Jeugdverslagen FC Volendam 27 januari 2018

• zondag, 28 jan 2018
  • Leestijd: 20 minuten

Almere City FC O19 - FC Volendam O19 (2-4)

In een rommelige wedstrijd behaalde FC Volendam zaterdagmiddag een moeizame, doch verdiende overwinning op Almere City FC. Daarmee behoudt het zijn positie in de top van de ranglijst. Met twee doelpunten, voor de derde keer op rij, toonde Youssef Blel zich opnieuw belangrijk voor ons team.

In de beginfase hadden de Volendammers moeite met de opportunistische speelwijze van de Almeerders. Het leverde het thuisteam, na slecht ingrijpen bij ons achterin, al in de 9e minuut een voorsprong op, 1-0. Het lukte de oranjehemden maar moeilijk onder de druk van hun tegenstander uit te komen. Vanuit het niets kwamen zij in de 16e minuut toch langszij. Een prima loopactie van Taye Lee, gevolgd door een fraaie steekbal van Derry Murkin, stelde Youssef Blel in staat de stand weer gelijk te trekken, 1-1. Even later had Mike Eerdhuijzen, na een uitstekende voorzet van Shurny Marengo, zelfs de 1-2 op het hoofd, maar zijn 100% kans eindigde in de handen van de Almeerse sluitpost. Voor hetzelfde geld had het twee minuten later ook aan de andere kant van het veld weer raak kunnen zijn. Stan Zoetebier ranselde de vrije trap echter knap uit de kruising. Kansen voor beide teams volgden elkaar in snel tempo op. Nadat Shurny Marengo wederom een afgemeten voorzet had gegeven, was Youssef Blel dicht bij zijn tweede treffer, maar zijn inzet werd gekeerd door de paal. Almere kreeg een paar minuten later zelf ook een grote kans om op voorsprong te komen. Gelukkig ging de kopbal voor onze kruising langs. De gastheren bleven vooral dreigend met lange ballen, die toeval of niet, steeds goed voor hen vielen. Tien minuten voor rust ondernam Dean James een geweldige solo van achteruit. Hij stoomde op richting vijandelijk doel, waar hij vlak voor de 16 onreglementair werd gestuit. De door hemzelf genomen vrije trap smoorde in een mêlee van spelers. Hoewel FC Volendam in die fase rommelig acteerde, kwam het in de 38e minuut toch op voorsprong. Het resultaat van een prima uitgespeelde aanval. Taye Lee ging er vandoor op links en legde de bal breed op Derry Murkin. Die behield het overzicht en stelde Youssef Blel in staat zijn tweede doelpunt te laten aantekenen, 1-2. In de paar laatste minuten van de eerste helft was Volendam slordig en gaf het zomaar weer een paar kansen weg. Gelukkig profiteerde Almere daar niet van.

Na rust liet het zonnetje zich weliswaar zien, maar bleef het spel van Volendam slordig. Almere ging nog opportunistischer spelen, begon steeds meer aan te dringen en kreeg ook mogelijkheden om de stand weer in evenwicht te brengen. Volendam leek wel om een tegentreffer te vragen. Het toonde zich onrustig en voetbalde niet meer. Na een uur spelen leek de gelijkmaker dan ook te gaan vallen. Het was aan Stan Zoetebier, die zich met zijn hele lijf voor de bal gooide, en Brian Plat, die met een sliding redding bracht op de doellijn, te danken dat het niet zo ver kwam. Het was bij ons op de bank ondertussen billen knijpen geworden. In de 67e minuut bood Almere ons team echter de helpende hand. Na schlemielig balverlies kwam Youssef Blel gemakkelijk in balbezit. Hij legde de bal breed op de vrij in de doelmond staande Derry Murkin. Doordat Derry uitgleed lukte het hem in eerste instantie niet om tot scoren te komen, maar in tweede instantie slaagde hij er wel in om de bal in het lege doel te schuiven, 1-3. Wie dacht dat de wedstrijd daarmee in het slot werd gegooid, kwam bedrogen uit. Twee minuten later profiteerde Almere namelijk van slecht ingrijpen bij ons achterin, 2-3. Het werd dus weer spannend. Invaller Max Veerman zag vervolgens in de 71e minuut zijn van richting veranderde schot tot doelpunt worden gepromoveerd, 2-4. In de slotfase kregen beide teams nog een paar scoringsmogelijkheden, maar beide doelmannen hielden hun doel verder schoon.

