Jeugdverslagen FC Volendam 26 oktober 2019

• zondag, 27 okt 2019
  • Leestijd: 12 minuten

FC Volendam O19 – Willem II Tilburg BV O19 (2-2)
Voor de tweede keer op rij hield FC Volendam O19 een katterig gevoel over aan zijn wedstrijdresultaat. Net als vorige week in Venlo hadden de Volendammers ook nu weer het betere van het spel, maar het wilde opnieuw niet lukken om hun overwicht in doelpunten uit te drukken. Twee slordigheden zorgden er voor dat Willem II evenzoveel keren op voorsprong kon komen, zodat FC Volendam steeds in de achtervolging moest. De oranjehemden toonden echter veerkracht, kwamen ook twee keer knap terug, maar lieten na de verdiende zege naar zich toe te trekken.

FC Volendam begon de wedstrijd zoals het die van vorige week eindigde. Met goed spel, veel strijd, bereidheid en inzet. Er werden wederom vloeiende combinaties op de mat gelegd, maar de eindfase kon beter. FC Volendam werd al snel de bovenliggende partij, zonder tot echte kansen te komen. Geheel tegen de verhouding in kwamen de Tricolores in de 37e minuut op voorsprong. Een van onze middenvelders probeerde met een breedtepass buitenkant voet (!) een medespeler te bereiken, maar zijn bal werd onderschept en via een snelle omschakeling in de openingstreffer omgezet, 0-1. Er was hiervoor nog geen vuiltje aan de lucht geweest, maar door deze slordigheid bracht FC Volendam zichzelf zomaar in de problemen. Op slag van rust ging dezelfde speler nogmaals in de fout, maar nu liep het met een sisser af.

De tweede helft was 26 seconden onderweg toen de stand weer in evenwicht was. Gedion Meridina profiteerde van een rommelsituatie in de 16 van Willem II en doordat zijn puntertje onderweg ook nog licht van richting werd veranderd was de Tilburgse doelman kansloos, 1-1. De vreugde was slechts van korte duur, want in de 50e minuut kreeg Willem II opnieuw een doelpunt op een presenteerblaadje aangeboden. Een van onze centrale verdedigers leverde de bal bij het uitverdedigen pardoes bij een tegenstander in en die, het mag gezegd, verschalkte doelman Beer de Vos met een fraaie boogbal, 1-2. Slechts één minuut later zorgde Andrei Vossen weer voor vreugde in het FC Volendam-kamp door een voorzet van John Hilton met het hoofd tot 2-2 te promoveren. Sam Lautenschutz leek daarna de 3-2 op zijn schoen te hebben, maar zijn schot miste kracht. Ondertussen waren de ruimtes steeds groter geworden en de vermoeidheid toegenomen. De wedstrijd kreeg daardoor een meer open karakter. Het spel ging snel op en neer en dat kostte kracht. Robin Schulte was de volgende, na ruim een uur spelen, die in kansrijke positie kwam. Een verdediger kon zijn inzet slechts met moeite en ten koste van een corner keren. Met nog ruim een kwartier te gaan was Andrei Vossen het eindstation van een prima aanval, maar nu was het de doelman die zijn team overeind hield. In de slotfase bleven beide teams vol voor de winst gaan. Willem II dook nog een paar keer uit een counter gevaarlijk voor ons doel op, maar gelukkig bleef onrecht ons team bespaard. Zo eindigde ook deze uiterst enerverende en aantrekkelijke wedstrijd in een gelijkspel.

Uiteraard deed het puntverlies weer pijn, maar desondanks was er ook ditmaal tevredenheid over de wijze waarop onze mannen zich hadden gemanifesteerd. Volgende week uit tegen de Graafschap. Dan moeten die maar het slachtoffer worden van de Volendamse dadendrang.

Scoreverloop
37. Willem II Tilburg BV 0-1
46. Gedion Meridina 1-1
50. Willem II Tilburg 1-2
51. Andrei Vossen 2-2

Opstelling
Beer de Vos, Jay Kruiver, Kalleb Mambo Kwamungu (63. Quinten d’Fonseca, Lex Veerman, John Hilton (82. Mitch van Kempen), Michael Mante (77. Hamza Rahaoui), Andrei Vossen, Sam Lautenschutz (89. Buhari Atak), Tyrese Duijker (73. Ludnardo Schoop), Robin Schulte, Gedion Meridina

NEC O 17 - FC Volendam O17 (2-1)
Onder prachtige omstandigheden begon FC Volendam wederom slap aan de wedstrijd. De eerste minuten waren voor NEC. Vanaf minuut tien ging het gelijk op, maar de eerste echte kans was voor NEC, na ruim een kwartier. Uit een corner werd de bal ingekopt, maar een uitstekende redding van Floris Rozemond voorkwam een achterstand. Tot de 28e minuut had onze voorhoede nog niets laten zien, maar ineens was er een prachtige solo door het centrum van Necati Delibasi die zijn inzet op de paal mikte. De rebound werd door Mitchi Huijsman op de lat geknald. Niet veel later werd aan onze kant slecht verdedigd en kon NEC via een fraai schot op voorsprong komen, 1-0, de ruststand.

