• zondag, 06 mrt 2016
  • Leestijd: 14 minuten

FC Volendam A1 zet Feyenoord A2 gemakkelijk opzij

FC Volendam A1 – Feyenoord A2 4-0
Omdat de bespelers van Varkenoord het toch beslist niet zwakke PEC Zwolle A1 in het inhaalduel afgelopen dinsdag op een 7-2 nederlaag hadden getrakteerd, werd verwacht dat ons team een lastige middag tegemoet zou gaan. Het tegendeel bleek echter waar. De oranjehemden kwamen geen moment in de problemen en hadden de score veel hoger kunnen laten uitvallen. Niettemin na afloop tevredenheid alom. Met name in de eerste helft werd genoten van vloeiend Volendams aanvalsspel.

FC Volendam domineerde vanaf het prille begin. De eerste doelrijpe kans werd in de dertiende minuut genoteerd. Na een prima aanval over links trok Salim Mansouri de 16 van Feyenoord binnen. Hij omspeelde een man en gaf de bal vanaf de achterlijn goed voor. De inzet van Gani Meholli werd echter ten koste van een corner geblokt. Het bleek uitstel van executie, want toen Joey Veerman drie minuten later met een heerlijke pass Kevin Owusu Asare op snelheid de vrije ruimte instuurde en Kevin de bal tussen de benen van de doelman door in het doel liet verdwijnen was de voorsprong alsnog een feit, 1-0. Vervolgens werd er nog wel afgetrapt, maar lag het spel daarna bijna 20 minuten stil doordat de eerste assistent-scheidsrechter onwel was geworden. De hem door verzorger Henk Veerman toegediende voeding en drinken misten hun uitwerking niet, want binnen de kortste keren was de assistent weer voldoende hersteld om zijn rol langs de lijn te kunnen hervatten. Kort daarop was Joey Veerman kansrijk, maar zijn schot eindigde hoog in de tribune achter het doel. Na een klein half uur een prachtige Volendamse aanval over diverse schijven. Opnieuw was het Joey die Kevin op maat bediende, maar Kevins voorzet miste zuiverheid. Feyenoord wist daar niet meer tegenover te stellen dan een schot naast. Meteen daarna aan de overzijde van het veld een geweldige poeier van Salim. De bal spatte via de vuisten van de Feyenoord-doelman recht op Kevin af, maar die was niet attent genoeg om in de rebound opnieuw succesvol te zijn. Kort voor rust lukte het wel om de score te verdubbelen. Jason Stekkel veroverde de bal en bood Joey Veerman een opgelegde scoringskans. Joey’s inzet werd nog gekeerd door de verste paal, maar Salim was er als de pinken bij om de bal het beslissende tikje te geven, 2-0. Dit was tevens de ruststand.
Na de pauze startte FC Volendam nogal lichtzinnig. Het team voelde zich kennelijk zo superieur dat men zich op frivole wijze naar de overwinning meende te kunnen spelen. Veel slordigheden waren daarvan het gevolg. Het leverde de Rotterdammers dan weliswaar geen echte kansen op, maar het hield hun hoop op een beter resultaat toch nog levend. Naarmate de tweede helft vorderde kwam FC Volendam weer beter in zijn spel. Het legde opnieuw een groot aantal fraaie aanvalscombinaties op de mat. Gebrek aan precisie in de eindfase zorgde er echter voor dat het steeds ‘net niet’ was. Nadat de Rotterdamse sluitpost eerst nog een pegel van Gani Meholli met één vuist onschadelijk had gemaakt, moest hij in de 73e minuut toch weer capituleren. Met een subtiele voetbeweging had Joey Veerman invaller Roy Tol weggestoken. Als een duvel uit een doosje trok Roy de vijandelijke 16 binnen om het daarna, met een schuiver in de verste hoek, bekwaam af te maken, 3-0. Gani Meholli was daarna dichtbij onze vierde treffer, maar hij kreeg de door Joey Veerman perfect voor hem neergelegde bal onvoldoende onder controle om doeltreffend uit te kunnen halen. Rodney Smorenberg, amper vier minuten binnen de lijnen, liet zien hoe het wel moet. Zijn droge knal was de doelman te machtig, 4-0. In de slotminuut schoot Joey de bal uit een vrije trap nog bovenop de lat.
Komende zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt tegen Heerenveen A1.

