Jeugdverslagen FC Volendam 3 november 2018

• zondag, 04 nov 2018
  • Leestijd: 24 minuten

FC Volendam O19 - AZ O19 (0-1)

FC Volendam leed zaterdagmiddag een zure nederlaag. Niet dat de Volendammers meer recht hadden op de overwinning dan hun bezoekers, maar het feit dat de winnende treffer van AZ in de slotminuut van de reguliere speeltijd viel, was voor hen een bittere pil. Vooral omdat zij hadden gevochten voor wat zij waard waren en daarvoor uiteindelijk niet werden beloond.

De trainers konden zaterdag voor het eerst dit seizoen over een volledig fitte spelersgroep beschikken. Jip Molenaar en de in de voorlopige selectie van Oranje O19 uitverkozen Vasco Lo-Ning-Hing moesten echter aan Jong Volendam worden afgestaan. FC Volendam begon goed aan de wedstrijd en vond een inzakkend AZ tegenover zich. De eerste serieuze kans was voor he thuisteam. Helaas lukte het Micky van de Ven niet om de bal, uit een corner van Dean James, tot doelpunt te promoveren. FC Volendam had het meeste balbezit en domineerde in die fase, maar moest uiterst alert blijven, aangezien de Wijdewormers razendsnel konden omschakelen en vooral daaruit dreigend waren. Na een kwartier troefde Moraizio de Souza vanaf rechts met een paar fraaie individuele acties een paar AZ-verdedigers af. Vervolgens gaf hij de bal uitstekend voor. Hij bereikte Robin Schulte, maar diens inzet eindigde recht in de handen van de doelman. Pas halverwege de eerste helft kon het eerste wapenfeit van AZ worden genoteerd. De in onze 16 uitgegleden Quinten d’Fonseca hield opgelucht adem toen hij zijn opponent de bal naast zag schieten. Even later haalde Taye Lee op volle snelheid de achterlijn. Hij bracht de bal goed voor het doel, maar Sjors Kramer zag zijn schuiver langs de verkeerde kant van de paal eindigen. Een kwartier voor rust begon AZ gaandeweg het initiatief over te nemen. FC Volendam had in eerste instantie niet het juiste antwoord op de tactische ingreep van de AZ-trainer en werd steeds meer achteruit gedrongen. Met nog vijf minuten tot de rust te gaan werd het evenwicht weer enigszins hersteld. Het was echter aan doelman Dion Vlak te danken dat de Volendammers niet toch met een achterstand de kleedkamer ingingen. Met een geweldige redding wist hij op slag van rust een uiterst kansrijke doelpoging te pareren en de tussenstand dubbelblank te houden.

Na de pauze kwam FC Volendam flitsend uit de startblokken. Nadat Victor van Montfort de bal in de 50e minuut slim had laten lopen, kreeg Dean James op links vrije doorgang. Zijn voorzet was op maat, maar Robin Schulte slaagde er niet in de bal goed genoeg te raken om succesvol te zijn. Nog geen minuut later was Dean James opnieuw tot de achterlijn doorgedrongen. Ook nu mankeerde er niets aan zijn voorzet. Robin Schulte stond opnieuw op de juiste plek, maar het resultaat was eveneens identiek. Na een klein uur spelen behoedde Dion Vlak zijn team wederom voor een achterstand door een vrijwel zekere tegentreffer met zijn vingertoppen te voorkomen. Daarna brak een rommelige fase aan, waarin FC Volendam nauwelijks nog aan voetballen toekwam en zich vooral moest beperken tot tegenhouden van de aanvalsgolven van AZ. Dat lukte uitstekend, ofschoon de Wijdewormers twee riante kansen onbenut lieten. In de 89e minuut sloeg AZ alsnog toe. Bij de tweede paal wist invaller Tijmen Wildeboer onze doelman met een rake kopbal te verrassen, 0-1. De ontlading op de AZ-bank was zo groot dat deze zelfs in Alkmaar te horen moet zijn geweest. In de extra toegekende tijd kreeg FC Volendam nog een ultieme kans om uit een vrije trap, net buiten de 16, loon naar werken te krijgen, maar de AZ-keeper lag in de goede hoek om de bal tot zijn prooi te maken. AZ had zijn buit binnen.