Met drie wissels na de rust probeerde FC Volendam het tij te keren, maar meteen kreeg NEC een enorme kans. Daarna kregen onze mannen wat meer controle over de wedstrijd. Een fraaie steekpass van Joey Antonioli op Gyani Manuel werd net overgeschoten. Niet veel later een prachtige voorzet van Deshawntey de Sanders op wederom Gyani. Zijn inzet kwam op de hand van een NEC-er, penalty. Met Joey achter de bal is dat geen probleem, de terechte 1-1. Daarna gingen beide teams vol voor de winst. De inzet was hoog, het niveau van de wedstrijd een stuk minder, maar het bleef wel spannend. Wie het eerst zou scoren, was winnaar. En dat waren onze mannen niet. Door het centrum kon te makkelijk worden geschoten. Die inzet werd nog gestopt door Floris, maar de rebound uit buitenstelpositie ging er wel in, 2-1. Niet veel later moest Floris aan de noodrem trekken door geklungel achterin en hij kon gaan douchen.  Een puntje was zeker verdiend vandaag in een zeer matige wedstrijd.

Woensdagavond spelen we de bekerwedstrijd tegen AZ O 16, om 18.30 uur. Volgende week thuis tegen FC Groningen, dat met 1 puntje meer net boven ons staat. Dan moeten die drie punten dus echt gepakt gaan worden om nog mee te doen.

40. NEC 1-0
56. Joey Antonioli 1-1
83. NEC 2-1

Opstelling
Floris Rozemond, Gyani Manuel (70. Malick Lowe), Jay Koorndijk, Levi van Duijl (46. Rob Tol), Deshawntey de Sanders, Jerôme Jager, Joey Antonioli, Jeffrey Buitenweg (46. Fahd Salihou Abdoul), Milijano Anastatia, Mitchi Huijsman (46. Jordy Dietz), Necati Delibasi, (88. Mike Bakker)

Feyenoord O16 - FC Volendam O16 (2-1)
Zaterdag wederom in Rotterdam, ditmaal tegen Feyenoord. Over de helft van de competitie alweer en de eerste wedstrijd waren we thuis weggespeeld, maar de verwachting na het spel van de laatste weken was positief. Feyenoord mocht aftrappen en stichtte ook gelijk het eerste gevaar, maar het schot smoorde in de verdediging. Het tweede gevaar was van FC Volendam. Een actie van Ziggy leverde een corner op die door de keeper niet goed werd verwerkt en bij Jaco voor zijn voeten kwam. Hij schoot echter net naast. Het spel verzandde hierna aan beide kanten wat en de volgende tien minuten speelden zich voornamelijk op het middenveld af. Opeens was FC Volendam gevaarlijk. Een combinatie tussen Cherno en Lequincio bracht de bal bij Max die vrij voor de keeper overschoot. Feyenoord was ook wakker, want direct waren zij weg en maakten vrij voor de keeper geen fout, 1-0. Vlak hierna probeerde Feyenoord door te drukken, maar Jesse redde op een vlammend afstandsschot. FC Volendam had in deze periode problemen om de bal voorin vast te houden en de trainer greep voor de rust al in en ook met resultaat. Ditmaal een goede controle bij Lequincio die Junior wegstuurde en zijn strakke voorzet werd door Ziggy bij de tweede paal binnen gewerkt, 1-1. Kort daarop een bijna identieke aanval van Feyenoord, maar gelukkig voor FC Volendam werd de bal in het zijnet geschoten.

De eerste fase na rust was voor FC Volendam, met een paar levensgrote kansen. Enkele aanvallen achter elkaar die identiek waren aan die waaruit de 1-1 was gevallen volgden elkaar op. Eerst was het Myron die Junior wegstuurde, maar op diens voorzet stapte Lequincio op de bal in plaats van ertegen en de keeper kon redding brengen. Enkele minuten later was het Ziggy die de bal net over schoot en eigenlijk was het wachten tot de bal er wel in zou gaan. Maar opeens stond de wedstrijd op zijn kop. Een diepe bal van Feyenoord, een inschattingsfout achterin en de weg naar Jesse lag open. Jesse kwam ver uit zijn doel, onderschepte de bal, maar ook de aanvaller en de scheidsrechter, helemaal vanaf de helft van Feyenoord, besliste dat het een strafschop was. Het was, ook voor het publiek lastig te zien en de grensrechter gaf wel aan dat de bal erbuiten was, maar werd genegeerd. Gelukkig voor Jesse kreeg hij alleen geel, maar hij was wel kansloos op de inzet, 2-1. De trainer greep nogmaals in, ging met vier aanvallers spelen, maar veel leverde dat in de resterende tijd niet meer op. Voorin konden de jongens in de ogen van de scheidsrechter weinig goed doen en zij werden veelal afgefloten. De beste kansen waren in de slotfase voor Feyenoord, maar Jesse en de mannen achterin wisten voordat de scheidsrechter de wedstrijd beëindigde verdere schade te voorkomen. Een nederlaag, die gezien het spelbeeld niet helemaal terecht was.