- (’17) 1-0 Kevin Owusu Asare
- (’44) 2-0 Salim Mansouri
- (’73) 3-0 Roy Tol
- (’78) 4-0 Rodney Smorenberg

Opstelling FC Volendam A1:
Kyle Saffrie, Mohamed Betti, Marco Tol, Gijs Smal, Darryl Bäly (’79 Stan Veerman), Joey Veerman, Kevin Owusu Asare (’66 Roy Tol), Jari Vlak (’74 Rodney Smorenberg), Jason Stekkel (’80 Martijn van Oers), Gani Meholli, Salim Mansouri (’74 Richie Owusu-ansah)

Feyenoord B1 - FC Volendam B1 4-1
Vanwege het feit dat het hoofdveld was afgekeurd speelden we de wedstrijd bij de buren op het kunstgrasveld. De weersomstandigheden waren prima. In de beginfase waren beiden ploegen elkaar nog aan het aftasten. Er waren wat kleine mogelijkheden voor Feyenoord uit corners en spelhervattingen. Erg grote kansen waren er nog niet te noteren. In de 15e minuut werd Reyza weggestuurd door Kevin. In plaats van door te gaan hield hij in waardoor de mogelijkheid verloren ging. De verre inworpen van Feyenoord waren al enkele keren bedreigend geweest. FC Volendam was gewaarschuwd maar helaas niet alert genoeg. Dus komt Feyenoord toch uit een ogenschijnlijk onschuldige situatie op een 1-0 voorsprong. Dit veranderde niets aan het spelbeeld in de eerste helft. Derry kreeg nog een mogelijkheid en die werd ook niet verzilverd. De grootse kans voor rust was voor Feyenoord. Na een snelle uitbraak was het Bart die met een reflex redding wist te brengen.
Na rust ging FC Volendam op zoek naar de gelijkmaker. Het was Boy die goed doorzette en aan de rand van het strafschopgebied aan de zijkant van het veld onreglementair werd gestuit. Wessel nam de vrije trap en die werd knap bij de eerste paal door Kevin binnengetikt. Zo was de wedstrijd qua stand weer in balans. Feyenoord was niet aangeslagen en deed er een tandje bij en een schepje bovenop. Na een prima aanval en een schitterende individuele actie wisten de Rotterdammers weer op voorsprong te komen. De wedstrijd werd opener en aan beide kanten werden er diverse mogelijkheden gecreëerd. Het was een knap afstandschot in de kruising waar Bart geen antwoord op had. Dit bracht de stand op 3-1 en de wedstrijd was gespeeld. Bij het slotakkoord was de hoofdrol echter voor de scheidsrechter. Een op het oog onschuldige actie van Nathangelo in de allerlaatste minuut van de wedstrijd werd met een strafschop bestraft. Dit zaaide aan de kant de nodige twijfels omdat het zo op het oog een mannelijk duel betrof en ook of de geconstateerde overtreding wel binnen het strafschopgebied was. De overtreding naast een strafschop ook nog bestraffen met een gele kaart in een overigens hele faire wedstrijd was erg zwaar en werd Nathangelo iets te veel. Hij verloor zijn zelfbeheersing en uitte dit door de bal weg te schieten en kreeg hiervoor een tweede gele kaart, dus rood. Dit is jammer en niet nodig want iedereen weet dat zelfbeheersing verliezen nooit lonend is. De scheidsrechter is degene die beslist en die had nu geen keuze. Bovendien was de wedstrijd al gespeeld. De penalty werd onberispelijk binnen geschoten en aan het eind van de wedstrijd stond er 4-1 op het scorebord. Volgende week weer een nieuwe speelronde en dus ook nieuwe kansen.

1-0 22. Dylan Vente (Feyenoord)
1-1 45. Kevin van Gasteren
2-1 52. Cheick Toure (Feyenoord)
3-1 70. Jordy Wehrman (Feyenoord)
4-1 80. Tahith Chong (Feyenoord- Penalty)

Opstelling FC Volendam B1:
Bart Koper, Damian Karpentier, Nathangelo Markelo, Boy Kemper (52. Thomas Schaap), Kevin van Gasteren, Marco Speijk , Derry Murkin (66 . Mohammed Chih), Max Veerman, Justin Baas, Wessel Stuyt, Reyza Branellec (58. Ilias Boudouni),

