Jeugdverslagen FC Volendam 26 mei 2018

• zondag, 27 mei 2018
  • Leestijd: 22 minuten

FC Volendam O19 - Roda JC O19 (4-0)

FC Volendam heeft het onnodig lang spannend gehouden, maar is er toch voor de vierde keer op rij in geslaagd naar de Eredivisie te promoveren. Diverse scenario’s waren zaterdagmiddag mogelijk, waarbij het doelsaldo een uiterst belangrijke rol zou kunnen gaan spelen. Het doelpunt van Jim Beers in de voorlaatste minuut bleek achteraf goud waard te zijn. Het leverde de formatie van Stanley van Kesteren namelijk precies de benodigde marge om terug te keren naar het hoogste niveau.

De opdracht was helder: zo ruim mogelijk winnen en dan maar hopen dat de directe concurrenten punten zouden laten liggen. FC Volendam startte matig. Via een aantal aardige aanvallen werd steeds wel het doel van Roda JC opgezocht, maar in de eindfase was of de voorzet niet goed genoeg, of de loopacties ondermaats. Het eerste serieuze wapenfeit in het eerste half uur was pas in de 18e minuut. De doelman van de Kerkradenaren tikte toen met zijn vingertoppen een kopbal van Derry Murkin tegen de lat, waarna Jim Beers in de rebound zijn kopbal uit de kruising zag geranseld. Na ruim een half uur kwam Shurny Marengo voor de zoveelste keer goed door op rechts, maar hij kon niemand voor doel vinden om zijn goede voorzet een passend vervolg te geven. FC Volendam bleef het proberen, maar steeds was het net niet. Zelfs toen Derry Murkin, na een snel genomen vrije trap van Jim Beers, oog in oog met de doelman van Roda JC kwam te staan, lukte het niet om de score te openen. De Volendammers deden eigenlijk alles goed, gaven niets weg, maar het verdiende doelpunt bleef maar uit. In de 43e minuut zat het FC Volendam eindelijk eens een keertje mee. Shurny Marengo zette op rechts goed door, ontdeed zich van zijn tegenstander en liet een scherpe voorzet los. Voordat één van zijn medespelers de bal kon raken, schoot een Roda JC-speler de bal al in eigen doel, 1-0. Een belangrijke treffer zo kort voor rust.

Tijdens de rust bleek dat ook NAC in Groningen (1-2) en PEC Zwolle in Tilburg (0-2) met een voorsprong waren gaan rusten. Het werd nu toch wel aardig spannend, want, ervan uitgaande dat die teams ‘gewoon’ zouden winnen, zou het dus echt op het doelsaldo gaan aankomen. Zoveel mogelijk scoren bleef dus het devies.

