Jeugdverslagen FC Volendam 9 november 2019

• zondag, 10 nov 2019
  • Leestijd: 12 minuten

FC Volendam O19 – Roda JC O19 (0-1)
Afreizen naar Volendam, daar geen enkele intentie tonen om voor de overwinning te willen gaan en toch met drie punten huiswaarts keren. Ook dat is voetbal. Roda JC lachte zaterdagmiddag dan ook zijn broek aan flarden. Nergens aanspraak op mogen maken, slechts tweemaal serieus in de buurt van het doel van zijn tegenstander geweest en dankzij een persoonlijke fout van een Volendamse verdediger de zege in de schoot geworpen krijgen. Wie wil dat niet?

Al vanaf het eerste fluitsignaal van de matig acterende arbiter lieten de Limburgers blijken in ieder geval niet te willen verliezen. Elke mogelijkheid werd benut om tijd te rekken en de vaart uit het spel van zijn tegenstander te houden. De scheidsrechter had daar kennelijk geen enkele moeite mee, want hij liet dit meer dan negentig minuten onbestraft. De voortdurend plenzende regen was ook niet bepaald bevorderlijk om er een aantrekkelijke wedstrijd van te kunnen maken, zeker niet als slechts één ploeg wil voetballen. FC Volendam begon best aardig en kreeg in de beginfase al een paar mogelijkheden om de score te openen. Robin Schulte kopte bijna raak uit een vrije trap, terwijl een kopbal van Gedion Meridina door de paal werd gekeerd. Na een kwartier kregen de gasten een levensgrote kans om zelf op voorsprong te komen toen een van hun aanvallers de bal ongehinderd achter Dion Vlak had kunnen tikken, maar gelukkig aarzelde hij daarmee net iets te lang, zodat de bal tijdig uit onze 16 kon worden gewerkt. FC Volendam speelde in een veel te lang tempo. De Kerkradenaars daarentegen zorgden, eenmaal in balbezit, wel voor een hoge balsnelheid. Roda JC beperkte zich tot tegenhouden en loeren op het foutje van zijn tegenstander. Tyrese Duijker werd halverwege de eerste helft een nauwelijks te missen kans geboden, maar hij schoot de bal voorlangs. De Volendammers hadden een veldoverwicht en legden, vooral over rechts, een aantal mooie aanvallen op de mat. Eenmaal bij de vijandelijke 16 aangekomen schortte het echter aan scherpte en doortastendheid. Ook had een aantal spelers van het thuisteam af en toe ruzie met de bal. Voor rust was er nog een fraai afstandsschot van Hamza Rahaoui, maar zijn poging eindigde helaas net naast het doel.

De tweede helft was nog maar net onderweg toen Robin Schulte teamgenoot Andrei Vossen vrij voor het doel zette. Andrei wist de bal echter niet goed te raken.  Sam Lautenschutz probeerde het ook maar eens van afstand, maar zag zijn harde schot over de achterlijn verdwijnen. Roda JC maakte weinig aanstalten om zelf ook eens iets te ondernemen en bleef op het foutje van de tegenstander loeren dat ongetwijfeld een keer zou gaan komen. Welnu dat gebeurde ook. In de 50e minuut was een van onze verdedigers veel te lichtzinnig. Hij verspeelde de bal op de rand van de 16 en, zoals vaker dit seizoen, profiteerde de tegenstander daar optimaal van. Met een diagonaal schot belandde de bal via de binnenkant van de verste paal achter onze doelman, 0-1. Voor de zoveelste keer dit seizoen werd een tegenstander door een persoonlijke fout in het zadel geholpen. De oranjehemden rechtten de rug en moesten weer in de achtervolging. Er werd van alles geprobeerd om in ieder geval langszij te komen. Het leverde kansen op voor Tyrese Duijker (kopbal over het doel), Jay Kruiver (geweldige pegel net naast de kruising) en Gedion Meridina (prima ingreep van de Roda-doelman). In de 60e minuut onthield de scheidsrechter, die het spel veelal van (te grote) afstand volgde, ons team ook nog eens een glaszuivere penalty. Een Roda-verdediger beroerde de bal overduidelijk met zijn hand en waar zoiets bij elke andere scheidsrechter een strafschop zou opleveren, wilde onze leidsman daar niets van weten. Hem wordt aangeraden zijn spelregelkennis maar eens even te gaan bijspijkeren, want hij heeft kennelijk een paar recente wijzigingen op dit spelonderdeel gemist. Roda JC mocht in het restant van de wedstrijd ongehinderd blijven tijdrekken. Uiteindelijk voegde de scheidsrechter zes minuten extra speeltijd toe, waar minimaal een kwartier beslist niet zou hebben misstaan. Roda JC bereikte echter zijn doel en was maar wat blij met zijn onverdiende overwinning.

A.s. zaterdag wordt er om 12.00 uur thuis geoefend tegen FC Groningen O19.