Floris Heuyerjans

Volendam O-16 tegen PEC Zwolle O-16 1-3
Volendam begint matig aan de wedstrijd. Pas in de 12e minuut ontstaat een klein kansje voor Volendam. De keeper van PEC tikt de bal uit het doel. De hoekschop levert niks op. Daarna gaat het beter. De spelers vinden elkaar en de bal gaat af en toe goed rond. In de 23e minuut mist Jim een open kans voor doel. We creëren een overtal op het middenveld, maar we kunnen het niet verzilveren. Mike speelt aanvallend uitstekend, maar mikt in de 40e minuut toch net naast het doel van PEC nadat we dwars door de verdediging zijn heengelopen.
In de rust wordt Maxwell gewisseld voor Bram. We gaan verder waar we gebleven waren. Jim wordt in de rug gesprongen en we krijgen een vrije schop net buiten de 16, recht voor het doel. Hichan plaatst de bal net naast de paal, maar helaas aan de buitenkant. PEC schakelt sneller om dan in de eerste helft en het spel golft op en neer. Na een nieuwe vrije schop gaat Mike net onder de bal door, waardoor er geen kans ontstaat. Ondanks dat Rob zijn doel goed verdedigd komt PEC toch op 0-1 in de 16e minuut na slordig verdedigen van maar liefst 3 man. PEC beroert in eigen strafschop gebied tot twee maal toe met de hand de bal, maar de scheids ziet er niets in. In de 28e minuut scoort Cherisio de gelijkmaker. 1-1. PEC speelt alleen nog maar de lange bal en slaat het eigen middenveld geheel over. In de 35e minuut loopt Rob naar de bal net buiten het strafschopgebied. Hij is er als eerste maar mist de bal in plaats van hem weg te trappen staan we met 1-2 achter. Rob grijpt nog een paar keer goed in, maar in de 40e minuut wordt de bal van 35 meter afstand langs hem in het doel geschoten uit een vrije trap. Als het bij het keepen fout gaat is helaas meestal een doelpunt het gevolg. Volgende week Ajax uit. Wordt dat het keerpunt?
Opstelling Volendam O-16 (1) Rob Tol; (2) Nick Kraaimolen; (3) Sjors Kramer; (4) Niroel Kanhai; (5) Mike Eerdhuijzen; (6) Cherisio Goudland; (7) Marcos Meijer; (8) Hichan Acheffay; (9) Shurny Marengo; (10) Jim Beers; (11) Maxwell Asare. Reserves: (12) Noah Tatipata; (14) Bram van der Wiel; (16) Barry Lauwers. Trainer Floris Steinhart.

Sparta Rotterdam C1 - FC Volendam C1 2-3
Toen wij naar Rotterdam vertrokken, vertrokken wij naar de Bok de Korver weg 1. De Korver was een Nederlandse voetballer, die leefde van 1883 tot 1957 en zijn hele voetbalcarrière voor Sparta speelde en daarmee vijf keer landskampioen werd. Dat zegt toch wel iets over de status van deze club. Hun C1 staat in ieder geval boven onze C1 in de competitie. Kortom, een geduchte tegenstander. Toch ging Volendam vol zelfvertrouwen het veld op na de overwinning op Heerenveen twee weken geleden. En dat was van meet af aan te merken ook; Volendam speelde een krachtige en attractieve wedstrijd. Geblesseerd is tweede keeper Quincy en daarom zit een vervanger uit de C2 paraat. In de wissel staan Mickey en Gedion. Direct na de aftrap zien we mooi samenspel van de Volendammers en worden er diverse, mooi opgebouwde aanvallen uitgevoerd. Sparta wordt hiermee in de verdedigende positie gedwongen. De enkele keer dat Sparta bij doel komt en wil scoren, staat Dion onverschrokken klaar om de bal te stoppen. Sparta krijgt het benauwd als Tyrese in de 20ste minuut scoort. Het is 0-1. De Rotterdammers zetten nu zichtbaar een tandje bij. Misschien zelfs iets te fanatiek. In de 28ste minuut wordt Jaymillio in het 16 meter gebied onderuit gehaald en dat wordt door de alziende scheidsrechter afgestraft met een rode kaart en een penalty. Robin neemt hem en.. scóórt! De meter van het opnameapparaat van uw verslaggever slaat door in het rood vanwege het enthousiaste gejoel aan de zijlijn. Sparta moet verder met 10 man.Het is nu 0-2. Even later lijkt er zelfs nog een punt bij te komen, maar het schot van Volendam was net niet krachtig genoeg om de keeper te passeren. Na de rust lijkt Volendam ietsje in te zakken en daar maakt Sparta natuurlijk gebruik van. In de 46ste minuut brengen de Rotterdammers de stand op 1-2. In de 40ste minuut komt Micky er in voor Jay. We zien nu een Sparta dat koste wat kost op zijn minst de gelijkmaker wil scoren. Gedion komt er in voor Victor. Een prachtige kopbal van Tyrese mist doel.
Het publiek krijgt waar voor zijn geld. En dan, in de 64ste minuut scoort Sparta de gelijkmaker. Het is nu 2-2. Het zal toch niet dat Volendam na zo’n beloftevolle eerste helft teleurgesteld naar huis gaat straks? Er zijn nog maar vijf minuten te gaan. Beide teams zetten alles op alles. Kansen over en weer. Dito hartverzakkingen aan de zijlijn.
De laatste minuut van de wedstrijd breekt aan als Milo een strakke pass geeft op Jaymilio. En ja hoor, onze rappe gastspeler scoort. Eindstand 2-3. Toen wij uit Rotterdam vertrokken, vertrokken wij uit Rotterdam. Met een grote grijns op ons gezicht.

