Jeugdverslagen FC Volendam 25 januari 2020

• zondag, 26 jan 2020
  • Leestijd: 11 minuten

FC Volendam O19 – VVV-Venlo O19 (2-1)
FC Volendam pakte zaterdagmiddag eindelijk weer eens een overwinning. Daarop viel niets af te dingen, want de formatie van trainer Barry Opdam toonde zich niet alleen beter dan zijn gasten uit Venlo, maar creëerde ook de meeste doelrijpe kansen. Het verzuimde echter tijdig en ruimer afstand te nemen. Daardoor werd de sloffase alsnog onnodig hectisch.

FC Volendam liet vanaf het eerste fluitsignaal van de af en toe warrig fluitende leidsman blijken echt voor de volle winst te willen gaan. Het team was strijdvaardig en toonde veel inzet en bereidheid. Al in de 8e minuut werd deze strijdwijze beloond. Een uitstekende loopactie van Tyrese Duijker, bijzonder actief en goed spelend, werd door Hamza Rahahoui op waarde geschat en zijn daaropvolgende steekpass door Tyrese koelbloedig afgemaakt, 1-0. Zes minuten later had Tyrese de score kunnen verdubbelen, maar het lukte hem net niet om de dieptebal van Andrei Vossen voldoende onder controle te krijgen om de doelman van VVV voor de tweede keer binnen een kwartier te kunnen verschalken. Een moment van onachtzaamheid achterin leverde de Venlonaren in de 20e minuut onverwachts en tegen de verhouding in de gelijkmaker op, 1-1. Ook na deze tegenvaller bleef FC Volendam goed voetballen. Er werd steeds van kant gewisseld en de vloeiende aanvallen volgden elkaar snel op. Zowel Robin Schulte, alleen voor het vijandelijk doel gezet door een lange bal op maat van Daan Steur, als Hamza Rahahoui, op aangeven van dezelfde Daan, waren dicht bij de tweede Volendamse treffer, maar beide malen lukte het net niet. Vijf minuten voor rust vierde VVV-Venlo een feestje, omdat het hun wel was gelukt om weer te scoren, maar deze treffer werd terecht wegens buitenspel afgekeurd. Op slag van rust kreeg Andrei Vossen, na wederom een heerlijke aanval, nog een geweldige kans om zijn team met een voorsprong de rust in te laten gaan, maar zijn doelpoging verdween rakelings langs de verkeerde kant van de paal. In de slotseconden van de eerste helft was het aan de prima spelende Gyani Manuel (O17) te danken dat FC Volendam niet met een achterstand moest gaan rusten. Met zijn ingrijpen voorkwam hij een vrijwel zekere tegentreffer.

In de eerste helft was gebleken dat FC Volendam weliswaar het betere van het spel had, maar dat VVV-Venlo levensgevaarlijk bleef in de omschakeling en met ballen achter onze defensie. Waakzaamheid bleef dan ook geboden. Ook in de tweede helft startten de Volendammers sterk. We waren amper vijf minuten onderweg toen invaller Michael Mante vanaf rechts een prima voorzet losliet. Jammer genoeg eindigde de kopbal van Tyrese Duijker op de rug van een tegenstander. In de 55e minuut dook Robin Schulte kansrijk voor het vijandelijk doel op. Van buitenspel was in de verste verte geen sprake, maar de lijnrechter van de gasten toonde zich een onvervalste twaalfde man door onterecht zijn vlag in de lucht te steken. Ook in het verdere verloop van de tweede helft liet hij zich verre van onbetuigd en toonde hij met regelmaat zijn meerwaarde voor zijn team. Hij kon echter niet verhinderen dat FC Volendam toch meerdere mogelijkheden kreeg om zijn tegenstander op de knieën te krijgen. O.a. Hamza Rahahoui (teenlengte te kort) en Tyrese Duijker (bal ineens op de slof) waren dichtbij succes, maar alle doelpogingen leverden niets op. Desalniettemin bleef er toch ook steeds dreiging van de Limburgers uitgaan. Met nog ruim een kwartier te gaan had het ook zomaar 1-2 kunnen zijn. Gelukkig kon Dion Vlak na een scrimmage voor zijn doel de bal toch in veiligheid brengen. Meteen daarop kreeg Michael Mante aan de andere kant van het veld een nauwelijks te missen kans, maar hij schoot de bal tegen de keeper aan. De wedstrijd kon daarna alle kanten op. Beide teams kregen kansen. In de 78e minuut toonde Gyani Manuel zich voor de tweede keer de reddende engel door opnieuw een zeker lijkend tegendoelpunt te verijdelen. Nadat eerst Tyrese Duijker, met nog ruim tien minuten te gaan, zijn kopbal uit een voorzet van Hamza Rahahoui zeer knap door de doelman uit de kruising zag geranseld, was het in de 81e minuut alsnog raak. Na goed druk zetten van Robin Schulte kwam Sam Lautenschutz in balbezit. Zijn steekbal stelde Hamza Rahahoui in staat om eindelijk de bevrijdende 2-1 te maken. In een hectisch verlopende slotfase verschenen zo’n beetje alle spelers van VVV-Venlo in onze 16, maar onze mannen hielden stand. Eindelijk weer eens een overwinning. En die smaakt beslist naar meer.

