Jeugdverslagen FC Volendam 25 mei 2019

• zondag, 26 mei 2019
  • Leestijd: 13 minuten

FC Volendam O19 – ADO Den Haag O19 (1-1)
Een in doelrijpe kansen grossierend FC Volendam O19 is er zaterdagmiddag niet in geslaagd het teleurstellend verlopen seizoen met een overwinning af te sluiten. Gezien het aantal gecreëerde scoringsmogelijkheden hadden de Volendammers hun voorsprong kunnen opvoeren naar een niet meer te overbruggen verschil, maar omdat zij dit verzuimden kwam ADO Den Haag toch nog onverdiend langszij.

In de eerste helft zagen de toeschouwers een FC Volendam dat een herboren indruk maakte. Er stond een team dat vloeiende combinaties op de mat legde, positiviteit en plezier uitstraalde. Compact spelend en vanuit een goede organisatie legde het ADO Den Haag zijn wil op. Een aantal mooie aanvallen leverde meerdere doelrijpe kansen op, maar het lukte niet om die te verzilveren. In de 33e minuut was het eindelijk wel raak. Een prachtige aanval, ingeleid door een prima balverovering van Michael Mante, bracht de bal bij Victor van Montfort.  Met een subtiele voetbeweging stuurde hij Dean James richting achterlijn. Zijn voorzet was van een dusdanige kwaliteit dat Shurny Marengo er bij de eerste paal slechts tegenaan hoefde te lopen om zijn team de meer dan verdiende voorsprong te bezorgen: 1-1. Vijf minuten voor rust was Jip Molenaar zijn tegenstander te slim af en verkreeg hij daardoor vrij baan richting vijandelijk doel. Helaas werd zijn inzet gekeerd door de paal en belandde de terugspringende bal recht in de handen van de Haagse doelman. Zo werd met een veel te magere voorsprong de rust bereikt.

Na rust was het zaak het goede spel van de eerste helft te continueren. Dan zou echter wel iedereen weer, nat als voor de pauze, zijn taken goed moeten blijven uitvoeren. Naarmate de tweede helft vorderde bleek dat helaas steeds minder te lukken. Desalniettemin begon FC Volendam weer sterk. Het leverde in de eerste tien minuten weer een paar hele grote scoringsmogelijkheden op. Eerst kwam de doelman van ADO Den Haag met de schrik vrij toen Dean James de bal uit een vrije trap op de paal krulde. Daarna kreeg Jip Molenaar binnen een tijdsbestek van amper drie minuten evenzoveel serieuze mogelijkheden om de score te verdubbelen, maar steeds was het net niet. Doordat de oranjehemden verzuimden zichzelf voor hun goede spel te belonen, bleef ADO Den Haag in de wedstrijd. Om promotie naar de Eredivisie veilig te stellen hadden de Hagenaren aan één punt voldoende. Met hun onverwachte gelijkmaker in de 58e minuut bereikten zij vooralsnog hun doel. In het restant van het duel slaagde FC Volendam er steeds minder in het niveau van de eerste helft vast te houden. Wel bleven onze mannen hard werken en proberen alsnog de verdiende driepunter in de wacht te slepen. Het mocht echter niet zo zijn. ADO Den Haag vond het al lang al goed en nam begrijpelijkerwijs geen risico’s meer. Zo eindigde de laatste competitiewedstrijd dan weliswaar niet met een overwinning, maar gaven dit resultaat en het vertoonde spel in ieder geval een beter gevoel dan in de laatste weken.

