Jeugdverslagen FC Volendam 7 november

• zaterdag, 07 nov 2015
  • Leestijd: 16 minuten

Ajax A1 - FC Volendam A1 8-1
FC Volendam A1 is zaterdagmiddag van een koude kermis thuisgekomen. De 8-1 nederlaag mag dan misschien geflatteerd worden genoemd, aangezien de helft van de Amsterdamse doelpunten werd ingeleid door flinke persoonlijke fouten aan Volendamse zijde, maar desondanks was het kwaliteitsverschil enorm.

Zeven wedstrijden achter elkaar kreeg FC Volendam te weinig, dus waarom zou het vandaag niet eens een keer kunnen meezitten? Welnu, binnen veertig seconden werd al tegen een achterstand aangekeken. Nadat Ajax had afgetrapt, speelde Abdelhak Nouri de bal onmiddellijk diep op rechts,. Uit de daaropvolgende corner wisten de Amsterdammers meteen al de score te openen. Volendam liep dus toen al achter de feiten aan. Dit werd in de achtste minuut nog erger toen een Ajaxied onze verdediging bij de eerste paal net iets te slim af was en de bal binnengleed, 2-0. Na een kwartier spelen liet onze doelman een hoge bal los, waarna een simpel intikkertje voor 3-0 zorgde. Ajax had geen kind aan Volendam en had de score een minuut later zelfs al opgevoerd naar 4-0. Een monsterscore lag in het verschiet. In de zeventiende minuut deed Volendam echter toch iets terug. Mohamed Betti stak van achteruit het hele veld over en zag Salim Mansouri zijn breed gelegde bal hard inschieten. De doelman van Ajax kreeg de bal niet voldoende onder controle en moest via de attent reagerende Martijn de 4-1 incasseren. Helaas viel Martijn even later uit met een hamstringblessure. Jason Stekkel was zijn vervanger. Ajax nam wat gas terug, waardoor Volendam iets vaker op de vijandelijke helft kon verschijnen. Net op het moment dat het een beetje op een wedstrijd begon te lijken, profiteerden de Ajacieden opnieuw van matig verdedigend werk aan de kant van hun opponenten, 5-1. Zo leek bijna elke Amsterdamse aanval een doelpunt op te leveren. In het restant van de eerste helft wist Ajax niet meer te scoren, maar kwam Volendam er nog wel een paar keer dreigend uit in de omschakeling. Jammer genoeg was men steeds te slordig in de eindfase.

Na de pauze verschenen Alex Plat en Joey Veerman binnen de lijnen. Met een geweldige kopkans voor open doel leek Jason Stekkel al binnen een minuut succesvol te zijn, maar zijn inzet werd een prooi voor de sluitpost van het thuisteam. Even later nam Gijs Smal een corner van Joey Veerman ineens op zijn slof, maar ook nu toonde de doelman zich spelbreker. Ajax hoefde niet meer zo nodig. Het had immers midweeks in Moskou de O19 van Spartak Moskou reeds alle hoeken van het veld laten zien en dus niet al te veel zin om tegen FC Volendam onnodig energie te verspillen. Tot halverwege de tweede helft had Ajax zich dan ook nauwelijks nog in de buurt van het Volendam-doel vertoond. Toen echter een schot in de korte hoek zomaar onder het lichaam van onze keeper door in doel verdween, was het toch zomaar 6-1. Tien minuten voor tijd was het wederom raak toen een Ajacied een prachtige voorzet vanaf rechts ongehinderd bij de tweede paal binnenkopte. In de slotminuut profiteerde Ajax opnieuw dankbaar van individueel falen in het doelgebied van de bezoekers. Los daarvan kon worden geconcludeerd dat Ajax gewoon een maatje te groot was.

Opstelling FC Volendam A1:
Marlon Coco, Mohamed Betti, Marco Tol (’46 Alex Plat), Gijs Smal, Darryl Bäly, Jari Vlak (’85 Richie Owusu-ansah), Martijn van Oers (’24 Jason Stekkel), Jamie Jacobs (’46 Joey Veerman), Kevin Owusu Asare, Rodney Smorenberg, Salim Mansouri (’64 Gani Meholli)