Voor volgende week staat zaterdag er geen competitiewedstrijd op het programma. Waarschijnlijk wordt er dan in Wijdewormer geoefend tegen AZ O19. De week erop wacht een verre en late uitwedstrijd tegen Roda JC.

Scoreverloop
08. Tyrese Duijker 1-0
20. VVV-Venlo 1-1
81. Hamza Rahahoui 2-1

Opstelling
Dion Vlak, Gyani Manuel, Amoah Foa Sam, Daan Steur, Mitch van Kempen, Robin Schulte, Andrei Vossen (46. Michael Mante), Sam Lautenschutz, Tyrese Duijker, Hamza Rahahoui, Gedion Meridina

AFC O17- FC Volendam O17 (2-1)
Na de goede wedstrijd vorige week waren de verwachtingen hooggespannen, maar tegen een prima tegenstander, zeker geen hoogvlieger, kon FC Volendam het niet waarmaken, omdat te veel spelers onder hun niveau acteerden.

Het begin was sterk van AFC, drie opgelegde kansen in evenzoveel minuten, maar gelukkig gingen zij daar slordig mee om. Na een kwartier had FC Volendam de zaak onder controle en speelde het vervolgens een redelijke eerste helft. De eerste kans was voor Malick Lowe met een enorme pegel, maar zijn vizier stond niet op scherp. Niet veel later scoorde hij wel, maar in buitenspelpositie. Jeffrey Buitenweg probeerde het nog van afstand, maar zijn schot ging net naast. In de 25e minuut was er een mooie aanval die eindigde bij Joey Antonioli. Die wist daar wel raad mee, schuivertje in de hoek en de verdiende 0-1 op het scorebord. Onze boys probeerden nog een paar keer de schitterende aanval tegen NAC te kopiëren met tikkie-takkie-voetbal door het centrum, maar het leverde dit keer niets op. Malick zette net voor rust nog een solo in, maar de 0-1 bleef op het bord staan.

De tweede helft was van FC Volendam absoluut onvoldoende. De eerste minuten waren weer voor AFC, daarna ging het gelijk op. FC Volendam creëerde niet veel meer en AFC werd steeds sterker. Uit een corner kon te gemakkelijk worden gescoord door AFC, dat was de 1-1. Toen Jay Koorndijk, toch een van onze betere verdedigers, voor de tweede keer een speler onderuithaalde, kon hij vertrekken. We gingen steeds meer achteruitlopen en het werd steeds dreigender, omdat AFC over prima aanvallers beschikte. Het wachten was op de 2-1 en die viel dan ook rechtstreeks uit een vrije schop vanaf de zijkant. Een paar minuten voor tijd kregen zij nog een enorme kans op de 3-1, maar deze ging voorlangs.  Als je bovenin wilt meedraaien moet iedereen top zijn, want anders wordt het de komende weken tegen de sterkste teams, NEC en FC Groningen, heel moeilijk.

Volgende week dus weer een uitwedstrijd in Nijmegen tegen koploper NEC, waarvan we in oktober met 2-1 hebben verloren, maar een puntje verdiend zou zijn geweest.

25. Joey Antonioli 0-1
66. AFC 1-1
78. AFC 2-1

Opstelling
Mike Bakker, Wylshendrid Louisa, Jay Koorndijk, Tiago Lauwerens, Deshawntey de Sanders, Calvin Twigt, Joey Antonioli, Jeffrey Buitenweg, Junior Driessen (79. Gyani Manuel), Milijano Anastatia (79. Necati Delibasi), Malick Lowe (46. Mitchi Huijsmans)

FC Volendam O15 - ADO Den Haag O15 (2-4)
Vorige week speelde FC Volendam O15 met 4-4 gelijk tegen VVV-Venlo, dus wilden de mannen zaterdag de drie punten over de streep trekken. Dat moest dan gebeuren tegen het gepromoveerde ADO Den Haag O15.