Scoreverloop
50. Roda JC 0-1

Opstelling
Dion Vlak, Jay Kruiver, Quinten d' Fonseca (80. Daan Steur), Lex Veerman (76. Buhari Atak), John Hilton, Robin Schulte, Andrei Vossen, Sam Lautenschutz, Tyrese Duijker, Hamza Rahahoui (85. Amoah Foa Sam), Gedion Meridina (88. Ludnardo Schoop)

Zie het fotoverslag hiernaast van Fonzie Koppes.

FC Utrecht O 17 - FC Volendam O17 (5-1)
Het begin van de wedstrijd zag er hoopgevend uit. De eerste tien minuten waren de teams goed bezig, goede combinaties met alles op de aanval. FC Volendam kwam zelfs op voorsprong. In de 7e minuut mocht FC Volendam een corner nemen en deze werd bij de tweede paal keurig ingekopt door Deshawntey de Sanders, 0-1. Niet veel later kon FC Utrecht uit het niets scoren door geblunder in de achterhoede, een bekend verschijnsel, 1-1. Toen was het meteen gedaan voor onze jongens. Het spel werd minder en FC Utrecht kwam door knullig balverlies rond de middellijn gemakkelijk op een voorsprong, 2-1. Na een half uur een voorzet van rechts, er werd niet ingegrepen door onze verdedigers en de 3-1 kon worden ingekopt. Het was dat keeper Floris Rozemond in zeer goede vorm was, want anders had de stand er veel slechter uitgezien.  Net voor rust kon hij een hard schot niet keren. Dat was de 4-1, ook de ruststand.

Na de rust hetzelfde beeld, met erg veel onrust in onze achterste lijn. De trainer greep in en er werd verder gespeeld met vijf verdedigers, 5-3-2. Daardoor stond het achter beter, maar door een ongelukkige actie in onze 16 mocht FC Utrecht nog een penalty nemen, 5-1. Door de versterkte achterhoede was de aanvoer naar voren zeer beperkt geworden. Toch was het Malick Lowe die nog twee prima kansen kreeg. Eerst een bal hard in de kruising, die kon worden gestopt, en zijn tweede mogelijkheid werd te slap ingeschoten. FC Utrecht kwam ook niet meer aan kansen toe, dus werd 5-1 de einduitslag.

A.s. zaterdag spelen we een oefenwedstrijd tegen Sparta O17. Aanvang 13.00 uur.

Opstelling
Floris Rozemond, Gyani Manuel, Wylshendrid Louisa, Levi van Duijl (41. Mitchi Huysman), Deshawntey de Sanders, Calvin Twigt, Joey Antonioli, Jeffrey Buitenweg, Milijano Anastatia, Malick Lowe, Necati Delibasi, (56. Jordy Dietz)

FC Volendam 015 - Spartaan’20 O15 (4-2)
Zaterdag kreeg FC Volendam Spartaan’20 uit Rotterdam op bezoek. Bij de eerste ontmoeting van het seizoen tussen beide elftallen gingen de mannen van FC Volendam er met de volle winst vandoor (1-5), dus Spartaan’20 zou zich willen revancheren om een beter resultaat te kunnen halen. Dus wachtte er een mooie uitdaging voor de mannen van FC Volendam om de drie punten in Volendam te houden en wederom goeie zaken te doen op de ranglijst.

In de openingsfase van de wedstrijd was het duidelijk dat Spartaan ‘20 een goed resultaat wilde mee terugnemen naar Rotterdam, want Spartaan’20 gooide heel veel energie in de wedstrijd, terwijl FC Volendam daar in de openingsfase moeilijk een antwoord op kon vinden. Het was Spartaan’20 dat de eerste hoekschop van de wedstrijd liet noteren en dat leverde gelijk gevaar op, want de verdediging van FC Volendam stond niet goed en dus maakte Spartaan ’20 de 0-1. Na deze openingstreffer ging FC Volendam iets beter voetballen, alleen de eindpass werd veel te vaak in de verkeerde voeten gespeeld. Gelukkig viel de 1-1 nog voor rust na eindelijk een goeie voorzet via Ryan aan de rechterkant en het was David die keurig voor z’n mannetje bij de eerste paal kwam en de 1-1 binnentikte. Hierdoor kregen de mannen van FC Volendam meer vertrouwen en Spartaan ’20 liep steeds meer achter de feiten aan, waardoor er een grove tackle van achteren werd begaan op Mauro die gewoon letterlijk uit de wedstrijd werd geschopt. De leidsman van dienst bestrafte het echter slechts met een onbegrijpelijke gele kaart. Spartaan ’20 ging maar door met zijn fysieke duels en dat leverde ook nog loon naar werken op, want ze kregen vlak voor rust een hoekschop. Die werd benut en zo werd het dus 1-2.

