Jeugdverslagen FC Volendam 7 september 2019

• zondag, 08 sep 2019
  • Leestijd: 8 minuten

Vitesse O17 - FC Volendam O17 (1-2)
Na een matige oefencampagne, een derde plaats bij het toernooi van Odin, een twaalfde plaats bij SV Herten, een 2-1 overwinning op Almere City (1e divisie), en een 6-2 overwinning op SC Cambuur (2e divisie), volgde een prima bekerwedstrijd tegen FC Twente O16, 6-1 winst.

Zaterdag dus de eerste competitiewedstrijd tegen Vitesse. Met een volle bus, maar liefst 18 ouders reden mee naar Arnhem, werd de reis aangevangen. En dat schiep natuurlijk verplichtingen voor onze mannen. Zij hadden dat goed begrepen, want al binnen drie minuten lag de bal in het Vitesse-doel. Calvin Twigt ontfutselde de bal op het middenveld en passte diep op Joey Antonioli. Die rondde het prima af, 0-1. Vitesse kreeg daarna wat meer balbezit, met vier corners op rij, maar werd niet echt gevaarlijk. Na veertien minuten werd de strijd even stilgelegd door het onweer boven Arnhem. De mannen gingen uitstekend verder met de wedstrijd, Vitesse meer aan de bal, FC Volendam creëerde de meeste kansen. Net voor rust kwam FC Volendam met 10 man te staan, omdat Rob Tol na een stevig duel zijn tweede gele kaart kreeg.

Het gemis van een speler was in de tweede helft direct merkbaar, Vitesse werd steeds sterker en een doelpunt kon niet uitblijven. Door de enorme ruimte achterin kon Vitesse gemakkelijk door het centrum opkomen en scoren, 1-1.  Halverwege de tweede helft werd Milijano Anastatia, na een fraaie passeeractie, onderuit geschoffeld en de Vitesse-verdediger kon ook vertrekken. Vitesse was zijn meerderheid kwijt, was tevreden met het gelijkspel, maar onze mannen werden steeds sterker en gingen vol voor de winst. De ingevallen spelers scoorden allemaal een dikke voldoende en het was Malick Lowe die zich met een fraaie actie op links vrij speelde. Zijn voorzet werd in eerste instantie door Milijano op de lat gewerkt. De rebound was echter voor Joey en hij schoot de terechte 1-2 binnen. Mannen, een groot compliment, mooie start van de competitie, geheel verdiend gewonnen.

Volgende week thuis tegen PSV, de koploper. Zij hebben hun laatste twee wedstrijden met 6-0 gewonnen, dus daar moeten wij wat aan gaan doen.

Scoreverloop
3.   Joey Antonioli 0-1
54. Vitesse 1-1
86. Joey Antonioli 1-2

Opstelling
Mike Bakker, Gyani Manuel, Rob Tol, Younes Elmorabet, Jordy Dietz, Calvin Twigt, Joey Antonioli, Jerôme Jager (64. Jeffrey Buitenweg), Necati Delibasi (46. Jay Koorndijk), Mitchi Huijsman (60. Milijano Anastatia), Deshawntey de Sanders (77. Malick Lowe)

ADO Den Haag O14 – FC Volendam O14 (3-1)
Na een aantal nuttige oefenpotjes tegen o.a. Excelsior en PEC Zwolle, die allebei met ruime winst werden afgesloten, begon vandaag weer de competitie voor FC Volendam O14. De verwachtingen waren gezien de voorbereiding hooggespannen.

Op een nat grasveld werd er onder regenachtige omstandigheden begonnen aan de eerste helft. In de beginfase waren beide teams redelijk aan elkaar gewaagd en waren er over en weer kleine kansen. Naarmate de eerste helft vorderde, pakte ADO echter het initiatief. Met name op het middenveld waren de Hagenezen de baas. FC Volendam speelde slordig, had veel onnodig balverlies en won ook te weinig duels. Dit bleef zonder gevolgen, totdat FC Volendam zelf tijdens de opbouw in de fout ging. Deze fout werd direct afgestraft en ADO kwam hierdoor op een terechte 1-0 voorsprong.

Na wat omzettingen in het team kwam er na rust een heel ander FC Volendam uit de kleedkamer. Binnen een minuut werd een prima aanval goed afgerond en was de stand weer in evenwicht. FC Volendam ging op jacht naar de overwinning en ADO had weinig meer in te brengen. Met een lange bal naar de behendige spits kon ADO het bij momenten nog wel lastig maken, maar de grote kansen waren voor FC Volendam.

