Jeugdverslagen FC Volendam 3 december 2016

• zaterdag, 03 dec 2016
  • Leestijd: 13 minuten

FC Volendam O19 wint verdiend van PEC Zwolle O19 (3-0)
FC Volendam O19 weet eindelijk weer hoe het voelt om te winnen. De laatste overwinning dateert al van 1 oktober jl. Toen werd Sparta met dezelfde cijfers naar huis gestuurd. Op de overwinning van FC Volendam viel niets af te dingen. Deze was meer dan verdiend.

De oranjehemden openden sterk. Met goed voetbal werden de Zwollenaren meteen onder druk gezet en naar achteren gedrongen. In de 11e minuut resulteerde een fraaie aanvalscombinatie in een schietkans voor Alex Plat. De doelman van PEC Zwolle had de inzet van Alex nauwelijks zien aankomen, maar wist deze toch met een sterke redding onschadelijk te maken. Een doelpoging van Vicente Besuijen, kort daarop, belandde recht in de handen van de keeper. Aan de andere kant van het veld brachten Jari Vlak en Barry Lauwers gezamenlijk redding nadat een door de FC zelf gecreëerde mogelijkheid voor de gasten een doelrijpe kans had opgeleverd. In de daaropvolgende fase werd FC Volendam wat slordiger en slaagde men er nog nauwelijks in om zich vrij te spelen. Er werd ook teveel door het centrum gespeeld, in plaats van de ruimte op de flanken te zoeken. Zo ontstonden wat kansjes over en weer. De aanvallers van PEC Zwolle blonken overigens vooral uit door zich voortdurend in een buitenspelsituatie te manoeuvreren. Vooral hun spits wekte de indruk de spelregeltoets (nog) niet met succes te hebben afgelegd. Het leverde de aan die zijde van het veld dienstdoende assistent-scheidsrechter een bijna lamme arm op. In de 35e minuut bereikte Nathan Markelo, na een mooie indribbelactie, Roy Tol. Roy leverde een keurige voorzet af op Gani Meholli. Met een kapbeweging ontdeed Gani zich van zijn directe tegenstander, om het vervolgens uitstekend af te maken, 1-0. Een dik verdiende voorsprong. PEC Zwolle bleef vooral van zich doen spreken door te blijven volharden in het buitenspel lopen. In de slotfase van de 1e helft kreeg FC Volendam, via Jason Stekkel en Gani Meholli, nog twee prima mogelijkheden om de score te verdubbelen, maar beide keren toonde de Zwolse doelman zich spelbreker.

In de tweede helft moest Darryl Bäly al snel een gele kaart incasseren, omdat een buitenspelgeval door de arbitrage niet op de juiste waarde werd geschat, waardoor hij slechts met een overtreding de angel uit de gevaarlijke tegenaanval kon halen. In de 52e minuut een snelle uitbraak over rechts van Roy Tol. Met een fraai stiftje maakte de prima meegelopen Vicente Besuijen het bij de tweede paal beheerst af, 2-0. Even later was Roy bijna zelf succesvol toen hij zijn knappe kopbal, uit een corner van Jari Vlak, door de doelman van de gasten met zijn vuisten uit de kruising zag geranseld. Vervolgens brak opnieuw een sterk fase van de Volendammers aan. Zij wisten elkaar uitstekend te vinden en lieten het balletje lekker rondgaan. Desondanks bleef waakzaamheid geboden, omdat men achterin af en toe toch een paar steekjes liet vallen. Met nog ruim 20 minuten te gaan had PEC Zwolle ook zomaar, tegen alle verhoudingen in, de aansluitingstreffer kunnen scoren, maar gelukkig wist onze verdediging tijdig redding te brengen. Roy Tol, nadrukkelijk aanwezig deze middag, kwam daarna nogmaals in kansrijke positie, maar een doelpunt was hem vandaag kennelijk niet gegund. Wel leverde hij in de 76e minuut voor de derde keer deze wedstrijd een prima assist af. Vicente Besuijen anticipeerde uitstekend op Roy’s voorzet en was de keeper net te slim af. Met zijn tweede treffer bracht hij tevens de eindstand op het scorebord, 3-0.

