Jeugdverslagen FC Volendam 24 oktober

• zondag, 25 okt 2015
  • Leestijd: 8 minuten

FC Volendam A1 – Vitesse A1 1-2
Het begint onderhand een afgezaagd verhaal te worden, maar ook zaterdagmiddag kreeg FC Volendam A1, op basis van het wedstrijdverloop, niet wat het verdiende. De eerst helft was voor de gasten en toen hadden zij het thuisteam ook op een paar doelpunten achterstand kunnen zetten, maar na rust waren de verhoudingen volledig omgekeerd. Vitesse creëerde niets meer, terwijl FC Volendam daar een veelvoud aan riante scoringskansen tegenover zette. De uitblinkende Vitesse-doelman bleek echter een te grote-sta-in-de-weg.

Volendam was gewaarschuwd. Tegenstander Vitesse is immers een sterke ploeg, met veel individuele kwaliteiten. Toch waren de eerste kansjes voor FC Volendam. De Arnhemse sluitpost liet echter toen al merken dat het houden van de nul zijn ultieme doel was. Zowel Rodney Smorenberg als Roy Tol stelden hem in het eerste kwartier op de proef. Aan de andere kant van het veld hoefde een Vitesse-aanvaller de bal slechts een klein tikje te geven om Marlon Coco te verschalken, maar hij slaagde er niet in om de punt van zijn schoen er tegenaan te zetten. Vervolgens dook Jamie Jacobs gevaarlijk voor het vijandelijk doel op. Hij raakte de bal echter niet goed, waardoor zijn volley naast eindigde. Halverwege de eerste helft ontsnapten de oranjehemden opnieuw. Met een geweldige reflex wist Marlon Coco met de voet redding te brengen. Het was duidelijk dat Vitesse over meer kwaliteit beschikte. Slechts door daar veel inzet en strijd tegenover te zetten, mocht Volendam hopen op een goed resultaat. Net toen de wedstrijd in een fase was aanbeland waarin het spel iets meer in evenwicht was, sloegen de gasten toe. In de 27e minuut schudde hun linkerspits Mohamed Betti van zich af om vervolgens langs de achterlijn richting ons doel te snellen. De attente Arnhemse spits tikte bij de eerste paal eenvoudig de 0-1 binnen. Kort daarop had het zelfs 0-2 kunnen zijn, maar het harde schot werd via de paal gekeerd. Volendam had het moeilijk. Organisatorisch klopte het niet, waardoor Vitesse, met name op het middenveld, een zee van ruimte kreeg om naar hartenlust aan te vallen. En juist daarin zijn zij sterk. Bij balverlies daarentegen bleken zij kwetsbaar en lagen er kansen voor FC Volendam. Helaas schortte het in die gevallen aan precisie in de eindpassing, zodat veelbelovende aanvallen al in de kiem werden gesmoord. Op slag van rust onderscheidde Marlon Coco zich opnieuw met een fantastische redding. Hij moest volledig gestrekt gaan om een kopbal onder zijn lat vandaan te kunnen tikken.

Na rust nam Jason Stekkel de plaats in van Roy Tol. Na ongeveer tien minuten spelen eindigde een prima aanval bij Rodney Smorenberg. Zijn doelpoging had iets meer in de hoek gemogen, maar niettemin behoedde de keeper van de gasten zijn team met een ijzersterke redding voor een tegentreffer. Twee minuten later was het wel raak. Jamie Jacobs onderschepte een uitverdedigde bal en soleerde het vijandelijk doelgebied binnen. Hij bekroonde zijn actie met de gelijkmaker, 1-1. Vanaf dat moment was FC Volendam de bovenliggende partij. Des te wranger was het dat men halverwege de tweede helft opnieuw tegen een achterstand moest aankijken. Een ongelukkig moment van Marlon Coco, hij liet een onschuldige voorzet uit zijn handen glippen, en niet adequaat reageren van zijn verdediging, leverden Vitesse opnieuw een voorsprong op. Volendam toonde karakter en liet zich door die tegenvaller niet uit het veld slaan. Een geweldig genomen vrije trap van Joey Veerman leek hen twee minuten later alweer langszij te brengen, maar die dekselse goalie van Vitesse was opnieuw spelbreker en ranselde de bal uit de kruising. Ook in de laatste twintig minuten bleek hij een niet te nemen hindernis. Zo stond FC Volendam na afloop voor de zesde keer op rij met lege handen en lijkt het, met Feyenoord en Ajax als eerstvolgende tegenstanders, gedoemd om na de winterstop weer een stapje terug te moeten doen. Tenzij het kwartje eindelijk eens de goede kant op gaat vallen.