In de tweede helft leidde dat tot de gelijkmaker en later ook tot de 1-2. De assistent-scheidsrechter van ADO vlagde echter om volledig onduidelijke redenen de 1-2 af. Terwijl spelers van FC Volendam een feestje aan het vieren waren, liet de scheidsrechter toe dat ADO snel een vrije trap mocht nemen. ADO maakte vervolgens optimaal gebruik van de overtalsituatie en scoorde 2-1. De goal van ADO leidde tot veel onbegrip aan de kant en in het veld, maar de spelers van FC Volendam pakten deze tegenslag goed op en gingen op jacht naar doelpunten. Kansen werden aaneengeregen, maar de verdiende gelijkmaker kwam er niet. FC Volendam nam wel meer risico, waardoor er achterin ruimtes ontstonden. ADO maakte daar in de slotfase dankbaar gebruik van en scoorde uiteindelijk nog de 3-1. De spelers van FC Volendam verdienden een compliment voor het vertoonde spel in de tweede helft. De assistent-scheidsrechter en de scheidsrechter moeten maar eens goed in de spiegel kijken over de invloed die zij in de tweede helft hebben gehad op het verloop van deze wedstrijd.

26. ADO Den Haag 1-0
35. FC Volendam 1-1
52. ADO Den Haag 2-1
70. ADO Den haag 3-1

Wedstrijdselectie
Vince Helder, Givairo Dundas, Noach Shenkman, Matthijs Stoelinga, Kyeno Koeleman, Jayden Arifi, Sam Schokker, John Pisani, Robin van Cruijsen, Luciano Bakridi, Mike Posthumus, Thijs Numan, Tarik Serder, Barry Negic, Jesper Tielemans, Jordy Meijer

Alphense Boys O13 – FC Volendam O13 (3-3)
Zaterdag was de eerste wedstrijd van de competitie in Alphen aan de Rijn en de Volendammers zijn meteen onnodig tegen puntverlies aangelopen. Het eerste kwartier was zeker rommelig van beide kanten, maar na een dieptebal van Rick Schilder op Mark Schilder was hij het die met een mooie boogbal over de keeper de 0-1 aantekende en deze voorsprong bleef tot de rust gehandhaafd.

Na de rust werd er goed druk gezet op de verdediging en wederom was het Mark die het strafschopgebied binnen ging. Hij werd neergelegd en de scheids kon niets anders doen dan een penalty toekennen. Deze werd door Keenan Cruden benut, 0-2. Kort hierna waren er nog mooie kansen voor Mark en Keenan, maar deze werden niet benut. 15 minuten na de tweede goal was het Alphense Boys dat tegen scoorde, na een dieptebal die de uitlopende Jordy niet kon onderscheppen, en het was 1-2. Meteen na de aftrap was het opnieuw Mark die ook nu weer doeltreffend door Rick werd gelanceerd. Zo werd de marge weer vergroot tot 1-3.  In de 60e minuut ging het weer mis toen de bal uit een corner en na een klutsbal in het doel verdween en kort hierna werd zelfs de gelijkmaker Die was zeker buitenspel, omdat de linksbuiten terugkwam uit buitenspelpositie. Hij werd aangespeeld en van daaruit begon weer een aanval. Er werd gevlagd, maar de zwak leidende scheidsrechter vond het niet nodig om af te fluiten. Hieruit werd gelijk gemaakt.

20. Mark Schilder 0-1
38. Keenan Cruden 0-2
53. Alphense Boys 1-2
53. Mark Schilder 1-3
60. Alphense Boys 2-3
62. Alphense Boys 3-3

Jordy Meijer, Djayden Elmers, Enzo Pestana de Gouveia, Rick Schilder, Stef Groot, Lorenzo Hoffman, Keenan Cruden, Kenzo Vos, Jaydon Ceder, Rayan Chabaou, Thomas Heijnen, Boy Boerefijn, Jaden Naber , Laurens van Kleef, Demy Holthuysen, Mark Schilder, Daeshawn King, Milan van Keulen

Ajax O12 - FC Volendam O12 (16-2)
Voor de eerste competitiewedstrijd mocht het jongste team van de jeugdopleiding naar Ajax. Na het eerste fluitsignaal klonk al snel een tweede. Bij Team 1 was het namelijk Navarro die FC Volendam op voorsprong schoot. Vanaf het begin waren de spelers aan het strijden en samenwerken. Dit resulteerde, wat de eindstand niet doet vermoeden, tot blokjes waarin de O12 weinig kansen weg gaf en zelf het een en ander creëerde. Helaas moesten beide teams een blokje hun meerdere erkennen, waarin het niet lukte om met strijd de kansen tegen te beperken.

Nadat de teams van tegenstander waren gewisseld was het Team 2 van FC Volendam dat de leiding nam. Tyerese kopte uit een vrije trap de 0-1 binnen in blokje 3, waarmee dit team een blokje wist te winnen. Ditzelfde team was in blokje 4 eveneens op dreef. Het lukte daarin om langer in balbezit te blijven en met een verzorgde opbouw naar voren te komen.