Al met al een dik verdiende overwinning voor onze mannen. Eindelijk weer eens drie punten en tevens voor doelman Barry Lauwers de nul. Nog 3 wedstrijden vóór de winterstop te gaan. Bij de eerste acht eindigen is een welhaast onmogelijke opgave, maar er zijn in ieder geval nog 9 punten te verdienen. En daar gaan we vol voor!

Scoreverloop:
- (’35) 1-0 Gani Meholli
- (’52) 2-0 Vicente Besuijen
- (’76) 3-0 Vicente Besuijen

Opstelling FC Volendam O19:
Barry Lauwers, Dani Mes, Nathan Markelo, Darryl Bäly, Kevin van Gasteren, Alex Plat (’70. Marco Speijk), Roy Tol (’82. Richie Owusu-ansah), Jari Vlak, Jason Stekkel (’78. Wessel Stuyt), Gani Meholli (’88. Martijn van Oers), Vicente Besuijen (’82. Derry Murkin),

Gerard Veeken

PEC Zwolle O 17 - FC Volendam O17 (0-1)

FC Volendam behaalt tweede overwinning in vier dagen!

FC Volendam begon goed aan de wedstrijd. Met name de weer zeer actieve Cherisio kreeg drie kansen binnen het kwartier. Het eerste schot ging net over, bij de tweede kans was hij net te laat om uit te halen, maar de derde ging er mooi in. Een dieptepass van Brahim belandde bij Chef, en na een goede controle haalde hij uit, 0-1. Ook PEC Zwolle kreeg zijn kansjes. Een mooie steekbal door onze verdediging werd echter onderschept door Sjors. Vlak daarna een mooie aanval via rechts met de goed spelende Shurney. Via Taye kwam de bal bij Jim, die op de keeper schoot. Ook de rebound van Bram werd prima gestopt. Aan beide zijden ontstonden nog wat kansjes, maar beide doelmannen waren op hun hoede. FC Volendam speelde een goede eerste helft. We creëren nu voldoende kansen, nu nog het afmaken.

Vlak na de rust een grote kans voor PEC Zwolle door een foute pass van Maxwell, maar de verdediging stond als een huis. De strijd ging mooi gelijk op, waarbij FC Volendam de beste kansen kreeg. Net als woensdag blijft het zo tot het einde spannend, vanwege de te kleine marge. Als de voorwaartsen er voortaan meteen die tweede in kletsen, dan is het op de bank iets rustiger. Groot compliment aan de verdediging, we houden voor het eerst de 0. Met name Brian, Sjors en Niroel speelden een bijna foutloze wedstrijd.

Volgende week tegen Feijenoord. Dat moet minimaal een punt opleveren. We spelen bij de RKAV vanwege het FC Volendam-Gala, en denk erom, de N247 is weer afgesloten in het weekend van 9-12 december. De bus rijdt wel normaal.

Opstelling FC Volendam O17:
Rob Tol, Brian Plat, Brahim Atmani (41e Mike Eerdhuijzen), Sjors Kramer, Maxwell Asare Bram van de Wiel, Cherisio Goudland, Niroel Kanhai, Shurny Marengo (41e Marcos Meijer), Jim Beers (77e Nick Kaaijmolen), Taye Lee (66e Dean James)