In de openingsfase van de wedstrijd waren de elftallen aan elkaar gewaagd. Beide teams gooiden veel energie in de strijd en daarom was de openingsfase heel erg interessant om naar te kijken. Na zo’n vijftien minuten spelen kwam ADO Den Haag echter op voorsprong, na knullig balverlies in de opbouw bij FC Volendam. Daardoor kon ADO de bal diep spelen op de linksbuiten. Die werd uiteindelijk gevloerd in het strafschopgebied, waardoor de arbiter van dienst een penalty moest geven, 0-1. Na deze openingstreffer pakte FC Volendam het goed op en ging het ook zelf gevaarlijke kansen voor het doel van ADO creëren, maar de 1-1 zat er op dat moment nog niet echt in. Toch viel de gelijkmaker. Na goed druk zetten op de rechtsback van ADO werd de bal door een verkeerde breedtebal ingeleverd bij Kayden Wolff. Die scoorde zeer overtuigend de 1-1. In de 23e minuut kwam ADO opnieuw op voorsprong. Nu na een solo van een ADO Den Haag-middenvelder dwars door de as van FC Volendam. Hij passeerde vier man en scoorde uiteindelijk de 1-2. Daarna maakte ADO ook de 1-3, via een afstandsschot van zo’n twintig á vijfentwintig meter. Het schot leek houdbaar, maar de keeper liet de bal los, zodat ADO weer kon scoren. Gelukkig maakte FC Volendam voor rust nog de aansluitingstreffer via een strafschop wegens een handsbal. Deze werd ook zeer overtuigend benut door David Petrovic.

In de gehele tweede helft kwam ADO Den Haag niet meer in de problemen. Na simpel balverlies van Jesper scoorde het nog wel 2-4. De rechtsbuiten van ADO schoot uit een mislukte voorzet de bal toch via binnenkant paal binnen.

Over twee weken spelen wij uit tegen FC Twente. Wij zullen er dan alles aan moeten doen om een beter resultaat te boeken dan zaterdag.

Opstelling
Jesse Tetteroo (60. Sjoerd Griffioen), Jort Kos, Sander Huismans, Melvin Houtman, Sem Perez, Milan Keizer (41. Milan Engelander), Kayden Wolff, Joost van der Weijden, Billy van Duijl (65. Rugero Struiken), Thimo de Vries (55. Sebastiaan Woelders), David Petrovic (41. Jesper Tielemans)

Go Ahead Eagles O13 - FC Volendam O13 (3-0)
FC Volendam O13 heeft uit bij Go Ahead Eagles in Twello een slechte beurt gemaakt. Op een zeer slecht hobbelig veld hebben de Deventenaren het kaas van ons brood gegeten en zijn we niet of nauwelijks aan het voetballen geweest. De uitslag is meer dan terecht en we moeten bij ons zelf gaan nadenken hoe het volgende week anders moet.

De eerste tegengoal was een slechte breedtepass die gemakkelijk werd onderschept, 1-0. Ook na deze achterstand werd het niet beter en de tweede tegengoal kon niet uitblijven. Deze viel net voor de rust, 2-0. Over de tweede helft zullen we maar kort zijn. De derde treffer viel net voor het einde.

Volgende week kunnen we deze nederlaag wegpoetsen met beter spel en punten.

22. Go Ahead Eagles 1-0
35. Go Ahead Eagles 2-0
62. Go Ahead Eagles 3-0

Wedstrijdselectie
Jordy Meijer, Enzo Pestana de Gouveia, Rick Schilder, Stef Groot, Lorenzo Hoffman, Kenzo Vos, Rayan Chabaou, Thomas Heijnen, Boy Boerefijn, Demy Holthuysen, Mark Schilder, Daeshawn King, Keenan Cruden, Reda Mohamed El Ghouch (O12)

FC Volendam O12 - ADO Den Haag O12 (1-0)
Na een 7-0 overwinning op woensdag, in een 11:11 oefenwedstrijd tegen FC Uitgeest O13, stond voor de O12 zaterdag opnieuw een 11:11 wedstrijd op het programma. Nu tegen ADO Den Haag.

De eerste twintig minuten waren overduidelijk voor de O12. De O12 wist door goed combinatiespel gemakkelijk onder de druk van ADO uit te spelen. Vanuit iedere positie namen spelers initiatief om overtallen te maken en tussen de linies te spelen. Helaas resulteerde dit niet in doelpunten, terwijl dit wel de fase in de wedstrijd was om op voorsprong te komen. Helaas bleef het bij een schot van Sylvain en een kopbal uit een corner.

Met de start van blokje twee wist ADO iets meer grip te krijgen op het positiespel van de O12, maar daartegenover bleef het spel zich voor het grootste gedeelte afspelen op de helft van ADO. Een goede uitdaging daarin was wel om samen te verdedigen en daarmee had FC Volendam het in deze fase erg lastig.

In de laatste twintig minuten was het snel raak. Een goede steekpass op Tyerese, die de assist gaf op Damian. Hij kon de lage voorzet bij de tweede paal binnen lopen. ADO ging de laatste fase drukken en kreeg nog een aantal kansen. Waar de bal ook ging, in deze fase was te zien dat de O12 bleef strijden en de overwinning over de streep trok.