• zondag, 10 apr 2016
  • Leestijd: 7 minuten

FC Volendam A1 verspeelt opnieuw twee kostbare punten

FC Volendam A1 – PEC Zwolle A1 2-2
FC Volendam A1 stelde zaterdagmiddag wederom teleur. Net als vorige week tegen FC Twente A1 leed het kostbaar puntenverlies in de strijd om de voorjaarsreeks als ‘kampioen’ af te sluiten. Concurrent ADO Den Haag wist namelijk wel te winnen en moet FC Volendam nu nog slechts op doelsaldo boven zich dulden. Overigens treffen beide teams elkaar nog in Volendam op de voorlaatste competitiedag.

De oranjehemden startten voortvarend en waren al in de vierde minuut via Marco Tol dicht bij de openingstreffer. Helaas trof zijn kopbal, uit een corner van Joey Veerman, net geen doel. Nog geen minuut later was Joey zelf kansrijk, maar de doelman wist zijn inzet met moeite onschadelijk te maken. FC Volendam had het betere van het spel en hield de Zwollenaren veelal op eigen helft. In de tiende minuut werd Salim Mansouri, na een goede interceptie van Kevin Owusu Asare ter hoogte van de middenlijn, in stelling gebracht. Salim speelde zich keurig vrij op de rand van het 16 meter gebied en liet daarop een prima schot volgen. De PEC Zwolle-doelman wenste echter niet te capituleren. Even later wilde Joey Veerman zich, net buiten de 16 van de Zwollenaren, met een subtiele voetbeweging, van een tegenstander ontdoen om zichzelf vrij voor de goal te zetten. De boomlange verdediger wilde daar echter niet aan meewerken en deelde Joey een knietje in het bovenbeen uit. Het zorgde ervoor dat Joey vanaf dat moment zich nog slechts met pijn kon voortbewegen en een wissel aanstaande was. Voordat het zover was slaagde het thuisteam er toch nog in de score te openen. In de 26e minuut kwam Martijn van Oers goed door op rechts. Salim controleerde zijn lastige voorzet knap en stelde de bij de tweede paal opgedoken Gani Meholli in staat het net te laten bollen, 1-0. Vijf minuten later kon Joey Veerman echt niet meer verder, hetgeen een gevoelige aderlating voor ons team betekende. Desondanks hadden Martijn van Oers en Kevin Owusu Asare er tien minuten voor rust, vanuit een overtalsituatie, voor kunnen zorgen dat de score werd verdubbeld. Zij hielpen deze geweldige scoringskans echter om zeep.

Nadat doelman Kyle Saffrie in de eerste helft niet één keer door PEC Zwolle op de proef was gesteld, zag hij in de vijfde minuut na de hervatting voor het eerst een (afstands)schot op zich afkomen. Het was een gemakkelijke prooi. In de 52e minuut had hij echter geen afdoende antwoord op een nieuwe Zwolse poging. Hij keerde de bal slechts half, waarna een Zwollenaar simpel de gelijkmaker kon laten aantekenen, 1-1. Nog geen minuut later was het zelfs bijna 1-2, maar het liep nog met een sisser af. FC Volendam mocht het zichzelf aanrekenen dat zijn opponent weer tot leven kwam. PEC Zwolle kwam steeds meer in de wedstrijd en begon zoetjesaan zelfs te geloven in een beter resultaat. Na een uur werden zij daar nog eens in gesterkt toen zij uit een corner een ‘pisbal’ in een doelpunt zagen veranderen. Het was even slikken voor het thuisteam, maar vijf minuten later was de stand alweer in evenwicht. Na een sterke actie van Jari Vlak, gevolgd door een perfecte pass van zijn voet, scoorde Gani Meholli met een schuiver in de verste hoek, 2-2. In het laatste kwartier was invaller Roy Tol nog tweemaal dicht bij de winnende treffer, maar beide keren stond het vizier niet op scherp. Zo eindigde ook deze wedstrijd in een teleurstellende puntendeling.