Scoreverloop
33. Shurny Marengo 1-0
Rust 1-0
58. ADO Den Haag 1-1

Opstelling
Dion Vlak, Jay Kruiver (71. Kalleb Mambo Kwamungu), Sjors Kramer, Micky van de Ven, Dean James (71. Vasco Lo-Ning-Hing), Michael Mante (67. Bram van de Wiel), Shurny Marengo ((83. Moraizio de Souza), Robin Schulte, Jip Molenaar, Victor van Montfort, Youssef Blel (64. Aram de Munnik)

FC Twente O17 - FC Volendam O17 (6-3)
In een zeer matige wedstrijd, waarbij de ploegen aan elkaar gewaagd waren, leed FC Volendam door geblunder in de achterhoede toch een stevige nederlaag.

De openingsfase was voor FC Volendam, meer balbezit, meer in de aanval. Al in de 12e minuut werd Calvin Twigt op rechts vrijgespeeld in de 16 en rondde hij fraai met een lobje af, 1-0. FC Twente was nog niet gevaarlijk geweest, maar door balverlies op het middenveld konden zij toch snel de gelijkmaker binnenschieten: 1-1.  Na een halfuur werd FC Twente sterker en scoorde het prompt de 2-1. Meteen daarna werd het, door gepingel in de achterhoede, ook nog eens 3-1.  Niet veel later was er een hoop gedoe voor de goal van FC Twente en werd er toch nog gescoord. Volgens de scheids een eigen doelpunt. Het was niet te zien, maar de ruststand was 3-2.

In de rust werd aangegeven dat er te veel onvoldoendes rondliepen en dat er met meer inzet gespeeld moest worden. Daar kwam weinig van terecht. Wederom na dom balverlies scoorde FC Twente binnen twee minuten. Met de inbreng van Hamza Rahaoui kwam er wat meer agressie in de ploeg. Hij scoorde prompt met een fraai afstandsschot onderkant lat, 4-3.  Het wachten was op de gelijkmaker. In deze fase was FC Volendam sterker, maar kwam het slechts tot één goede kans.  FC Twente liep daarna wel erg makkelijk door onze verdediging en scoorde nog tweemaal op identieke wijze, 5-3 en 6-3. Daarna werd reservedoelman Mick Bakker in de spits gezet. Ook hij kreeg nog een mogelijkheid om te scoren, maar het bleef bij de 6-3.

Samenvattend: na 10 wedstrijden stond FC Volendam fier op kop, daarna 4 lelijke verliespartijen tegen teams uit de onderste regionen. Vervolgens werden er weer 3 prima resultaten neergezet en de laatste tegen FC Twente was een aanfluiting. 40 doelpunten tegen in 18 wedstrijden is wel erg veel. De doelstelling, eindigen bij de laatste zes, is gehaald en derhalve keert FC Volendam terug naar de eredivisie. Dus toch een tevreden gevoel over dit seizoen. De afvallers wensen wij veel succes bij hun nieuwe clubs en de mannen die doorgaan moeten gaan strijden om met de O19 terug te keren naar de eredivisie. Dat zal echter niet eenvoudig zijn.

Dinsdag mogen de boys nog even in de zandbank spelen.

Opstelling
Beer de Vos, Gyani Manuel, Luuk de Wit (60. Wylshendrid Louisa), Amoah Foa Sam, Mitch van Kempen, Calvin Twigt, Dirk de Jong (74. Mike Bakker), Sam Lautenschutz (52. Buhari Atak), Andrei Vossen, Ludnardo Schoop, Gedion Meridina (44. Hamza Rahaoui)

FC Volendam O15 - NEC O15 (4-0)
De laatste competitiewedstrijd van alweer een seizoen dat voorbij is gevlogen. Er stond nog van alles op het spel, want in deze rare competitie konden we na deze wedstrijd nog laatste worden of derde. Een belangrijk potje, maar de laatste twee wedstrijden waren winnend afgesloten, dus zat het met het vertrouwen goed.