De tweede helft kwam FC Volendam nauwelijks meer in de problemen, want de grote hoeveelheid strijd van Spartaan ’20 eiste zijn tol. Er moest in totaal vier keer worden gewisseld, zodat er elf spelers overbleven om de wedstrijd uit te spelen. Uiteindelijk maakte FC Volendam goed gebruik van de ruimtes die Spartaan’20 openliet en kon het via Achraf toeslaan. Vanaf ongeveer vijfentwintig meter schoot hij de bal fantastisch binnen. Toen brak Spartaan ’20 en kwamen er nog grote kansen voor FC Volendam, maar daarvan maakten alleen Ryan en Billy nog gebruik van.

De overwinning was terecht op basis van het aantal kansen en de gezamenlijke strijdlust. Dat zegt alles over de ontwikkeling van dit team.

Opstelling
Sjoerd Griffioen, Ties Kramer, Sander Huismans (62. Jort Kos), Melvin Houtman, Sem Perez, Mauro Smit (24. Ryan Rellum), Achraf Makhloufi, Joost van der Weijden, Thimo de Vries, David Petrovic, Sebastiaan Woelders (41. Billy van Duijl)

FC Volendam O14 - De Graafschap O14 (7-0)
FC Volendam O14 heeft zaterdag met ruime cijfers (7-0) De Graafschap O14 opzijgezet. Hoewel de uitslag van deze wedstrijd anders doet vermoeden, zijn alle teams in deze competitie redelijk aan elkaar gewaagd. Zo won De Graafschap vorige week nog met grote cijfers van PEC Zwolle. In deze wedstrijd was het krachtsverschil echter zo groot dat er voor de Graafschap vanaf het begin niks leek te halen. Onder zeer natte omstandigheden begon FC Volendam goed aan de wedstrijd. FC Volendam had veel balbezit en een groot veldoverwicht. Alleen in de voorste lijn ontbrak de juiste pass en precisie, waardoor FC Volendam in de eerste helft tot weinig grote kansen kwam. Bij een incidentele uitbraak van De Graafschap deden de verdedigers van FC Volendam hun werk uitstekend. Alle aanvallen werden ruim van tevoren in de kiem gesmoord. Hierdoor vond het spel weinig keren plaats op de helft van FC Volendam. Het wachten was alleen nog op een Volendamse treffer. Die kwam er dan ook. Een scherpe voorzet van onze rechterverdediger Givairo kon ternauwernood worden gekeerd door de doelman van De Graafschap en in de rebound was het wel raak, 1-0. FC Volendam werd steeds sterker en onze spits maakte voor de pauze nog twee fraaie goals, waardoor de ruststand 3-0 werd.

In de tweede helft liet onze spits zien dat hij zijn kruit nog niet in de eerste helft had verschoten. Hij ging driftig verder waar hij de eerste helft was geëindigd en tilde de stand naar 5-0. Daarna kreeg hij zijn publiekswissel. Het is prettig voor de trainer dat de selectie na een aantal blessures weer helemaal compleet is. Een aantal langer geblesseerden maakte na de rust allemaal zijn rentree. Zij deden dat allemaal uitstekend en het is fijn om met een compleet fitte groep te kunnen spelen. De weerstand van De Graafschap was helemaal gebroken en de wedstrijd werd in de tweede helft rommeliger. Twee andere FC Volendam-spelers troffen nog doel. Zo eindigde de wedstrijd die eigenlijk geen wedstrijd was in een 7-0 overwinning voor de oranjehemden. Hier viel niets op af te dingen, want FC Volendam heerste deze natte dag op alle fronten.

Wedstrijdselectie FC Volendam O14
Jesse Tetteroo, Vince Helder, Givairo Dundas, Noach Shenkman, Matthijs Stoelinga, Kyeno Koeleman, Milan Engelander, Sam Schokker, John Pisani, Robin van Cruijsen, Luciano Bakridi, Mike Posthumus, Jesper Tielemans, Thijs Numan, Tarik Serdar, Barry Negic, Kayden Wolff, Jayden Arifi

FC Volendam O13 - Go Ahead Eagles O13 (0-1)
Ook zaterdag is het niet gelukt om na twee nederlagen weer eens te winnen.  Ondanks dat we 80% van de wedstrijd in balbezit waren en dat ging redelijk, konden we ons niet belonen met een overwinning en waar hebben we dat vaker gehoord.

Het was steeds voetballen tot de 16 meter en er was weer balverlies of we konden de spitsen niet bereiken. In de eerste helft bleven we steken op één kans. Ook Go Ahead Eagles kon geen potten breken en kreeg ook niet veel kansen. Dit was echt zo`n wedstrijd waar de eerste ploeg die een goal scoorde de winnaar zou zijn en dat waren in dit geval de Deventenaren die na knullig balverlies bij ons doel de bal voor het intikken hadden en dit ook deden, 0-1. De trainer probeerde nog om diverse spelers op andere posities te zetten om toch nog resultaat te halen, maar dat mislukte.

Ook de tweede helft was er maar één kans van Laurens van Kleef en verder moeten we het maar snel vergeten en volgende week hopen op meer succes.

55. Go Ahead Eagles 0-1