FC Volendam B1 – Ajax B1 1-1
De wedstrijd begon in een hoog tempo en was vanaf de start al bijzonder levendig. Het was Mo die een prima kans kreeg en de Ajax keeper bracht redding. Bij de rebound van Derry was hij kansloos en zo kwam FC Volendam al heel snel op een 1-0 voorsprong. Het was kort daarna bijna weer gelijk via een te korte terugspeelbal. Het was aan goed en snel ingrijpen van Nathangelo te danken dat de voorsprong op het scorebord bleef staan. FC Volendam speelde goed en gegroepeerd en gaf bijna geen kansen weg. Het kreeg de mooiste kansen om de score uit te bouwen maar Mo en Derry konden de trekker niet overhalen. Aan de andere kant zoefde een bal net voorlangs. Zo bleef het tempo in de eerste helft zeer hoog. Toch leek FC Volendam de score uit te bouwen. Een prima genomen vrije trap van Max werd door Boy met het hoofd verlengd en het leek 2-0 te worden. De assistent scheidsrechter had geconstateerd dat Boy buitenspel stond dus het feestje ging helaas niet door. Zo werd de rust bereikt met een 1-0 voorsprong voor FC Volendam. Het tempo lag erg hoog en Wessel merkte gevat op dat hij de eerste helft wel erg veel meters moest lopen voor zijn zakgeld.
Ajax bracht na rust twee verse krachten in maar de belangrijkste wissel vond plaats bij de arbitrage. De assistent scheidsrechter was geblesseerd en werd Sander gevraagd de opengevallen plek over te nemen. Dit met instemming van Ajax natuurlijk. Ajax ging op zoek naar de gelijkmaker en had een veldoverwicht. Na een uitval via Vicente werd Mo bereikt. Zijn schot werd gekeerd door de Ajax doelman. Toch zou Ajax langszij komen. Helaas niet door een wervelende en prachtig uitgespeelde aanval. Persoonlijke fouten waren de aanleiding dat de gelijkmaker wel heel makkelijk werd weggegeven, 1-1. De krachten bij FC Volendam vloeiden wat weg en zo werden er verse krachten ingebracht. Ajax zette aan en ging op zoek naar meer en het was een heerlijke wedstrijd waar de strijd tussen beide ploegen vanaf spatte. FC Volendam kreeg een levensgrote kans toen Vicente met een bal over de breedte van het veld Derry goed vrijspeelde. Met een fraaie stiftbal verschalkte Derry de doelman. Helaas belandde de bal niet in het doel maar aan de voor FC Volendam verkeerde kant van de paal. Zo kwam Ajax in deze fase goed weg. Ajax zette nog een keer aan en FC Volendam wankelde. Dat resulteerde in een aantal hachelijke situaties voor het FC Volendam doel. Doelman Barry was echter vandaag niet meer te passeren. Bij een snelle uitbraak van FC Volendam werd invaller Rivelinio gelanceerd. Hij kwam een teenlengte tekort om gevaar te kunnen stichten. Zo bleef het spannend. Het was aan de andere kant weer Barry die met een katachtige reflex redding wist te brengen. Was het Barry niet dan waren de verdedigers die Ajax van het scoren af wisten te houden. Een hoofdrol was er zeker voor onze invaller Brian Plat uit de B2 die een zeer puike wedstrijd speelde. De wedstrijd leek op een 1-1 gelijkspel aan te sturen. De scheidsrechter probeerde de spanning nog wat op te voeren door Ajax een indirecte vrije trap ver in blessuretijd toe te kennen. Wegens te snel inlopen mocht hij zelfs nog een keer overgenomen worden dus was het spannend of Ajax toch nog zou zegevieren in deze thriller. Gelukkig werd er niet meer gescoord en konden de moe gestreden voetballers van beide teams elkaar de handen schudden na deze spannende en sportieve wedstrijd.
1-0 4. Derry Murkin
1-1 56. Ajax

Opstelling FC Volendam B1:
Barry Lauwers, Brian Plat, Nathangelo Markelo, Boy Kemper, Kevin van Gasteren, Thomas Schaap, Vincente Besuijen (71. Rivelinio Groenert), Max Veerman, Wessel Stuyt (58. Reyza Branellec ), Mohammed Chih (58. Marco Speijk), Derry Murkin (71. Ilias Boudouni).

