• zondag, 06 dec 2015
  • Leestijd: 12 minuten

FC Volendam A1 weet weer wat winnen is

FC Volendam A1 – Willem II A1 (2-0)

Er leek geen einde te komen aan de reeks nederlagen, maar zaterdagmiddag zat FC Volendam A1 eindelijk weer eens aan de goede kant van de score. Bovendien werd voor het eerst sinds 12 september weer eens de nul gehouden. Gevierde man was Roy Tol die met twee treffers de volledige productie voor zijn rekening nam. Terwijl voor de oranjehemden in de laatste twee wedstrijden voor de winterstop slechts nog de eer op het spel staat, is tegenstander Willem II nog verwikkeld in de strijd om de achtste plek op de ranglijst. Een plek die recht geeft om ook na de winterstop in de eredivisie uit te mogen blijven komen. Het eerste serieuze wapenfeit kwam op naam van de gastheren, die voor het eerst in deze competitie met vijf Volendammers in de basis startten. Na een mooie aanval over de rechterflank, via Jari Vlak en Roy Tol, raakte eindstation Kevin Owusu Asare de bal net niet goed genoeg om de doelman te kunnen verschalken. Aan de andere kant van het veld voorkwam Marco Tol met een sterke ingreep dat de gasten op voorsprong kwamen. In de twaalfde minuut was het wel raak. Jari Vlak bediende toen met een uitstekende steekpass Roy Tol. Zijn afrondende schot in de verste hoek leverde zijn team sinds lange tijd weer eens een voorsprong op, 1-0. Een paar minuten later had het, na een supersnelle omschakeling, zelfs al 2-0 kunnen zijn, ware het niet dat Roy Tol en Kevin Owusu Asare elkaar onhandig in de weg liepen, waardoor een prima scoringskans in de kiem werd gesmoord. Na ruim een half uur wist Kevin Owusu Asare met een paar fraaie individuele acties de achterlijn te bereiken. Zijn voorzet op de in kansrijke positie staande Roy Tol was op maat, maar jammer genoeg maaide Roy over de bal heen. Noemenswaardige kansen deden zich verder in de eerste 45 minuten niet voor. De voorsprong voor FC Volendam was echter beslist verdiend.
Na de pauze moest FC Volendam tegen de stormachtige wind in spelen. De Tricolores stelden alles in het werk om de wedstrijd een andere wending te geven. Van hun aanvalsacties ging weliswaar voortdurend dreiging uit, maar tot een échte scoringskans konden zij niet komen. Onze verdediging, onder aanvoering van een soeverein spelende Marco Tol, had zijn zaakjes namelijk uitstekend op orde. FC Volendam daarentegen slaagde er wel meermalen in om in scoringspositie te komen. Eerst was het de, zoals altijd, hard werkende en nuttige Rodney Smorenberg die een perfecte voorzet van Roy Tol niet het juiste vervolg wist te geven. Even later was het Roy zelf, vanaf de middenlijn goed weggestuurd door Kevin, die oog in oog met de doelman van Willem II kwam te staan. Zijn doelpoging kon echter simpel door de sluitpost worden gevangen. Halverwege de tweede helft deed Roy opnieuw van zich spreken. Nu deed hij alles goed, maar toonde een Tilburgse verdediger zich spelbreker door de bal uit het doel te koppen. Ook Kevin bleef een plaaggeest voor de Tilburgers. Door hem hardhandig neer te leggen werd voorkomen dat hij vrije doorgang naar het vijandelijk doel kreeg. Nadat ook Marco Tol, met een fraaie snoekduik, dicht bij een treffer was, viel in de 85e minuut dan eindelijk de bevrijdende tweede treffer. Joey Veerman was de 16 van Willem II binnen gesoleerd en liet een hard schot los. De Tilburgse sluitpost keerde zijn doelpoging slechts half, waarna de attente Roy Tol de terugspringende bal alsnog binnen werkte, 2-0. Daarna soleerde Gani Meholli zichzelf op sublieme wijze in scoringspositie, maar hij strandde op de doelman. Roy Tol kreeg in de slotminuut nog zijn verdiende publiekswissel. De verdiende overwinning was binnen.
- (’12) 1-0 Roy Tol
- (’85) 2-0 Roy Tol

Opstelling FC Volendam A1:
Marlon Coco, Mohamed Betti, Alex Plat, Marco Tol, Darryl Bäly, Joey Veerman, Roy Tol (’90. Salim Mansouri), Jari Vlak, Kevin Owusu Asare (’81 Jason Stekkel), Gani Meholli, Rodney Smorenberg (’87 Jamie Jacobs)