Opstelling
Stan Zoetebier, Brian Plat, Sjors Kramer, Mike Eerdhuijzen, Dean James, Bram van de Wiel (72. Lorenzo van Slimming), Shurny Marengo (56. Max Veerman), Marco Speijk, Youssef Blel (72. Jim Beers), Taye Lee (65. Cherifio Goudland), Derry Murkin

Roda JC O16- FC Volendam O16 (3-1)

Zaterdag de wedstrijd tegen Roda JC O16 uit en dat zou een aardig ritje worden. Dhr. Paul van Kempen kwam vorige week met het idee om een dag eerder te vertrekken en zo geschiedde. We vertrokken vrijdag om klokslag 15.00 uur richting Kerkrade om onze intrek te nemen in het Golden Tulip Hotel dat gevestigd is in het stadion van Roda JC. Daar aangekomen bleek dat de kamers zeer ruim waren en mooi, zodat het zeker niet aan de voorbereiding zou liggen. Na een zeer goed buffet te hebben genuttigd, vertrokken we naar Sittard om de koploper van de Jupiler League aan het werk te zien tegen FC Emmen, hetgeen voor de spelers ook een mooie gelegenheid was om te zien.

FC Emmen won deze wedstrijd dik verdiend en na deze wedstrijd vertrokken we weer naar het hotel, waar we onze kamers opzochten voor een goede nachtrust.

Om half negen zat iedereen aan het ontbijt en de voorbereiding op de wedstrijd was nu echt begonnen. Na de afgelopen wedstrijden waren de verwachtingen hooggespannen vanwege de manier hoe we die gespeeld hadden. Om half twaalf begonnen we en over de eerste helft kunnen we heel kort zijn. Heel rommelig, zonder kansen voor beide ploegen en vooral het lage tempo en het veelvuldige balverlies waren voor ons teleurstellend.

De tweede helft gebeurde er meer. Er was meer beleving en nu kregen nu wel kansen. De echte scherpte was er echter niet en toen Roda JC er voor de eerste keer uitkwam gaven wij een onnodige (terechte) penalty weg. 1-0 achter, maar zes minuten later scoorden we de 1-1 door Daan en hadden we de wedstrijd in handen. Niet dat we goed speelden, maar we wonnen nu meer duels en het wachten was dan ook op de 2-1 voor ons. Die mogelijkheden kregen we ook. Dertien minuten voor tijd stonden we erbij te kijken hoe Roda JC vanuit het niets de 2-1 scoorde. Twee minuten voor tijd werd het zelfs 3-1. Dit was niet het resultaat waarop we hadden gerekend, zeker niet na de voorbereiding die door Paul tot in de puntjes was geregeld. De onderlinge sfeer was top en het was meer dan geslaagd. Hierbij dan ook onze hele grote dank aan Paul van Kempen. Dankjewel!

52. Roda JC 1-0

58. Daan Steur 1-1

66. Roda JC 2-1

78. Roda JC 3-1

Opstelling

Cirro, Cedric (55. Luuk), Lex, Daan, Mitch, Amoah, Benjamin (41. Niels), Sem, Ludnardo, Hamza, Tyresse

AFC Amsterdam O15 - FC Volendam O15 (2-2); AFC w.n.s. 4-2

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Het bekertoernooi is passé voor FC Volendam. AFC won in Amsterdam na strafschoppen.

De wedstrijd op het zeer slechte hoofdveld veld van AFC was nog geen minuut oud of de bal lag al achter Mike in het doel. Niet scherp aan de wedstrijd begonnen, onoplettendheid en slecht uitverdedigen waren er de oorzaak van dat Volendam snel tegen een achterstand aanliep. Deze domper moest wel even worden verwerkt. Dit kostte enige tijd. AFC bleef ondertussen, met lange ballen, de twee snelle spitsen in stelling brengen.

De ommekeer kwam in de 13e minuut. Gyani werd binnen het strafschopgebied van AFC onderuitgehaald. De penalty die door de goed leidende scheidsrechter werd toegekend was geen enkel probleem voor Milijano. Hij schoot de bal onberispelijk achter de doelman van AFC.