Floris Heuyerjans

FC Volendam O-16 tegen Almere City FC O-16 1-3
Volendam begint wisselvallig tegen Almere City. Rob mist de bal in de tweede minuut en heeft geluk dat er geen doelpunt valt. Direct daarna mist Mike met het hoofd een goed geplaatste vrije trap op enkele centimeters en gaat de bal voorlangs. Zo gaat de strijd op en neer. In de 21e minuut krijgt Almere een vrije schop vlak bij de zijlijn. De bal daalt in het midden in het strafschopgebied van FC Volendam en Sjors houdt daarbij zijn tegenstander vast. De scheids kent een strafschop toe en deelt een gele kaart uit aan Sjors. In de 25e minuut krijgt ook Almere zijn eerste gele kaart na een forse overtreding op Illias. In de dertigste minuut begaat Sjors opnieuw een overtreding en incasseert zijn tweede gele kaart en moet dus van het veld. Volendam speelt niet echt goed en komt er tegen Almere met tien man niet aan te pas. In de 43e minuut kopt Shurny voor het eerst op het doel van Almere. Almere verzilvert echter niet de kansen die ze krijgen en dus is de ruststand 0-1.
De tweede helft begint beter. Volendam stopt veel energie in de wedstrijd. Na een voorzet van Revelinio schiet Ilias slechts enkele centimeters naast. We creëren meer kansen dan in de eerste helft en verdedigend is het vrouwen en kinderen eerst. In no time ligt de bal drie keer op het dak van het Kras stadion. In de tiende minuut komt Hicham voor Shurny in het veld. In de vijftiende minuut komt Almere op 0-2. Even later komt Jim voor Revelinio in het veld. Een buitenspeldoelpunt van Almere wordt afgekeurd. In de 25e minuut wordt Nick onderuitgehaald in het strafschopgebied van Almere. Ook nu kent de scheids een strafschop toe. Onberispelijk wordt dit cadeau door Jim verzilverd 1-2. Jim wil snel de bal pakken om het spel te hervatten en loopt daarbij tegen de keeper van Almere aan. Hiervoor krijgt hij een gele kaart van de scheids. In de 28e minuut waait een voorzet van Almere over Rob heen die bij de eerste paal staat en landt in de kruising achter hem. Almere komt zo gelukkig op 1-3. Vlak voor tijd krijgen we nog een mooie kans op 2-3, maar de bal gaat net over. Even later krijgt Mike een gele kaart na een opmerking tegen de scheids. In de tweede helft waren we met een man minder feitelijk beter dan Almere, maar dit maal gingen de wedstrijdpunten naar Almere.
Opstelling Volendam O-16 (1) Rob Tol; (2) Noah Tatipata; (3) Sjors Kramer; (4) Mike Eerdhuijzen; (5) Nick Kraaimolen; (6) Bram van der Wiel; (7) Revelinio Groenert; (8) Illias Boudouni; (9) Shurny Marengo; (10) Cherisio Goudland; (11) Maxwell Asare. Reserves: (12) Hicham Acheffay; (14) Jim Beers en (16) Bart Kooper. Trainer Floris Steinhart

Willem II C1 – FC Volendam C1 3-3
Met de goede hoop deze keer punten te kunnen gaan pakken in de wedstrijd tegen middenmoter Willem II, ging FC Volendam zaterdag in alle vroegte op Tilburg aan. Die punten zijn keihard nodig, want een plek ergens onderaan in de competitiestand is pijnlijk natuurlijk. Bovendien, straks staat Volendam tegenover koplopers als Feijenoord en AZ en dan zou het wel eens echt lastig kunnen worden om nog een paar plekken te stijgen in de stand. Kortom, het zit Volendam tot op heden niet zo mee. En dan zijn er ook nog eens vier geblesseerden: Huub, Jay, Milo en Robin. Deze laatste twee kwamen tijdens de training van afgelopen donderdag bruusk met elkaar in botsing. Resultaat: Robin verstuikte enkelbanden en Milo een flink gekneusde middenvoet. Met zoveel gehavende spelers waren er geen wissels uit eigen team meer voorradig, daarvoor waren twee spelers van FC Volendam C2 ingehuurd. Tweede keeper was Quincy.
Tot zover de administratie. Nu naar de wedstrijd. De Tilburgers trappen af. Al vrij snel creëren Dimitri en Victor een kans, maar Willem II is ze te snel af. In de achtste minuut is er even een bloedstollend moment als Dion ver zijn doel uitkomt om de bal te pakken en Willem II van de gelegenheid gebruik maakt om alsnog te scoren. Dat loopt gelukkig met een sisser af. De Volendammers weten de bal te onderscheppen. Vooral bij beoogde scoringsmomenten is de verbetenheid van beide partijen goed zichtbaar. Voetbal heet niet voor niets een contactsport te zijn. Zo ontstaat er een pittige botsing tussen Dion, Tyrese en een speler van Willem II. Later klappen Quinten en een Tilburger op elkaar, waarbij de laatste met onduidelijk letsel aan zijn hand richting medische zorg moest. Hopelijk valt de schade mee. Gelukkig weet de strenge maar rechtvaardige scheidsrechter de zaak verder netjes in het gareel te houden. Dan, rond de twintigste minuut is er dicht bij het doel een vrije trap voor Volendam. Willem II vormt een muurtje. Victor en Jip overleggen geheimzinnig. Jip stevent op de bal af en laat verder de eer aan Victor. Deze schiet de bal via een speler van Willem II in het doel (ED). Het is 0-1! Dat geeft de burger moed. Het spel van Volendam wordt meteen wat losser en beweeglijker. Door een lange bal van Dion op Jip lijkt al snel een tweede punt te gaan vallen, ware het niet de bal tegen de paal gaat en treiterig terugkaatst. Maar een volgend moment lukt het de spits uit Broek in Waterland wel. In de slotfase van de eerste helft plaatst hij de bal loepzuiver in de hoek van het doel. We noteren:0-2. Dat is lekker theedrinken in de rust.
Volendam begint de tweede helft met gegroeid zelfvertrouwen. Toch is het oppassen geblazen. Dat blijkt wel in de vijfde minuut als Willem II met een vrije trap de bal in het doel loodst. Het is nu 1-2. In de twaalfde minuut lijkt Volendam een derde punt te gaan scoren als Victor voorgeeft aan Jip. Met een van Persie-achtige zweefduik tracht hij de bal erin te koppen, maar helaas. Ziet er wel spectaculair uit. Er volgen wat aanvallen over en weer. Worden aan beide kanten volgens het boekje geweerd. Tot de twintigste minuut, want dan weet Willem II door de verdediging heen te breken en de gelijkmaker te scoren. Een mooie kans door Gedion eindigt in de klemvaste handen van de Willem II keeper. Met het einde van de wedstrijd in zicht, stijgt de spanning. Tyrese zorgt voor de ontlading als hij zich vrijloopt en de stand op 3-2 brengt. Althans, zo lijkt. In de allerlaatste minuut nota bene scoort Willem II nog een keer en daarmee is de