Zo stond FC Volendam na afloop opnieuw met lege handen. Toch toonden de trainers zich tevreden over wat zij hadden gezien. Zij konden hun spelers niets verwijten. Zij hadden gevochten als leeuwen, keihard gewerkt en gestreden voor wat zij waard waren. Verheugend ook om te constateren dat er duidelijk progressie in ons team zit. Dat moet binnenkort resultaat gaan opleveren!

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen koploper Ajax O19. Het zal een zware kluif worden, maar we geven ons niet zomaar gewonnen!

Scoreverloop

89. AZ 0-1

Opstelling
Dion Vlak, Quinten d’ Fonseca, Sjors Kramer, Micky van de Ven, Dean James, Bram van de Wiel, Taye Lee (81. Kalleb Mambo Kwamungu), Michael Mante (89. Aram de Munnik), Victor van Montfort, Robin Schulte (70. Cherifio Goudland), Moraizio de Souza (73. Shurny Marengo)

FC Volendam O17 – Sparta O17 (1-1)

In een boeiende wedstrijd heeft FC Volendam een verdiend punt behaald tegen het hoger geplaatste Sparta.

Van begin af aan was het een gelijk opgaande wedstrijd, met kleine kansjes over en weer, maar beide verdedigingen waren te sterk om tot scoren te komen. Halverwege de eerste helft zette Tyrese Duijker voor op Calvin Twigt, maar zijn schot kon tot corner worden verwerkt. Niet veel later ging Andrei Vossen op avontuur op rechts. Zijn pegel belandde op de lat. FC Volendam had zeker meer balbezit, maar echte kansen kwamen er nauwelijks.

De tweede helft ging op dezelfde manier door, veel op en neer, weinig kansen. Na een kwartier mocht Sparta een corner nemen en daar zag onze verdediging er even niet goed uit. Zo stond het geheel onverwachts 0-1. Er werd aan beide zijden stevig gewisseld en met name het inbrengen van Lex Veerman bracht wat meer rust op het middenveld. De opbouw was beter georganiseerd en de enkele keren dat Sparta gevaarlijk kon worden werd dit teniet gedaan door de weer sterk spelende Amoah Foa Sam. Zes minuten voor tijd werd Calvin diep gestuurd op rechts. Zijn harde voorzet werd bekwaam afgerond door Tyrese, de verdiende 1-1. Heel vervelend was de zware enkelblessure van Gyani Manuel, die daarmee naar het ziekenhuis moest. We wensen Gyani veel sterkte.

Volgende week gaan we naar SC Heerenveen, waar we nog wat goed te maken hebben na de 2-0 nederlaag in de bekerwedstrijd begin september. We staan een plekje boven ze op de ranglijst en dat willen we graag uitbreiden!

55. Sparta 0-1

74. Tyrese Duijker 1-1

Opstelling

Ciro Verkooijen, Gyani Manuel (71. Buhari Atak), Amoah Foa Sam, Daan Steur (52. Cedric Bobson), Mitch van Kempen, Calvin Twigt, Hamza Rahaoui, Sam Lautenschutz (58. Lex Veerman), Andrei Vossen, Ludnardo Schoop (56. Dirk de Jong), Tyrese Duijker

FC Volendam O16 - FC Utrecht O16 (3-1)

Zaterdag moesten we tegen FC Utrecht en daar hadden we zeker nog wat tegen recht te zetten. We begonnen superscherp en na vijftien minuten stonden we al 2-0 voor en dat was dikverdiend op dat moment. De 1-0 kwam van de voet Joey Antoniolli, die de bal goed mee kreeg en snoeihard binnen schoot. De 2-0 kwam van de voet van Necati Delibasi. Hij schoot de van de lat afvallende bal erin, nadat Levi hem erop had gekopt. Hierna werd FC Utrecht sterker. Zij kregen zelfs een penalty, maar die werd keurig gepareerd door Mike Bakker.

De tweede helft was zes minuten oud toen de 2-1 viel voor Utrecht. ‘Het zal toch niet’ dacht iedereen, maar er stond zaterdag een team, een eenheid die voor elke meter streed en uiteindelijk ook niets meer weggaf. In de 78e minuut scoorde Wilkens de bevrijdende 3-1 en de verdiende winst was binnen.