19. Feyenoord 1-0
39. Ezechiel Fiemawhle 1-1
55. Feyenoord  2-1

Opstelling
Jesse Loef, Tim Stouthart, Jaco Vonk, Tiago Lauwerens (Billy van Duijl), Edwin Ansah (Yarno Freyee), Myron Mau-Assam (Daan Sier), Junior Driessen, Lequincio Zeefuik, Ezechiel Fiemawhle,  Cherno Axwijk, Max Boateng (Ryan Rellum)
Geblesseerd: Elmo Pieters, Faas Ermers, Jessy Lobbes, Berend Hoving, Joël van der Wilt

FC Volendam 015 - De Graafschap O15 (3-0)
Zaterdagmiddag kreeg FC Volendam O15 De Graafschap op bezoek. Bij de mannen van de FC Volendam ontbraken Jesse Loef, Ryan Rellum en Billy van Duijl, omdat die bij 016 moesten aansluiten. Daarom sloten Milan Engelander en Jesse Tetteroo aan vanuit 014. Er wachtte dus een mooie uitdaging voor FC Volendam om de drie punten in Volendam te behouden en goeie zaken te kunnen doen op de ranglijst.

FC Volendam begon goed aan de wedstrijd en bood goed tegenstand. Het was meteen duidelijk dat beide elftallen voor de winst gingen en dat resulteerde er in de openingsfase van de wedstrijd in dat er veel leuke duels waren, waar de mannen van FC Volendam vaak als winnaar uit de bus kwamen. Het leidde er ook toe dat FC Volendam meer vertrouwen kreeg om deze cruciale wedstrijd over de streep te kunnen trekken. Door het goede veldspel van FC Volendam was het eigenlijk wachten op de openingstreffer. Die viel uiteindelijk ook door een goeie loopactie van Sebastiaan Woelders, die vervolgens Joost van der Weijden bereikte. Joost kreeg alle ruimte om zijn goeie traptechniek te laten zien en dat lukte ook nog, maar zijn doelpoging belandde helaas op de paal. Gelukkig was Thimo de Vries attent en hij tikte de rebound beheerst binnen, (1-0)

De tweede helft bleef het lastig voor FC Volendam om onder de druk uit te spelen, maar het lukte wel een aantal keer. De grote hoeveelheid strijd eiste zijn tol bij Volendam, want er moest in totaal zes keer worden gewisseld, zodat er elf spelers overbleven om de wedstrijd uit te spelen. Bij De Graafschap moest plotseling de spits het veld verlaten, nadat hij de sterk spelende Sjoerd probeerde na te trappen. Dit ontging de arbiter van dienst niet en hij bestrafte dit direct. Daarna dacht FC Volendam het ook met iets minder inzet wel te redden, maar niets bleek minder waar. De Graafschap deed er nog een stapje bij, waardoor FC Volendam ook tegen tien man moest blijven opletten. Uiteindelijk maakte FC Volendam goed gebruik van de ruimtes die de Graafschap openliet en kon het via Milan Engelander toeslaan. Hij maakte een fantastische actie af in de korte hoek. Toen brak De Graafschap en kwamen er nog zes grote kansen voor FC Volendam, maar daarvan maakte alleen Rugero nog met een mooi lobje van afstand gebruik.

Voetballend was dit zeker niet de sterkste wedstrijd, maar waar FC Volendam in Doetinchem nog zes goals incasseerde, hield het nu voor de tweede week op rij de 0. De overwinning was op basis van het aantal kansen en de gezamenlijke strijdlust terecht.

10. Thimo de Vries 1-0
68. Milan Engelander 2-0
74. Rugero Struiken 3-0

Opstelling
Sjoerd Griffioen, Jort Kos (53. Sem Perez), Melvin Houtman, Mauro Smit, Ties Kramer, Mika van der Horst, Rugero Struiken (27. Achraf Makhloufi), Joost van der Weijden (28. Milan Engelander), Thimo de Vries (64. Sander Huismans), David Petrovic, Sebastiaan Woelders

FC Volendam O13 - Alphense Boys O13 (1-2)
FC Volendam is zaterdag tegen een onnodige en eerste nederlaag opgelopen. Vooraf was er afgesproken om veel op het doel te schieten, maar dat is ondanks de wind mee in de eerste helft nagelaten. Met twee kansen voor Rayan Chanaou en Daeshawn King lukte het niet om op voorsprong te komen, dus werd de rust bereikt met een brilstand.

Na de rust werd er beter druk gezet op de tegenstander en pas laat in de tweede helft kon er gejuicht worden na een mooi afstandschot van Laurens van Kleef, 1-0. De vreugde was van korte duur, want even daarna werd van grote afstand een vrije trap genomen die pardoes bij de tweede paal tegen de touwen ging, 1-1.  Niet lang hierna werd er niet omgeschakeld en kon de tegenstander gebruik maken van de ruimte die de Volendammers weggaven en zo werd de eerste nederlaag een feit, 1-2.

54. Laurens van Kleef 1-0
60. Alphense Boys 1-1
68. Alphense Boys 1-2