Opstelling:
Dion Vlak (K), Tyrese Duijker, Quinten d’Fonseca, Mickey van de Ven, Tom de Groot, Dimitri Darsan, Amir Afshari, Brooklyn van Doorneveld, Jip Molenaar, Victor van Montfort en Gedion Meridina.

FC Volendam C2 – FC Twente C2 1-4
Zaterdag was het weer mis met de punten die dus met Twente meegingen . Door blessures in de C1 werden er twee spelers ( Kaya IJsendijk en Camiel Dijkers) doorgeschoven en wij ontvingen zo ook twee spelers van de D1 (Sam Leijen en Milijano Anastatia). Kort voor de wedstrijd haakte ook nog Lex Veerman af wegens een blessure en moest het hele plan weer omgezet worden. Het eerste kwartier was het ook zoeken voor de oranjehemden en was het FC Twente dat de bovenliggende partij was. Net toen de Rory-boys zich herpakten, kregen we de 0-1 voor onze kiezen door een ongelukkige inspeelbal van de keeper en kwam de bal via de kluts weer in ons doel terecht. De mouwen werden opgestroopt en met veel elan werd de gelijkmaker gescoord door een knappe goal van Jaymillio Pinas .
Na de rust kwamen we weer achter vanuit een vrije trap van ca. twintig meter die als een granaat in de driehoek vloog. Na deze goal werd er opdracht gegeven door trainer Rory Roubos 1 op 1 achter te gaan spelen. Het was de dood of de gladiolen en het werd geen bos bloemen. De 1-3 werd gemaakt door een terugspeelbal en verkeerd beoordeeld door de achterlinie. Kort voor tijd viel ook nog de 1-4 en het spel was gespeeld. Ondanks de grote nederlaag werd er gestreden voor elke meter en het dubbeltje (nu 0,05 eurocent) zal ook wel weer eens voor ons de goede kant opvallen. Ondanks de nederlaag was er over de inzet niet te klagen.
1) Timo Molenaar 2) Koen Breeuwer 3) Daan Steur 4) Mats Nadorp 5) Mitch van Kempen 6) Ludnardo Schoop 7) Jaymillio Pinas 8) Sam Lautenschutz 9) Milijano Anastatia, 10) Tyrese Simons 11) Amoah Foa Sam 12) Sam Leijen (Andrei Vossen ziek)

Peter Jonk

FC Volendam o-12 - Vitesse o-12 8-12

Zaterdag kwamen de jongens uit Arnhem op bezoek. Een ploeg die, net als Volendam wisselende resultaten aan het boeken is. Voor het eerst sinds lange tijd had FC Volendam o-12 weer de beschikking over alle negentien jongens. Alleen Bjorn mocht nog maar een halve wedstrijd spelen. In de bespreking werd weer de nadruk gelegd op het helpen van elkaar in het veld. Zowel in het verdedigen/druk zetten als in balbezit, door los te komen van je mannetje en de man met bal opties geven. Dit werd opnieuw niet de hele wedstrijd uitgevoerd. Vooral de omschakeling naar verdediging gaat nog te vaak te traag waardoor de tegenstander gebruikt van het overtal wat zij hebben gecreëerd. Te vaak hebben onze keepers de bal en is er te weinig tot geen beweging of gebeurt dit in hetzelfde tempo. Zo maken wij het de tegenstanders wel erg makkelijk en ons zelf erg lastig. Dit moet natuurlijk andersom. Uiteindelijk was de einduitslag 12-8 (ongeveer) in het voordeel van de Arnhemmers. Een terechte zege. Deze week weer vol goede moed alles uit de trainingen proberen te halen, want daar begint het mee.