5. Joey Antoniolli 1-0

14. Necati Delibasi 2-0

Rust

46. FC Utrecht 2-1

78. Wilkens Afriyie 3-1

Opstelling

Mike Bakker, Rob Tol, Jay Koorndijk, Levi van Deijl, Jordi Dietz, Jeffrey Buitenweg (69. Malick Lowe), Necati Delibasi (41. Wilkins Afriyie), Jerome Jager (41. Fahd Salihou), Mitchi Huijsman (50. Milijano Anastasia), Joey Antoniolli, Deshawntey de Sander

FC Utrecht O15 - FC Volendam O15 (2-3)

Zaterdag alweer de return van onze eerste competitiewedstrijd van het begin van het seizoen tegen FC Utrecht. De vaste volgers waren benieuwd hoe de jongens het ervanaf zouden brengen na bijna 3 wedstrijdloze weken. Vorige week wel een uiterst geslaagd teamuitje gehad, dus wellicht dat dat vandaag de sleutel zou zijn.

De trainer had wat tactische aanpassingen gedaan, ongetwijfeld op basis van de vorige wedstrijd tegen FC Utrecht. Junior stond rechtsbuiten, maar moest eigenlijk de hele rechtervleugel voor zijn rekening nemen. Lequincio als spits en Max als linksbuiten hadden een wat meer vrije rol met Elmo als nummer tien erachter. De rest speelde wat compacter op elkaar en zo kon de wedstrijd beginnen. Vanaf het begin nam Volendam direct de teugels in handen. In de 4e minuut werd Junior vanaf de rechterkant gelanceerd en zijn diagonale schot werd nog net door de keeper tot corner verwerkt. FC Volendam drukte door en de vaste volgers knepen elkaar eens in de arm. Was dit hetzelfde FC Volendam als waar ze de afgelopen wedstrijden naar hadden zitten kijken? Lequincio en Max in hun wat vrijere rol waren in hun element en in de 14e minuut was daar dan de 0-1 van Lequincio, goed doorlopend op een diepe bal en koeltjes de keeper omspelend en de voorsprong was een feit. FC Utrecht kwam hierna wat beter in de wedstrijd, maar FC Volendam bleef wel de overhand houden. FC Utrecht zocht, net als in de eerste wedstrijd, de oplossing in hun snelle mensen aan de buitenkant, maar deze lagen dit keer aan de ketting van de achterhoede onder leiding van Tim en Tiago. Een grote domper was het dan ook dat Utrecht geheel tegen de verhouding op gelijke hoogte kwam. Een vrije trap vanaf de zijkant werd heel hoog voorgezet en uit het niets kon Utrecht ongehinderd de gelijkmaker inkoppen. Dit was, zeker achteraf, het enige smetje op de wedstrijd. Dit doelpunt viel wel erg eenvoudig. Gelukkig haalden we de rust zonder verdere kleerscheuren.

Tweede helft van hetzelfde laken een pak. Ongewijzigd gingen de jongens verder en namen de regie over de wedstrijd weer in handen. Na de nodige mogelijkheden was er in de 46e minuut weer reden om te juichen. Jessy legde een prima vrije trap op het hoofd van Max, die op de lat kopte. Een scrimmage volgde en Lequincio kwam als winnaar uit de bus. Hij scoorde zijn tweede van de dag. Nog was de koek niet op en na opnieuw het koppen op de lat, ditmaal door Elmo, kwam de bal nu bij Max en die scoorde beheerst, 1-3, en een onverwachte weelde voor het team. FC Utrecht probeerde nu van alles, maar nu was het de ingevallen Ziggy die alleen op de keeper afging. Helaas kon deze laatste ingrijpen. De druk werd nu wel wat groter op het doel van Joël, maar vandaag speelde de achterhoede gewoon te goed. Toch kwam er nog een tegengoal in de laatste minuten. Op een van de weinige kansen van FC Utrecht had Joël een fantastische save, die hen een corner opleverde. Hieruit werd de bal bij de eerste paal ingekopt en dit gaf FC Utrecht toch weer wat hoop. Zonder overtuiging werd geprobeerd toch nog de gelijkmaker te forceren, maar Volendam was vandaag toch echt de sterkste. De eerste punten van het seizoen waren binnen, en hoe!