Calvin kreeg in de 20e minuut, nadat het spel snel was verplaatst, een grote kans om Volendam op voorsprong te zetten. Het was echter de keeper van AFC die een doelpunt in de weg stond. Het spel van Volendam bleef gehaast, er was totaal geen rust. Er werd in één tempo op de voorsprong gejaagd. Passes waren niet zuiver genoeg. Hierdoor brachten we elkaar telkens in de problemen. Meer rust en overleg waren op zo’n slecht veld geboden. Ballen rolden niet of schoten door de oneffenheden een kant op die we niet wilden.

De tweede helft begon ster. In de vierde minuut zette Fahd Milijano vrij voor de keeper. De hoek waaronder moest worden geschoten was moeilijk en de bal belandde uiteindelijk op de paal. Volendam had inmiddels wel het betere van het spel en wist AFC op eigen helft vast te zetten. Dit resulteerde in de 16e minuut in een op dat moment verdiende voorsprong. Calvin wist met een goede assist Milijano te bereiken. Die kwam dit keer geen obstakels meer tegen voor de 1-2. Volendam probeerde de voorsprong gedurende de rest van de tweede helft met hoog tempo uit te bouwen. Dit lukte uiteindelijk niet. Het was AFC dat in de laatste minuut dankbaar gebruik maakte van het feit dat de organisatie bij Volendam ver te zoeken was. Uit een vrije trap voor AFC, rond de middenlijn, verscheen de aanvoerder vrij voor het doel van Mike. De onverdiende gelijkmaker werd toch gescoord.

In de penaltyserie die volgde was het AFC dat meer geluk had dan FC Volendam. De penaltynemers aan Volendamkant waren, Calvin, Joey, Mitchi en Neciati. Een vijfde penalty was niet meer nodig.

Volendam kan zich nu gaan richten op de competitie.De eerstvolgende tegenstander, FC Den Bosch, komt op bezoek in Volendam. Ook deze ploeg heeft wat recht te zetten tegen FC Volendam en zal zeker proberen de punten mee te nemen richting het zuiden. We zijn dus gewaarschuwd.

Volgende wedstrijd: zaterdag 3 februari. Let op: om 14:30 uur thuis tegen FC Den Bosch.

01. AFC 1-0

13. Milijano Anastatia 1-1 (penalty)

51. Milijano Anastatia 1-2

70. AFC 2-2

Penaltyserie: 4-2

Opstelling

Mike Bakker, Rob Tol (48. Necati Delibasi), Wylshendrid Lousiana, Jay Koorndijk, Jordy Dietz, Fahd Salihou Abdoul (64. Sam Leijen), Joey Antonioli, Calvin Twigt, Wilkins Afriyie (65. Mitchi Huijsman), Milijano Anastatia (53. Deshawntey de Sanders), Gyani João Manuel

FC Volendam O14 - FC Twente O14 (1-2)

Vandaag de thuiswedstrijd tegen FC Twente, die door de vele blessures, zieken en kleine pijntjes met een legpuzzel voor de technische staf begon. Maar natuurlijk stond er uiteindelijk 11 man op het veld en kon de wedstrijd beginnen.

En die ontvlamde meteen. Al in de tweede minuut kon Edwin na een prima pas van Björn alleen op de keeper afgaan, maar hij schoot helaas voorlangs. Dat was dan ook het sein voor beide partijen om vol in de aanval te gaan. Voor beide goals ontstonden er kansen en hachelijke situaties, maar het was FC Twente dat als eerste scoorde vanuit een messcherpe counter. Gelukkig kon Ziggy niet lang daarna, na een prima pas van Tom, de stand gelijktrekken en werd de rust bereikt na nog een poeier van Twente bij Volendam op de lat.

Na een wat rommelig begin in de tweede helft was er de eerste kans voor Twente, waarna het spel van de eerste helft onverminderd doorging. Er waren weer legio kansen voor beide kanten. In deze fase waren de beste kansen wel voor Volendam, maar de grensrechter van Twente deed in ieder geval haar uiterste best om de stand in evenwicht te houden en vlagde zeker driemaal een vrije doortocht naar de keeper onterecht af. Jammer altijd dit soort praktijken. En dan was er dan toch de goal vlak voor tijd. Helaas voor ons viel het kwartje dit keer de kant van FC Twente op en gingen zij er met de zege vandoor.