Sander Aarden

FC Volendam O15 kan geen vuist maken in Amsterdam tegen AFC O15 (4-0)
In de uitwedstrijd tegen AFC hadden goede zaken gedaan kunnen worden om verder afstand te nemen van de lager geplaatste teams. AFC wenste hier niet aan mee werken en wist door de overwinning FC Volendam tot op een punt te benaderen. Wederom een goede start waarbij we binnen twee minuten op 0-1 hadden moeten komen. Dat zou een droomstart zijn geweest. Helaas wist AFC zijn eerste kans wel om te zetten in een doelpunt en keek Volendam en niet AFC tegen een snelle achterstand aan. In de minuten die volgden stapelde Volendam de kansen op, zonder te scoren. Veelal werden de goede passes vanaf het middenveld niet gelukkig verwerkt en verdween de bal steeds net naast of over het doel van AFC. Na vijftien minuten wist AFC wederom uit een snelle aanval te scoren. Twee kansen en twee doelpunten, effectiever kon je niet zijn. Volendam probeerde het wel, maar het lukte de gehele eerste helft niet om de achterstand op AFC te verkleinen. AFC hield met twee uit de kluiten gewassen centrumverdedigers de deur potdicht.
In de rust werden de afspraken nog eens goed door genomen en een aantal spelers erop gewezen dat er in het voetbal wel gestreden moet worden om de bal. Er werden namelijk te gemakkelijk duels verloren. Twee nul achter bij rust was geen onoverkomelijke achterstand en we waren ervan overtuigd dat dit duel nog wel omgebogen kon worden naar minstens een gelijkspel. De praktijk was echter anders, het was AFC dat het initiatief nam en ook wist om te zetten in een derde doelpunt na tien minuten in de tweede helft. Het geloof in een positief resultaat ebde weg en het was in de 25e minuut wederom AFC dat hiervan profiteerde. De wedstrijd was gespeeld, ondanks dat AFC aan Volendam de gelegenheid bood om de eer te redden. Ook dat was niet gegund. Het laatste wapenfeit belandde op de paal. Tot overmaat van ramp moest Andrei in de 65e minuut, met een, naar het er zich laat uitzien, een flinke kuitblessure, het veld verlaten. Een verse speler inbrengen was niet meer mogelijk, dus verder met 10 man. Een wedstrijd om snel te vergeten, kort uithuilen en vol goede moed werken naar de volgende competitiewedstrijd.

Score verloop:
(02’) 1 - 0 AFC
(15’) 2 - 0 AFC
(45’) 3 - 0 AFC
(60’) 4 - 0 AFC

Opstelling FC Volendam O15:
Timo Molenaar, Tyrese Simons (Sam Leijen 57’), Calvin Twigt , Daan Steur, Gedion Meridina, Mats Nadorp, Tyrese Duijker (Dichairo Hart 57’), Camiel Dijkers, Jaymillio Pinas, Andrei Vossen, Ludnardo Schoop.

Volgende week:
Zaterdag om 12:00 uur thuis tegen Sparta Rotterdam (competitie

Ondermaats FC Volendam O14 verliest kansloos bij PSV (4-0 )
FC Volendam o14 heeft zaterdag kansloos verloren bij PSV. Na een 2-0 ruststand werd het uiteindelijk 4-0 voor PSV.
Nadat we de afgelopen weken wat punten hadden verzameld, gingen we vol goede bedoelingen van start tegen PSV op het prachtige complex “de Herdgang”. We kunnen er eigenlijk heel erg kort over zijn deze week. Het heeft er eigenlijk geen moment ingezeten dat we daar punten gingen halen. Slechts één mogelijkheid voor Wilkins om een doelpunt te maken. En dat is natuurlijk wel heel erg karig.
Een (veel) te smalle selectie, een paar geblesseerden, twee doorgeschoven spelers naar FC Volendam O15, vier spelers van 013, een lange rit in de vroege morgen en een aantal niet geheel fitte spelers die noodgedwongen moesten spelen. Wat we ook voor oorzaak kunnen aandragen, maakte echter niet heel veel uit. Er werd door vrijwel niemand het niveau behaald waar we dagelijks op trainen, en vaak in wedstrijden wel halen. En dan verlies je kansloos van een ploeg waar je normaal gesproken minimaal gelijkwaardig aan bent. Het zijn keiharde lessen. Dat we een mindere dag hebben dat kan natuurlijk altijd. Wat we onszelf wel kunnen verwijten is dat we veel te slap hebben gespeeld en weinig wilskracht hebben getoond voor een goed resultaat. Het is allemaal geen wereldramp, maar we moeten er ons wel van bewust zijn dat we nog weinig kansen krijgen om ons definitief bij de eerste acht in de ranglijst te spelen.
We zullen ons snel moeten herpakken en wel aankomende week “thuis” op het terrein van EVC in Edam tegen Vitesse.

Opstelling FC Volendam O14:
Thomas Brand, Gyani Manuel, Ibrahima Camara, Levi van Duijl ©, Jordi Dietz, Björn Schaap (43 e Myron Mau-Asam), Mitchi Huijsman, Jerôme Jager, Milijano Anastatia (56e Justin Tolsma), Joey Antonioli, Wilkins Afriyie.

Patrick Sombroek

FC Volendam O13- AZ O13 (0-1)
Zaterdag kwam AZ naar Volendam met lood in de schoenen
De laatst jaren waren de uitslagen tegen AZ voor ons om te zoenen.