KLIK HIER VOOR DE FOTO'S

- (’27) 0-1 Vitesse
- (’57) 1-1 Jamie Jacobs
- (’64) 1-2 Vitesse

Opstelling FC Volendam A1:
Marlon Coco, Mohamed Betti, Marco Tol, Gijs Smal, Yorno Tieman (’84 Martijn van Oers), Joey Veerman, Roy Tol (’46 Jason Stekkel), Jamie Jacobs, Kevin Owusu Asare, Rodney Smorenberg (’59 Gani Meholli), Salim Mansouri

AZ o16 – FC Volendam o16 1-1
Zaterdag speelde FC Volendam o16 op het Sportpark Kalverhoek in Zaandam. Het complex is nog in aanbouw (HSB!!), maar het ziet er veelbelovend uit. Met de thuiswedstrijd in gedachten, die we na een goede eerste helft, uiteindelijk verloren, wachtte er nu een herkansing. Op het nieuwe kunstgras begon FC Volendam redelijk, maar na een aantal minuten gespeeld te hebben was het toch AZ dat het meeste balbezit had. AZ speelde in een hoog baltempo en had veel lopende mensen. Volendam lukte het niet om meer dan drie keer over te spelen. AZ speelde rond door een of twee keer te raken, en hadden de spelers van Volendam vaak meer balcontacten nodig voor een goede voortzetting. Het leek erop of sommige spelers van Volendam ontzag hadden voor de AZ-spelers en daardoor niet vrijuit durfden te spelen. Volendam moest achteruit, en dit gebeurde ook letterlijk, wanneer AZ een bal vooruit speelde, liep Volendam achteruit met de angst uitgespeeld te worden. Hierdoor werd er veel op de helft van Volendam gespeeld.
Na gered te zijn door de buitenspelval en een goede redding van Stan, mocht AZ in de 23e minuut toch de 1-0 aantekenen. Met hard werken wist Volendam met een relatief kleine achterstand de rust te halen, wetende dat de ruststand groter had kunnen zijn. Wegens een blessure werd Niroel gewisseld voor Noah. Jim werd vervangen door Marcos.
Vlak na rust maakte Nick een professionele overtreding op een bijna doorgebroken speler, wat werd bestraft met geel. Even later maakte Stan vlak buiten de 16 meter een handsbal, waarop de scheidsrechter besloot nu een rode kaart te trekken. Maxwell werd geofferd voor de rode kaart. AZ wisselde direct aanvallend. Volendam kreeg meer grip op de wedstrijd en er ontstond meer ruimte om te voetballen. Met name Nick en Noah gingen goed om met deze nieuwe man minder situatie. Na ruim een half uur gespeeld te hebben maakte Justin een overtreding waardoor de scheidsrechter wederom direct rood trok. Met 9 tegen 11, wist AZ nog geen voordeel uit het overtal te halen. Bij Volendam kwam er juist adrenaline en werklust erbij. Achterin werd de schade beperkt gehouden en voorin waren weer bij vlagen dreigend. Het ngental vocht voor elke meter.
De scheidsrechter liet door het oponthoud van de rode kaarten wat langer doorspelen. In de 83e minuut kreeg Volendam een vrije trap. Bram schoot de bal hoog het AZ strafschopgebied in, waar Mike de bal over de keeper heen wist te koppen. Hail Mary - 1-1.
De laatste drie minuten wist Volendam de wedstrijd uit te spelen terwijl de trainer nog wat tijd probeerde te rekken door nog een wissel in te brengen.
Een mooi voorbeeld van een 1-1 "overwinning", want AZ was de betere vandaag. Maar een gestolen punt telt ook mee.

Opstelling: Stan Zoetebier (#48’ - Rob Tol), Nick Kaaijmolen (#43'), Mike Eerdhuijzen, Justin Baas (#70), Niroel Kanhai (40’ Noah Tatipata), Bram van de Wiel, Shurny Marengo, Cherifio Goudland (60’Brian Plat), Jim Beers (40’ Marcos Meijer), Hicham Acheffai (84’ Dean James), Maxwell Asare (tot 48’ wegens # Stan Zoetebier). Trainer Floris Steinhart

FC Volendam C2 – AFC C2 2-3
Zaterdag werd er geoefend thuis tegen AFC C2 en de mannen van trainer Rory Roubos en ass. trainer Bas IJsselstijn zitten in een dipje en weten niet meer wat winnen is. Bij het binnenkomen van het stadion moet de focus liggen op de wedstrijd die komen gaat en niets meer of minder.  De ouders doen er alles aan om op de vrije zaterdag (en de rest van de week) op te offeren voor hun kinderen en verwachten dan wel volledige inzet. Voor de wedstrijd werd er aangegeven om de linies kort op elkaar te houden en achterin goed aan te sluiten om het speelveld niet te groot te laten worden. Iedereen was er zich bewust van maar in de wedstrijd ging het een stuk minder. De eerste tegengoal was een gevolg van de verslapping en was voor de spits van AFC een makkie. 0-1 en ruststand.
De puntjes werden weer op de i gezet maar toch ging het weer mis en kon AFC de 0-2 en de 0-3 maken. Na enkele wissels kwamen we wel iets beter in het spel en maakten nog twee goals van Jaymillio Pinas maar het totale beeld van de wedstrijd was niet goed.

1) Timo Molenaar 2) Kaya IJsendijk 3) Mitch van Kempen 4) Mats Nadorp 5) Dichairo Hart 6) Camiel Dijkers 7 Tyrese Simons 8) Sam Lautenschutz 9) Amoah Sam 10) Koen Breeuwer 11) Andrei Vossen 12) Jaymillio Pinas 13) Daan Steur 14) Ludnardo Schoop 15) Lex Veerman 16) Ciro Verkooijen