Deze wedstrijd smaakt natuurlijk naar meer, goed om een strijdlustig Volendam te zien en duidelijk is dat als de jongens met deze inzet blijven spelen ze echt niet voor veel ploegen onder hoeven te doen. Man of the Match was dit keer dan ook echt “Het Team.” Werkelijk iedereen heeft vandaag een duit in het zakje gedaan, begeleiding (met een paar prima tactische vondsten) en natuurlijk alle spelers. Rest mij vanaf deze plek Elmo, Myron en Daan deze week heel veel plezier en succes te wensen bij de selectie van het Future O15 team.

16. Lequincio Zeefuik 0-1

31. FC Utrecht 1-1

46. Lequincio Zeefuik 1-2

56. Max Boateng 1-3

68. FC Utrecht 2-3

Opstelling

Joël van der Wilt, Faas Ermers (Yarno Freyee), Tim Stouthart, Tiago Lauwerens, Tom Smit, Myron Mau-Asam, Junior Driessen, Jessy Lobbes, Lequincio Zeefuik (Ezechiel Fiemawhle), Elmo Pieters (Daan Sier), Max Boateng (Edwin Ansah)

Geblesseerd: Justin Tolsma

FC Den Bosch O14 - FC Volendam O14 (4-0)

Op bezoek bij FC Den Bosch is O14 tegen een forse nederlaag aangelopen en heeft de ploeg ook prompt de koppositie verloren. De thuisploeg ging met een 4-0 zege aan de haal.

Dat de uitslag zo hoog zou oplopen zag er gedurende de wedstrijd niet naar uit. In de heenwedstrijd won Volendam met 2-1 en was de ploeg iets de bovenliggende partij. Ditmaal waren de teams weer aan elkaar gewaagd en was het FC Den Bosch dat wat beter voor de dag kwam. Die ploeg maakte van de eerste kans ook meteen een goal. Slecht opbouwen werd kordaat afgestraft door een schot in de korte hoek. Even later was FC Den Bosch in de omschakeling weer gevaarlijk en moest er met een sliding gecorrigeerd worden. Hierbij werd de bal gespeeld, maar ook de tegenstander getoucheerd. De toegekende strafschop resulteerde in een 2-0 ruststand.

Na de thee kreeg onder 14 meer grip op het spel. De ploeg speelde meer op de helft van FC Den Bosch, maar de gastheer hield de boel achterin goed dicht. Daarbij was FC Volendam in balbezit en de keuzes daarbinnen zaterdag gewoon simpelweg niet goed genoeg. Toch was het wachten op de aansluitingstreffer. De goal viel echter aan de andere kant. In de omschakeling maakte FC Den Bosch 3-0, waarna de wedstrijd was gespeeld en het in de slotfase ook nog een vierde treffer kon aantekenen.

11. FC Den Bosch 1-0

21. FC Den Bosch (pen.) 2-0

51. FC Den Bosch 3-0

64. FC Den Bosch 4-0

Opstelling

Boris Valkhoff, Ryan Rellum, Mauro Smit (57. Melvin Houtman), Vernon Addo (35. Jort Kos), Ties Kramer, Mika van der Horst, Storm van der Laan (46. Milan Keizer), Joost van der Weijden (36. Billy van Duijl), Jesse Versluis (36. Thimo de Vries), David Petrovic (49. Sebastiaan Woelders) en Rugero Struiken

FC Volendam O13- JVOZ O13 (2-2)

Zaterdag is FC Volendam O13 in de thuiswedstrijd die plaatsvond bij onze buren van EVC tegen het eerste puntenverlies aangelopen. JVOZ uit Vlissingen had zijn speelwijze dit keer aangepast met een vijfmans verdediging en daar hadden de Volendammers enige moeite mee.

De opdracht van trainer Cees Keizer was om het spel snel naar de zijkanten te verplaatsen om daar de ruimte te kunnen benutten. Waar dat in de eerste helft minder goed lukte, kwam dat er in de tweede helft van de wedstrijd beter uit. Het waren de gasten die in de eerste helft op voorsprong kwamen, na een aanval waarbij Matthijs Stoelinga een vrije trap had moeten krijgen, maar de scheids liet doorspelen en de tegenpartij daardoor een vrije doorgang kreeg, met als gevolg een 0-1 achterstand. Het duurde tot net na de rust toen Thijs Numan na een voorgetrokken bal de stand gelijktrok met een droge knal vanaf zes meter. De vreugde duurde niet lang, omdat na een twijfelachtige vrije schop de bal hard werd ingeschoten en FC Volendam weer op achterstand stond. Uiteindelijk kopte Mike Posthumus de gelijkmaker binnen uit een corner, die gelet op het overwicht in de tweede helft welverdiend was. Het was een sportieve wedstrijd waarbij ook de tegenpartij er een mooie pot van maakte en goed tegenstand bood.