In de tweede helft legde FC Volendam opnieuw veel inzet, passie en strijd aan de dag, maar vooralsnog wilde het maar niet lukken om de score te verdubbelen. Achtereenvolgens waren het Derry Murkin (schot naast), opnieuw Derry (schot geblokt), Mike Eerdhuijzen (naast gekopt) en wederom Derry, die er heel dichtbij waren, maar hij wilde er maar niet in. Tot echter de 65e minuut. Op aangeven van Mike Eerdhuijzen schoof captain Marco Speijk, na een fraaie individuele actie, de bal beheerst in de verste hoek, 2-0. Zes minuten later was het opnieuw raak. Nadat Derry Murkin opnieuw op de keeper was gestuit, was de rebound voor Shurny Marengo. In eerste instantie wist de doelman nog redding te brengen, in tweede instantie stak hij geen hand of been meer uit en kon Shurny alsnog de 3-0 op het scorebord laten zetten. Zou dat echter genoeg zijn? Er moest dus op nóg meer goals worden gejaagd. En dan maar afwachten of die genoeg zouden zijn. Met nog een kwartier te gaan leek Youssef Blel voor onze vierde treffer te gaan zorgen, maar hij schoot, na goed te zijn weggestoken door Jim Beers, helaas in het zijnet. Roda JC wilde zich echter nog niet gewonnen geven en kwam af en toe best dreigend door. Een tegendoelpunt was wel het laatste dat wij konden gebruiken. Onze verdediging bleef gelukkig scherp en geconcentreerd spelen en alles onder controle houden. In de 89e minuut van de reguliere speeltijd wist Jim Beers wel weer het net te vinden. Kevin van Gasteren was naar voren gestoomd en had Jim in stelling gebracht. Jim kapte vervolgens handig een mannetje uit en liet de keeper kansloos, 4-0. In de extra toegekende tijd had een Roda JC-speler geluk dat de scheidsrechter niet had geconstateerd dat hij Wessel Stuyt natrapte. Het leverde een opstootje op. De Roda JC-trainer toonde zich verstandig en haalde zijn speler meteen zelf naar de kant. Na 96 minuten blies scheidsrechter Zandbergen het eindsignaal. Een paar zenuwachtige telefoontjes naar Groningen en Tilburg moesten het verlossende antwoord brengen. Het leverde een enorme ontlading in de kleedkamer op. Doordat PEC Zwolle slechts één tegendoelpunt meer heeft moeten incasseren, mag FC Volendam in het nieuwe seizoen, voor de vierde keer op rij in de Eredivisie gaan uitkomen. Het doelpunt van Jim Beers was dus echt goud waard.

Een groot compliment voor onze mannen, die het weliswaar tot de laatste seconde van de competitie spannend hebben gehouden, maar zaterdag ook tot het laatste hebben gestreden om deze promotie af te dwingen. Gefeliciteerd mannen!

Scoreverloop
43. Roda JC (E.D.) 1-0

65. Marco Speijk 2-0

71. Shurny Marengo 3-0

89. Jim Beers 4-0

Opstelling
Barry Lauwers, Dani Mes, Brian Plat, Mike Eerdhuijzen (72. Sjors Kramer), Kevin van Gasteren, Marco Speijk, Shurny Marengo (72. Wessel Stuyt), Max Veerman (72. Lorenzo van Slimming), Jim Beers, Bram van de Wiel (60. Youssef Blel), Derry Murkin (72. Moraizio de Souza)

FC Volendam O17 – FC Utrecht O17 (1-1)

In de laatste wedstrijd van het seizoen waren er geen belangen meer voor de thuisclub, maar wel zeker voor FC Utrecht. Die had minimaal een punt nodig om in de eredivisie terug te keren.

De eerste helft was een gelijk opgaande partij. De eerste kans was voor FC Utrecht met een schot op de paal. Vlak daarna werd een doelpunt van Aram de Munnik afgekeurd. Het spel golfde op en neer, met aan beide zijde kleine kansjes. In de laatste minuut voor rust kreeg FC Utrecht een corner. De eerste inzet werd nog gestopt door Dani de Ruyg, maar in de rebound kon toch gescoord worden, 0-1.

We waren al later gestart en FC Utrecht bleef extra lang in de kleedkamer, zodat zij de uitslagen van de concurrentie konden volgen. FC Volendam was sterker in de tweede helft, maar FC Utrecht verdedigde zijn voorsprong met vaak te zware overtredingen. Aanvallend kon FC Volendam niet genoeg brengen, dus werd Micky van de Ven naar het front gestuurd. Deze omzetting wierp direct zijn vruchten af, want binnen drie minuten kon Micky scoren op aangeven van Aram de Munnik. Daar bleef het bij. FC Utrecht blij met dat ene punt.

We wensen de mannen die afgevallen zijn veel succes met hun verdere loopbaan. Dat het een goede groep is, blijkt wel uit het feit dat er maar liefst 12 doorgaan naar de O19, een record. Fysio Thijs verlaat de club en gaat aan zijn carrière werken en trainer Gijs Luirink gaat naar AZ. Hopelijk blijft trainer Rory Roubos bij de O17. Het was een mooi jaar, met een fijne groep mensen.