FC Volendam zat dan ook meteen uitstekend in de wedstrijd. Onder leiding van de uitstekende scheidsrechter van deze ochtend trokken de mannen meteen ten aanval en werd NEC met de rug tegen de muur gezet. In de 2e minuut al een corner van Jessy. De bal werd hoog voorgegeven, een luchtduel tussen de keeper en Tiago waardoor de keeper de bal los moest laten. Junior was attent en knalde de 1-0 tegen de touwen. NEC van slag en FC Volendam rook zijn kansen. Een actie van Myron die langs wat verdedigers slalomde totdat hij werd gestuit binnen de zestien en de scheidsrechter, die er bovenop stond, wees onverbiddelijk naar de stip. Een klusje voor Tiago, die de bal onberispelijk binnenschoot en binnen vijf minuten was het 2-0. In de fase die volgde probeerde NEC zich aan de druk te ontworstelen en heel langzaam lukte dat. De eerste indicatie was een slap rollertje buiten de zestien waarover Joël iets te makkelijk dacht. Tot grote opluchting aan Volendamse zijde rolde de bal tussen zijn benen langs de verkeerde kant van de paal, maar we waren gewaarschuwd. Het spel werd ook wat slordig en we leden aardig wat balverlies, maar verder dan een schot naast de goal en een kopbal net over kwam NEC niet in het verdere verloop van de eerste helft.

De tweede helft was nog niet begonnen of de kans op de aansluittreffer diende zich aan. De mannen zaten nog met hun gedachten bij de thee, maar gelukkig was Joël wel bij de les en hij kwam als overwinnaar uit de 1 tegen 1 tevoorschijn. FC Volendam nam de waarschuwing ter harte en zette aan voor een offensief. Druk zetten voorin leidde tot een terugspeelbal die de keeper in zijn handen pakte met gevolg een vrije trap op zo’n zeven meter schuin voor de goal. Jessy en Ziggy achter de bal, en na het gebruikelijke geharrewar en op afstand zetten van de muur was een tikje van Jessy met een keiharde knal van Ziggy genoeg voor de 3-0. FC Volendam liet zich hierna inzakken en NEC mocht komen. De verdediging stond vandaag echter als een huis en ze kwamen er gewoon maar niet doorheen. Ook in deze fase waren de beste kansen voor FC Volendam. Eerst was er weer een goede actie van Tom die op links opstoomde en de bal bij de vrijstaande Max bezorgde, maar via een been ging de inzet net over. John uit de O13 (!) kwam hierna Tom vervangen en hij zorgde voor het mooiste moment van de wedstrijd. Een uitstekende uitval via Max en een prima actie van Ziggy brachten de bal bij John. Hij stond vrij op de zestien, nam de bal aan en schoot hem onhoudbaar langs de keeper. Het bracht de 4-0 op de klokken en natuurlijk een dolblije John. Mooi om te zien hoe vervolgens het hele team deze goal met hem vierde, een prima invalbeurt zo. Het laatste moment was voor NEC. Een overtreding bracht een vrije trap op een lastige plek, maar Joël was wederom attent en pakte de hard ingeschoten bal klemvast. Een mooi einde van een prima wedstrijd die ons in de eindstand op een derde plek bracht.

02. Junior Driessen 1-0
05. Tiago Lauwerens 2-0
39. Ezechiel Fiemawhle 3-0
62. John Pisani 4-0

Opstelling
Joël van der Wilt, Faas Ermers, Tim Stouthart, Tiago Lauwerens, Tom Smit (John Pisani), Daan Sier (Edwin Ansah), Junior Driessen (Yarno Freyee), Jessy Lobbes, Max Boateng, Myron Mau-Assam, Ezechiel Fiemawhle
Geblesseerd: Elmo Pieters, Jesse Versluis