18. JVOZ 0-1

31. Thijs Numan 1-1

38. JVOZ 1-2

50. Mike Posthumus 2-2

Wedstrijdselectie

Jesse Tetteroo, John Pisani, Mike Posthumus, Matthijs Stoelinga, Robin van Cruijsen, Tarik Serdar, Thijs Numan, Sam Schokker, Barry Negic, Kyeno Koeleman, Kayden Wolff, Niels Kwakman, Ot van der Plas, Milan Engelander, Noach Shenkman, Givairo Dundas, Milan Hemelrijk

FC Volendam O12 – PSV O12 (5-14)

Een koude ochtend in Eindhoven was de locatie voor de tweede competitiewedstrijd. Toen we het veld betraden voor de warming-up lag het ijs nog op het veld. De jongens lieten tijdens deze warming-up zien dat ze gedreven waren om hun beste beentje voor te zetten.

Vanaf de eerste minuut waren er al kansen op de voorsprong, maar ook PSV verzuimde om zijn kansen goed af te ronden. Er werd goed gespeeld door Volendam. Uiteraard ging niet alles goed, maar de jongens vochten voor iedere bal en zochten goed de een-twee om PSV uit te spelen. Diverse fraaie combinaties die resulteerden in goede kansen, maar daar maakten we te vaak de verkeerde keuze: schieten op doel als er iemand anders beter voor stond en als je een goede schietkans had deze niet benutten, maar toch nog de drukte op zoeken. De eerste twee blokken gingen gelijk op en PSV trok ook een keer aan de noodrem wat een terechte penalty opleverde, maar die werd helaas gemist. Het team van trainer Brandon speelde twee keer gelijk met 0-0 en het team van trainer Marc verloor met 1-0 en 2-0, waarbij we de doelpunten zelf hebben weggegeven door bijvoorbeeld slordige passes bij het opbouwen achterin, waardoor PSV de bal kon onderscheppen. FC Volendam was zeker niet de mindere, maar het resultaat zei iets anders.

En dan komen we weer bij het beruchte derde blokje. Laten onze jongens zich weer de kaas van het brood eten? Nee zeker niet deze keer! De teams waren van tegenstander gewisseld en ook nu waren ze aan elkaar gewaagd. Dit keer wisten alle teams voor het eerst in een blok het doel te vinden. Doelpunten van FC Volendam waren goed uitgespeelde kansen. Bij een van de doelpunten veroverde Rick Schilder de bal op het middenveld en nam deze goed mee, passeerde nog een PSV-er en vond Jaden Naber als vrije man. Die zag Lorenzo vrij staan en speelde de bal direct door, waarna Lorenzo na een goede aanname de bal onhoudbaar in het doel schoot. Ook het doelpunt van Mark was beheerst ingeschoten. Hij zag het gat in de verdediging en dat de keeper niet goed stond. Beide wedstrijden in het derde blok werden wel verloren met 2-1, maar het had net zo goed andersom kunnen zijn. Het verschil zat en zit in het niet afmaken van je kansen en te veel fouten in vergelijking met PSV. En die kansen moet je hen niet geven, hun counter is uiterst effectief en dat zagen we ook weer in het vierde blok.

Je moet erbij geweest zijn om te geloven dat we ondanks het 7-3 verlies in het laatste blok PSV toch op een bepaald moment op beide velden wegtikten. FC Volendam stond gelijk en voor en creëerde weer de ene na de andere kans. Snelle combinaties met veel beweging en dus ook kansen waarbij zelfs paal en lat werden geraakt. En dan is de oude regel: als jij niet scoort, doet je tegenstander dit wel. Bij beide teams werd er zelfs gescoord in de extra tijd. Wat heet? Vier van de tegendoelpunten vielen echt in de laatste seconden en dat is veel te veel.

De uitslag was dan wel teleurstellend, maar de trainers hebben wel goed voetbal gezien en nog belangrijker: vechtlust. Dit moeten we vasthouden en dan komen de eerste punten vanzelf.