20ste minuut 0-1 Tyrese
28ste minuut 0-2 Robin
46ste minuut 1-2 Sparta
64ste minuut 2-2 Sparta
69ste minuut 2-3 Jaymillio

Opstelling Volendam:
Dion Vlak (K), Brooklyn Doorneveld, Jay Kruijver, Quinten de Fonseca, Tom de Groot, Jaymillio Pinas, Robin Schulte, Victor van Montfoort, Tyrese Duijker, Dimitri Darsan en Milo Bandringa.

FC Volendam C2-FC Utrecht C2 3-1

Zaterdag heeft FC Volendam C2 FC Utrecht aan de zegekar gebonden. In een sterk begin lieten de spelers van Rory Roubos er geen gras over groeien . Meteen werd duidelijk dat de punten in Volendam moesten blijven. Voor de wedstrijd werd er verteld dat er als team gespeeld moest worden en dat dan een grote kans was om te winnen met medewerking van alle schakels in het team.
Deze opdracht werd met verve uitgevoerd. De eerste corner was meteen succesvol. Dichairo Hart nam deze en legde de bal bij de tweede paal waar Ludnardo Schoop koppend onze eerste treffer van de wedstrijd maakte, 1-0. FC Utrecht kon er niets tegenover stellen en ook na deze treffer bleven de Volendammers de bovenliggende partij. Na 25 minuten was het Daan Steur die met links de bal over de verdediging krulde en wederom Ludnardo Schoop in staat stelde om zijn tweede kopgoal te maken. 2-0 wat ook de ruststand was.
Na de rust ging Volendam met veel strijd de tweede helft in. Dat dit enkele blessures opleverde kon niet uitblijven, maar wij hopen dat het meevalt. Na wederom een corner van Dichairo Hart werd de bal uit de doelmond gekopt maar meteen weer terug gekopt voor het doel door Daan Steur en waar attent reageren van Ludnardo Schoop zijn derde doelpunt aantekende met zijn hoofd. Net voor het einde scoorde FC Utrecht nog tegen, maar de winst was binnen en met zes punten in de winnaarspoule mogen wij niet klagen.

1) Ciro Verkooijen 2) Tyrese Simons 3) Mats Nadorp 4) Amoah Sam 5) Kaya IJsendijk 6) Daan Steur 7 ) Ludnardo Schoop 8) Koen Breeuwer 9) Andrei Vossen 10 ) Sam Lautenschutz 11) Dichairo Hart 12) Mitch van Kempen 14 Lex Veerman 15) Camiel Dijkers . Jaymillio Pinas was mee met C1 en Timo Molenaar afwezig.

Peter Jonk

FC Volendam o-12 - Willem II o-12
Zaterdagstond opnieuw een wedstrijd tegen de mannen uit Tilburg op het programma. De eerste twingameswedstrijd was ook tegen dit team en resulteerde in een 6-6 eindstand. Nu gingen wij uiteraard proberen om deze wedstrijd te winnen. In een andere tactiek dan de vorige wedstrijden om vooral op het middenveld meer aanspeelpunten te krijgen. Dit idee lukte aardig. De rust werd gehaald met een 2-2 stand en op beide velden een aardige wedstrijd, vooral aan de bal als er naar de opbouw werd gekeken. Dat de stand 2-2 was en niet in ons voordeel had weer te maken met een terug kerend probleem: kansen afmaken. Er worden regelmatig in de laatste fase verkeerde keuzes gemaakt of te slap ingeschoten.
In de tweede helft was er opnieuw een licht veld- en speloverwicht voor onze mannen. Er werd een aantal mooie, uitgespeelde goals gemaakt door ons en onze keepers kwamen amper meer in de problemen. Ook in de tweede helft toch nog een aantal punten die voor verbetering vatbaar zijn; denk aan de regels van twingames (na een goal meteen doorspelen en niet lang twijfelen/wachten op Willem II, snel indribbelen als er ruimte is). Uiteindelijk was de eindstand 6-4 in het voordeel van onze mannen. Een mooie overwinning die terecht was. Zaterdag richting Venlo voor de 11x11 tegen VVV-Venlo.