39. FC Utrecht 0-1

79. Micky van de Ven 1-1

Opstelling

Dani de Ruyg, Jay Kruiver, Quinten d’ Fonseca, Micky van de Ven, Tom de Groot, Robin Schulte (75. Michael Mante), Amoah Foa Sam, Andrei Vossen (65. Daan Steur), Jip Molenaar, Victor van Montfort (60. Ludnardo Schoop), Aram de Munnik

Sc Heerenveen O15 - FC Volendam O15 (1-4)

Na de midweekse thuiswinst op PSV (2-1) nestelde FC Volendam zich met een zeer verdiende winst bij en op sc Heerenveen definitief op de vijfde plaats op de ranglijst.

Al vrij snel na het begin van de wedstrijd liet FC Volendam op niet mis te verstane wijze blijken dat het er veel aan gelegen was de drie punten mee te nemen richting Volendam.

Geconcentreerd werd sc Heerenveen teruggedrongen op eigen helft. FC Volendam zette de Friezen bij iedere spel hervatting direct onder druk. Dit was nodig om sc Heerenveen niet in haar spel te laten komen. Deze ploeg had immers recent van Ajax gewonnen. Door de bal snel rond te spelen werd Heerenveen bestreden met goed positioneel voetbal dat in de 10e minuut leidde tot de openingstreffer voor FC Volendam. Prima doorzetten van Joey was de basis voor de 0-1 van Milijano, die de zuivere voorzet keurig afrondde. In de minuten na de openingstreffer was het zoeken naar een tweede doelpunt. Door wat onzuiverheden in het spel moest hierop worden gewacht tot de 28e minuut. Na terugspelen op de keeper, die vervolgens de bal oppakte, kende de goed leidende scheidsrechter een indirecte vrije trap toe binnen het 16 meter gebied van sc Heerenveen. De inzet van Calvin werd na een balletje breed in eerste instantie nog door de keeper gestopt, maar in de return bracht Sam de bal terug in het strafschopgebied bij Calvin, die vervolgens met een lob over de keeper van sc Heerenveen fraai de 0-2 scoorde. Tot aan de rust bleef FC Volendam heer en meester op het veld en gunde het Heerenveen sporadisch kleine mogelijkheden om tot bij het strafschopgebied van FC Volendam op te bouwen.

In de rust hamerde trainer Barry erop dat het na rust belangrijk was om een derde doelpunt te maken, om daarmee het verzet van sc Heerenveen definitief te breken. Het liep echter anders. In de eerste minuut van de tweede helft gaf FC Volendam een presentje weg aan Heerenveen. Door slordig uitverdedigen werd de bal via de rug van een eigenspeler over Thomas in het eigen doel geschoten, 1-2. FC Volendam was echter geenszins van plan om zich door dit cadeautje uit de wedstrijd te laten spelen en ging door waar het de gehele wedstrijd mee bezig was. Met snel combinatiespel het doel van de tegenstander gezocht. In de 38e minuut werd een snelle aanval via Wilkens, wegens vermeend buitenspel, teruggefloten. Het duurde nog tot de 46e minuut voordat FC Volendam de genadeklap kon uitdelen, wederom via een prima aanval over de linkerkant, waarbij de bal door Wilkens werd voorgetrokken. De verdediging van Heerenveen kon de bal nog wegwerken tot buiten het 16 meter gebied. Daar viel de bal ten prooi aan de opkomende Milijano, die zich geen moment bedacht en deze snoeihard in de rechterbovenhoek schoot. Enkele minuten later werd de definitieve genadeklap aan sc Heerenveen toegediend. Na enkele driehoekjes op het middenveld werd een voorzet door Joey slim doorgekopt, waardoor Wilkens vrij voor de keeper verscheen en voor de 1-4 tekende. FC Volendam speelde de wedstrijd daarna rustig uit. Er was nog een moment voor het doel van FC Volendam dat de stand had kunnen veranderen, maar met een redding uit een reflex hielp Thomas deze illusie van sc Heerenveen om zeep.