FC Volendam O14 derde in België
Na een moeizaam begin heeft O14 een knappe derde plaats behaald op het internationale toernooi bij Lommel SK. Na drie wedstrijden stond de teller op een overwinning, een gelijkspel en een nederlaag. Er moest tweemaal worden gewonnen in de laatste poulewedstrijden om alles in eigen handen te houden. Deze boodschap was helder, want tegen AFC Tubize was de stand na vijf minuten al 3-0. Tegen KV Mechelen werd vervolgens ook gewonnen, waarna Standard Luik in de halve finale de opponent was. Deze ploeg was dit seizoen kampioen geworden in België en al snel bleek waarom. Een erg sterke tegenstander die ondanks een goede wedstrijd aan FC Volendam zijde terecht de finale bereikte. In de strijd om de derde plaats trof FC Volendam wederom KAS Eupen die in de poule nog te sterk was. Ditmaal werd orde op zaken gesteld en door een ruime 3-0 overwinning de derde plaats behaald.

FC Volendam O13 - Roda JC O13 (1-2)
In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen heeft FC Volendam O13 met 1-2 verloren van nummer twee Roda JC O13.

Waar FC Volendam O13 in de uitwedstrijd nog probleemloos met 2-6 won, had FC Volendam nu meer moeite met de tegenstander uit Kerkrade. Net als in de uitwedstrijd had FC Volendam vaker balbezit dan Roda JC, maar kon dit onvoldoende worden omgezet in gevaarlijke kansen en doelpunten. Roda JC had daar minder moeite mee, want voorin stond een pijlsnelle aanvaller die meerdere keren in stelling kon worden gebracht, zodra de bal werd veroverd. Deze aanvaller was verantwoordelijk voor de 0-1 en, na de gelijkmaker van FC Volendam-aanvaller Thijs Numan, ook voor de 1-2.

In de tweede helft die volgde werd de aanvaller minder vaak in stelling gebracht en heeft FC Volendam veel op de helft van Roda gespeeld. Het lukte FC Volendam echter niet om tot de gelijkmaker te komen. Na het laatste fluitsignaal werd door Roda JC een flink feestje gevierd, omdat zij door deze belangrijke overwinning promoveerden naar een hogere divisie. Aan FC Volendam om nu de focus te leggen op de bekerfinale van volgende week tegen FC Groningen, zodat zij volgende week het team kunnen zijn dat een feestje viert.

Wedstrijdselectie
Jesse Tetteroo, Givairo Dundas, Mike Posthumus, Matthijs Stoelinga, Ot van der Plas, Robin van Cruijsen, Tarik Serdar, Boy Boerefijn, Kyeno Koeleman, John Pisani, Sam Schokker, Thijs Numan, Jayden Arifi

16. Roda JC 0-1
18. Thijs Numan 1-1
26. Roda JC 1-2

De Graafschap O12 - FC Volendam O12 (1-3)
De O12 is afgelopen zaterdag afgereisd naar Doetinchem voor een oefenwedstrijd (11 tegen 11) tegen De Graafschap O12. Het eerste blokje was duidelijk voor FC Volendam. In balbezit werd de bal langdurig in de ploeg gehouden en wisten de spelers het overtal zowel achterin als op het middenveld uit te spelen. Dit resulteerde dit blokje in twee kleine kansen. Echter was het geen uitgespeelde aanval die tot doelpunt bekroond werd, maar een vrije trap van Enzo. Hij wist de bal van een grote afstand over de muur en de keeper in het doel te krijgen.

In het tweede blokje zakte het spel van FC Volendam ver weg. Spelers kregen het niet voor elkaar om de bal in de ploeg te houden en daardoor het overtal uit te spelen. Hierdoor moest de O12 vaker achteruitlopen en kansen toestaan. Hieruit wist De Graafschap de stand gelijk te trekken.

In het laatste blokje wist FC Volendam de wedstrijd weer naar eigen hand te zetten. Er werden in dit blokje de meeste kansen gecreëerd en weinig kansen weg gegeven. De kansen leverden niet direct doelpunten op, maar wel een aantal corners. Zowel Thomas als Mark wisten een corner binnen te koppen, waardoor de O12 in de slotfase de score wist uit te bouwen naar een 1-3 overwinning.