Volgende week gaan wij op bezoek bij Feyenoord A2. Weliswaar is het eredivisieschap voor het volgend seizoen al knap veilig gesteld, maar om tot het einde mee te kunnen blijven doen voor de hoofdprijs zal er op Varkenoord toch echt moeten worden gewonnen!

- (’26) 1-0 Gani Meholli
- (’52) 1-1 Jochem van Putten (PEC Zwolle)
- (’60) 1-2 Sander van Looy (PEC Zwolle)
- (’65) 2-2 Gani Meholli

Opstelling FC Volendam A1:
Kyle Saffrie, Yorno Tieman, Alex Plat, Marco Tol, Stan Veerman, Joey Veerman (’31 Rodney Smorenberg), Martijn van Oers (’82 Richie Owusu-ansah), Jari Vlak, Kevin Owusu Asare (’72 Roy Tol), Gani Meholli, Salim Mansouri

KLIK HIER VOOR DE FOTO'S

Sparta B1 – FC Volendam B1 3-0
Vandaag waren we zeer op tijd op het Kasteel, vanwege het examen van trainer Stanley.
Een langere bespreking dan anders onder toeziend oog van de examinator. In de wedstrijd was het eerst even wat aftasten, en de eerste kans, maar dan ook meten de laatste, was voor Mo. Met de rug naar het doel werd hij aangespeeld, bal onder controle, draaien en schieten, maar helaas geen doelpunt. Sparta drong meer aan en werd langzaam sterker. FC Volendam kreeg nog wat kleine mogelijkheden met vrije schoppen; Kevin kon er net niet bij, en Derry kopte net over. Net voor de rust wist Sparta twee keer te scoren; 36e minuut via een kopbal, door matig verdedigen van onze kant. Een minuut later; slechte inspeel pass van verdediging naar middenveld, Sparta verovert de bal, er volgt een voorzet, die wordt slecht verwerkt, “dank je wel” zei de Spartaan, en 2-0. FC Volendam creëerde helemaal niets, het middenveld kon de voorhoede niet bereiken, dus werd het moeilijk scoren.
In de tweede helft gebeurt weinig tot de 55e minuut, een opgelegde kans voor Thomas, maar hij weet het doel niet te vinden. In de 79e minuut passeerde de net ingevallen rechtsbuiten van Sparta een paar mannetjes, legde de bal bij de tweede paal en werd de 3-0 binnen gewerkt. In blessuretijd weet Max met een hard schot de lat te raken, daar bleef het verder bij. Het enige goede nieuws is dat Stanley geslaagd is voor zijn examen. Volgende week thuis tegen Feijenoord, een wedstrijd die eerst op 7 mei gepland was.

Opstelling:
Barry Lauwers, Nathangelo Markelo, Justin Baas, Boy Kemper, Kevin van Gasteren, Marco Speijk( 50e Thomas Schaap) Mo Chih (41e Ilias Boudouni), Max Veerman , Derry John Murkin (41e Dani Mes), Wessel Stuyt, Reyza Branellec.

NAC Breda o-12 - FC Volendam o-12 7-1
Zaterdag stond de twingames wedstrijd tegen NAC op het programma. Team wat qua resultaten prima bezig is dus van onderschatting mocht geen sprake zijn.
Onderschatting was het niet maar wij dachten wel; we kijken eerst maar even hoe de wedstrijd verloopt en misschien redden wij het op 75% procent van ons kunnen. Maar dan krijg je zoals gister opnieuw een teleurstellend resultaat te zien. Op sommige momenten werd er wel met elkaar en voor elke meter gestreden maar de minuten daarna dachten jongens; ik heb net al paar keer gesprint, nu ben jij aan de beurt. Ook aan de bal was het soms best aardig maar af en toe werd er ook stom bal verlies geleden op gevaarlijke plekken.
NAC speelde elk potje met elkaar en om te winnen en uiteindelijk deden zij dit dan ook meer dan terecht. de uitslag is misschien wat geflatteerd (7-1) maar één van de oorzaken was het geweldige keepers werk van de NAC Breda-keepers. Volgende week komt AZ op bezoek. Hier zullen wij uit een ander vat moeten tappen.