Feyenoord B1 - FC Volendam B1 4-1
Vandaag op bezoek bij de koploper en dan weet je vooraf dat het wel eens een moeilijke middag zal gaan worden. Bij de warming up merkte de trainer al op dat de groep niet scherp was. In de kleedkamer werd daar vlak voor de wedstrijd nog eens duidelijk op gewezen. Het begin van de wedstrijd was voor Feyenoord dat de lakens uitdeelde. FC Volendam liet zich op bijna alle fronten de spreekwoordelijke kaas van het brood eten. Feyenoord profiteerde optimaal van het zwakke begin want bij de eerste kans was het al direct raak. Een voorzet werd door de geheel vrijstaande Feyenoord spits ingekopt en bracht de thuisploeg in de zevende minuut al op een 1-0 voorsprong. Heel langzaam ontwaakte FC Volendam. Het speelde de schroom van zich af en kwam wat beter in de wedstrijd. Een goede inzet van Derry werd gekeerd door de doelman van Feyenoord. Het niveau van de wedstrijd was niet hoog. Het gladde veld leende zich daar ook niet voor.
Met goede bedoelingen kwamen de oranjehemden de kleedkamer uit voor de tweede helft. Deze goede bedoelingen werden al snel hardhandig door Feyenoord de grond in geboord. Weer een voorzet en een rake kopbal van een weer vrij gelaten speler waren teveel en zo bouwde Feyenoord vlak na rust de score uit naar 2-0. FC Volendam was aangeslagen en na een schitterende aanval van Feyenoord werd het kort daarna zelfs 3-0. Het verschil tussen FC Volendam en Feyenoord werd kort daarna duidelijk zichtbaar. Na een prachtige FC Volendam aanval ontbrak het laatste stukje daadkracht en scherpte om deze aanval om te zetten in een doelpunt. Feyenoord deed dit namelijk wel. Door slordigheden in de verdediging van FC Volendam werd dit nogmaals door de Rotterdammers afgestraft. De 4-0 was een echt sinterklaas cadeautje. Of Feyenoord wat gas terugnam of dat FC Volendam zichzelf herpakte blijft een raadsel. FC Volendam wist enkele kansen te creëren en aanvoerder Boy Kemper zorgde voor de eretreffer. Niet lang daarna had Vicente ook nog een zeer goede kans. De Feyenoord verdediging greep adequaat in en voorkwam daarmee de tweede treffer van FC Volendam. Precies op tijd maakte de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd. Op de 4-1 nederlaag viel vandaag niets af te dingen. Wel de constatering dat de gehele ploeg, enkele uitzondering daar gelaten, geen beste dag had. Aankomende week uit tegen ADO Den Haag zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden.

1-0 7. Dylan Vente (Feyenoord)
2-0 45. Tahith Chong (Feyenoord)
3-0 50. Dylan Vente (Feyenoord)
4-0 66. Jeremy van Mullem (Feyenoord)
4-1 7. Boy Kemper (FC Volendam)

Opstelling FC Volendam B1:
Barry Louwers, Damian Karpentier, Boy Kemper, Nathanangelo Markelo, Kevin van Gasteren (65. Dani Mes), Marco Speijk, Derry Murkin (62. Mohammed Chih), Max Veerman , Vicente Besuijen, Thomas Schaap, Rivelinio Groenert (45. Ilias Boudouni)
Floris Heuyerjans