Gelukkig was er ook een groot lichtpunt met de officiële rentree van Jessy, die na lang blessureleed weer kon meedoen en ons mooi de rest van de competitie verder kan versterken.

19. FC Twente 0-1

29. Ezechiel Fiemawhle 1-1

67. FC Twente 1-2

Opstelling

Berend Hoving, Faas Ermers (Jessy Lobbes), Tiago Lauwerens, Yarno Freyee, Tom Smit, Daan Sier (Lequincio Zeefuik), Junior Driessen, Björn Schaap, Myron Mau-Assam, Edwin Ansah, Ezechiel Fiemawhle (Elmo Pieters)

Geblesseerd: Justin Tolsma, Jesse Versluis, Joël van der Wilt, Tim Stouthart

FC Emmen O13- FC Volendam O13 (1-1)

Dinsdag werd er uitgespeeld op De Toekomst tegen Ajax en deze wedstrijd werd met 5-2 verloren van de Amsterdammers. Na een achterstand van 2-0 kwamen de Volendammers door Rugero Brashuis en David Petrovic terug tot 2-2, maar daarna was het Ajax dat de klok sloeg en de eindstand is 5-2 geworden. Trainer Tamer Arslanoglu was zeer tevreden over de inzet en hoopte dat dit meegenomen zou worden naar rode lantaarndrager Emmen, waartegen we zaterdag hebben gespeeld.

Na vijf minuten was er een vrije schop van Milan Keizer en die werd bij de tweede paal (niet te zien vanaf de zijlijn en dug-out, maar de bal was de doellijn gepasseerd) ingekopt door Nash Bijnoe. De goed leidende scheidsrechter was resoluut en de voorsprong voor ons was een feit, 0-1. Tot de rust was het spel niet goed. Steeds werd de drukte opgezocht en het spel dan verplaatsen naar de andere kant waar de trainer meerdere keren op had gehamerd, werd niet goed uitgevoerd. Daardoor oogde het zeer rommelig.

Na de rust met vijf wissels werd het niet beter. De spitsen konden niet worden aangespeeld worden, zodat ook de kansen bijna nihil waren, op een lob na van Billy van Duijl die net naast de verkeerde kant van de paal ging. In de 49e minuut werd het gelijk door een aanval over rechts. Een speler kon vrij voorgeven en voor doel kon de bal ongehinderd worden ingeschoten, 1-1. De eindstand was bereikt, maar een overwinning zou niet verdiend zijn geweest.

5. Nash Bijnoe 0-1

49. FC Emmen 1-1

Opstelling

Boris Valkhoff, Ties Kramer (30. Jort Kos), Melvin Houtman (30. Ryan Rellum), Nash Bijnoe, Sem Perez Mutsaers, Joost van der Weiden, Milan Keizer (David Petrovic), Storm van der Laan (Mauro Smit), Mika van der Horst (Rugero Brashuis), Sebastiaan Woelders, Billy van Duijl, Jesse Loef

FC Volendam O12 wint drieluik met FC Twente en ADO Den Haag

Op het eigen veld heeft FC Volendam O12 zaterdag de kater van vorige week weggespoeld. Een drieluik met FC Twente en ADO Den Haag werd met twee overwinningen afgesloten.

De eerste wedstrijd was tegen FC Twente. De Tukkers zijn geplaatst voor de kampioenspoule door alle tien de wedstrijden van hun competitie te winnen. Een tegenstander van formaat, maar dat weerhield Volendam er niet van om uit de startblokken te schieten. Na tien minuten spelen leidden de Volendammers al met 5-1. De ploeg wervelde door en liet na een hele grote score neer te zetten. Uiteindelijk kwam Twente ook beter in de wedstrijd en wisten zij zevenmaal te scoren. Doordat Volendam dit twaalf keer deed boekte de ploeg een vrij eenvoudige overwinning.

Nadat Twente en ADO Den Haag de degens hadden gekruist, was het de beurt aan Volendam en ADO Den Haag. Volendam was hierbij licht in het voordeel, doordat ADO zojuist tegen Twente had gespeeld. De thuisploeg ging door waar het gebleven was. Er werd goed aangevallen en ook nu weer aan de lopende band gescoord. Uiteindelijk stokte de teller op een treffer minder dan tegen Twente, terwijl ADO Den Haag slechts viermaal doel trof.