Volgende wedstrijd: het is nog niet zeker of de inhaalwedstrijd tegen PSV (uit) de komende week nog gespeeld gaat worden.

10. Milijano 0-1

28. Calvin 0-2

36. sc Heerenveen 1-2

49. Milijano 1-3

50. Wilkins 1-4

Opstelling

Thomas Brand, Rob Tol, Jay Koorndijk (46. Lousiana Wylshendrid), Sam Leijen, Jordy Dietz (61. Levi van Duijl), Necati Delibasi, Calvin Twigt (63. Fahd Salihou), Wilkens Afriyie (61. Mitchi Huisman), Milijano Anastatia, Deshawntey de Sanders

FC Volendam O14 – Willem II O14 (7-1)

Save the best for last! Dat mag gerust gezegd worden voor de O14. De laatste 4 wedstijden 10 punten en het voetbal wordt steeds beter. Helaas wederom beide keepers geblesseerd, maar gelukkig was Jesse uit de O13 er weer bij.

De wedstrijd begon en de bal ging heerlijk rond. Niet nodeloos achteruit spelen, maar gewoon de oplossing vooruit zoekend gingen de jongens op weg naar het doel van Willem II. Al na vijf minuten was er een strakke corner van Myron en Yarno kopte vrijstaand bij de tweede paal onberispelijk in. Volendam bleef al combinerend verder voetballen en het wachten was op meer goals. Opeens was daar Willem II. De eerste foute pass achterin werd direct opgepikt, maar Jesse redde ons in de 1 tegen 1 situatie. Een hele belangrijke redding, want in de tegenstoot kreeg Björn, die zijn laatste wedstrijd voor Volendam speelde, de bal en met een ogenschijnlijk iets te diepe bal zette hij Ziggy vrij voor de keeper. Die werkte de bal met een uiterste sliding in het dak van de goal, 2-0. Willem II probeerde het wel, maar het lukte gewoonweg niet vandaag bij de Tricolores, zeker niet nadat een van de backs de bal op de 16 pardoes bij Elmo in zijn voeten schoof en deze de 3-0 aantekende. Vlak voor rust zorgde een prima redding van Jesse op een volley ervoor dat we met een gerust hart de kleedkamer konden opzoeken.

Waar voorheen of de eerste of tweede helft goed was, gingen de jongens nu gewoon lekker door. Wederom een prima steekpass van Björn bracht nu Junior voor de keeper, maar dat leverde helaas alleen een corner op. Myron weer achter de bal en opnieuw was het Yarno die bij de tweede paal attent de 4-0 binnen knikte. Willem II gaf niet op en daar was dan ook hun beloning, 4-1. Volendam schakelde meteen een tandje bij en na een prima pass van Jessy vanaf het middenveld kon Junior alleen op de keeper af. Ditmaal omspeelde hij hem en was het 5-1. En nog was de koek niet op. Na een prima diepe pass vanaf de zijkant van Junior zorgde Edwin, met zijn goede controle in de 16 en tussen twee spelers in voor de 6-1. In de allerlaatste minuut wederom Edwin. Nu soleerde hij geheel op eigen kracht tussen een paar verdedigers door, kapte de keeper uit en schoof de bal binnen, 7-1 en een mooie afsluiting van een hele goede wedstrijd.

Vandaag was het genieten langs de lijn in het zonnetje. Niet alleen vanwege de goals en de grote overwinning, maar zeker ook door het goede spel. Achterhoede, middenveld, voorhoede. Iedereen speelde gewoon erg goed vandaag. Dus graag deze lijn doortrekken naar volgend seizoen!