Ajax B2 - FC Volendam B2 3-4

Amsterdam, zaterdag 5 december 2015.
Op de dag dat we gewend zijn dat er cadeautjes gegeven worden stond de wedstrijd tegen Ajax B2 op het programma op een zeer winderige Toekomst.
Als snel werd duidelijk dat er vandaag geen cadeautjes uitgedeeld zouden worden en de B2 van FC Volendam vol aan de bak moest. De wedstrijd startte nerveus het vertoonde spel was erg onrustig van beide kanten de eerste goede kans was voor Volendam. Marcos verscheen in de derde minuut allen voor de keeper, helaas verzuimde hij zich te belonen. Tussen deze derde minuut en de eenentwintigste minuut ging het spel gepaard met veel bal verlies van beide kanten, van Volendam zijde door veel al te weinig rust in het spel en aan Ajax zijde door het verdienstelijk snel druk zetten van Volendam.
In deze 21 minuut keerde Rob verdienstelijk een inzet van Ajax zijde maar moest vervolgens in tweede instantie passen, 1-0. Volendam herpakte zich snel en besloot niet bij de pakken neer te gaan zitten en creëerde diverse kansen en kansjes. Onder andere in de 24 minuut, een goed afstand schot van Justin dat net over vloog. Ajax kreeg steeds meer moeite om zich onder de snelle druk van Volendam uit te spelen. In de 35e minuut een vrijetrap, na hands van de keeper van Ajax, op de rand van het strafschop gebied. De inzet van Justin werd knap door de keeper van Ajax gekeerd, de bal viel voor de voet van Jim die zijn inzet in het zijnet zag belanden. Na 37 minuten werd de inzet beloond, uit een goede voorzet van Shurny blijft de bal, door de straffe wind wat vreemd hangen bij de tweede paal, om vervolgens weer voor het doel te worden gebracht waar hij belandt voor de goed doorgelopen Shurny die de 1-1 laat aantekenen. In de blessuretijd van de eerste helft neemt Hicham een corner die door Brian enigszins fortuinlijk via de grond ingekopt wordt, 1-2. Heerlijk om zo de rust in te gaan.
Bij start van de tweede laat Volendam zien dat het de klus tegen Ajax snel af wil maken.
Geholpen door de wind ziet Justin een prachtig afstandsschot, onhoudbaar voor de Ajax keeper tegen het net vallen. 1-3. Ajax blijft veel moeite houden met het snelle druk zetten van Volendam. In het eerste kwartier na rust probeert Volendam door onder andere Hicham en Jim met afstandsschoten om de afstand met Ajax te vergroten echter zonder succes. De vlagerige wind heeft veel invloed op het spel van beide ploegen. Uit een vrijetrap in de 58 e minuut komt Ajax op 2-3. In de 71e minuut verricht Rob een uitstekende redding op een strakke bal van Ajax zijde. Direct na deze redding van Rob lukt het Marcos, die van eigen helft startte en dus niet buitenspel kon staan, alleen voor de keeper van Ajax te verschijnen, iedereen verwachte een bal naar links op de zeer goed mee gelopen Jim. Marcos besloot anders en plaatste de bal goed rechts, onhoudbaar voor de keeper, in het net, 2-4. In de 77e minuut wist Ajax nog wat terug te doen, een schijnbaar houdbare bal voor de Keeper stuiterde net op voor zijn handen, en verdween in de verre hoek, 3-4. Verder dan dit kwam Ajax niet meer en werd deze 5 december een goede start van een fijne pakjes avond. Verdiend gewonnen er werd prima uit de taak gespeeld met een goede focus op de wedstrijd.

Zaterdag was de laatste wedstrijd voor de winterstop in en tegen Den Haag
Dit is voor menige tegenstander een plaag.
De 3-1 was eigenlijk te veel in dit gevecht
Een gelijk spel was eigenlijk meer dan terecht.
Rest mij een compliment dit keer voor de achterste vijf
Die speelden dit keer buiten kijf

1) Timo Molenaar 2) Tyrese Simons 3) Lex Veerman 4) Daan Steur 5)Mitch van Kempen 6) Amoah Sam 7) Andrei Vossen 8) Sam Lautenschutz 9)Jaymilio Pinas 10) Ludnardo Schoop 11) Kaya IJsendijk
12)Mats Nadorp 13 Koen Breeuwer 14) Dichairo Hart 15 Camiel Dijkers 16) Ciro Verkooijen

Peter Jonk

FC Utrecht o-12 - FC Volendam o-12 4-6

Zaterdag stond er een 11 x 11 wedstrijd in Utrecht op het programma. In de twingames wedstrijd was dit een leuke en spannende wedstrijd die door ons gewonnen werd maar met weinig verschil. Dit schenen de spelers in eerste instantie niet te begrijpen want er werd aan de bal te onrustig gespeeld en verdedigend werd er te zacht ingegrepen waardoor er bij rust een achterstand voor ons te zien was. In de tweedede helft was een ander Volendam te zien. Een hoop strijdlust, simpel voetbal en een aantal mooie aanvallen.uiteindelijk was er een 6-4 overwinning, knap na een 3-0 achterstand.
Een goal wil ik er uit lichten. Aan de linkerkant werd de bal goed veroverd en werd er richting de achterlijn gedribbeld. Op dat moment was er ook iemand onderweg naar de eerste paal en ook op de 16 stond een speler van ons vrij. Er werd een strakke voorzet gegeven die erg makkelijk bij de eerste paal kon worden ingetikt. Voor de trainers een mooi moment aangezien deze afwerkvorm donderdag op de training gebruikt was.
Zaterdag de laatste wedstrijd voor de winterstop. De jongens tegen de vaders/moeders en ik denk dat de jongens heel erg hard aan de bak moeten.