. De scherpte nam vervolgens iets af, waardoor de tegenstander terug in de wedstrijd kon komen. In de eerste helft vielen er geen doelpunten en dus gingen de jongens met een 0-0 stand de rust in.

De tweede helft begon eigenlijk tegenovergesteld aan de eerst helft. FC Volendam kwam niet scherp uit de kleedkamer en dit kwam het veldspel niet ten goede. Een afstandsschot van de aanvoerder van Alphense boys zeilde over de keeper heen, 0-1. Hierna braken tien slordige minuten aan. Van balverlies in de eigen opbouw maakte Alphense Boys maximaal gebruik, 0-2. In de laatste dertig minuten wist FC Volendam zich te herpakken en nam men het heft in handen. Dit resulteerde evenals in de eerste helft in een aantal goede doelkansen. Helaas bleek het verhaal hetzelfde en gingen wij niet zorgvuldig genoeg met de kansen om. Ondanks dat FC Volendam meer verdiende vielen er geen doelpunten meer.

Volgend weekend hebben de mannen een vrij weekend. De week daarop willen wij ons gaan herpakken van de nederlaag van zaterdagmiddag.

49. Alphense Boys 0-1
57. Alphense Boys 0-2

Opstelling
Jesse Loef, Ryan Rellum, Ties Kramer, Sander Huismans, Mauro Smit, Mika van der Horst, Achraf Makhloufi, Joost van der Weijden, Thimo de Vries, David Petrovic, Sebastiaan Woelders

FC Volendam O14 - FC Utrecht O14 (3-2)
Zaterdag stond de topper en kraker uit deze competitie op het programma. FC Utrecht stond voor aanvang van de wedstrijd fier bovenaan met vier punten voorsprong op FC Volendam. Wel met de aantekening dat FC Volendam één wedstrijd minder heeft gespeeld. Dus één verliespunt meer dan de gasten uit de Domstad.

Dat er vandaag wat op het spel stond was goed te merken. Beide ploegen begonnen nerveus aan de wedstrijd. Het spel speelde zich veelal af op het middenveld. FC Utrecht kon iets beter omgaan met de druk en de spelers wisten elkaar beter te vinden dan de oranjehemden. Toch was de eerste grote kans voor FC Volendam. Een goed schot uit de tweede lijn kwam via de binnenkant van de lat weer het veld in en ook in de rebound kon de kans niet worden verzilverd. FC Utrecht kwam met de schrik vrij. De centrale middenvelder van FC Utrecht deed dat beter. Met een prachtig diagonaal schot verdween de bal kansloos achter onze doelman en hiermee werd de score opengebroken, 0-1. Dit was ook de ruststand. Gezien het spelbeeld in de eerste helft was dit niet helemaal onverdiend te noemen. FC Volendam speelde slordig en had veel onnodig balverlies.

In de tweede helft moest FC Volendam uit een ander vaatje tappen om de wedstrijd een andere wending te geven. Met drie verse krachten werd de inhaalrace ingezet. Het eerste wapenfeit na rust was voor FC Utrecht. Onze doelman bracht redding door met de voet adequaat in te grijpen na een goed opgezette Utrechtse aanval. FC Volendam trok daarna ten aanval. De passes kwamen nu wel aan en de druk op de hechte Utrechtse defensie werd opgevoerd. Het duurde niet lang totdat onze spits trefzeker was na een goede pass vanuit het middenveld. Het wachten was op meer. FC Utrecht wankelde, maar beet bij uitvallen echter goed van zich af. Door een afstandsschot in de kruising kwamen de bezoekers op een 1-2 voorsprong. FC Volendam liet zich hierdoor niet ontmoedigen of van de wijs brengen. Met een fraaie kopbal, die net op tijd daalde, werd het weer gelijk, 2-2. FC Volendam voelde dat er veel meer inzat dan een gelijkspel. De beloning kwam al snel en na een goede aanval kwam FC Volendam voor het eerst in deze wedstrijd op voorspong, 3-2. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven. Zo behoudt FC Volendam de kansen om op de hoogste plek te komen in eigen hand. FC Utrecht is een zeer taaie tegenstander en op basis van de goede tweede helft heeft de iets betere ploeg vandaag net gewonnen. Daarmee is het ook spannend geworden aan de kop van de ranglijst.

29.  FC Utrecht 0-1
41.  Jesper Tielemans 1-1
50.  FC Utrecht 1-2
58.  John Pisani 2-2
62.  Kayden Wolff 3-2

Wedstrijdselectie
Jesse Tetteroo, Vince Helder, Givairo Dundas, Noach Shenkman, Matthijs Stoelinga, Kyeno Koeleman, Milan Engelander, Sam Schokker, John Pisani, Robin van Cruijsen, Luciano Bakridi, Mike Posthumus, Jesper Tielemans, Thijs Numan, Tarik Serdar, Barry Negic, Kayden Wolff

NAC O13 - FC Volendam O13 (2-2)
Na de mooie overwinning vorige week waren de verwachtingen hooggespannen om ook NAC aan de zegekar te binden. Het begin was goed met veel druk op de verdediging en na vier minuten was het al raak uit een vrije trap van Demy Holthuysen die door Rick Schilder geweldig werd ingekopt, 0-1. Dit was een goede opsteker, maar na tien minuten was het weer gelijk, na slecht wegwerken in de verdediging, 1-1. NAC kreeg niet veel kansen en speelde veelvuldig de lange bal en de mannen van trainer Godwin Ababio anticipeerden daar goed op. Kort na de gelijkmaker werd Mark Schilder weggestoken door Daeshawn King en hij kon gelijk de trekker overhalen, 1-2. FC Volendam was de betere partij en kreeg enkele kansen om de voorsprong te vergroten, maar dat lukte niet.

Ook in de tweede helft ging het voetballend goed en waren de beste mogelijkheden voor de Volendammers, maar het was NAC dat tegen het einde wederom een lange bal op de snelle spits speelde. Door het ontbreken van rugdekking achterin kon hij vrij doorlopen op Milan van Keulen en die moest in hem zijn meerdere erkennen, 2-2. Kort hierna was het nog billenknijpen met een bal op de lat, maar we moesten helaas genoegen nemen met een punt.

04. Rick Schilder 0-1