Opstelling

Jesse Loef, Justin Tolsma, Tim Stouthart, Faas Ermers (Tiago Lauwerens), Yarno Freyee (Tom Smit), Jesse Lobbes (Daan Sier), Edwin Ansah (Junior Driessen), Björn Schaap, Elmo Pieters, Myron Mau-Assam (Lequincio Zeefuik), Ezechiel Fiemawhle

Geblesseerd: Berend Hoving, Joël van der Wilt en Jesse Versluis

FC Volendam O13- Sc Heerenveen O13 (3-0)

De laatste wedstrijd van het seizoen is winnend afgesloten. In het Kras Stadion met prachtige weersomstandigheden ging het gelijk op, maar de Volendammers speeldem een puike wedstrijd en het was genieten van het vertoonde spel.

Na ca. twintig minuten kwam Sebastiaan Woelders in het veld voor Joost van der Weijden en hij had er meteen veel zin in. Kort hierna ging hij er aan de linkerkant vandoor en trok de bal net voor de achterlijn voor het doel en David Petrovic promoveerde de actie met een intikker, 1-0. Net voor de rust was het de voorhoede die druk op de achterhoede en keeper zette en dit had succes, want de bal kwam bij Sebastiaan Woelders. Die omspeelde de keeper en maakte de 2-0.

Na de rust werd er veel gewisseld aan beide kanten, maar het spel werd er niet minder om. In de 52e minuut scoorde Billy van Duijl het laatste doelpunt van het seizoen, na aangeven van Milan Keizer. Voor Nash Bijnoe was het zijn laatste wedstrijd bij FC Volendam. Hij gaat zijn geluk bij Ajax beproeven. Ook nemen we afscheid van trainer Tamer Arslanoglu en verzorger Glenn Rademaker die beide naar AZ vertrekken. Wij wensen hen allemaal veel succes.

27. David Petrovic 1-0

29. Sebastiaan Woelders 2-0

52. Billy van Duijl 3-0

Opstelling

Boris Valkhoff, Ryan Rellum, Nash Bijnoe, Sem Perez Mutsaers, Joost van der Weijden, Storm van der Laan, Ties Kramer, Melvin Houtman, Mauro Smit, Billy van Duijl, Sebastiaan Woelders, David Petrovic, Rugero Brashuis, Mika van der Horst, Milan Keizer, Jort Kos, Jesse Tetteroo (Keeper O12)

Naar O14: Jesse Loef

FC Volendam O12 - FC Utrecht O12 6-1 (3-0)

In het een na laatste weekend voor het zomerreces heeft de Onder 12 een goede 6-1 overwinning geboekt op FC Utrecht. Er werd 11 tegen 11 gespeeld in vier blokken van twintig minuten, waarbij de thuisploeg zeker in de eerste drie blokken heer en meester was.

De wedstrijd werd al vroeg ontbrand door Kyeno. Hij stoomde op over de linkerkant, kreeg de bal van Kayden, kapte naar binnen en schoot met rechts goed binnen, 1-0. Even later werd John op avontuur gestuurd en ook hij faalde niet, 2-0. Hiermee was de koek nog niet op want na grote kansen voor Kayden en John was het Kayden die een fout van de doelman afstrafte en de 3-0 aantekende.

Na de rust kwamen er 8 nieuwe spelers op bij onder 12, maar dat ging niet ten koste van het spel. Sterker nog, binnen drie minuten kon Jayden op aangeven van Barry de 4-0 aantekenen. Nadat Thijs enigszins gelukkig de vijfde treffer kon maken, volgde het hoogtepunt na een klein uur spelen. Een schitterende aanval over zes schijven werd prachtig uitgespeeld en door Tarik tot doelpunt gepromoveerd: 6-0.

In blokje vier werden de spelers vervolgens slordiger, waardoor er veel minder gevaar kon worden gesticht. FC Utrecht ging op zoek naar een verdiende eretreffer en vond deze ook. Vanaf elf meter was Milan helaas kansloos, 6-1.

06. Kyeno Koeleman 1-0

10. John Pisani 2-0

29. Kayden Wolff 3-0

43. Jayden Arifi 4-0

55. Thijs Numan 5-0

57. Tarik Serdar 6-0

75. FC Utrecht (pen.) 6-1